geodark Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 το ανεβασμα του συγκεκριμενου επεξεργαστη, ειναι παιχνιδι. δεν εννοω να τον πας 4+ GHz...!! αλλα πιστευω μεχρι τα 3,8 μπορεις να τον πας ανετα. μονο ανεβαζοντας το Multiplier απο BIOS, απο χ17, σε χ18 η χ19 (εχει βηματα ανα 0,5) και χωρις να πειραξεις τιποτα αλλο..!! αν το ψαξεις λιγο, θα δεις οτι ειναι πανευκολο, και κυριως ακινδυνο...!!! οι καρτες εχουν και οι 2 τα πλεονεκτηματα τους. η 960 ειναι πιο νεα και λιγο πιο δυνατη, αλλα με λιγοτερη μνημη απο την 280...! εγω εχω την 280 (ακα 7950), αλλα τωρα θα προτεινα την 960...!! Μιας και έχεις την 280 ξέρεις πως μια αύξηση 20% με oc είναι εύκολη κάτι, το οποίο με την 960 είναι αρκετά δύσκολο. Eπίσης τα 2gb στα σύγχρονα 1080p παιχνίδια γίνονται όλο και πιο απαραίτητα, και εδώ μιλάμε για 50% περισσότερη μνήμη. Τώρα για το bus τι να πεις, 384 η r9 128 η nvidia. Όπου χρειάζεται πολύ vram, η r9 έχει απόδοση πολύ πιο μεγαλη σε σύγριση με την 960. Στα υπόλοιπα, οι διαφορές μικρές, εκτός της κατανάλωσης βέβαια που η nvdia είναι στο μισό αλλά με 600W είναι μια χαρά. Ό,τι και να πάρει σίγουρα θα είναι ικανοποιημένος, απλά η 280 είναι πιο πολλά υποσχόμενη κατά την άποψη μου 2
nevermore Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 σκεψου και την λυση να ανεβασεις και με λιγο overclocking τον επεξεργαστη.οποτε εκει παει και η αγορα μια ψυχτρα εκει γυρω στα 30 Ουφ το πρώτο βήμα έγινε, με x19 multiplier τον πήγα στα 3,8 οπότε θα το αφήσω λίγες μέρες να δω αν είναι stable στο σύστημα. Θενξ όλους για τις απαντήσεις, θα ρίξω μια ματιά για τις κάρτες γραφικών και θα προχωρήσω από Δευτέρα σε παραγγελιά. Θενξ και πάλι. 1
k_skidrow Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Ουφ το πρώτο βήμα έγινε, με x19 multiplier τον πήγα στα 3,8 οπότε θα το αφήσω λίγες μέρες να δω αν είναι stable στο σύστημα. Θενξ όλους για τις απαντήσεις, θα ρίξω μια ματιά για τις κάρτες γραφικών και θα προχωρήσω από Δευτέρα σε παραγγελιά. Θενξ και πάλι. κατεβασε prime95 και αστο να δουλεψει για κανα 15λεπτο,δες θερμοκρασιες κτλπ.
nevermore Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 κατεβασε prime95 και αστο να δουλεψει για κανα 15λεπτο,δες θερμοκρασιες κτλπ. Τώρα αν σου πω ότι δεν κατάλαβα τι λες δεν θα με παρεξηγήσεις ε?
featherbrain Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Το prime95 είναι πρόγραμμα που stressarei τον επεξεργαστή και τον κάνει να δουλεύει στο 100%.Όταν θα βάλεις το πρόγραμμα να δουλεύει κοίτα παράλληλα θερμοκρασίες να σιγουρευτείς πως δεν έχεις κάποιο πρόβλημα!
k_skidrow Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 prime 95 και open hardware monitor,το δευτερο σου δειχνει θερμοκρασιες σε μητρικη-επεξεργαστη-καρτα γραφικων κτλπ. το prime 95 σου στρεσσαρει οπως ειπε και ο απο πανω τον επεξεργαστη κανοντας τον να δουλευει στο 100% ετσι ωστε να δεις αν υπαρξει καποιο κρασαρισμα ή υψηλες θερμοκρασιες. καλη τυχη
nevermore Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 ok θενξ και τους 2 Για μόνιτορ έχω το hwmonitor Οπότε είμαι κομπλε από τέτοιο πρόγραμμα θεωρώ.. Κατεβάζω το prime 95.... θενξ!
cabdik Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Μιας και έχεις την 280 ξέρεις πως μια αύξηση 20% με oc είναι εύκολη κάτι, το οποίο με την 960 είναι αρκετά δύσκολο. Eπίσης τα 2gb στα σύγχρονα 1080p παιχνίδια γίνονται όλο και πιο απαραίτητα, και εδώ μιλάμε για 50% περισσότερη μνήμη. Τώρα για το bus τι να πεις, 384 η r9 128 η nvidia. Όπου χρειάζεται πολύ vram, η r9 έχει απόδοση πολύ πιο μεγαλη σε σύγριση με την 960. Στα υπόλοιπα, οι διαφορές μικρές, εκτός της κατανάλωσης βέβαια που η nvdia είναι στο μισό αλλά με 600W είναι μια χαρά. Ό,τι και να πάρει σίγουρα θα είναι ικανοποιημένος, απλά η 280 είναι πιο πολλά υποσχόμενη κατά την άποψη μου εχω πολλα χρονια να αποκτησω Nvidia καρτα, (απο εποχης 7600GS...!).., οποτε δεν γνωριζω τις δυνατοτητες OC..! αν ειναι τοσο δυσκολο να ανεβει το τσιπ αυτο, ειναι οντως ενα -ακομα- μειονεκτημα του...! τι να πω? το μονο που μπορω να πω, ειναι οτι ακομα δεν εχω βρει παιχνιδι να μπουκωσει την 7950....!!!! ουτε AC Unity, COD AW, BF4..., αυτα παιζω τουλαχιστον..!!
nevermore Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 κατεβασε prime95 και αστο να δουλεψει για κανα 15λεπτο,δες θερμοκρασιες κτλπ. Το άφησα κανά 20λεπτο και αν και οι συνθήκες στο δωμάτιο αυτήν την στιγμή δεν είναι και οι ιδανικές (ζέστη έχει γμτ), έχει σταθεροποιηθεί στους 65-66 βαθμούς κελσίου... Το safe για τον επεξεργαστή περίπου πόσο είναι? Το σύστημα πάντως ούτε κράσαρε ούτε έκανε κάτι κουλό..
Thanos1972 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Κοιτας την θερμοκρασια των πυρηνων.αυτοι ειναι μεχρι 62 βαθμους αλλα καλο ειναι να μην ξεπερνανε τους 55 γιατι απο εκει και πανω σε overclock εχουν την ταση να μην ειναι σταθεροι.εαν ειναι cores αυτο που λες,εισαι αρκετα ψηλα.εαν ειναι socket εισαι μεσα στα ορια.με ποσο ρευμα εισαι εκει πανω?
nevermore Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Κοιτας την θερμοκρασια των πυρηνων.αυτοι ειναι μεχρι 62 βαθμους αλλα καλο ειναι να μην ξεπερνανε τους 55 γιατι απο εκει και πανω σε overclock εχουν την ταση να μην ειναι σταθεροι.εαν ειναι cores αυτο που λες,εισαι αρκετα ψηλα.εαν ειναι socket εισαι μεσα στα ορια.με ποσο ρευμα εισαι εκει πανω? Καλησπέρα Θάνο θενξ για την απάντηση. Το ρεύμα δεν το έχω πειράξει default είναι ελπίζω να σε βοηθήσει η εικόνα από το hwmonitor αλλιώς πες μου αν είναι να μπω στο bios να δω.
cabdik Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 νομιζω οτι το ρευμα (CPU Vcore) ειναι πολυ. κατεβασε το βημα βημα, οσο σε παιρνει, μεχρι το συστημα να αποκτησει ασταθεια, να παγωσει. αυτο σημαινει οτι το ρευμα δεν θα επαρκει. οποτε θα ανεβεις μια σκαλα και θα εισαι οκ. θα στρεσσαρεις επισης, για να βλεπεις αν ειναι σταθερο το συστημα..! πιστευω οτι κατω απο 1,40 πρεπει να εισαι οκ..! αλλα μια δοκιμη, θα μας πεισει..! αυτο θα βοηθησει να κατεβουν οι θερμοκρασιες 1
nevermore Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Καλημέρα σε όλους και θενξ για τις απαντήσεις σας. Τώρα που το θυμήθηκα δεν έχω πειράξει καθόλου το cpu fan (την evo dld) και την έχω auto μέσα στο bios.. Μήπως πρέπει να την πειράξω και αυτήν? Για το ρεύμα φίλε cabdik θα πάω στο σπίτι το απόγευμα και θα το δοκιμάσω! θενξ και πάλι.
nevermore Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Καλησπέρα παίδες!, Έπαιξα λίγο με το ρεύμα και το πιο safe που είδα μέχρι στιγμής ήταν στο 1.4v ακριβώς. Οι θερμοκρασίες στους cores μετά από 15+ λεπτά έπαιζαν μεταξύ 57-58 βαθμούς κελσίου. Από ότι είδα στο bios το fan speed από default είναι στο full οπότε δεν πειράζω τπτ εκεί... Όποιος έχει καμιά συμβουλή ευπρόσδεκτη
cabdik Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Καλησπέρα παίδες!, Έπαιξα λίγο με το ρεύμα και το πιο safe που είδα μέχρι στιγμής ήταν στο 1.4v ακριβώς. Οι θερμοκρασίες στους cores μετά από 15+ λεπτά έπαιζαν μεταξύ 57-58 βαθμούς κελσίου. Από ότι είδα στο bios το fan speed από default είναι στο full οπότε δεν πειράζω τπτ εκεί... Όποιος έχει καμιά συμβουλή ευπρόσδεκτη δεν εισαι ασχημα. απο κει και περα παιζει ρολο και η ροη του κουτιου, και ο χωρος που εχεις το κουτι. γνωμη μου ειναι να το αφησεις εκει..! αλλα γενικα εισαι μια χαρα, οι θερμοκρασιες αυτες σε νορμαλ συνθηκες εργασιας, δεν προκειται να τις πιασεις ποτε. τα στρες τεστ, αυτο το σκοπο εχουν, να βλεπεις σε ακραιες συνθηκες, ποιο ειναι το ΜΑΧ που θα πιασει..! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα