Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο τιτλος μπορει να λεει amd vs intel αλλα το thread ξεκινησε απο την απλη ερωτηση γιατι βγαζει παραπανω fps ο intel, και η ερωτηση ηταν πολυ απλη. Στις τελευταιες 2 σελιδες εχει ξεφυγει το πραγμα...

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή ο μόνος λόγος που μπορεί να βγάζει κάποιος παραπάνω fps ειναι το cpu και η κάρτα;;;

Άμα θές παραπάνω fps τότε βολέψου με μικρότερη ανάλυση και με μικρότερες ρυθμίσεις ποιότητας γραφικών.Απο θέμα hardware όλα παίζουν τον ρόλο τους,με περισσότερο τον επεξεργαστή και ακόμα περισσότερο την κάρτα γραφικών.

Δημοσ.

οταν παρεται χαμπαρι οτι η amd δεν ειναι στα ιδια νανομετρα με την ιντελ και καταλαβετε οτι ειναι εντελος διαφορετικες αρχιτεκτονικες και και και και και ελατε ξανα να τα πουμε.

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα!!Μια ερωτηση χωρις παρεξηγηση αν και στηριζω amd!Γιατι ενας intel επεξεργαστης πχ http://www.skroutz.gr/s/3405078/Intel-Core-i5-4670K-Box.html    βγαζει περισσοτερα fps απο τον amd 6350 τον οποιο και εχω!Εχω σχεδον το ιδιο συστημα με εναν φιλο μου πλην του επεξεργαστη αυτος εχει τον 4670Κ ιδια καρτα γραφικων και το συστημα του παιζει στα 50-60 fps το assasins unity(σοβαρο παιχνιδι θα μου πειτε συγκριναμε και εγω πιανω απο 30 μεχρι 45 για να μη πω για μερικα video που μπορει να πανε και στα 23!

Δεν στηριζουμε καμμια εταιρια γιατι πρεπει να κοιταμε την τσεπη μας και να ψαχνουμε το value for money. Στα περισσοτερα games οι intel ειναι καλυτεροι αλλα ανα κατηγορια,αν το συστημα σου ειναι ισορροπημενο,δεν θα εχεις τρομερη διαφορα. Με μια καλη καρτα γραφικων και εναν αντιστοιχο amd για την κατηγορια της καρτας,θα παιζεις μια χαρα.

Σιγουρα η χρηματικη διαφορα δεν ειναι δικαια και δεν μπορει ενας αγοραστης να περιμενει ποτε θα μπουν παλιοτεροι intel σε αγγελια, ειναι δυσκολο να φυλας καραουλι ποτε θα τυχει αυτο και μεχρι τοτε να μην εχεις συστημα.  Και να πρεπει να συναγωνιστεις με αλλες δεκα προσφορες. Επισης τετοιες αγγελιες δεν ειναι πολλες ακριβως γιατι οι διαφορες σε μεση χρηση και gaming μεταξυ των Sandybridge η Ivy με τους τωρινους ειναι μικρες αρα ο κοσμος δεν αισθανεται την αναγκη για αναβαθμιση.

Το σημαντικοτερο σε ενα game δεν ειναι τα fps.Ειναι η ποιοτητα γενικοτερα,η ευφυια του,η πρωτοτυπια η πλοκη κ.τ.λ. Για παραδειγμα την ιδια ευχαριστηση ειχε ενα φιλος μου που επαιξε ενα ωραιο game, το Dishonored με amd cpu με εναν αλλο που ειχε intel cpu αλλα και οι δυο ειχαν επαρκη καρτα γραφικων.

Εξαρταται ποσα χρηματα μπορεις να διαθεσεις αλλα με ελαχιστες εξαιρεσεις δεν θα υπαρχει διαφορα που να σου χαλασει την εμπειρια.

• Like 1
Δημοσ.

Το thread βασικά ξεκίνησε απο intel vs amd και εκεί κατέληξε,άλλωστε το λέει και ο τίτλος. 

"Γιατι ενας intel επεξεργαστης πχhttp://www.skroutz.g...670K-Box.html    βγαζει περισσοτερα fps απο τον amd 6350 τον οποιο και εχω!" Αυτή ήταν ουσιαστικά η ερώτηση, όχι γιατί ο 8320 βγάζει περισσότερα fps απο τον 6300 ή γιατί η intel είναι πιο ακριβή.

Δημοσ.

ελα μωρε νικο ειπαμε χαλια η amd ! στα τετοια μας και τα vfm και ολα.....ωχου αδερφε.......

Αφού δίνεις τόση έμφαση στο vfm γιατί δεν μας δείχνεις πόσο vfm έχει ένας fx;

Δείξε μας,ανέβασε μια εικόνα που να δείχνει τα thread και την χρήση του παιχνιδιού * σε ποσοστά να δούμε πόσο % των χρημάτων που δίνεις σε fx μετατρέπονται σε fps και πόσα γίνονται αέρας.

π.χ. παράδειγμα

CVEwH9O.jpg

* όποιου θες όποιο νομίζεις ότι θα σου δώσει το καλύτερο ποσοστό,την καλύτερη περίπτωση ρε παιδί μου όχι την χειρότερη με την δικιά σου vga με ότι ρυθμίσεις γουστάρεις

Δημοσ.

"Γιατι ενας intel επεξεργαστης πχhttp://www.skroutz.g...670K-Box.html    βγαζει περισσοτερα fps απο τον amd 6350 τον οποιο και εχω!" Αυτή ήταν ουσιαστικά η ερώτηση, όχι γιατί ο 8320 βγάζει περισσότερα fps απο τον 6300 ή γιατί η intel είναι πιο ακριβή.

Αν ένα παιχνίδι έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις σε επεξεργαστική δύναμη από αυτές του fx6350 ενώ η GPU είναι αρκετή τότε με τον fx θα'χεις λιγότερα fps γιατί ενώ η gpu φτάνει ο cpu όχι. Αν μετά βάλεις τον Intel θα επαρκεί και ο CPU και τα fps θα ανέβουν όσο μπορεί η κάρτα

• Like 1
Δημοσ.

ελα μωρε νικο ειπαμε χαλια η amd ! στα τετοια μας και τα vfm και ολα.....ωχου αδερφε.......

:lol:

Με τοση καταθλιψη που με πιανει οταν διαβαζω τετοια threads λεω να πουλησω τον 8320 κανα 20ευρω να παω σε κανα intel core duo να παιξω κανα game της προκοπης

• Like 1
Δημοσ.

Η δική μου άποψη(την έχω ξανά πεί εδώ μέσα) χωρίς να είμαι κολλημένος με καμιά εταιρία είναι οτι οι intel είναι γενικά καλύτεροι αν δεν υπάρχει συγκεκριμένο budget μιας και έχουν καλύτερη αρχιτεκτονική,μικρότερη κατανάλωση και δυνατότερους πυρήνες.Οι amd βολεύουν κάποιους χρήστες μιας και προσφέρουν πολλούς πυρήνες σε προσιτή τιμή.Το gaming καλός ή κακός θέλει δυνατούς πυρήνες όμως και οι amd αν και παίρνουν αρκετό oc απαιτούν και αντίστοιχα ακριβές μητρικές και ψύκτρες.Εκεί είναι για μένα και το λάθος που κάνουν οι amd fans.Το να πάρεις τον 8370 στα 215 ευρώ που κάνει στο σκρουτζ και την crosshair v στα 250 για να τον πάς στα 5.2 ghz(αν σου κάτσει και τόσο καλό κομμάτι)έχοντας δώσει 470 ευρώ ενώ μπορούσες να πάρεις i7 με μια μητρική των 100 ευρώ και να είσαι καλύτερος παντού ε αυτό είναι κοροιδία και όχι vfm.Υπάρχουν και περιπτώσεις επεξεργαστών όμως όπως ο 860κ που στα 80 ευρώ είναι καλή ευκαιρία και εκεί ναι είναι vfm η amd!Eχω δει και χρήστες του forum πάντως που ασχολούνται με το oc των fx απο τρέλα και μόνο και όντως με μια sabertooth και έναν 8320 αν είσαι τυχερός μπορεί να φτάσεις τα 5 ghz με 320 ευρώ συν την ψύκτρα που θα πάρεις.Σε games και πάλι μπορεί να είναι πίσω απο έναν i5 αλλά τουλάχιστον είναι αξιοπρεπέστατο σετ για games συν τη χαρά του oc που η intel σε αυτά τα χρήματα(με λιγότερα βασικά) μόνο με τον ξεκλείδωτο pentium μπορεί να προσφέρει.Απο κεί και πέρα ο καθένας ανάλογα με την τσέπη του και τη χρήση που προορίζει το pc του είναι ελεύθερος να επιλέξει όποιο στρατόπεδο θέλει.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...