marios1957 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2003 Η όπως είχε ποστάρει ο αρχηγός κάποτε:"Θα γίνουμε πλούσιοι εγώ κι οι διοικούντες". Ακόμα γελάω μόνος μου,σαν(τι σαν...) χαζός...
gvard Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2003 Υπάρχουν άλλα hobbies που κοστίζουν πιο πολύ.Πιο απλά σκέψου πως το κάπνισμα κοστίζει πολύ περισσοτερα χρήματα. Καλησπέρα' date=' Φαντάσου λοιπόν να έχεις σαν hobby ένα site [b']και[/b] να καπνίζεις!
karib Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2003 Ok, σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες και την ενημέρωση.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2003 Να πω κι εγω τη γνωμη μου. Site οπως το insomnia που ειναι μακροχρονα σε παρουσια και επιτυχημενα ταιριαζουν ακριβως στο μοντελο που περιεγραψαν τα παιδια. Ειναι προιον ομαδικης δουλειας και λεπτου γουστου καποιου ή καποιων ανθρωπων που μενουν αφανεις (και καλα κανουν) και φυσικα του επιπεδου των συμμετεχοντων (να μη το παραλειπουμε αυτο) Αρκετα sites με συντομη επιτυχια προσπαθησαν πολλες φορρες να γινουν εμπορικα (γνωριζω προσωπικα κανα δυο), αλλα τα καταφεραν και αλλα οχι. Σε καποια υπηρχε αυτος ο στοχος εξ'αρχης (του στυλ να τα κονομησουμε) και σε αλλα προεκυψε στη πορεια. Καποια τα πηγαν καλα και καποια οχι. Παντως εσοδα ειναι κατι που δυσκολα μπορει καποιος να επιτυχει μεσω ιντερνετ. Εκτος κι αν εχει απο πισω του καποιο περιοδικο, συλλογο, εκδοτη κτλ
HexStatic Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2003 Na kanw ligo ton dikigoro tou diabolou? :P An kai exei ksanaeipothei to thema paliotera kapios user eixe anaferei to eksis.. Oti to insomnia mporei na apotelei ena project to opoio argotera mporei na poulithei ... oso paei megalwnei, ginetai pio gnwsto, kai apotelei ena community to opoio mporei men na min exei iliki aksia alla den pauei na einai priceless. H dikaiologia tou "hobby" einai polly kalh alla oxi arketh. Anyway.. aplws diatuposa mia logiki pisteuw apopsi thn opoia eixe aneresei o Hall an thimamai kala. Parola auta to xrima polloi misisan alla thn doksa kaneis
gvard Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2003 Καλησπέρα, Πάντως για το Insomnia προτείνω να ρίξει μία ματιά στο clicks, ένα φιλόδοξο πρόγραμμα το οποίο επιτρέπει σε sites με μεγάλη κίνηση να βάλουν ένα block με διαφημίσεις στο οποίο θα διαφημίζονται Ελληνικές εταιρίες (μεταξύ τους και εγώ), και γίνεται πληρωμή σε τραπεζικό λογαριασμό αντίστοιχο με τα clicks που έχουν γίνει από το insomnia. Το κέρδος ανά κλικ ξεκινά από 0.06 ευρώ και φτάνει μέχρι και το 40% της αξίας του click (το οποίο σε ορισμένα sites είναι 3-3.5 ευρώ). Ρίξτε μία ματιά (και θα εκτιμούσα αν αφήνατε το referrer link όπως είναι --δεν χάνετε τίποτα ούτε αλλάζουν τα ποσοστά σας).
Dreamstorm Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2003 ego toulaxiston elpizo na min mpoun lefta sti mesi...
karib Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2003 Χρήσιμες οι απόψεις σας. Καλό είναι να αναπτύσσεται μια συζήτηση με αυτό τον τροπο. Μιλάμε για όλα τα sites-forums, όχι ειδικά το insomnia.
daniel's_saving_grace Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2003 Eγώ έχω ένα site, με μικρότερης εμβέλειας forum και με κίνηση το μήνα περίπου 2 GB. Τα λεφτά που πληρώνω ετησίως για hosting + 2 domains που έχω είναι περίπου 150 ευρώ το χρόνο. Το insomnia φιλοξενείται στο myacen.com και έχει ένα μηνιαίο traffic σύμφωνα με τον HAL9000 περίπου 45 GB οπότε σύμφωνα με αυτά και κοιτάζοντας τις τιμές, τα έξοδα του insomnia για hosting + domain θα πρέπει να είναι κάπου στα 500 ευρώ το χρόνο. Εγώ που δίνω 150 ευρώ/χρόνο τα δίνω από τη δική μου τσέπη και εντελώς από την ευχαρίστηση που μου δίνει το να έχω το site και εξάλλου το ποσό που δίνω δεν είναι και τίποτα ιδιαίτερο. Τώρα, για ένα site του μεγέθους του insomnia με 500 ευρώ το χρόνο έξοδα, τα πράγματα είναι πιο πιεστικά και αρχίζουν να αποτελούν σημαντικό έξοδο για κάποιον. Ελπίζω το t-shirt να έχει βοηθήσει την κατάσταση. Σε παλιότερη προσπάθεια που σε έναν σύλλογο στον οποίο συμμετέχω είχαμε φτιάξει μαζικά t-shirts ανάλογα με αυτό του insomnia είχαμε πληρώσει περίπου 6-7 ευρώ ανά t-shirt. Οπότε αν υποθέσουμε ότι ο HAL9000 βγάζει 5 ευρώ/μπλουζακι (τα πουλάει 12) τότε με 100 t-shirts πωλήσεις το χρόνο βγάζει τα έξοδα του insomnia! Δεν ξέρω πόσα μπλουζάκια έχουν πουληθεί αλλά πιστεύω ότι κατά πάσα πιθανότητα το insomnia μέσω των t-shirts καταφέρνει να βγάζει ένα μεγάλο ποσοστό από τα έξοδά του, ίσως την πρώτη χρονιά να είχε και κάποιο μικρό κέρδος! Πάντως μπράβο στον HAL που διάλεξε αυτόν τον τρόπο να βγάλει τα έξοδά του παρά να βάλει διαφημίσεις ή να ζητήσει δωρεές. Εγώ που αγόρασα το t-shirt και χαίρομαι που το έχω και ξέρω ότι βοήθησα το site. Τέλος, να πω ότι οι παραπάνω πρόχειροι υπολογισμοί μου μπορούν να αποτυπώσουν μόνο τα άμεσα έξοδα ενός site. Αν κανείς βάλει έξοδα όπως η χρονοχρέωση για τη σύνδεση στο internet (βέβαια υποθέτω θα έχει βάλει DSL τώρα πια ο HAL ) ή και μη υλικά "έξοδα" όπως οι πολλές ώρες εργασίας για το χτίσιμο και τη συντήρηση ενός site (που σε έναν εργαζόμενο μπορεί να του στοίχίζουν λεφτά από χρόνο που κλέβει από τη δουλειά του) τότε κανείς μπορεί να εκτιμήσει τη δουλειά κάποιου που προσφέρει ένα site αφιλοκερδώς. Πάντως, η γνώμη μου είναι ότι αξίζει 100% διότι την προσωπική ευχαρίστηση που παίρνει κανείς όταν το site του έχει επισκέψεις και ανταπόκριση από τον κόσμο, δεν θα την άλλαζα με τίποτα!!
vagos789 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2003 Skepsou posa lefta dineis esy gia to hobby sou,to opoio borei na einai ena kinhto,ena pc,h ena..forum!Sth telikh ena forum apaitei poly ligotera exoda apo ta perissotera hobby. Epishs skepsou to ekshs,esy vlepeis to forum os dhmosio agatho,o Hal to vlepei os kati diko tou,kai xairetai na to veltionei,na to megalonei ktl
gvard Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2003 Καλησπέρα, Εγώ πάντως κάνω δημόσια πρόταση στον Hal9000 για μεταφορά σε δικό μου server στην FORTHnet με 20 ευρώ το μήνα, με το traffic που θα χρειαστεί.... Hal9000, επικοινώνησε μαζί μου στο 801-11-49737 για απορίες...
Aligator21 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2003 Μου κάνει εντύπωση πάντως. Λέτε να υπάχουν αλτρουστές και σήμερα; Συνέχεια το χέρι στην τσέπη; Δεν μπορείς να φανταστείς πόσοι!!!!! Ακόμα και εδώ στην Ελλάδα! ;)
karib Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2003 Οκ ρε παιδιά...με πείσατε! Κρίμα που τόσους αλτρουιστές ποτέ δεν μπορεσα να τους διακρίνω...νόμιζα έχω αισθητήριο...ευχάριστο να υπάρχουν τέτοιοι ανθρωποι αναμεσά μας.
karib Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2004 Πάντως τα forums τείνουν να γίνουν μόδα. Ακόμη και στο ελληνικό Internet υπάρχουν παρα πολλά και για μεγάλη γκάμα θεμάτων.
karib Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Αν και το topic που ανοιξα αφορα ολα τα forums, εν προκειμενω για το insomnia ειδα σήμερα ότι έβαλε την πρωτη του διαφήμιση!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.