HellhammeR Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Μετά απο ενεργοποίηση VDSL στην Forthnet η τελευταία με ξεκαθάρισε, μετά απο δικιά μου πίεση, πως είναι ανέφικτο και δεν υπάρχει καμια περίπτωση για τώρα και για το μέλλον να υπάρξει δυνατότητα αλλαγής VDSL Forthnet σύνδεσης σε fastpath, τα μηχανήματα για το VDSL που έχουν στα Α/Κ δεν το υποστηρίζουν καν, end of story,deal with it. Ζητάω την βοήθεια απο κάποιον καλό άνθρωπο που παίρνει VDSL απο Α/Κ (όχι απο καμπίνα) απο οποιοδήποτε εταιρία (ΟΤΕ,HOL,WIND κτλπ) να κάνει ένα τηλ στον provider του (αν δεν το έχει κάνει ήδη) και να ρωτήσει αν γίνεται να του αλλάξουν την γραμμή σε fastpath.Σε OTE και WIND που μίλησα στην αρχή δεν καταλάβαιναν τι ακριβώς ήθελα και μετά μου τα μασούσαν, δεν με απαντούσε κανείς ξεκάθαρα αν γίνεται...Δηλαδή στην ουσία ο μόνος τρόπος να σιγουρευτώ είναι να γυρίσω έναν-έναν τους provider, να ζητάω fastpath και μετά να κάνω ένα tracert και αν τα πρώτα hops είναι 10ms.. Bingo! Δυστυχώς είναι ανέφικτο να το κάνω αυτόΕυχαριστώ.*Στην περιοχή που μένω μόνο απο Α/Κ μπορώ να πάρω VDSL, δεν έχουμε καμπίνες, γιαυτό σε όποια εταιρία και αν πάω απο Α/Κ θα πάρω VDSL.**Επίσης δεν ξέρω πόσο λογικό είναι αυτό: Aν πάω στον ΟΤΕ και βρω κάποιον τεχνικό και τον ρωτήσω αν ξέρει ποιανού provider τα μηχανήματα VDSL που έχει στο Α/Κ του προσφέρουν fastpath θα ξέρει να με απαντήσει ή θα με περάσει για τρελό?
aGka8l Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Cyta δίνει 100% fast path σε βάζει ν υπογράψεις κάτι όμως οτι ίσως εχεις από συνδέσεις κτλ κτλ μπορείς ν ξαναγυρίσεις όμως αν δεν δεις διαφορα
suffocater Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Προσωπική ιστορία προηγουμενης εβδομαδας.Πηρα τηλ στον οτε,ζητησα να γυρισουν την γραμμη μου σε fast path.5-6 ωρες μετα,μηνυμα στο κινητο "σας ενημερωνουμε οτι ολοκληρωθηκαν οι ενεργειες για το αιτημα που κανατε" (κατι τετοιο ,δεν το θυμαμαι ακριβως).ΔΕΝ τσεκαρα τα hops,για να πω την αληθεια,δεν ειχα καθολου χρονο να ασχοληθω.2 μερες μετα,μιλαω με οτε,να τους ρωτησω για κατι αλλο,και με την ευκαιρια,τους ρωταω να τσεκαρουν αν η γραμμη μου ειναι fast path ή interleaved "ετσι,για να ξερω".Tελικώς δεν την εχουν αλλαξει,ζητησα ξανα να ασχοληθουν και ακομα δεν με εχουν ενημερωσει για οτιδηποτε.Καραγκιοζιλικια.Το νου σας,γενικα.
HellhammeR Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Προσωπική ιστορία προηγουμενης εβδομαδας. Πηρα τηλ στον οτε,ζητησα να γυρισουν την γραμμη μου σε fast path. 5-6 ωρες μετα,μηνυμα στο κινητο "σας ενημερωνουμε οτι ολοκληρωθηκαν οι ενεργειες για το αιτημα που κανατε" (κατι τετοιο ,δεν το θυμαμαι ακριβως). ΔΕΝ τσεκαρα τα hops,για να πω την αληθεια,δεν ειχα καθολου χρονο να ασχοληθω. 2 μερες μετα,μιλαω με οτε,να τους ρωτησω για κατι αλλο,και με την ευκαιρια,τους ρωταω να τσεκαρουν αν η γραμμη μου ειναι fast path ή interleaved "ετσι,για να ξερω". Tελικώς δεν την εχουν αλλαξει,ζητησα ξανα να ασχοληθουν και ακομα δεν με εχουν ενημερωσει για οτιδηποτε. Καραγκιοζιλικια. Το νου σας,γενικα. είσαι σε καμπίνα ή παίρνεις απο Α/Κ ? Ειναι βασικό αυτό γιατί απο καμπίνα δίνουν σίγουρα όλοι, το έχω διαπιστώσει απο γνωστούς αυτό. Σε αυτούς που παίρνουν απο Α/Κ δεν μπορούν να το κάνουν fastpath. Αν παίρνεις απο Α/Κ και δεν καταφέρει να στο κάνει ούτε ο ιδιος ο ΟΤΕ σε fastpath τότε είναι σίγουρο οτι δεν μπορούν να το κάνουν ούτε οι υπόλοιποι providers. Και εν συνεχεία σας ρωτάω: Θα γυρνούσατε σε ADSL απο VDSL (47 down/ 5 up mbps) για 12 ms διαφορά στο ping? (τέτοια διαφορά είχα με ADSL fastpath πριν). Δεν λιώνω online συνέχεια αλλα όταν παίζω ψιλοσκέφτομαι συνέχεια πως θα μπορούσα να έχω 12ms λιγότερα (ψυχολογικό περισσότερο το ξέρω) και απο την άλλη είναι και η 2πλάσια ταχύτητα και το 5πλάσιο upload της VDSL...
Necpro2000 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Η εμπειρια μου εως αυτη την στιγμη για VDSL και FastPath .... Εχω ως παροχο την WiND και και ειμαι συνδεδεμενος σε Α/Κ σε αποσταση περιπου 200 μετρα . Τηλεφωνησα στην εξυπηρετηση πελατων στην WIND και μου απαντησαν πως δεν υπαρχει επιλογη το FastPath στην γραμμη μου . Απο οτι εχω καταλαβει μεχρι στιγμη ισχυει οτι αν εισαι συνδεδεμενος σε Α/Κ δεν υπαρχει επιλογη FastPath ενω εαν εισαι συνδεδεμενος με καμπινα εχεις την επιλογη γιατι και η καμπινα εισαι σε FastPath με το κεντρο . Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι , πως γινεται ο κουμπαρος μου που εχει και αυτος WIND VDSL συνδεδεμενος με το Α/Κ Κορυδαλου μετα απο 5-6 τηλεφωνα στην εξ.πελατων της WIND για κατι θεματα που ειχε σχετικα με steaming , ζητησε να του κανουν την γραμμη FastPath και του την κανανε !!! Κανουμε ping και tracert τους ιδιους server την ιδια στιγμη , εγω απο το σπιτι της κοπελας μου που εχει WIND ADSL FastPath και αυτος απο το δικο του και εχουμε τα ιδια ms ping . Οποιο ελληνικο server καναμε ping ειχαμε σχεδον τα ιδια ms (6-8ms ping) . Στο Speed Test by Ookla βγαλαμε το ιδιο ping (6-7ms) , ενω οποιαδηποτε Interleaved γραμμη βγαζει 20-22ms ping . Τι ακρβως settings του εχουν περασει κανεις δεν ξερει γιατι μετα απο παρακληση μου να κανουν ενα ελεγχο και να μου περασουν και στην δικη μου γραμμη τα ιδια settings , μου ειπαν οτι και η γραμμη του δεν εχει FastPath σαν επιλογη και δεν ειναι σε FastPath !!! Και πως γινεται και εχει 7ms ping ??? Γιατι δεν γινεται να εχω και εγω και ολος ο αλλος ο κοσμου που το ζηταει 7ms ping ???? Μαλλον πρεπει να βρεθει ενα "γατονι" που κοιμαται αγκαλια με τα DSLAM και να μας πει ολη την αληθεια . Εγω προς το παρον δεν βγαζω ακρη ...
pechlis13 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Hol vdsl εγώ περιοχή Κορωπι απο α/κ όχι καμπίνα, τους έχω ζαλίσει στα τηλέφωνα αλλά τίποτα! Δεν μπορούν να μου γυρίσουν την γραμμή σε fast path! Το αστείο είναι ότι πριν με adsl είχα ping 6-8ms και τώρα 23-30ms! Και η κλασική απάντηση απο τους "τηλεφωνικούς τεχνικούς" ότι είναι καλό το ping μου και όταν τους απαντάω ότι σε online gaming βλέπω 200-220ms μου λένε ότι φταίει ότι μάλλον δεν είναι Ελληνικός server!!! Χαχαχα "μάλλον" λες και υπάρχει κανένας Ελληνικός!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα