kontrakultura Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Και το δικό σου ύφος είναι αρκετά κολλημένο. Προσπαθώ να σου πω κι εγώ και όλοι οι άλλοι, οτι δεν υπάρχει τρόπος να δεις αν τα χιλιόμετρα είναι γυρισμένα ή όχι. Ακόμα και αν υπήρχε, αυτή η πληροφορία, σαν σκέτος αριθμός δεν θα έλεγε απολύτως τίποτα μόνη της, παρά μόνο σε συνδυασμό με την γενικότερη κατάσταση του αυτοκινήτου. Τα ξαναεξηγώ: Αν ένα αυτοκίνητο είναι σε καλή κατάσταση, με κινητήρα διαμάντι, χωρίς σημαντικές φθορές κλπ., λίγη έως καθόλου σημασία έχει οσα χιλιόμετρα κι αν γράφει στο χιλιομετρητή. Αν σου πεί κάποιος οτι "έχω ένα Κορόλα του 2002 και έχει 50000" και τρίζουν όλα, καίει λάδια ντουμάνι, έχει φθορές κλπ. τότε 2 ενδεχόμενα ισχύουν: είτε λέει ψέματα, είτε το αυτοκίνητο είναι σε άθλια κατάσταση για τα χιλιόμετρα που έχει. Και στις 2 περιπτώσεις, το απορρίπτεις. Πάλι δεν έχει σημασία πόσα χιλιόμετρα γράφει. Αν δεν με καταλαβαίνεις δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Και το δικό σου ύφος είναι αρκετά κολλημένο. Προσπαθώ να σου πω κι εγώ και όλοι οι άλλοι, οτι δεν υπάρχει τρόπος να δεις αν τα χιλιόμετρα είναι γυρισμένα ή όχι. Αλλά και να υπήρχε, δεν θα είχε σημασία σαν σκέτος αριθμός, σημασία θα είχε η κατάσταση του αυτοκινήτου. Αν δεν με καταλαβαίνεις δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Καλώς ή κακώς ως τώρα στα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει, απολαμβάνω την οδήγηση χωρίς να γνωρίζω τίποτα παραπάνω για τις δομές τους, τη λειτουργία τους, τους μηχανισμούς και φυσικά την αγορά, Είμαι λοιπόν παντελώς άσχετος. Από το μηδέν. Απλά θέλω να οδηγώ ένα αξιόπιστο αμάξι χωρίς να χρειάζεται να τρέχω κάθε λίγο (πλην τον τυπικών service). Δεν ήξερα ότι δεν υπάρχει τρόπος ελέγχου, γι' αυτό και το ρωτάω επίμονα από την αρχή αλλά δεν πήρα απάντηση ευθέως. Με δεδομένο λοιπόν ότι ΔΕΝ υπάρχει κανένας τρόπος ελέγχου για πειραγμένα χιλιόμετρα, φυσικά και καταλαβαίνω τι μου λες, και φυσικά είναι μονόδρομος ο έλεγχος που αναφέρεις.
kontrakultura Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Μα ο έλεγχος από μηχανικό και φανοποιό είναι μονόδρομος έτσι κι αλλιώς! Μου λες οτι θα αγόραζες μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με γνώμονα μόνο τα πραγματικά χιλιόμετρα του;
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Μα ο έλεγχος είναι μονόδρομος έτσι κι αλλιώς! Μου λες οτι θα αγόραζες μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με γνώμονα μόνο τα πραγματικά χιλιόμετρα του; Όχι σε καμιά των περιπτώσεων, απλά αν είχε 80.000 κι ήξερα ότι είναι πραγματικά, θα είχα και μια εικόνα της χρήσης του ως προς την ποσότητα. Ως προς την ποιότητα, πάλι θα πήγαινε για έλεγχο.
kontrakultura Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Κυρελέησον συνεννοηθήκαμε Τώρα λοιπόν που βλέπω οτι η σκέψη σου λειτουργεί σωστά, θα σου πω οτι ΥΠΑΡΧΕΙ τρόπος ελέγχου των πραγματικών χιλιομέτρων, και είναι μέρος του τεχνικού ελέγχου που θα πρέπει να κάνεις σε συνεργείο πριν προχωρήσεις σε αγορά μεταχειρισμένου.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Κυρελέησον συνεννοηθήκαμε Σου το είπα, από το μηδέν, θέλω από το χεράκι κανονικά!
kontrakultura Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Ναι μου το είπες. απολαμβάνω την οδήγηση χωρίς να γνωρίζω τίποτα παραπάνω για τις δομές τους, τη λειτουργία τους, τους μηχανισμούς και φυσικά την αγορά, Είμαι λοιπόν παντελώς άσχετος. Όταν λοιπόν θα το πας για έλεγχο, μαζί με όλα τα υπόλοιπα, θα σου πουν και αν τα χιλιόμετρα που γράφει είναι τα πραγματικά. Ποιοτικός και ποσοτικός έλεγχος, αυτόν θα τον κάνει ο μηχανικός και ο φαναρτζής, όχι εσύ. 1
dialer1453 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Σε ελάχιστα αυτοκίνητα πια μπορούν να δουν τα πραγματικά χιλιόμετρα κι αυτό κυρίως στις αντιπροσωπίες.
ermis1964 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Η γενικότερη κατάσταση τού αυτοκινήτου δείχνει τήν χρήση του καί τά χιλιόμετρα του.Χωρίς νά δείς μηχανικά μέρη,σέ πρώτη φάση άν δείς φθαρμένο τιμόνι,φθαρμένα πετάλια,βουλιαγμένο καί τριμμένο κάθισμα οδηγού τό αυτοκίνητο έχει πάνω από 200.000 χιλιόμετρα καί είναι ταλαιπωρημένο.Επίσης μπορείς νά ζητήσεις τά χαρτιά τών ελέγχων Κ.Τ.Ε.Ο που περνά υποχρεωτικά κάθε όχημα.Κάποιο βιβλιαράκι σέρβις βοηθά επίσης.Οπως προανέφεραν καί συμπορουμίτες πρέπει νά τό πάς γιά έλεγχο σέ μηχανικό καί φαναρτζή. 3
Dare-Devil Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Η γενικότερη κατάσταση τού αυτοκινήτου δείχνει τήν χρήση του καί τά χιλιόμετρα του.Χωρίς νά δείς μηχανικά μέρη,σέ πρώτη φάση άν δείς φθαρμένο τιμόνι,φθαρμένα πετάλια,βουλιαγμένο καί τριμμένο κάθισμα οδηγού τό αυτοκίνητο έχει πάνω από 200.000 χιλιόμετρα καί είναι ταλαιπωρημένο.Επίσης μπορείς νά ζητήσεις τά χαρτιά τών ελέγχων Κ.Τ.Ε.Ο που περνά υποχρεωτικά κάθε όχημα.Κάποιο βιβλιαράκι σέρβις βοηθά επίσης.Οπως προανέφεραν καί συμπορουμίτες πρέπει νά τό πάς γιά έλεγχο σέ μηχανικό καί φαναρτζή. Κατσε ρε φιλε ! Εμένα έχει φθαρμένο τιμόνι σε βαθμό που όχι απλά έχει ξεθωριάσει η επιφάνεια αλλά έχει κάνει λακούβες σε σημεία και λύπει υλικό, ελαφρώς φθαρμένα πετάλια και ελαφρώς βουλιαγμένο κάθισμα οδηγού και αυτά τα έχω απο τα 90000 χλμ και τώρα ειμαι στα 130000 χλμ ..... Δεν είναι λόγο χρήσης αλλά οι σημαντικότεροι παράγοντες είναι 2 παρκάρισμα στο δρόμο= ΗΛΙΟΣ και ποιότητα υλικών ! Αυτά που λες είναι μια ένδειξη δεν αποδεικνύουν κάτι εκτός και αν έχω χαλασμένο χιλιομετρητή και δεν το χω καταλάβει..... Υπάρχει μια εταιρία στην Ελλάδα που η δουλειά της είναι ο λεπτομερής έλεγχος του αυτοκινήτου πριν την αγορά με λογική τιμή έως και αδιάφορη https://www.spotmechanic.gr/ Παράδειγμά μιας υπαρκτής αναφοράς κατάστασης αυτοκινήτου της εταιρίας https://www.spotmechanic.gr/report-files/14637.html 1
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Υπάρχει μια εταιρία στην Ελλάδα που η δουλειά της είναι ο λεπτομερής έλεγχος του αυτοκινήτου πριν την αγορά με λογική τιμή έως και αδιάφορη https://www.spotmechanic.gr/ Φαίνεται να ξέρουν τι τους γίνεται... Εξαιρετικό άρθρο! https://www.spotmechanic.gr/6-tropoi-gia-gurismena-xiliometra/
costacurta Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Μάγκες καλησπέρα. Αρχικά τι μπορείς να κάνεις εσύ? ψάξε, ρώτα μόνος τα στοιχεία του προηγούμενου ιδιοκτήτη και μάθε πόσα είχε και κυρίως πως το πήγαινε κτλ. Γιατί ξέρεις δεν είναι μόνο το ποσό των χιλιομέτρων αλλά και ο τρόπος που το πήγαινε. Αυτό ειδικά στα κλασσικα 106/σαξο και πολλά σιβικ πολύ δύσκολα να μην το ρουφουσαν το αίμα. Μια δεύτερη καλή κίνηση που ίσως αποδοσει αν δεν υπάρχει βιβλίο σέρβις με υπογραφές είναι να πάρεις αριθμό πλαισίου /κινητήρα να πάρεις τηλ αντιπροσωπία και να ρωτήσεις για τα σέρβις.Εκει τα χουν σε αρχείο και ίσως τα διασταυρωσεις. Αλλά πάλι έχεις λίγες πιθανότητες γιατί στο θεμα σέρβις ειδικά προ 2005 πολλοί δεν είχαν γιατί (και γω μέσα) κάναμε τα σέρβις σε εξωτερικό συνεργείο η κάποιον γνωστό μάστορα που δεν κρατούσε στοιχεία. Άρα λίγες ελπίδες. Το άρθρο είναι καθαρά θεωρητικό. Καταρχήν η αναφορά στα λάστιχα είναι ακυρη καθώς αλλάζουν σε άλλες συχνότητες. Για κτεο τι να σχολιάσω . Έχετε την εντύπωση ότι οι υπάλληλοι κτεο είναι μηχανικοί? Δυστυχώς στο ελλαδισταν πολύ δεν είναι καν Τε μηχανικοί. Μια βεβαίωση από σεμινάριο παίρνουν και ακολουθούν μια στάνταρ διαδικασία όταν περνάνε τα αυτοκίνητα μας. Δηλαδή άμα τα γυρίσει ένας "μαγκας" και πάει να το περάσει θα το καταλάβουν νομίζετε?? Και μετά θα χει το χαρτί με τα νέα επίσημα χιλιόμετρα... Οι γενικές φθορές στο αυτοκίνητο πάλι μπορεί να προελθουν από άλλους παράγοντες. Πχ στο τιμόνι και ταμπλό και γω μια ζωή που δεν το βάζω σε πιλοτη έχει λιώσει από τον ήλιο . Για την ενεργητικη ασφάλεια που αναφέρει με την ανάρτηση τα μπαλάκια κτλ εκεί πραγματικά είναι το πιο αστείο. Εδώ έχουμε 3d εθνική οδό οι κανονικοι δρόμοι σε πόλεις έχουν περάσει σε άλλη διάσταση από φθορές. Πως να μην τρίζουν μετά όλα??? Δεν υπάρχει καμία απολύτως μέθοδος να καταλάβει κάνεις αν έχουν γυρίσει τα χιλιόμετρα πέρα από έμπειρο μάτι ενός μηχανικού που και αυτός με την σειρά του υποθέσεις θα κάνει.Ένα καλό μάστορα η φίλο που να νιώθει να το κάνει και μια γύρα και ένα έλεγχο καθαρά εμπειρικα. Αυτά 2
trujillo2008 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 θα σε ενδιεφερε κατι σε hyundai getz ? πολυ αξιοπιστο , πολυ καλο γκαζι (το 1400) και φθηνη συντηρηση 1
gia_nnis Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 προτεινω corolla 1300cc απο του 1998-2000 οπως και starlet.. Να ξερεις γι αυτους τους κινητηρες δεν ειναι τιποτα τα 150000χλμ αρκει να το βρεις απο νοικοκυρη! Επισης βραβειο παιρνει και το micra k11 ..κοιτα το f/l με τους ατομικους πολλαπλασιαστες.. τα nissan ειναι καδενατα.. Ενδεικτικα: http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6494277/ http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6593487/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα