Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Καλησπέρα σας Πρέπει να αλλάξω αυτοκίνητο, το παλιό μου έχει αρχίσει και με "αφήνει"... Έχοντας οδηγήσει διάφορες μάρκες και μοντέλα, δε θέλω ούτε να ακούω για Ευρωπαϊκά μοντέλα (ας εξαιρέσω το Fiat Panda). Κάτι πάνω από 90 ίππους αλλά όχι μεγάλο σε κυβισμό, λόγω ακριβών τελών κυκλοφορίας... Και το κυριότερο, να είναι κάτω από €3000 το κόστος αγοράς του. Ξέρω ότι αυτό σημαίνει πως δύσκολο να βρεθεί αυτοκίνητο νεότερο του 2004 αλλά οκ αν πρόκειται για κάποιο με λίγα χιλιόμετρα, ας είναι και του 2002... Οι εταιρείες που θα ήθελα πολύ είναι η Toyota κι η Nissan. Μετά πάνε τα άλλα, Mitsubishi, Suzuki, Honda, Mazda: Κάτι σε hatchback ή σα τζιπάκι (πχ τύπου Suzuki Ignis)... 1) Μάντρα ή ιδιώτης; Όποιος έχει ευχάριστη εμπειρία από κάποια μάντρα εντός Αττικής, μου στέλνει π.μ. 2) Αξίζει να κοιτάξω για αγορά από άλλη Ευρωπαϊκή χώρα; 3) Πώς μπορώ να τσεκάρω αν τα χιλιόμετρα δεν είναι πειραγμένα;
Thanos1972 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Honda HR-V '00 - 3.300 (Συζητήσιμη) εκτος και εαν επειδη ειναι 1600αρι δεν το κοιτας.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Honda HR-V '00 - 3.300 (Συζητήσιμη) εκτος και εαν επειδη ειναι 1600αρι δεν το κοιτας. ------------------------------------ Τιμή: € 3.300 Χιλιόμετρα: 186.000 χμ Κυβικά: 1.600 cc Ναι πολλά τέλη κυκλοφορίας, αυξημένη κατανάλωση κι έχει κάνει πολλά χιλιόμετρα για την τιμή του... Αλλά το θέμα δεν είναι συγκεκριμένα μοντέλα αλλά πώς να ξεκινήσει κανείς... Μάντρες; Κάποια εμπειρία;
kontrakultura Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Σου φαίνονται πολλά; Γιατί 186000 χιλιόμετρα για 15 χρονών αμάξι βγαίνει...12500χλμ/χρόνο, που είναι σχετικά λίγα. Με τη νοοτροπία που έχεις (δίνω λίγα αλλά ζητάω πολλά) μου φαίνεσαι ο κλασικός πελάτης/θύμα που θα του σπρώξει ο μαντράς ο,τι πιο σάπιο με κατεβασμένα χιλιόμετρα...κανένα κορόλα του 2004 "ευκαιρία" περασμένο από 10 ιδιοκτήτες με 760.000 πραγματικά χλμ...και θα λέει 56.000χλμ στο κοντέρ γιατί "το είχε παππούς/γυναίκα/ναυτικός και δεν το πολυκινούσε" και καμάρωνε εσύ μετά οτι πήρες μεταχειρισμένο με λίγα χιλιόμετρα με 3000€. Το νου σου ε. Να κοιτάζεις την συνολική κατάσταση του αυτοκινήτου και όχι (τόσο) τα χιλιόμετρα. 3
liopyr Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Μακριά από μαντράδες, και την μάνα τους θα τρώγανε για να της σπρώξουν αμάξι. Καλύτερα να πάρεις κάποιο από ιδιώτη, ακόμα και αν έχει τα διπλάσια χιλιόμετρα. Από εκεί και πέρα δύσκολα θα βρεις κάτι που να καλύπτει όλες τις απαιτήσεις σου. Με μια πρόχειρη έρευνα, βλέπω ένα Nissan Micra 1.2 MOTIVA που δεν σε καλύπτει απόλυτα από ιπποδύναμη, είναι κακάσχημο και έχει λίγο ύποπτα χιλιόμετρα, ένα Mitsubishi Carisma '03 που δεν είναι χάτσμπακ και επίσης δεν σε καλύπτει σε ιπποδύναμη αλλά φαίνεται σε καλή κατάσταση και είναι από τα αμάξια που δεν σε κρεμάνε εύκολα, και μετά μόνο ευρωπαϊκά, π.χ Renault Clio 16V '03 που προσωπικά δεν το βλέπω κακή επιλογή. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Σου φαίνονται πολλά; Γιατί 186000 χιλιόμετρα για 15 χρονών αμάξι βγαίνει...12500χλμ/χρόνο, που είναι σχετικά λίγα. Με τη νοοτροπία που έχεις (δίνω λίγα αλλά ζητάω πολλά) μου φαίνεσαι ο κλασικός πελάτης/θύμα που θα του σπρώξει ο μαντράς ο,τι πιο σάπιο με κατεβασμένα χιλιόμετρα...κανένα κορόλα του 2004 "ευκαιρία" περασμένο από 10 ιδιοκτήτες με 760.000 πραγματικά χλμ...και θα λέει 56.000χλμ στο κοντέρ γιατί "το είχε παππούς/γυναίκα/ναυτικός και δεν το πολυκινούσε" και καμάρωνε εσύ μετά οτι πήρες μεταχειρισμένο με λίγα χιλιόμετρα με 3000€. Το νου σου ε. Να κοιτάζεις την συνολική κατάσταση του αυτοκινήτου και όχι (τόσο) τα χιλιόμετρα. Ναι μου φαίνονται πολλά, άλλωστε τα χιλιόμετρα μπορεί να τα γυρίσει και κάποιος ιδιώτης με €80-100. Και φυσικά κοιτάζω τη συνολική εικόνα. Αυτό για αγορά από εξωτερικό; Συμφέρει λέτε;
πιτόγυρος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 3000€ θα δώσεις, σιγά μη πας και στο φεγγάρι να πάρεις αυτοκίνητο. κι έλεος με αυτά τα κολήματα. μακρια απο ευρωπαικο, μακρια απο ιταλικό, μακριά απο γερμανικό, μόνο γιαπωνέζικο. μετράνε κι άλλα που οι περισσότεροι δε τα σκέφτεστε καν. παράδειγμα: μιας και ανέφερε ο πάνω το carisma. το έχει φίλος μου, τώρα δε ξέρω ποιας χρονιάς είναι το δικό του. το αυτοκίνητο έχει πουλήσει ελάχιστα στην ελλάδα. όταν λοιπόν χρειάστηκε ανταλλακτικά μαντέψτε τι πήρε.... αναγκάστηκε να τα σκάσει χοντρά. τουλάχιστον έχει να λέει ότι έχει γιαπωνέζικο 1
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 κι έλεος με αυτά τα κολήματα. μακρια απο ευρωπαικο, μακρια απο ιταλικό, μακριά απο γερμανικό, μόνο γιαπωνέζικο. Ο καθένας έχει τις εμπειρίες του κι αν θες, το κολλήματά του. Αλλά αυτά είναι. Μόνο Japan.
kontrakultura Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Πάρε ο,τι θέλεις, αρκεί να του κάνει καλό έλεγχο κάποιος μηχανικός και φανοποιός πριν την αγορά. Μακριά από μαντράδες, και την μάνα τους θα τρώγανε για να της σπρώξουν αμάξι. Καλύτερα να πάρεις κάποιο από ιδιώτη, ακόμα και αν έχει τα διπλάσια χιλιόμετρα. Συμφωνώ απολύτως. Αυτοκίνητο από μαντρά, το λιγότερο που θα έχει θα είναι γυρισμένα χιλιόμετρα, μπορεί και κάτω από τα μισά. Ειδικά σε μάρκες "τογιότα, χόντα, τζαπάν, σκυλιά" κλπ. που θεωρούνται από καποιους οτι είναι πιο αξιόπιστες για κάποιο λόγο, τα κατεβάζουν αβέρτα τα χιλιόμετρα. Διότι γι αυτούς τους πελάτες έχει σημασία μόνο το οτι πήραν "ιάπωνα, σκυλί" , κι ας είναι τριμπούρδελο, κι ας τους είπαν ψέματα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Καλησπέρα σας Πρέπει να αλλάξω αυτοκίνητο, το παλιό μου έχει αρχίσει και με "αφήνει"... Έχοντας οδηγήσει διάφορες μάρκες και μοντέλα, δε θέλω ούτε να ακούω για Ευρωπαϊκά μοντέλα (ας εξαιρέσω το Fiat Panda). Κάτι πάνω από 90 ίππους αλλά όχι μεγάλο σε κυβισμό, λόγω ακριβών τελών κυκλοφορίας... Και το κυριότερο, να είναι κάτω από €3000 το κόστος αγοράς του. Ξέρω ότι αυτό σημαίνει πως δύσκολο να βρεθεί αυτοκίνητο νεότερο του 2004 αλλά οκ αν πρόκειται για κάποιο με λίγα χιλιόμετρα, ας είναι και του 2002... Οι εταιρείες που θα ήθελα πολύ είναι η Toyota κι η Nissan. Μετά πάνε τα άλλα, Mitsubishi, Suzuki, Honda, Mazda: Κάτι σε hatchback ή σα τζιπάκι (πχ τύπου Suzuki Ignis)... 1) Μάντρα ή ιδιώτης; Όποιος έχει ευχάριστη εμπειρία από κάποια μάντρα εντός Αττικής, μου στέλνει π.μ. 2) Αξίζει να κοιτάξω για αγορά από άλλη Ευρωπαϊκή χώρα; 3) Πώς μπορώ να τσεκάρω αν τα χιλιόμετρα δεν είναι πειραγμένα;
dialer1453 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Αν θες japan αξιόπιστο, πάρε corola του 1976. Tα άλλα, θα σε στεναχωρήσω, αλλά είναι το ίδιο "αναξιόπιστα" με τα ευρωπαΪκά. ΥΓ. Τα ποστ σου (απαιτήσεις - ύφος) είναι για 10.000 ευρώ, όχι για 3.000. Θα απογοητευτείς.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 ok thanks. Πιθανότατα θα πάω σε παλαιότερο, ίσως late 90's.
NickTG Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Αν θες japan αξιόπιστο, πάρε corola του 1976. Tα άλλα, θα σε στεναχωρήσω, αλλά είναι το ίδιο "αναξιόπιστα" με τα ευρωπαΪκά. Εντάξει. Όχι ακριβώς.
di maria kun Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 1)αρχικα απο ιδιωτη-απο μαντρα παιζουν μαμουνιες,αλλα δεν ειναι και ολοι ετσι,μπορει να βρεις και κανα καλο 2)αξιζουν καποια,αισθητικα μπορει να ναι και καλυτερα-μηχανικα δυσκολα αλλα αν ειναι σε καλη κατασταση με νορμαλ χιλιομετρα γιατι οχι.παντως και γω θα ξεκινουσα με χοντα,νισσαν,τογιοτα--ειδικα τα 2000-2005 μοντελα τους βγηκαν σκυλια-φιλε η τεχνολογια στην μηχανη που φορουσαν πριν απο μια δεκαετια δεν την φορανε σημερα πολλα(πχ καδενα-διπλα γονατα-διπλοι εκκεντροφοροι-vvti κτλ) 3)μονο αν εχει βιβλια σερβις-κτεο η αν επικοινωνια με αυτον που το χε πριν(αν τον βρεις βεβαια)και μετα ελεγχο σε δικο σου μηχανικο με 3000-3500 εχω δει καποια χατσμπακ(γυρω στα 90 αλογα-μετρια καταναλωση-μετριοκαλο νευρο)σε σαιτ να παιζουν με 150000-200000 χιλ υπομονη και ψαξιμο μαν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα