blackm76 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Γειά σας παιδιά. Έχω ανοίξει και καθαριση το λαπτοπ μου στο οποίο έβαλα σε επεξεργαστή και κάρτα γραφικών άσπρη θερμοαγωγιμη Πάστα. Μόλις ανακάλυψα ότι θερμοαγωγιμη Πάστα έχει άσπρη(που έχω εγω), γκρι και χρυσή. Ποια είναι η καλύτερη;
SPANK Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Καταρχάς πες ποια πάστα έβαλες αλλα νομίζω οτι η χρυσή και καλά ειναι καλύτερη προσωπικά πιστεύω όμως οτι χρώμα και να ειναι την ίδια δουλειά κανουν 2
zio10 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Πάρε μια των 5-10€ το πολύ, αν είναι καθαρό από σκόνες, χνούδια κλπ και μπει σωστά η πάστα όλες καλές είναι
blackm76 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Έβαλα την titan. Είναι άσπρη. Τώρα φυσικά δεν ξέρω αν έχουν ημερομηνία λήξης οι παστες. Έχουν; Εγώ ρώτησα γιατί κάποιος μου είπε ότι η άσπρη δεν κάνει και θέλει η γκρι η χρυσή που έχουν πυριτιο. Επίσης στο λαπτοπ που την έβαλα είναι ένα Compaq 615. Παρακολουθώ την θερμοκρασία και είναι 65 με 76 βαθμούς. Αλλά προχτές που ήταν ανοιχτό καμία δεκαριά ώρες έφτασε μέχρι 85 βαθμούς. Πόσους βαθμούς πρέπει να έχει το λαπτοπ μου;επισεις το ρωτάω αυτό γιατί όλα τα λαπτοπ δεν είναι ίδια. Το κάθε ένα έχει διαφορετικά όρια.
brotrainer Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Μαξιμουμ 60 αλλά και 80 να πάει δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα.
zio10 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Έβαλα την titan. Είναι άσπρη. Τώρα φυσικά δεν ξέρω αν έχουν ημερομηνία λήξης οι παστες. Έχουν; Εγώ ρώτησα γιατί κάποιος μου είπε ότι η άσπρη δεν κάνει και θέλει η γκρι η χρυσή που έχουν πυριτιο. Επίσης στο λαπτοπ που την έβαλα είναι ένα Compaq 615. Παρακολουθώ την θερμοκρασία και είναι 65 με 76 βαθμούς. Αλλά προχτές που ήταν ανοιχτό καμία δεκαριά ώρες έφτασε μέχρι 85 βαθμούς. Πόσους βαθμούς πρέπει να έχει το λαπτοπ μου;επισεις το ρωτάω αυτό γιατί όλα τα λαπτοπ δεν είναι ίδια. Το κάθε ένα έχει διαφορετικά όρια. Για καθαρό λάπτοπ με φρέσκια πάστα είναι πολλοί βαθμοί...σίγουρα τα έκανες όλα σωστά;
άδικος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 (επεξεργασμένο) Γειά σας παιδιά. Έχω ανοίξει και καθαριση το λαπτοπ μου στο οποίο έβαλα σε επεξεργαστή και κάρτα γραφικών άσπρη θερμοαγωγιμη Πάστα.... [...] Επίσης στο λαπτοπ που την έβαλα είναι ένα Compaq 615. [...] Στο 615 η gpu θέλει thermal pad και όχι πάστα (όπως και το northbridge). Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2015 από άδικος 1
blackm76 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Northbridge εννοείς την νότιο γέφυρα του επεξεργαστή; εκεί δηλαδή που μπαίνει η Πάστα; ρωτάω γιατί από αγγλικά δεν τα πάω πολύ καλά. Ναι στην κάρτα γραφικών είχε thermal pad kai εγώ έβαλα Πάστα γιατί δεν είχα. Βασικά τι είναι thermal pad και τι διαφορά έχει από την Πάστα; (Για καθαρό λάπτοπ με φρέσκια πάστα είναι πολλοί βαθμοί...σίγουρα τα έκανες όλα σωστά Την Πάστα την είναι αυθεντικό κάνα χρόνο κλείσει και αχρησιμοποιητη. Για αυτό ρώτησα..... Έχουν ημερομηνία λήξης; Και τελικά με τα χρώματα τι γίνετε.... Άσπρη γκρι η χρυσή είναι καλύτερη Πάστα; Επισεις από ότι θυμάμαι στον επεξεργαστή είχε Πάστα και όχι thermal pad. Στην κάρτα γραφικών όμως είχε thermal pad.
άδικος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Στη περίπτωση σου δε θα με απασχολούσε το χρώμα της πάστας αλλά να βρώ thermal pad
blackm76 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Ακριβώς Όπως βλέπω την φωτογραφία που στείλατε, στον επεξεργαστή είχε Πάστα και στην Northbridge eixe Thermal pad. Αλλά η κάρτα γραφικών(gpu) που λες, που βρίσκεται; ρωτάω γιατί είπες ότι και εκεί θέλει Thermal pad αλλά δεν είχε πουθενά αλλού για να την αλλάξω πάρα μόνο στα 2 σημεία της φώτο που στείλατε. Τώρα.... Το Thermal pad πως πρέπει να είναι γιατί λίγο που έψαξα έχει με διάφορες διαστάσεις και διαφορετικό πάχος. Επισεις έχει κι διαφορετικά χρώματα.
Heatspreader Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Πρέπει να βάλεις Thermal Pad ίδιου πάχους. Διαφορετικά μπορεί να στραβώσεις τη μητρική αν είναι πιο χοντρό ή να μην πατάει αν είναι πιο λεπτό.Δεν υπάρχει λόγος να το αλλάξεις. Ρίξε αν θες λίγο θερμοαγώγιμη στο Thermal Pad, αλλά πολύ λιγότερη από ότι θα έβαζες κανονικά. 1
zio10 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 ^Συμφωνώ. Μην αλλάζεις τα thermal pads. Απλά καθάρισε καλά το ανεμιστηράκι και την εξαγωγή του αέρα και βάλε καινούργια πάστα όπου είχε
bananakos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Καλησπέρα αλλαξα και εγω σημερα παστα σε ενα toshiba sattelite l505 10v Αγορασα μια artic silver 5 Ελυσα το λαπτοπ καθαρισα την ψυκτρα που ηταν μεσα στο μαυρο χαλι εκει που ηταν τα thermal pads αφησα τα ιδια (εκανα μ@λ@κιτσα?) Επισης στην καρτα γραφικων ειχε ενα ειδος σαν τσιχλα και δεν το πειραξα ουτε αυτο Εβαλα παστα μονο στον επεξεργαστη αλλα διαφορες δεν ειδα σε θερμοκρασιες Ο επεξεργαστης ειναι στα 2,23 και σε IDle ειναι στους 55-60 ενω στο furmark μεσα ΣΕ 3-4 ΛΕΠΤΑ επιασε 75 και θα πηγαινε κιαλο αλλα το σταματησα Επισης δεν ξερω πος να ριξω τα ρολογια απο το bioς δεν μου βγαζει τις εντολες (κλειδωμενη μητρικη?)
blackm76 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Ακριβώς Όπως βλέπω την φωτογραφία που στείλατε, στον επεξεργαστή είχε Πάστα και στην Northbridge eixe Thermal pad. Αλλά η κάρτα γραφικών(gpu) που λες, που βρίσκεται; ρωτάω γιατί είπες ότι και εκεί θέλει Thermal pad αλλά δεν είχε πουθενά αλλού για να την αλλάξω πάρα μόνο στα 2 σημεία της φώτο που στείλατε. Τώρα.... Το Thermal pad πως πρέπει να είναι γιατί λίγο που έψαξα έχει με διάφορες διαστάσεις και διαφορετικό πάχος. Επισεις έχει κι διαφορετικά χρώματα.
άδικος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Ακριβώς Όπως βλέπω την φωτογραφία που στείλατε, στον επεξεργαστή είχε Πάστα και στην Northbridge eixe Thermal pad. Αλλά η κάρτα γραφικών(gpu) που λες, που βρίσκεται; ρωτάω γιατί είπες ότι και εκεί θέλει Thermal pad αλλά δεν είχε πουθενά αλλού για να την αλλάξω πάρα μόνο στα 2 σημεία της φώτο που στείλατε. Τώρα.... Το Thermal pad πως πρέπει να είναι γιατί λίγο που έψαξα έχει με διάφορες διαστάσεις και διαφορετικό πάχος. Επισεις έχει κι διαφορετικά χρώματα. Για τελευταία φορά βγάλε απ'το μυαλό σου τα χρώματα σε ο,τιδήποτε συζητάμε. Από τη στιγμή που λες πως είδες μόνο τα 2 σημεία της φωτό που κάλυπτε το σύστημα ψύξης τότε αυτό που αναφέρεις ως κάρτα γραφικών είναι το northbridge και όχι gpu. Δεν είναι δλδ η έκδοση με discrete memory graphics αλλά UMA. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ είναι να βάλεις πάστα στον επεξεργαστή και thermal pad στο chipάκι αυτό. Πάρε ένα του 1mm είναι μια καλή μέση λύση. Εννοείται πως πρέπει να αλλαχθεί πλέον και το pad, δεν αφήνουμε το ίδιο. edit: Και σε καμία περίπτωση πάστες πάνω στα pad. Προσπαθούμε όσο το δυνατόν να απάγουμε τη θερμότητα, όχι να μονώνουμε. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα