IOCTL Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Έχω σκληρους δίσκους γεμάτους με ταινίες που τους έχω συνδεδεμένους κατευθείαν στη TV (SAMSUNG D6530 55"), αλλά τους μπαινοβγάζω κάθε λίγο και λίγακι προκειμένου να τους συνδέσω στο laptop και να μεταφέρω νέες ταινίες, σβήσω παλιές.Προκειμένου να αποφύγω όλο αυτό σκέφτηκα τα νέα modems/routers που έχουν ενσωματωμένες usb θύρες. Έτσι με συνδεδεμενους τους δίσκους πάνω στο router να συνδέσω και την tv και το laptop στο router και να έχω πρόσβαση απευθείας απο όλα τα μέρη.Ετσι πήρα το καινούργιο modem/router της TP-LINK D5.Το laptop συνδέθηκε μια χαρα στο router μέσω wifi 2.4GHz και η TV επίσης με ακόμη καλύτερες ταχύτητες 5GHz.Πλέον το επόμενο βήμα ήταν και το laptop και η TV να δουν τον σκληρό δίσκο.Το modem έχει 2 επιλογές.A. USB MASS STORAGE. Απο εκεί ενεργοποίησα τον δίσκο, του έδωσα και ενα όνομα, και απλά και ωραία μέσω wifi, το laptop τον βρήκε σαν ενα δίκτυο ακόμη. Έτσι έχω πρόσβαση απευθείας στο δίσκο ασύρματα, αν και με μειωμένη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων, χωρίς όμως αυτό να με ανησυχεί. Το πρώτο πρόβλημα λυθηκε.Το μόνο πλέον που μένει είναι να δώ ασύρματα και τον δίσκο μέσω της τηλεόρασης.Β. Ενεργοποιώ στο router την 2η επιλογή που λέγεται MEDIA SERVER κάνοντας assign και τον δίσκο που είναι ήδη συνδεδεμένος με το router.Πηγαίνω στη SAMSUNG SMART TV, βλέπω κατευθείαν τον MEDIA SERVER με όνομα mediashare, ανοίγω τα folders του δίσκου, φαίνονται οι ταινίες (είτε mkv, είτε avi) αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ σε όποια ταινία και να πατήσω η τηλεόραση μου λέει οτι το format δεν υποστηρίζεται. Περιττό να πώ εδώ οτι αν συνδέσεις τον δίσκο απευθείας στη TV οι ίδιες ταινίες παίζουν μια χαρά.Επίσης να σημειώσω οτι τόσο η TV όσο και το router έχουν τα τελευταια firmwares.ANY IDEAS ή τα έσκασα τζάμπα για το TP-LINK? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα