Προς το περιεχόμενο

i7 4790k

panos195

Προτεινόμενες αναρτήσεις

με ειχαν παραξενεψει οι υψηλες θερμμοκρασιες σε prime και εδω εγνε και η συζητηση.

http://www.insomnia.gr/topic/565262-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82/

το μονο μπερδεμα ειναι οτι αντι για intel burn test που ελεγα εννοουσα το extreme tuning. δες τι μου απαντησαν.

επισης κοιταξε αυτο το θεμα:

https://communities.intel.com/thread/54032?start=300&tstart=0

μερικοι το διορθωσαν με ρυθμισεις και αλλοι με rma. εγω τοτε δεν το εδωσα μεγαλη σημασια μετα το πρωτο θεμα που ειχε γινει.αλλα σημερα απο το πρωι διαβαζω για τις θερμοκρασιες και σκεφτομαι ή 240 Nepton ή h105 για να μην υπαρχει θεμα.

Να σου πω την αληθεια φιλε εχω ακουσει τα καλυτερα λογια για την νεπτον για αυτο και την πηρα! Ελπιζω να μην εχει θεμα ο επεξεργαστης μου και κατεβει η θερμοκρασια ! εσυ με την στοκ ειχες τα ιδια προβληματα;;με την νεπτον ποσο περιπου θα πρεπει να ειμαι σε φουλ load?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 130
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Κατω απο 60C θα πρέπει να είσαι τουλάχιστον, για να μην πω 50C. Η nepton είναι παρα πολυ καλη και κυρίως ήσυχη υδροψυξη, βέβαια αμα δεν κανεις oc, ειναι λιγο ασκοπη αγορά αλλα οπως αγαπάς. Αν τυχον δεις κοντα στα 60C, ή ακομα και πιο πανω, τοτε εχεις πεσει σε πολυ "θερμικό" κομμάτι επεξεργαστή.

Το prime95 σε 4790Κ απλά ταλαιπωρεί τον επεξεργαστή. Σε πραγματικές συνθήκες δεν θα δείς ποτέ τέτοιες θερμοκρασίες. Το γιατί γίνεται αυτό έχει αναφερθεί πιο παλιά.

Σε rendering 6+ ωρών με Edius  δεν ξεπέρασε τους 64 βαθμούς.

Σε prime 95 για 10 λεπτά αυτά που δείχνει η εικόνα που έβαλα.

Ψύξη Cryoring R1 με 3 ανεμιστήρες push-pull. 1-2 βαθμούς περισσότερους είχα με corsair 110i

post-68421-0-40677900-1433779971_thumb.png

• Like 2

Κατω απο 60C θα πρέπει να είσαι τουλάχιστον, για να μην πω 50C. Η nepton είναι παρα πολυ καλη και κυρίως ήσυχη υδροψυξη, βέβαια αμα δεν κανεις oc, ειναι λιγο ασκοπη αγορά αλλα οπως αγαπάς. Αν τυχον δεις κοντα στα 60C, ή ακομα και πιο πανω, τοτε εχεις πεσει σε πολυ "θερμικό" κομμάτι επεξεργαστή.

Σόρρυ κιόλας αλλά πέφτεις τελείως έξω...Έχεις εμπειρία από haswell ? Τα νούμερα που λες μόνο με custom υδρόψυξη.

Γενικά έγω θα σου έλεγα κάτω απο 70 για gaming και κάτω από 80 για rendering , αυτά στην χειρότερη περίπτωση , στις ζέστες του καλοκαιριού δηλαδή. Τον υπόλοιπο καιρό θα είσαι σαφώς καλύτερα.

Και να τονίσω για άλλη μια φορά να παρατήσεις το prime.

• Like 1

σε gaming με την thermaltake μου πανω απο 65 δεν βλεπω. Πανο με την στοκ δεν το δουλεψα ουτε μια φορα. απο την αρχη εβαλα αυτη για καλυτερα και μαλιστα την ειχα παει σε μαστορα να την ξαναβαλει μολις ειδα θερμοκρασιες γιατι μου φανηκαν πολυ.

Οσο για την nepton δεν ξερω ακριβως ποσο κατω θα εισαι. αλλα και εγω αυτην θα παρω ωστε να κατεβει γιατι με το καλοκαιρι τις ειδα ακομη πιο πανω. Αν διαβασετε το λινκ που εδωσα θα δειτε οτι οι περισσοτεροι κανουν undervolt. και οσοι τα εδωσαν πισω rma πηραν καινουργια κομπλε τσιπακια χωρις θεματα.

Υπαρχει διλλημα. nepton 240 ή corsair h105??

ευχαριστω για τις απαντησεις σας

σε gaming με την thermaltake μου πανω απο 65 δεν βλεπω. Πανο με την στοκ δεν το δουλεψα ουτε μια φορα. απο την αρχη εβαλα αυτη για καλυτερα και μαλιστα την ειχα παει σε μαστορα να την ξαναβαλει μολις ειδα θερμοκρασιες γιατι μου φανηκαν πολυ.

Οσο για την nepton δεν ξερω ακριβως ποσο κατω θα εισαι. αλλα και εγω αυτην θα παρω ωστε να κατεβει γιατι με το καλοκαιρι τις ειδα ακομη πιο πανω. Αν διαβασετε το λινκ που εδωσα θα δειτε οτι οι περισσοτεροι κανουν undervolt. και οσοι τα εδωσαν πισω rma πηραν καινουργια κομπλε τσιπακια χωρις θεματα.

Υπαρχει διλλημα. nepton 240 ή corsair h105??

δεν πειραζει φιλε θα δουμε τωρα τις διαφορες οταν μου ερθει η νεπτον ! Να σου πω την αληθεια και εγω τα εβαλα μεσω βιος στα 1200 αλλα δεν ειδα τρελες διαφορες!

Σόρρυ κιόλας αλλά πέφτεις τελείως έξω...Έχεις εμπειρία από haswell ? Τα νούμερα που λες μόνο με custom υδρόψυξη.

Γενικά έγω θα σου έλεγα κάτω απο 70 για gaming και κάτω από 80 για rendering , αυτά στην χειρότερη περίπτωση , στις ζέστες του καλοκαιριού δηλαδή. Τον υπόλοιπο καιρό θα είσαι σαφώς καλύτερα.

Και να τονίσω για άλλη μια φορά να παρατήσεις το prime.

μακαρι ακομα και ετσι να ειναι πιστευω οτι θα ειμαι πολυ καλα ! Οσο για το πριμε το παρατησα γιατι με πιανει καταθλιψη! :cry:

Το prime95 σε 4790Κ απλά ταλαιπωρεί τον επεξεργαστή. Σε πραγματικές συνθήκες δεν θα δείς ποτέ τέτοιες θερμοκρασίες. Το γιατί γίνεται αυτό έχει αναφερθεί πιο παλιά.

Σε rendering 6+ ωρών με Edius  δεν ξεπέρασε τους 64 βαθμούς.

Σε prime 95 για 10 λεπτά αυτά που δείχνει η εικόνα που έβαλα.

Ψύξη Cryoring R1 με 3 ανεμιστήρες push-pull. 1-2 βαθμούς περισσότερους είχα με corsair 110i

σε πραγματικες κοντευω να τα δω ! GTA V SELF RADIO απο 75βαθμους με πηγε 90+ οποτε αλλαγη σε σταθμο του παιχνιδιου παλι !!! :-D

κανε ενα τελευταιο να δουμε αν θα εχει διαφορα. κλεισε turbo και βαλε το ρευμα στο 1.100 εκει ποσο παει το prime?

θα το κανω το πρωι επειδη σε λιγο θα τον κλεισω και θα ποσταρω να σε πω απλα θα το βαλω σε 1200 τα βολτ! πιο κατω φοβαμαι μην φαω μπλε οθονη και θελει να βγαλω την μπαταρια και ρεσταρτ το βιος μετα! παντως αυριο θα τον δοκιμασω και σε αλλο υπολογιστη να δω και εκει τι νουμερα θα μου κανει με αλλη μητρικη (λεω μηπως εχει προβλημα η δικη μου) και μπορει να δοκιμαστει και με costume υδροψυξη αν δεν βαριεται το παληκαρι! θα ποσταρω παντως τα αποτελεσματα ειτε το ενα ειτε το αλλο!

Εγώ πάντως καρα-μπερδεύτηκα!!

Λέω άντε να πάμε να δούμε τι συμβαίνει και με εμένα αφού έχω αυτόν τον επεξεργαστή και έχω και άλλη ψύκτρα...

Πάω τρέχω το prime στο 1ο test (Small FFT: max heat, FPU stress κτλπ) και ανεβάζει 100ρια

Τρέχω το 2ο (In-place: maximum power consumption κτλπ) και ανεβάζει 80αρια

Τρέχω το 3ο (Blend: some of everything κτλπ) και ανεβάζει 60αρια.

Πάμε καλά μέχρι εδώ ή θα αρχίσουμε τις φασαρίες? Ευχαριστώ, sorry Που μπήκα σφήνα.

κανε ενα τελευταιο να δουμε αν θα εχει διαφορα. κλεισε turbo και βαλε το ρευμα στο 1.100 εκει ποσο παει το prime?

καλημερα φιλε μου 70-80 χτυπησα με το occt 80+ και με το aida to prime δεν το τρεχω γιατι θα παει σιγουρα πανω απο 90+...το γυριζω παλι στο αυτο και το τουρμπο ανοιχτο!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...