FrostJotun Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Καλησπερα καταρχας, Μολις εκανα και την εγγραφη στο site μιας και τοσες φορες εχει τυχει να μπω να διαβασω για διαφορα ενδιαφεροντα θεματα στο forum, αλλα σημερα η εγγραφη ηταν κατι σα μονοδρομος αν θελω να βρω ακρη στο προβλημα μου.Εδω και 3 βδομαδες τωρα, εχω θεμα με το internet περισσοτερο νυχτερινες ωρες, χωρις να το εχω προσεξει συγκεκριμενα, απο τις 9 το βραδυ και μετα, συνηθως. Αλλες φορες τυχαινει και απο τις 11 το βραδυ και αργοτερα.Διαπιστωσα οτι υπαρχει θεμα αφου για παραδειγμα στο Facebook, με αποσυνδεε απο την συνομιλια, δεν φορτωνε την αρχικη καθολου, ή και στο Youtube, ακομα και σε μικρης διαρκειας βιντεο 1 λεπτου, σε 720HD το buffer του βιντεο προχωραγε τοσο λιγο που η αναπαραγωγη εφτανε σε εκεινο το σημειο και το βιντεο απλα φορτωνε μεχρι να συνεχισει παλι λιγο το buffer, και παει λεγωντας. Κανονικα αυτα τα βιντεο δεν μου ηταν θεμα αφου φορτωναν μια χαρα. Σε αλλα διαρκειας 4-5 λεπτων, πρεπει εκεινες τις ωρες να χαμηλωσω την αναλυση στο 360 ακομα και στο 240 για να τρεξει χωρις να σταματησει.Η γραμμη ειναι κανονικα "ως τα 24mbps", πιανω max 8mbps, και μερικες φορες στο κατεβασμα εχω πιασει και 1,4mbit, σε προγραμματα οπως το steam-origin ή και torrents.Επισης δεν ξερω κατα ποσο ακριβες ειναι, αλλα το speedtest καθε τοσο που κοιταζα επιανε παντα στα 7.50mbps download, με την κυματομορφη να ειναι αρκετα σταθερη, και upload 0,85mbps. Τελευταια με αυτο το σκηνικο, οταν κοιταω στη συγκεκριμενη σελιδα, η ταχυτητα ανεβοκατεβαινει, εχω τυχει και σε 1.49mbps - 4 - 5, γενικοτερα οχι κατι σταθερο, με τη κυματομορφη να σχηματιζει "βουνοκορφες".Με την wind που επικοινωνησα οχι και λιγες φορες, οι απαντησεις ηταν κλασσικες "αλλαξε αυτο στο router, κανε reset, δοκιμασε αλλη συσκευη" μεχρι τη στιγμη που τους ειπα οτι εχω αλλαξει οτι ρυθμιση χρειαζεται ΗΔΗ, οτι δεν ειναι προβλημα σε ενα PC στο σπιτι, αλλα σε 3 συνολο, ενα λαπτοπ και 2 σταθεροι, και αρχισε να εμφανιζεται το προβλημα την ιδια χρονικη περιοδο και στα 3. Οποτε ηρθε και τεχνικος, αλλα ηταν ωρες 11 το πρωι με 3 το μεσημερι, που δεν εμφανιζει προβλημα η γραμμη και δεν μπορεσε να βρει κατι. Και τις ωρες που εχω το προβλημα δεν υπαρχει προφανως υποστηριξη απο τεχνικο.Συγγνωμη για το κατεβατο αλλα πραγματικα δεν ξερω τι παιζει, και γενικοτερα ασχολουμαι με θεματα πληροφορικης, hardware, web design, στο θεμα των δικτυων δεν εχω ριξει πολυ προσοχη και για αυτο δεν ειναι κατι που μπορω να βρω λυση μονος μου, και η wind δεν βοηθαει ιδιαιτερα. 1
andrew140 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Η καλυτερη λυση: φυγε απο τη wind. Ειχα κι εγω το ιδιο προβλημα. Δε λυνεται με τιποτα. Οσο και να παιρνεις τηλεφωνο τις ιδιες δικαιολογιες θα σου απαντανε. Δοκιμασα να αλλαξω ρουτερ και δεν εγινε τιποτα. Πηγα στη forthnet και τωρα ειμαι μια χαρα
FrostJotun Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 (επεξεργασμένο) Τουλαχιστον ας μπορουσε να το δει ο τεχνικος, αλλα το μονο που μου ειπε μετα τις μετρησεις που εκανε στη γραμμη στο σπιτι και στο κουτι της πολυκατοικιας, ειναι οτι δεν παρουσιαζονται προβληματα απο την μερια της wind, αλλα αν ειναι κατι θα ειναι στις γραμμες μου. Ομως 3 χρονια που μετακομισα στην Αγια Παρασκευη, δεν ειχα προβληματα περα απο εξωτερικα, λογω προβληματος γενικου στις γραμμες του ΟΤΕ, πιθανως καποια εργα. Το συγκεκριμενο προεκυψε προσφατα και εχω ηδη αλλαξει router πριν 2 μηνες. Το σκεφτομαι σοβαρα για αλλαγη οταν τελειωσει το συμβολαιο καπου μεσα στο καλοκαιρι. Ειναι αρκετα ενοχλητικο...το μονο που μπορεσα και ειδα ειναι στο system log του router, εμφανιζει καθε λιγα δευτερολεπτα αυτη τη γραμμη:Last errorlog repeat 1617 TimesnetMakeChannDial: err=-3000 rn_p=804744a0 **Σημερα παλι προβλημα με τη συνδεση, τα βιντεο φορτωνουν με το ζορι, και στον αλλο σταθερο που εχω μεσα στο σπιτι οι σελιδες αργουν να φορτωσουν. Θεμα απο ιους δεν εχω, και στους 3 υπολογιστες τρεχει το Kaspersky Internet Security.Στο router η ιδια κατασταση με τα errors, δεν ξερω ακριβως τι ρολο παιζουν αλλα εχω φαει πολλες μερες να βρω τι ακριβως ειναι, χωρις αποτελεσματα. Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2015 από FrostJotun
FrostJotun Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Σορρυ για το double posting αλλα οποιος μπορει να βοηθησει θα μου εκανε μεγαλη χαρη. Μπορω να δωσω και αλλες λεπτομερειες αν χρειαστει προκειμενου να βρω εστω μια λυση. Εχω συμβολαιο με τη wind, και δυστυχως θα πρεπει να το εξαντλησω για καποιους ακομα μηνες.Εδω ειναι τα συνεχομενα errors που εμφανιζονται
leonidas_ Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δοκίμασες με καλώδιο; Αναφέρεις βέβαια ότι το κάνουν κ τα desktop το πρόβλημα αλλά δεν ξέρω αν αυτά είναι με καλώδιο. Αν είσαι με WIFI υπάρχει πιθανότητα αυτές οι διαλείψεις να συμβαίνουν από εκεί. Επίσης τη στιγμή που σου κάνει το πρόβλημα παρατήρησε αν το Margin είναι σταθερό ή αν αλλάζει. Κάνε μερικά συνεχόμενα refresh για να το δεις. Η αν ακούς θόρυβο μέσα στο ακουστικό του τηλεφώνου, τη συγκεκριμένη στιγμή ή και γενικότερα. Πάντως αν έχεις κ κάποιο άλλο ρουτερ κούμπωσέ το για λίγες μέρες να δεις συμπεριφορά με αυτό.
