jim_p Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Καλημερα σε ολους. Εχω ενα θεμα με ενα amilo la1703*. Σε αντιθεση με το λινκ στο cnet, το λαπτοπ ηρθε με προεγκατεστημενα xp (εχει και το σχετικο αυτοκολλητο με το κλειδι απο κατω), 80αρη σκληρο, 512ΜΒ μνημης και αυτοκολλητο vista ready! Αυτο το λαπτοπ λοιπον εχει μεινει εκτος λειτουργιας για 5+ χρονια, αφου ο ιδιοκτητης του εχασε το φορτιστη! Προφανως δεν ειναι το μονο λαπτοπ που εχει/ειχε, μιας και ξαναπηρε νεο φορτιστη πριν λιγες μερες και σκεφτηκε να το αναστησει για να το εχει σαν ρεζερβα. Και εδω ξεκινανε τα προβληματα. Σκεφτηκα για αρχη να μην βγαλω τα xp που ειχε, απλα να βγαλω τη σαβουρα που ειχε εγκατεστημενη. Την εβγαλα, συνδεσα το λαπτοπ στο δικτυο μου και ενας ξεχασμενος ιος, τον οποιο δεν επιασε το norton antivirus της εποχης, μου μολυνε τα 2 shares που εχω στο δικτυο μου! Αφου τα καθαρισα και τα 3 (το λαπτοπ με το live cd του kaspersky), το αφησα να κανει τα οσα updates εχει. Μετα την επανεκκινηση, αμεσως bsod με INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE και κωδικο 0x7b. Λεω δεν πειραζει, θα κανω system restore. Μπηκα σε safe mode, το εκανα και τα επανεφερε ολα οπως ηταν, και τον ιο μαζι! Αντε παλι απο την αρχη σκαναρισμα... Τελειωνει, και αυτη τη φορα μπαινει με εναν λογαριασμο τυπου "προσωρινος administrator" και δειχνει μονο το desktop αδειο, χωρις πανελ κατω, χωρις εικονιδια, χωρις τιποτα. Ανοιγω τον task manager, τρεχω τον explorer και ολα μια χαρα. Απλα εμπαινε μονο στον περιεργο λογαριασμο και ηθελε logout και login στον κανονικο χρηστη, οπου και εκει εκανε τα ιδια με το κενο desktop! Αφου δεν υπαρχει κατι σημαντικο μεσα, ξεκιναω να τον κανω φορματ. Να επισημανω πως δεν υπηρχε partition για recovery. Βαζω το δισκακι των xp (αυθεντικο) και ξεκιναω. Μολις φτανει στο σημειο που βρισκει τους δισκους, bsod με UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME με κωδικο 0xed! Δοκιμασα να κανω την εγκατασταση και απο στικακι, αλλα και παλι σταματησε στο ιδιο σημειο. Σκεφτηκα μηπως ειναι κανενα ahci ενεργο στο bios αλλα δεν ειδα κατι. Μετα εψαξα κια βρηκα ακομα μια 512ΜΒ και του εβαλα με το σκεπτικο να δοκιμασω 7 που εχουν τον ahci driver ετοιμο. Ολα προχωρησαν οπως επρεπε μεχρι το τελος, μεχρι το σημειο που ο installer λεει "completing installation" στο τελευταιο βημα απο τα 6-7 που εχει. Και εμεινε εκει! 15 λεπτα μετα το εκλεισα απο το κουμπι, ελπιζοντας πως η εγκατασταση θα συνεχιστει απο εκει οταν τον ξαναξεκινησω, αλλα οχι. Πεταχτηκε το σχετικο μηνυμα και ελεγε να ξεκινησω την εγκατασταση απο την αρχη. Το εκανα, με στικακι με 7 αυτη τη φορα, αλλα παλι σταματησε εκει και εκανε τα ιδια! Τι μπορει να φταιει? Το iso των 7 που περαστηκε στο δισκακι και στο στικακι ειναι απο dreamspark, αρα σιγουρα δεν ειναι πειραγμενο και ο σκληρος περναει με 100% το hdsentinel. * http://www.cnet.com/products/fujitsu-amilo-la-1703-15-4-turion-64-x2-tl-50-vista-home-basic-1-gb-ram-120-gb-hdd/specs/
Man2015 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δοκίμασε άλλες μνήμες, πέρα απο την 512 που ηδη δοκίμασες.
jim_p Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δεν εχω αλλες Και αυτη την 512 την δανειστηκα απο ενα σαπιο νετμπουκ που εχει παροπλιστει.
Man2015 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Εχω την αίσθηση οτι στίς μνήμες είναι το θέμα σου, πρέπει οπωσδήποτε να βρείς μια άλλη. Δοκίμασε με αυτή την 512 μόνο, βγάλε τις δικές του και προσπάθησε να εγκαταστήσεις xp.
giannis97 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δοκίμασε να κάνεις update στο bios και εγκατέστησε τα windows 7 να δεις.
micos000 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Και τα δύο μηνύματα δείχνουν πρόβλημα ή στον δίσκο ή στον κοντρόλερ του δίσκου. Κατέβασε hirens boot cd, κάψε το iso σε ένα δισκάκι και μπουτάρισε με αυτό. Στην αρχική οθόνη έχει το memtest86, κάντο και άστο να πάει τουλάχιστον μια φορά το πάνω στο 100%, καλύτερα να πάει 2 φορές ή τρεις. Έτσι θα ελέγξεις τις μνήμες. Μετά πήγαινε boot cd και μετά Hard disk tools και τρέξε hd sentinel. Αυτό θα ελέγξει τον δίσκο και θα πρέπει να δώσει 100, τουλάχιστον στο health. 3
jim_p Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Ψαχτηκα για bios update. Εκανα ενα στικακι με freedos και περασα εκει τα οσα θελει για να κανει το update. Πηγα να εκκινησω απο το στικακι και πηρα τα... εεε... δεν εκκινει! Βασικα, δεν εκκινει απο κανενα στικακι πλεον, ουτε απο αυτο με τα xp, ουτε απο αυτο με τα 7! Το memtest εβγαλε 2 passes χωρις το παραμικρο και για το hdsentinel λεω στην τελευταια προταση στο 1ο μηνυμα του θεματος.
jim_p Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Το καταφερα! Με το bios update (το οποιο εκανα απο δανεικο στικακι με freedos), ολα δουλευουν ρολοϊ! Εβαλα για αρχη τα 7 και εβγαλε την εγκατασταση ως το τελος. Μετα εκανα φορματ και του εβαλα τα xp γιατι δεν ειχε τελικα ahci και με 1GB θα σερνοταν με τα 7. Ευχαριστω ολους για το χρονο σας 1
jim_p Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Εκανα και μια σχετικη ανακαλυψη πριν λιγο... Ο λογαριασμος τυπου "προσωρινος admin" ειναι απο το wsus που ετρεξα για να ενημερωσω τα xp. Βαζει καποιες συγκεκριμενες ενημερωσεις στην αρχη και οταν επανεκκινει μπαινει με ενα λογαριασμο με ονομα "WOUTempAdmin" και συνεχιζει. Το οτι κολλησε βεβαια ειναι αλλο θεμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα