jgeorgiou Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 έχω ένα σύστημα με asus H81 + Intel 4160 (i3/3.6Ghz) 8GB RAM/1600 και για αποθήκευση έχω SSD 128GB APACER + 1TB WD BLACK RE επειδή τα WIN7 τα είχα εγκατεστημένα σε άλλο απλό δίσκο και ήταν καλή εγκατάσταση με πολύ κόπο προσαρμοσμένη στα μέτρα μου ...αποφάσισα να αντιγράψω το image των 80GB στον SSD και εκ των υστέρων γύρισα το pagefile στον σκληρό 1ΤΒ Ενώ η ταχύτητα ανάγνωσης είναι η φυσιολογική , ταχύτητα εγγραφής είναι "χώμα" καμιά ιδέα? ... μπορώ να κάνω εκ των υστέρων κανένα optimazation? Μην μου πείτε νέα εγκατάσταση windows .... αυτό το ξέρω ....... μπορώ να κάνω κάτι? σας επισυνάπτω εικόνες από crystalinfo , crystalmark
xaniared Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δοκίμασε και άλλα προγράμματα και κάνει και μία εγγραφή στον ssd 1-2 gb να δεις πόση ώρα κάνει. Αφού έχεις το page μπορέις να κάνεις και ένα φορματ σε 8.1 για να κανεις benchmark. Σε 10 λεπτά γίνονται πλέον τα φορματ σε ssd
jgeorgiou Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 αρχείο μέσα από το SSD ... το έκανα αντιγραφή επικόλληση σε άλλο φάκελο 3.2GB (όχι μεταφορά αλλά αντιγραφή) ...σε 75" σαν πολλά δεν είναι για ssd? (βέβαια και το διάβασε και το έγραψε) αν το διάβασε σε σωστή ταχύτητα το έκανε σε μέγιστο 7" περίπου και το έγραψε σε 68" .... ταιριάζει με τα στατιστικά του crystal mark το magician samsung θα παίξει με τον SSD μου?
jgeorgiou Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 συμπληρωματικό μετροπρογραμμα ....εδώ σε μεγάλα αρχεία δίνει 300+
xaniared Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 300 max πιάνει αυτός ο σκληρός αλλα κάτι παίζει και δε τα πιάνει. Το Atto το δείχνει σωστά αλλά τα 3,2 gb που μετέφερες σε 75 sec σημαίνει 40 mb/s... Στη θέση σου θα έκανα ένα φορμάτ για να τον δοκιμάσω σε καθαρή εγκατάσταση. Το Magician δε δουλευει με άλλους σκληρούς. Με τι sata είναι συνδεδεμένος?
jgeorgiou Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 sata3 , AHCI μάλλον η εγγραφή από το cloning ... το δημιούργησε το θέμα έχω ρίξει πάνω από 20εργατοώρες για να φέρω τα win7/appis εκεί που θέλω και δεν πρόκειται να το ξανακάνω από την αρχή , είναι και επαγγελματικό μηχάνημα και λειτουργεί όλη μέρα. αυτο που θα κάνω είναι να αγοράσω ένα 240-250 samsung 250evo .... και να το ξανακάνω clone εκεί. αν πάλι έχω αντίστοιχα προβλήματα και αυτό να το βάλω σε άλλο παλιοτερο μηχανημα.
xaniared Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Περίμενε, μην αγοράσεις τίποτα ακόμα. Σου είπα απο την αρχή να κάνεις φορμάτ γιατί είναι πολύ συνηθισμένο πρόβλημα όταν γίνεται cloning απο μηχανικό σκληρό να μην πιάνει τις μέγιστες επιδόσεις ο ssd. Κάνε το φορματ γιατί μπορεί να έχει πρόβλημα ο ssd και να στον αλλάξουν στην εγγύηση. Το φορματ απο φλασακι γίνεται σε 10 λεπτα 1
SPANK Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Καλύτερα ναι να δοκιμάσεις μια καθαρή εγκατάσταση γιατι όντως μπορεί να ειναι πρόβλημα του cloning οπως αναφέρθηκε , για αυτο και λέμε σε αυτες τις περιπτώσεις να αποφεύγουμε το cloning γιατι δεν ειναι πάντα επιτυχημένο και υπάρχουν θέματα
jgeorgiou Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 σήμερα αγόρασα ένα toshiba 256GB με θεωρητικά πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά από αυτό το 128αρι που έχω πρόβλημα το αγόρασα 92.5ευρώ από cosmodata ... και το θεώρησα VFM με τα παρακάτω κριτήρια α) ήθελα μεγαλύτερο από 240 ..... ήθελα να βρώ 250+ γιατί θα στο μέλλον τα αρχεία μου θα πλησιάσουν τα 200GB β) ήθελα τιμή ΧΑΜΗΛΗ ....... κάτω από 100ευρώ γιατί τόσο ήταν το budget και από ότι γνωρίζω οι τιμές θα συνεχίσουν να πέρφτουν μήνα με τον μήνα με στόχο σε ένα χρόνο να παίρνουμε 500GB με λιγότερο από 100ευρώ. έχει τιμή αντίστοιχη με τον kingston v300 , 240GB .... και είναι ποιο μεγάλος και ποιο γρήγορος. Αυριο θα κάνω clone τον 128GB σε αυτόν και θα ξαναμετρήσω να δω τι βγάλω
timo63 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 η ταχύτητα σου είναι πολύ καλή τσάμπα παιδεύεσαι αα εγγραφης ναι έχεις δίκιο τώρα το είδα ..άκυρον το παραπάνω
xaniared Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Με 125 ευρω έπαιρνες τον 250 gb Samsung 850 evo....Tεσπα κάνε τις δοκιμές σου και αν έχεις πάλι πρόβλημα μας ρωτάς...
jgeorgiou Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 πράγματι η διαφορά όμως είναι +35% ...... όποιος "καβαλάει" το κατοστάρικο ...αξίζει να τον πάρει. αν όμως το budget είναι αυστηρά μέγιστο 95ευρώ ...... δυστηχώς είναι ακριβώς. Αυτό θα το κρίνει βέβαια .....η ουσία ...αν πάρω το 90% των επιδόσεων του samsung ..το θεωρώ επιτυχία αλλωστε το μηχάνημα δεν είναι κορυφαίο.... αντιθέτως είναι φθηνιάρικο.
jgeorgiou Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 λοιπον , ξαναέκανα clone στον 256αρι toshiba και οι ταχύτητες έγιναν φυσιολογικές προσεγγίζοντας το θεωρητικό του δίσκου (530 read , 510write) Οποιος θέλει στα 92ευρώ ..256GB ssd ..... τον θεωρώ VFM , με ταχύτητες ισάξιες αυτών που έχουν 105-110ευρώ. Ποιο ακριβά θα αγόραζα μόνο τον κορυφαίο samsung 250GB 850evo .... για εμένα κάτι ενδιάμεσο δεν αξίζει γιατί δεν θα μου έδινε κάτι περισσότερο από τον TOSHIBA ενώ ο ίδιας τιμής κingston v300 240GB τρώει χώμα στην ταχύτητα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα