Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το "ανίκανοι" είναι δικό σου συμπέρασμα και προφανώς λανθασμένο,στην Ελλάδα των μνημονίων και της ανεργίας είναι 100000 φορές προτιμότερο να έχεις μια δουλειά παρά να περιμένεις να δουλέψεις πάνω στο αντικείμενο σου και να σε ταΐζουν / χαρτζιλικώνουν οι γονείς.

Υ.Γ Εργάζομαι ως φύλακας και είμαι πτυχιούχος ΤΕΙ,επίσης έχω συνάδελφο που έχει τελειώσει και εκείνος ΤΕΙ και άλλους 3 που είναι στο ΕΑΠ.

Υ.Γ1 Το μήνυμα σου εξαρχής κάνει μπαμ πως εσύ ο ίδιος έχεις θέματα με ορισμένα επαγγέλματα από το πως τα χαρακτηρίζεις "σεκιουριτάδες".. δείχνει κόμπλεξ.

Υ.Γ2 Πενθήμερο/8ωρο με βασικό μισθό 712 + προσαυξήσεις (νυχτερινά / αργίες).

Υ.Γ3 Σε πολλά επαγγέλματα υπάρχουν κάποιοι που βγάζουν κακή εικόνα προς τα έξω , το θέμα είναι να μην προτρέχουμε :)

• Like 3
  • Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ιδιαιτερως εριστικος ο eidikos33 και το θεμα ειναι πως μιλαμε για εργασιακο περιβαλλον και συνθηκες και ΟΧΙ για χαρακτηρισμο/ρατσισμο των εργαζομενων...

• Like 1
Δημοσ.

Απλά πρέπει να είσαι τυχερός για να πέσεις σε καλή εταιρεία και πόστο.

Διαφορετικά οι πιθανότητες για να βρεις πενθήμερο και οκτάωρο που να πληρώνει καλά συν προσαυξήσεις, νομίζω είναι συντριπτικά κατά σου.

Δημοσ.

Απλά πρέπει να είσαι τυχερός για να πέσεις σε καλή εταιρεία και πόστο.

Διαφορετικά οι πιθανότητες για να βρεις πενθήμερο και οκτάωρο που να πληρώνει καλά συν προσαυξήσεις, νομίζω είναι συντριπτικά κατά σου.

Ναι σίγουρα,έχω πέσει και σε εταιρείες με 500-550 ευρώ με 12ωρα και 16ωρα,το θέμα είναι πως δεν θα κάτσω άνεργος επειδή υπάρχουν άνθρωποι σαν τον ειδικό να με χαρακτηρίζουν ανίκανο και προβληματικό εκεί ήθελα να καταλήξω,το υπόλοιπο μήνυμα είναι άλλη ιστορία. 

Δημοσ.

Και εγώ να διευκρινίσω, δεν λεώ ότι οι εργαζόμενοι ως security είναι ανίκανοι, αλλά ότι όσο περισσότερο μένεις σε αυτή την δουλειά, τόσο περισσότερο χάνεις τις ικανότητές σου. Αν περάσουν 10χρόνια στην δουλειά και από το πολυτεχνείο να είσαι, πιστεύω θα σε εμπίστευτούν πολύ πιο δύσκολα για άλλη εργασία. 

Γενικά είναι ένα επάγγελμα που έχει πολλές επιπλοκές, όσο αθώο και εύκολο να ακούγεται στη εκτέλεση.

Τέλος, οκ τα 712 που λέει ο φίλος, να ακούγονται ικανοποιητικά για την εποχή μας, αλλά ποιες είναι οι προοπτικές; Σε 6-7 χρόνια θα μπορείς να παίρνεις περισσότερα; Θα έχεις χτίσει τα προσόντα να βρεις μια δουλειά με καλύτερες αποδοχές; Καλό είναι να σκεφτόμαστε και μακροπρόθεσμα.

Δημοσ.

Τέλος, οκ τα 712 που λέει ο φίλος, να ακούγονται ικανοποιητικά για την εποχή μας, αλλά ποιες είναι οι προοπτικές; Σε 6-7 χρόνια θα μπορείς να παίρνεις περισσότερα; Θα έχεις χτίσει τα προσόντα να βρεις μια δουλειά με καλύτερες αποδοχές; Καλό είναι να σκεφτόμαστε και μακροπρόθεσμα.

Αν και συμφωνώ με τα υπόλοιπα που έγραψες, με το παραπάνω διαφωνώ, ως προς το ότι δεν έχει μόνο η δουλειά του security το «προνόμιο» της μηδενικής εξέλιξης που περιγράφεις.

Τουλάχιστον στη χώρα μας, οι περισσότερες δουλειές είναι του ποδαριού και νομίζω σου δίνουν λιγότερα απ' όσα μπορεί να νομίζεις.

Επίσης δεν ξέρω πού το είδες ότι κάποιος που κάνει ό,τι να 'ναι δουλειές (εκτός από προσωπικό ασφαλείας) μετά από χρόνια έχει χτίσει προσόντα για να βρει δουλειά με καλύτερες αποδοχές. Μάλλον ζεις σε άλλη χώρα.

• Like 1
Δημοσ.

Το "ανίκανοι" είναι δικό σου συμπέρασμα και προφανώς λανθασμένο,στην Ελλάδα των μνημονίων και της ανεργίας είναι 100000 φορές προτιμότερο να έχεις μια δουλειά παρά να περιμένεις να δουλέψεις πάνω στο αντικείμενο σου και να σε ταΐζουν / χαρτζιλικώνουν οι γονείς.

Υ.Γ Εργάζομαι ως φύλακας και είμαι πτυχιούχος ΤΕΙ,επίσης έχω συνάδελφο που έχει τελειώσει και εκείνος ΤΕΙ και άλλους 3 που είναι στο ΕΑΠ.

Υ.Γ1 Το μήνυμα σου εξαρχής κάνει μπαμ πως εσύ ο ίδιος έχεις θέματα με ορισμένα επαγγέλματα από το πως τα χαρακτηρίζεις "σεκιουριτάδες".. δείχνει κόμπλεξ.

Υ.Γ3 Σε πολλά επαγγέλματα υπάρχουν κάποιοι που βγάζουν κακή εικόνα προς τα έξω , το θέμα είναι να μην προτρέχουμε :)

Το θέμα επίσης είναι και να μην παραπληροφορούμε (ή τουλάχιστον να μη δίνουμε μερική πληροφόρηση).

Εσύ ας πούμε, στο παραπάνω post μιλάς για 5θήμερο, 8ωρο, προσαυξήσεις και 712 και κάποιος που δεν ξέρει θα νομίζει ότι είναι έτσι τα πράγματα. Μπορεί μάλιστα κάποιος ήδη να έχει φτιαχτεί με την προοπτική τέτοιας θέσης

"Ξέχασες" όμως ν' αναφέρεις (το έκανες παρακάτω, μετά όμως από σχετικές ερωτήσεις) ότι υπάρχουν και 500άρια (και βγάλε) με 16ωρα, απληρωσιές και τα ρέστα.

Καλό θα ήταν να τα έλεγες όλα μαζί και μάλιστα με bold να σημείωνες ότι στην αγορά του σήμερα είσαι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας

• Like 2
Δημοσ.

Συνηθως σεκιουριταδες πανε ατομα που ειναι ανικανοι να κανουν οτιδηποτε αλλο και το μυαλο τους δεν ειναι και τοσο καλα...οσους ξερω που κανουν αυτο το επαγγελμα εχουν θεματα παντως

Εσένα φίλε μου άμα η δουλειά αυτή δε σου αρέσει κάτσε σπίτι σου να σε ταίζουν οι γονείς σου...40.000 κόσμος όλος ανίκανος,λες και σε κάθε επάγγελμα δεν υπάρχει και από ένα. Μας έφαγαν τα πτυχία και οι δήθεν άνεργοι που έχουν ανάγκη από δουλειά,αλλά επειδή έχουν 2 πτυχία δεν καταδέχονται να δουλέψουν για κάτω από 1000Ε. Μετά βγαίνουν στα δελτία ειδήσεων και λένε ότι δεν έχουν να φάνε. Άλλη φορά αν μια δουλειά δεν την έχεις κάνει να μη κρίνεις επιφανειακά..

σε νοσοκομείο δουλεύεις?η σε χώρο αρχαιοτήτων?καλό θα ήταν να διευκρινίζουμε γιατί υπάρχει μισθολογική διαφορά...για να μην μπερδέυεται ο κόσμος.

• Like 1
Δημοσ.

Σε Νοσοκομείο ναι.

Haris_216 υπάρχουν ακόμα εργοδότες που δίνουν αυτούς τους μισθούς και σε αυτές τις συνθήκες εργασίας,θα μου πεις αν είναι 3-4 εταιρείες στις 100 ναι είναι η εξαίρεση του κανόνα αλλά και τα 500 που δίνουν οι εταιρείες πλέον είναι αυτά που δίνει ο κάθε εργοδότης..είτε είσαι σεκιουριτι είτε πωλητής σε κατάστημα.

Δημοσ.

Σε Νοσοκομείο ναι.

Haris_216 υπάρχουν ακόμα εργοδότες που δίνουν αυτούς τους μισθούς και σε αυτές τις συνθήκες εργασίας,θα μου πεις αν είναι 3-4 εταιρείες στις 100 ναι είναι η εξαίρεση του κανόνα αλλά και τα 500 που δίνουν οι εταιρείες πλέον είναι αυτά που δίνει ο κάθε εργοδότης..είτε είσαι σεκιουριτι είτε πωλητής σε κατάστημα.

γι αυτό και είναι έτσι ο μισθός είναι με ατομική σύμβαση...δεν είναι εταιρεία στη μέση

Δημοσ.

Φίλος που δουλεύει στο Αεροδρόμιο παίρνει 750 σε 6ημερο/8ωρο με εταιρεία.

τι συνθηκες? εμενα μου ειπαν 600 με 8 ρεπο τον μηνα και κυλιομενο... πρωι σημερα μεσημερι αυριο βραδυ παραμεθαυριο... ητοι βασικος μισθος χαμαλη..

Δημοσ.

Ικανοποιημένος είναι,ξέρει και καλά Αγγλικά και δεν την δυσκολεύει κάτι,στην ουσία είναι στο πρώτο έλεγχο,αν δει κάτι περίεργο σε κάποιον επιβάτη τον στέλνει συστημένο στο δεύτερο τσεκ :P

Δουλεύει 2 πρωί 2 μεσημέρι 2 βράδυ 1 ρεπό και πάει λέγοντας.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...