Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την 6η γενιά των επεξεργαστών A-Series με την κωδική ονομασία “Carrizo” ανακοίνωσε η AMD, που προορίζονται για φορητούς υπολογιστές.Η νέα A-Series “Carrizo” κατασκευάζεται με μέθοδο 28nm και αποτελείται από τρεις οικογένειες επεξεργαστών, τις A8, A10 και FX, που σύμφωνα με την εταιρείας προσφέρουν διπλάσια απόδοση στο gaming και δύο φορές μεγαλύτερη ζωή μπαταρίας σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Οι νέοι επεξεργαστές AMD A-Series διαθέτουν τέσσερις πυρήνες CPU που βασίζονται στην αρχιτεκτονική Excavator και οκτώ ή έξι πυρήνες GPU που βασίζονται στην 3ης γενιάς αρχιτεκτονική Graphics Core Next (υποστηρίζεται DirectX 12, Mantle, Vulkan).

Αν και το die καταλαμβάνει 23% μικρότερη επιφάνεια και καταναλώνει 40% λιγότερη ενέργεια, η AMD με τους νέους επεξεργαστές της σειράς “A” υπόσχεται βελτιωμένη απόδοση.

Οι νέες APUs υποστηρίζουν HEVC/H.265 για καλύτερη ποιότητα video streaming με χαμηλότερο bandwidth ενώ με την τεχνολογία AMD Perfect Picture οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν videos σε αναλύσεις έως Ultra HD.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Δημοσιευμένη Εικόνα

Η AMD επίσης υποστηρίζει ότι τα notebooks με τους νέους A-Series επεξεργαστές θα προσφέρουν διπλάσια διάρκεια μπαταρίας σε σχέση με το παρελθόν. Διαθέσιμη επίσης σε mainstream notebooks θα είναι και η τεχνολογία AMD Gesture Control.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Δημοσιευμένη Εικόνα

Φορητοί υπολογιστές από μεγάλους κατασκευαστές που θα βασίζονται στην 6η γενιά των επεξεργαστών A-Series της AMD θα είναι διαθέσιμα από αυτόν τον μήνα.

Link.png Site: GSMArena

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ενδιαφερον για laptop αυτη η σειρα apu,και αν πραγματι βγαζει ακομα και 40fps με med γραφικα και ταυτοχρονα streaming τοτε ειναι τελειο.

• Like 3
Δημοσ.

Παιδιά, δυστυχώς η καινούργια iris της intel που ήρθε μαζί με τους νέους i5,i7 (broadwell) στα γραφικά είναι κατά πολύ γρηγορότερη....

Επισκέπτης
Δημοσ.

πάντα πίστευα ότι η amd είναι καλύτερη τώρα το απόδειξε κιόλας  

Δημοσ.

πάντα πίστευα ότι η amd είναι καλύτερη τώρα το απόδειξε κιόλας  

Δεν εχει σημασια τι πιστευεις εσυ και εγω,σημασια εχει τι ισχυει!

Η προταση σου ειναι πολυ γενικη...Και προφανως δεν ισχυει αυτο που λες!

• Like 3
Δημοσ.

Με τα 28nm απλά δε χτυπάς την intel. Το performance/watt θα είναι πάντα καλύτερο...

Σωστός! Τι να την κάνω την παραπάνω επεξεργαστική ισχύ αν μου στραγγίζει την μπαταρία; Ο "πόλεμος" των chip πλέον είναι πως θα έχεις καλή απόδοση τραβώντας πολύ λίγη ισχύ.

Δημοσ.

Καλύτερα πάντως λίγη υπομονή μέχρι τα πρώτα τεστ απο notebooks που θα τους φοράνε πάνω τους για να μπορέσουμε να εκφράσουμε καλύτερα και σωστότερα την γνώμη μας!

Δημοσ.

Αν και μπορείς να με πεις fanboy της AMD επειδή την προτιμώ από τον Althon 64 και μετά αν δεν κάνει κάτι ώστε να δουλεύει σωστά το crossfire σε πολλά laptops της αγοράς δεν τη βλέπω να προχωράει...

Πολλά υποσχόμενοι επεξεργαστές και εύχομαι να είναι έτσι.

Και εξηγούμε...έχω ενα πανέμορφο samsung Series 5 και ενώ έχει 2 κάρτες γραφικών σχεδόν ποτέ δε δουλεύει η 2η "δυνατή" κάρτα με ότι και αν δοκίμασα.Αν ψάξετε στο internet  θα βρείτε αντίστοιχες αναφορές.

Δημοσ.

Το πρωτο διαφημιστικό πιασάρικο. Αντε να ανεβαίνει λίγο λίγο και η AMD

Ε,είναι τα "φορητά" πιασάρικα έτσι και αλλιώς τα τελευταία χρόνια στην αγορά τεχνολογίας..

Παιδιά, δυστυχώς η καινούργια iris της intel που ήρθε μαζί με τους νέους i5,i7 (broadwell) στα γραφικά είναι κατά πολύ γρηγορότερη....

Αν εννοείς από τον παλιό,κάκιστο,εαυτό της,ναι.Για άλλους βέβαια,αρκούσε για αυτό που την θέλαν,οπότε...γούστα και ανάγκες.Το "δυστυχώς",απλά με αφήνει απορημένο..

Με τα 28nm απλά δε χτυπάς την intel. Το performance/watt θα είναι πάντα καλύτερο...

Συμφωνώ,αλλά το perfomance της σειράς u είναι ,το λιγότερο, αστείο.

Άλλος βλέπει 7 και 15 watt και "χαίρεται",άλλος βλέπει πως αγοράζει καινούριο λαπτοπ με i7 και σε 3 χρόνια δε θα παίζει flash.

Γούστα και ανάγκες x2.

Οι περισσότεροι δε,ειδικά στα λάπτοπ,δε βλέπουν τίποτα,και θα κλαίνε για το planned obsolescence.

Μη πέσετε να με φάτε για αυτό με το flash,αλλά η πραγματικότητα δεν απέχει και πολύ.

Όπως και να το κάνουμε,αν θες απόδοση,πρέπει να κάψεις ρεύμα,με τα ισχύοντα δεδομένα.

Έχει πέσει κράξιμο για τα tdp των κορυφαίων fx,αλλά για τα tdp των κορυφαίων Ιντελ ,σιγή ιχθύος.

Δεν υποστηρίζω πως συγκρίνονται,ούτε καν,αλλά είναι χαρακτηριστικό πως και η Ιντελ "καίει ρεύμα" όταν θέλει να φτάσει ψηλά.

Στους φορητούς,που αφορά και το θέμα,ακόμα και στα "χάλια" της,η Ιντελ ήλεγχε την αγορά,όλοι ξέρουμε πως.

Από κακοπροαίρεση έως και κοινή λογική, για εμένα,το ίδιο συμβαίνει και σήμερα,όχι μόνο λόγω των χαμηλών της watt.

Aναγκαστικά θαρρώ λοιπόν,και η amd ακολουθεί τον πεπατημένο πλέον δρόμο,και τα νέα apu της ελπίζω να της παρέχουν την οικονομική ευρωστία,να προσφέρει ξανά επεξεργαστές harder faster better :-D.

Αν και μπορείς να με πεις fanboy της AMD επειδή την προτιμώ από τον Althon 64 και μετά αν δεν κάνει κάτι ώστε να δουλεύει σωστά το crossfire σε πολλά laptops της αγοράς δεν τη βλέπω να προχωράει...

Πολλά υποσχόμενοι επεξεργαστές και εύχομαι να είναι έτσι.

Και εξηγούμε...έχω ενα πανέμορφο samsung Series 5 και ενώ έχει 2 κάρτες γραφικών σχεδόν ποτέ δε δουλεύει η 2η "δυνατή" κάρτα με ότι και αν δοκίμασα.Αν ψάξετε στο internet  θα βρείτε αντίστοιχες αναφορές.

Νομίζω πως είναι ξεκάθαρο πως το crossfire θα το χαιρετίσουμε από τα λάπτοπ,λίαν συντόμως.

Το "χρήμα" και η εξέλιξη έχει πέσει στις ενσωματωμένες gpu,και βλέπω να ξεπερνάνε τις mobile r.

Ένας επεξεργαστής για όλα.

• Like 1
Δημοσ.

Το δυστυχώς φίλε μου πάει στο ότι η intel δεν θα έχει αντίπαλο ούτε στα ενσωματωμένα γραφικά. Με την καινούργια iris οι διαφορές στις επιδόσεις είναι δραματικές.

Διάβασε αυτό το άρθρο και θα καταλάβεις (και θα πάψεις να απορείς): http://www.tomshardware.com/reviews/intel-core-i7-5775c-i5-5675c-broadwell,4169-6.html

Όσο για το performance per watt, άστο (παρά)ξέφυγε η intel και εκεί.

Δημοσ.

Το δυστυχώς φίλε μου πάει στο ότι η intel δεν θα έχει αντίπαλο ούτε στα ενσωματωμένα γραφικά. Με την καινούργια iris οι διαφορές στις επιδόσεις είναι δραματικές.

Διάβασε αυτό το άρθρο και θα καταλάβεις (και θα πάψεις να απορείς): http://www.tomshardware.com/reviews/intel-core-i7-5775c-i5-5675c-broadwell,4169-6.html

Όσο για το performance per watt, άστο (παρά)ξέφυγε η intel και εκεί.

Μου αρεσει η πηγη που παραθετεις ... :) :) :)

Δημοσ.

Καλύτερα πάντως λίγη υπομονή μέχρι τα πρώτα τεστ απο notebooks που θα τους φοράνε πάνω τους για να μπορέσουμε να εκφράσουμε καλύτερα και σωστότερα την γνώμη μας!

Έτσι είναι.Να δούμε και τις τιμές και τα μοντέλα των φορητών.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...