Προς το περιεχόμενο

i7 4790k

panos195

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου απλα πιστευω οτι και ο walker γιατι μου φαινεται περιεργο! σε ι5 2500 σοκετ 1155 ενα τριλεπτο τον αφησα σε πριμε και με το ζορι πηγε 78 βαθμους!

Κακώς το πιστεύεις. Καμία σχέση ο 2500K με τον 4790K όσον αφορά τα θερμικά φορτία. Δεν είναι για να τρέχεις Prime95/Aida FPU ειδικά σε στοκ ψύξη. Γενικά οι haswell δεν είναι για τέτοια. Εδώ με μια μέτρια Aftermarket ψύχτρα και χτυπούσα και γω 95άρια.

Εαν έχουν περάσει τα μαύρα πινακια της ψύχτρας από τις τρύπες του socket, όπως δείχνει η παρακάτω εικόνα, τότε 100% έχει κάτσει σωστά

pin_close_small.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 130
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

επειδη δεν γνωριζω πως να βαλω φωτο εκανα copy απο aida64

χωρις να κανω τιποτα μονο φιρεφοξ εχω ανοιχτο!

Motherboard    36 °C  (97 °F)
CPU    45 °C  (113 °F)
CPU Package    48 °C  (118 °F)
CPU IA Cores    48 °C  (118 °F)
CPU GT Cores    47 °C  (117 °F)
CPU #1 / Core #1    47 °C  (117 °F)
CPU #1 / Core #2    48 °C  (118 °F)
CPU #1 / Core #3    48 °C  (118 °F)
CPU #1 / Core #4    46 °C  (115 °F)
PCH Diode    41 °C  (106 °F)
GPU Diode    46 °C  (115 °F)

Μπες στο bios και ψάξε της ρυθμίσεις, άνετα μπορεί η μητρική να ανεβάζει παραπάνω τάση από ότι χρειάζεται ή ακόμα και να έχει κάνει ένα overclock από μόνη της,παρακολούθησες συχνότητες την ώρα που το τρέχεις το prime;

Το core temp επίσης μπορεί να σου δείχνει το vcore σε πραγματικό χρόνο. 

φιλε μου στο βιος τα εχω ολα στο αυτο δεν εχω πειραξει τιποτα οσο για την ταση δεν γνωριζω πως να την ανεβασω ή να την κατεβασω διοτι δεν ειμαι και καλος γνωστης υπολογιστων! Σας ευχαριστω ολους παντως για την αμεση απαντηση σας και την πολυτιμη βοηθεια σας!

Κακώς το πιστεύεις. Καμία σχέση ο 2500K με τον 4790K όσον αφορά τα θερμικά φορτία. Δεν είναι για να τρέχεις Prime95/Aida FPU ειδικά σε στοκ ψύξη. Γενικά οι haswell δεν είναι για τέτοια. Εδώ με μια μέτρια Aftermarket ψύχτρα και χτυπούσα και γω 95άρια.

Εαν έχουν περάσει τα μαύρα πινακια της ψύχτρας από τις τρύπες του socket, όπως δείχνει η παρακάτω εικόνα, τότε 100% έχει κάτσει σωστά

pin_close_small.jpg

ναι εχουν περασει τα μαυρα πινακια απο πισω....

edit:δηλαδη με λιγα λογια να μην τρεχω πριμε ουτε aida και να αγορασω μια καλυτερη ψυκτρα; αν ναι οπως ποια; 212 εβο η καμια αλλη;;;; H θα ηταν καλυτερα να εβαζα καμια υδροψυξη ετοιμη διοτι για costume δεν υπαρχει το μπατζετ!

φιλε μου στο βιος τα εχω ολα στο αυτο δεν εχω πειραξει τιποτα οσο για την ταση δεν γνωριζω πως να την ανεβασω ή να την κατεβασω διοτι δεν ειμαι και καλος γνωστης υπολογιστων! Σας ευχαριστω ολους παντως για την αμεση απαντηση σας και την πολυτιμη βοηθεια σας!

Ε για αυτό το λέω και εγώ,έχεις μητρική για «gaming» και επεξεργαστή ξεκλείδωτο οπότε μπορεί να τον ανεβάζει χωρίς να το ξέρεις.

Τρέξε το core temp που σου είπα και πες μας τι λέει από συχνότητες και από VID

Δοκιμασε να στρεσσάρεις με occt linpack χωρίς να τικαρεις το avx ...

Αν η θερμοκρασία σταθεροποιηθεί κατω απο τους 90 τότε η ψυκτρα παταει καλα... αν και παλι δεν σταθεροποιηθει τοτε δεν παταει!

Δυστυχώς είμαι στην δουλειά όποτε δεν μπορώ να κάνω ούτε το ένα ούτε το άλλο αν προλάβω όταν γυρίσω καλώς θα τα κάνω και θα ενημερώσω!! Σας ευχαριστω πολύ για την βοήθεια σας και τον χρόνο σας!!

Sent from my iPhone using Insomnia

αν στρεσαρεις με το intel extreme tuning δεν θα παει πανω απο 75-78. προσεχε! σε στοκ με το turbo ανοιχτο τον ψοφαει στο ρευμα το prime. κλεισε το turbo και ξαναδοκιμασε. αυτες ειναι θερμοκρασιες που δεν προκειτε να δεις ποτε.

ερωτηση δικια μου γενικοτερη : κρινετε οτι ειναι καλο εργαλειο καποιο αλλο περα απο τα "extreme" prime95 maximum heat ή το intel burn test για να εισαι σιγουρος για την επιτυχια του OC ? 

θελω να ειμαι 110 % σταθερος μετα το overclock καθως το πισι μπορει να μεινει να κανει rendering με τις ωρες 

εχω τον 2600Κ 

ειναι ισαξια με παραπανω ? το ρωταω γιατι διαφορα αλλα με εχουν απογοητευσει (βγαζουν το stress test και βαρανε μπλε οθονη στο rendering...)

(πχ το intel XTU παραγει 95 watt απο 135 που βγαζει ο cpu με το prime, και τα ανεμιστηρια δεν κανουν καν τον κοπο να προσπαθησου να κανουν λιγο θορυβο.)

θελω να ειμαι 110 % σταθερος μετα το overclock καθως το πισι μπορει να μεινει να κανει rendering με τις ωρες 

εχω τον 2600Κ 

Για να είσαι 110% σίγουρος θα πρέπει να κάνεις stress με αυτό που θα τρέχεις,τα κλασσικά stress τρέχουν κάποιες στάνταρ εντολές, δεν ελέγχουν όλων των επεξεργαστή.

Για να είσαι 110% σίγουρος θα πρέπει να κάνεις stress με αυτό που θα τρέχεις,τα κλασσικά stress τρέχουν κάποιες στάνταρ εντολές, δεν ελέγχουν όλων των επεξεργαστή.

το ξερω , εχω λιωσει διαφορους επεξεργαστες στο oc αλλα ποτε δεν χρησιμοποιησα αλλα προγραμματα απο αυτα τα δυο και τωρα εχω αρχισει να το ψαχνω λιγο

το render-ο-προγραμμα ειναι δικο μου οποτε δεν νομιζω οτι ενδεικνυται για stress test

i7 4790k

Δεν δικαιολογήται η συμπεριφορά ούτε με την στοκ-ψύκτρα

χμμμ...τον αγόρασες μεταχειρισμένο?

ή του είχες κανει εσύ υπερβολικό o/c???

αν ισχύει ένα από τα δυο έχει ήδη υποστεί degrade και θα χειροτερεύει η συμπεριφορά του από εβδομάδα σε εβδομάδα

ΥΓ

Δεν ξέρω για την συγκεκριμένη περίπτωση αλλά να προσέχετε όταν αγοράζετε ξεκλείδωτους μεταχειρισμένους επεξεργαστές INTEL/AMD γιατί από την πείρα μου έχω δει ότι ένα 30-40% έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ και έχουν πάρει την κατηφόρα.

το ξερω , εχω λιωσει διαφορους επεξεργαστες στο oc αλλα ποτε δεν χρησιμοποιησα αλλα προγραμματα απο αυτα τα δυο και τωρα εχω αρχισει να το ψαχνω λιγο

το render-ο-προγραμμα ειναι δικο μου οποτε δεν νομιζω οτι ενδεικνυται για stress test

Επειδή κάνω και εγώ υπερβολικό render premier after effects κτλπ αυτά τα προγράμματα χρησιμοποιούν όλους τους επεξεργαστές 100% για 2 με 3 ώρες συνεχόμενα και πρέπει να είσαι full stable καλό για μένα μόνο με prime95 με την πρώτη επιλογή. Μια ώρα αρκεί. Μετά δεν θα ξαναδείς μπλε οθόνη στις εργασίες σου..

Αυτή είναι η άποψη μου φυσικά.

Εγώ έτσι stressάρω και δεν έχω δει ποτέ μπλε οθόνη.

Ε για αυτό το λέω και εγώ,έχεις μητρική για «gaming» και επεξεργαστή ξεκλείδωτο οπότε μπορεί να τον ανεβάζει χωρίς να το ξέρεις.

Τρέξε το core temp που σου είπα και πες μας τι λέει από συχνότητες και από VID

αν καταλαβα θελεις να τρεξω το πριμε και το κορε τεμπ ταυτοχρονα και να σου πω ποσο μου γραφει σε θερμοκρασια;;;σορρυ κιολας απλα ειμαι λιγο ασχετος!

Δοκιμασε να στρεσσάρεις με occt linpack χωρίς να τικαρεις το avx ...

Αν η θερμοκρασία σταθεροποιηθεί κατω απο τους 90 τότε η ψυκτρα παταει καλα... αν και παλι δεν σταθεροποιηθει τοτε δεν παταει!

δοκιμασα με το προγραμμα που αναφερθηκες και εκλεισε αποτομα και εχω κατι φωτο ! δυστυχως δεν γνωριζω πως να ανεβασω φωτο εδω για να τις δεις! αν μπορεις στειλε μου ενα πμ πως μπορω και να τις ανεβασω!

i7 4790k

Δεν δικαιολογήται η συμπεριφορά ούτε με την στοκ-ψύκτρα

χμμμ...τον αγόρασες μεταχειρισμένο?

ή του είχες κανει εσύ υπερβολικό o/c???

αν ισχύει ένα από τα δυο έχει ήδη υποστεί degrade και θα χειροτερεύει η συμπεριφορά του από εβδομάδα σε εβδομάδα

ΥΓ

Δεν ξέρω για την συγκεκριμένη περίπτωση αλλά να προσέχετε όταν αγοράζετε ξεκλείδωτους μεταχειρισμένους επεξεργαστές INTEL/AMD γιατί από την πείρα μου έχω δει ότι ένα 30-40% έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ και έχουν πάρει την κατηφόρα.

Φιλε μου δεν εχω κανει oc ακομα στο μελλον μπορει ! Μην με ρωτησεις γιατι ομως πηρα τετοιο μηχανημα :) λεφτα για πεταμα..απλα ειπα οτι θα πειραματιστω στο αμεσο μελλον με αυτο !καινουργιο τον πηρα,εχει εγγυηση τα παντα !

Edit: Σορρυ για την καθυστερηση απλα απουσιαζα και δεν μπορουσα να κανω αυτα που με ειπατε! Λογικα απο την τριτη θα εχω στα χερια μου την nepton 240m  εκανα καλη επιλογη;;; απλα εχω ακουσει πολυ καλα λογια για την συγκεκριμενη!Ευχαριστω πολυ τα παιδια για τις απαντησεις και για την βοηθεια τους!

αφου τον πήρες καινούριο και έχεις εγκαταστήσει σωστά πάστα/ψύκτρα κατα 99% φταίει η μητρική

έχειςάλλη μητρική να δοκιμάσεις έστω και Η81 των 40ευρώ?

Εχουν περάσεις από τα χέρια μου τους τελυταίους μήνες 5-6 τέτοιοι επεξεργαστές και κανένας δεν είχε τέτοια συμπεριφορά ..... (εγώ όλους τους παρέδωσα με μαμισια ψύκτρα)

αφου τον πήρες καινούριο και έχεις εγκαταστήσει σωστά πάστα/ψύκτρα κατα 99% φταίει η μητρική

έχειςάλλη μητρική να δοκιμάσεις έστω και Η81 των 40ευρώ?

Εχουν περάσεις από τα χέρια μου τους τελυταίους μήνες 5-6 τέτοιοι επεξεργαστές και κανένας δεν είχε τέτοια συμπεριφορά ..... (εγώ όλους τους παρέδωσα με μαμισια ψύκτρα)

οχι δεν εχω αλλη μητρικη για να δοκιμασω!Δεν θυμαμαι παντως με τον ι5 4670κ να ειχα τετοια θεματα με θερμοκρασια!

Εκαι που γράφεις το ποστ πατας περισσοτερες επιλογές απαντησης μετα επισυναψη αρχειων

η εικονα που εβαλα ειναι με κλειστο το τουρμπο και ετρεξα στρεςς τεστ απο aida αν θελετε κατι αλλο να κανω και να δοκιμασω πολυ ευχαριστως! post-258377-0-13795300-1433742142_thumb.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...