FrostJotun Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Λοιπον ο ενας σταθερος που ασχολουμαι, ειναι διπλα στο router και συνδεδεμενος με καλωδιο. Ο αλλος σταθερος και ενα λαπτοπ, ειναι με wifi. Γενικως πιαναν παντα και αυτα max 8mbps τοσο καιρο. Το SNR Margin το εχω παρατηρησει οτι αλλαζει συχνα, θα του ριξω μια ματια και παλι σημερα το βραδυ μιας και δεν εχω βρει λυση ακομα. Μεχρι στιγμης εχω δοκιμασει 3 router, το ZTE ZXV10 H108L, το τελευταιο και "καινουριο" ZTE που ειχα εδω και 2 μηνες, το ZXHN H108L (τα screenshots πανω ειναι απο το συγκεκριμενο) και τωρα ειμαι με ενα Gennet της wind, το οποιο απο τα αλλα 2 σταθεροποιει οσο καταλαβαινω τη συνδεση περισσοτερο απο τα αλλα 2, αλλα παλι τις βραδυνες ωρες παθαινω το ιδιο προβλημα.Ξαναπηρα τη Wind, περιπου στις 11 το βραδυ που ειχα το προβλημα ξανα, το θεμα ειναι να μην πετυχεις σε ατομο που διαβαζει μεσα απο βιβλιο με οδηγιες (?) κλασσικες λυσεις τυπου "καθαριστε τα cookies, τρεξτε το browser σε safe mode χωρις προσθετα, κλειστε το antivirus σας, και καλεστε μας ξανα", και την 2η φορα που ξαναπηρα για χτες το βραδυ, μου ειπαν οτι προωθησαν το προβλημα ως βλαβη της γραμμης και θα το παρακολουθησουν.Δεν εχω μεγαλες ελπιδες οτι θα γινει κατι ουσιαστικο βεβαια. Ειναι πιθανο να επηρρεαζει κατι την γραμμη μου τις συγκεκριμενες ωρες; **Τωρα μολις με καλεσανε απο τη Wind και μου ανεφεραν οτι οι τεχνικοι που κοιτανε τη γραμμη δεν βρηκαν καποιο προβλημα, τους ειπα οτι αυτες τις ωρες ειναι ενταξει η γραμμη και πως μονο το βραδυ εχω προβλημα, και με ρωτησαν εαν στους 3 υπολογιστες τρεχει το ιδιο antivirus, οπως και ετσι ειναι, αλλα και παλι το εχω απενεργοποιησει την στιγμη που εχω προβλημα, χωρις αυτο να αλλαζει κατι ομως.
FrostJotun Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 SNR Margin χτες το βραδυ 8.5dB - 9.5dBΤωρα το πρωι ειναι σταθερα στο 9dB - 9.5dB παντως, στο Gennet Oxygen
leonidas_ Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Κοίταξε να δεις αυτά τα προβλήματα είναι λίγο περίεργα κ εξαρτάται από το πόσο είναι διατεθιμένος ο πάροχος σου να το ψάξει. Το θετικό είναι ότι σου το κάνει κάποια συγκερκιμένη ώρα. Εμένα πρόσφατα φαντάσου ότι μου το έκανε άκυρες χρονικές στιγμές. Απλά ήμουν τυχερός γιατί ο πάροχος μου το έψαξε μέχρι τέρμα. Τελικά λύθηκε μάλλον συμπτωματικά, πιθανότατα να διόρθωσαν κάποια άλλη βλάβη κ ταυτόχρονα να έστρωσε κ η δική μου γραμμή, αλλά τουλάχιστον ασχολήθηκαν τέρμα. Δε μου είπαν μέχρι εκεί μπορείτε να παίξετε κτλ. Παρόλο που εκεί ήταν ο μέσος όρος της περιοχής μου. Πολλά τηλέφωνα, υπομονή κ καλή τύχη!!PS. Το margin είναι κομπλέ! + - 1, + - 2 είναι αποδεκτές μεταβολές. PS2. Ότι σου είπε ο φίλος παραπάνω. Η Wind δεν έχει κ από τα καλύτερα support. Κάνε υπομονή λίγους μήνες κ κάντην με ελαφρά για κάποια πιο σοβαρή εταιρία. Γνώμη μου. Σε όλους τους παρόχους βέβαια θα ακούσεις καλά κ κακά σχόλια αλλά Wind για μένα όχι. Έχει τα καλύτερα πακέτα, δε λέω, δίνει τα πάντα, αλλά μη σου κάτσει στραβή με τη Wind με τέτοιου είδους "παράξενα" προβλήματα!
FrostJotun Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Καπως ετσι ειναι η κατασταση, οπως το γραφεις. Μεχρι τωρα ποσα τηλεφωνα και να πρεπει να αποδειξω οτι δεν ειμαι καποιος "ασχετος" να το πω ετσι ωστε να φταινε τα cookies του browser ή το antivirus, αν ειναι δυνατον ξερω γω. Να το φτανεις μεχρι τελους, και πριν 2 μερες μου ειπαν παλι για τεχνικο αλλα τους ειπα δεν θα αλλαξει κατι, μιας και συμβαινει μονο το βραδυ και οι τεχνικοι σταματανε στις 9 η ωρα.Τωρα με το Genneτ Oxygen μιας και δεν ειναι ADSL2+, κλειδωνει στα 6,9. Κανονικη ταχυτητα "ως τα 24mbps" που σου δινουν το max απο τη Wind, ειχα 8 - 8,5. Το βραδυ οταν ειναι και ο αδερφος μου στο δικο του pc, ή οταν φτανει στο τερμα το download σε ληψεις αρχειων, να παρακαλαω μην με πεταει εξω απο Skype, Facebook, καλα για Youtube δεν το συζητω σε 720 αναλυση οσα λεπτα και να ειναι το βιντεο, θα περιμενω μια 10ετια να φορτωσει. 480 και χαμηλοτερα, και αγιος ο θεος.Εβαλα το ZTE χτες μπας και "ετυχε" να φτιαξει και μενα η γραμμη μου απο καποια συμπτωση, αλλα τωρα δεν συγχρονιζε καν η γραμμη. To ADSL απλα αναβοσβηνε και εκλεινε, ή πρεπει να το αφησω αρκετα λεπτα μεχρι να συνδεθει.Οποτε μεχρι στιγμης μονο το Gennet εχω. Ενα Pirelli της HOL που βρηκα, ειναι κλειδωμενο και ουτε καν ρυθμισεις δεχεται στο interface του, μετα ενα αλλο του OTE, ενα Huawei δουλευει αρκετα καλα αλλα το wifi του ειναι νεκρο.Επειδη μενω με τους γονεις μου δεν ψηνονται ιδιαιτερα να αλλαξουν εταιρια πριν ληξει το συμβολαιο, τους πιεζω βεβαια και μπορει να συμβει και συντομα, αλλα σκεφτομαι επισης να παρω ενα router 30-40€ το πολυ. Θα μπορω να δουλευω καλυτερα με αυτο σε σχεση με τα ετοιμα της wind, αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι το router το προβλημα.Παντως στη Wind δεν ενδιαφερονται ιδιαιτερα και το μεγαλυτερο "καλο" που θα σου κανουν, ειναι να σε προτρεψουν για ραντεβου με τεχνικο. Αν δεν βρει κατι ο τεχνικος τις ωρες που ερχεται, αντε απεδειξε οτι δεν εισαι ελεφαντας.Επισης, κατι που δεν εχω καταλαβει ακομα. Τη στιγμη που εχω αυτο το προβλημα, ακομα και στο ZTE, στο interface του εδειχνε download 7,9 - 8,5, δηλαδη σωστες ταχυτητες, οπως και το Gennet δειχνει 6,9 κανονικα, το max δηλαδη που μπορει να δωσει, αλλα οπως εχω ηδη γραψει, δεν φορτωνει τιποτα, και συμβαινει και στα 3 PC, και συγκεκριμενα μετα τις 10:30 το βραδυ. Δεν βγαζω ακρη.
FrostJotun Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Παλι πρωινες ωρες απο 1 και μετα, ειδικα 2-4 η συνδεση ηταν απιστευτα αργη, μου θυμισε τον καιρο με τις χρονοκαρτες και συνδεση 56kbps, τοσο αθλια. Δεν φορτωνε με τιποτα την αρχικη στο facebook, και στα βιντεο ουτε 1 λεπτου δεν σηκωνε. Οι ενδειξεις στο router παρολα αυτα ηταν στο SNR 9 - 13, κανονικες απο οτι καταλαβαινω, και 8125 download με upload κανονικα στο 1020.Υπαρχει πιθανοτητα να τα "φτυνει" απλα το router επειδη ειναι αρκετες ωρες ανοιχτο; Διαβαζω και στα αλλα αρθρα οτι τα ZTE ειναι μαπα, αλλα δεν μου ειχε ξανατυχει 3 χρονια τωρα. Οταν εμενα κεντρο δεν ειχα κανενα προβλημα με τη Wind.Σκεφτομαι για αγορα router απο το εμποριο, TP-Link ή Netgear, υπαρχει ομως περιπτωση να ειναι μονο αυτο το προβλημα; Με παραξενευει που δειχνει οτι δεχεται κανονικα 8mbps αλλα σερνεται απιστευτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα