άδικος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Ακόμα να καταλάβεις πως σου εξηγώ πως όλα τα υλικά είναι ως ένα βαθμό μονωτικά. Μήπως θαρρείς πως τα υλικά που αποκαλούμε αγωγούς έχουν κάποια επιπλέον ιδιότητα από τους μονωτές; Όχι αδερφέ, απλά απάγουν πιο εύκολα ή μονώνουν πιο δύσκολα. Και ακόμα και αυτή τους η ιδιότητα δεν παραμένει σταθερή ανάλογα τις συνθήκες. Γι'αυτό σου αναφέρω τον όρο θερμική αγωγιμότητα για 3η φορά, που εξηγεί το μέγεθος αυτής της ιδιότητας. Ας μην γεμίσουμε το νήμα όμως με βασικές αρχές φυσικής. Αυτά μπορείς να τα συζητήσεις και να σου τα εξηγήσουν σε άλλο νήμα. 1
blackm76 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Λοιπόν αύριο θα παραγγείλω thermal pad kai Πάστα γιατί την παλιά δεν την εμπιστεύομαι και ας είναι σχετικά χαμηλά η θερμοκρασία του επεξεργαστή. Thermal pad λέω να πάρω αυτό http://www.e-shop.gr/coollaboratory-liquid-metalpad-3xgpu-1xcleaning-kit-p-PER.813124 Είναι καλό; Και Πάστα θα πάρω αυτην http://www.e-shop.gr/coolermaster-rg-ice2-ta15-r1-ic-essential-e2-thermal-compound-p-PER.806854 Συγγνώμη που βάζω τα λινκ χύμα αλλά μπαίνω από κινητό. Περιμένω απάντηση σας άμεσα. Ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοήθεια. θα χαζεψω. εκανα μια επανεκινηση και η θερμοκρασια επανηλθε στους 70 βαθμους. τι να πω δεν ξερω...προλυπτικα παντως εγω θα αλλαξω αυτα τα 2 που εδειξα μονο πειτε μου αν ειναι καλα παρακαλω.
άδικος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Σου'χω δώσει link για τα pads στο ποστ #9. Δε χρειάζεται να πάρεις τόσα πολλά και ακριβά και μάλιστα όταν δεν είναι άμεσα διαθέσιμα. Ούτε πάχος δεν αναφέρει καν. Πάστα δε χρειάζεται να πάρεις άλλη.
blackm76 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 ωραια απο αυτα στο skroutz ποια να παρω;;;;η πρωτη ειναι φτηνη και ειναι η μονη στο ενα χιλιοστο.οι περισσοτερες μετα ειναι στα 2 χιλιοστα.λεπτοτερη ειπαμε δεν κανει.να παρω την πρωτη η καποια αλλη στα 2 χιλιοστα.εκτος αν τα 2 χιλιοστα ειναι μεγαλο παχος για το συγκεκριμενο σημειο.εντομεταξυ αυτο που ανεβηκε η θερμοκρασια και μετα απο επανεκινηση ψιλοεπανηλθε ειναι φυσιολογικο;;;;
άδικος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Τι να σου πω αν δε μπορείς να μετρήσεις μόνος σου πάρε 1.5mm. Δε μπορώ να μαντέψω κάτι παραπάνω, ούτε ήμουν απόλυτος για το ποιο πάχος μπορεί να σου κάνει. http://www.eworld.com.gr/products/index/106/0/Thermal-Paste---Pad---Tape
blackm76 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 μολις ανακαλυψα κατι καλυτερο και απο thermal pad kai απο τις υπολοπες thermal paste θεωρητικα τουλαχιστον....τι γνωμη εχετε για αυτα;;; αυτο ειναι πολυ πηχτη θερμοαγωγιμη παστα που αντικαθιστα τα thermal pads και paste εχει 3 φορες μεγαλυτερη αγωγημοτητα απο τα thermal pads.συμφωνα με τον κατασκευαστη παντα.αυτο ειναι για chipset που δεν εχει αμεση επαφη με ψυκτρα. http://www.computer-systems.gr/el/products/k5-pro και υπαρχει και αυτη που ειναι ποιο υγρη που ειναι ιδιο πραγμα αλλα για αμεση επαφη με ψυκτρα. http://www.computer-systems.gr/el/products/k4-pro-thermal-paste εμενα η ψυκτρα ειναι διπλα στο ανεμιστηρακι και δεν ακουμπαει κατευθειαν επανω στα chipset.εκει ακουμπαει αλλο μεταλο που μεταφερει την θερμοτητα στην ψυκτρα αρα η k5 μου κανει.απλα για σιγουρια ρωταω να μου πειτε αν αληθευει αυτο.
άδικος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δε μπορώ να εκφέρω γνώμη, ακόμα περιμένω τα δείγματα που μου έστειλαν. http://www.insomnia.gr/topic/571502-k5-pro-k4-pro-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%B3%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B5%CF%82/?do=findComment&comment=54045337
Heatspreader Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Ακόμα να καταλάβεις πως σου εξηγώ πως όλα τα υλικά είναι ως ένα βαθμό μονωτικά. Μήπως θαρρείς πως τα υλικά που αποκαλούμε αγωγούς έχουν κάποια επιπλέον ιδιότητα από τους μονωτές; Όχι αδερφέ, απλά απάγουν πιο εύκολα ή μονώνουν πιο δύσκολα. Και ακόμα και αυτή τους η ιδιότητα δεν παραμένει σταθερή ανάλογα τις συνθήκες. Γι'αυτό σου αναφέρω τον όρο θερμική αγωγιμότητα για 3η φορά, που εξηγεί το μέγεθος αυτής της ιδιότητας. Ας μην γεμίσουμε το νήμα όμως με βασικές αρχές φυσικής. Αυτά μπορείς να τα συζητήσεις και να σου τα εξηγήσουν σε άλλο νήμα. Όχι, δεν είναι μονωτικά ως ένα βαθμό. Μονωτικά είναι τα υλικά που δεν είναι αγώγιμα. Το ότι παρουσιάζουν διαφορετική αγωγιμότητα δεν σημαίνει ότι μπορείς να τα πεις τόσο μονωτές όσο και αγωγούς. Οι αγωγοί έχουν σαφώς επιπλέον ιδιότητα. Είναι αγώγιμοι. Δεν παραμένει σταθερή, αλλά δεν παύει να είναι μονωτής ένα υλικό που ανήκει στην κατηγορία που κουβεντιάζουμε.
blackm76 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δε μπορώ να εκφέρω γνώμη, ακόμα περιμένω τα δείγματα που μου έστειλαν. ειχες παραγειλει και δεν στα στειλανε ακομα;;;; μην μου λες τετοια....... εγω ειμαι ετοιμος να παραγειλω αλλα αν δεν τα στελνουν και μας κοροιδευουν να μην παραγγειλω. αν και μου φαινεται πως θα ρισκαρω και θα παραγγειλω γιατι αυτα που υποσχονται ειναι πολυ δελεαστικα. τωρα στο θεμα που δημιουργησες αν παραγγειλω τελικα θα ειμαι ο πρωτος που θα γραψει αποτελεσματα νομιζω χαχαχαχ
άδικος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Ούτε 2 μέρες δεν έχουν περάσει από την παραγγελία. Μπορεί αύριο να τα έχω. Τα συγκεκριμένα τα θέλω για δοκιμαστικούς λόγους. Στη θέση σου θα ακολουθούσα την περπατημένη. Μη το ταλαιπωρείς άλλο...
blackm76 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 οκ ευχαριστω για ολες τις πληροφοριες.θα δω τι θα κανω αυριο καληνυχτα
teo20net Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Υπάρχει πρόβλημα αν στο Northbridge βάλουμε πάστα αντί για pad? Ρωτάω γιατί το έκανα σ'ένα Laptop (εδώ και 1 χρόνο περίπου) μιας κ το pad του ήταν σε κακή κατάσταση. Επείγει να βάλω pad;
Heatspreader Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Ναι υπάρχει.Πιθανότατα να μην πατάει όσο θα πρέπει με την πάστα.
άδικος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 [...] τωρα στο θεμα που δημιουργησες αν παραγγειλω τελικα θα ειμαι ο πρωτος που θα γραψει αποτελεσματα νομιζω χαχαχαχ Παρέλαβα btw το πρωί. Δοκιμές όμως από βδομάδα.
blackm76 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Παρέλαβα btw το πρωί. Δοκιμές όμως από βδομάδα. ενταξει φιλε μου θα περιμανω τα αποτελεσματα και μετα θα δω τι θα κανω..... μονο μην με ξεχασεις.......
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα