Προς το περιεχόμενο

Περί βιωσιμότητας sites-forums

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά, έχω μια χαζή απορία.

Τα sites που είναι αποκλειστικά και μόνο forum, όχι ειδικά το insomnia, αλλά όλα τα forums, σε Ελλάδα και εξωτερικό, με τι πόρους ζουν;

Οχι ότι η διαφήμιση αποδίδει και σπουδαία χρήματα, αλλά ούτε αυτά τα ψιλά έσοδα δεν έχουν τα sites-forums; Δηλαδή, συγνώμη, πως 'ζουν';

Υπάρχουν καλοί σαμαρείτες που εποπτεύουν, ξοδεύουν τη ζωή τους, αγοράζουν χώρο σε servers, συντηρούν κλπ, απλά και μόνο από αλτρουιστικά κίνητρα;

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δηλαδή hobby και αυτό το γνωστό παθος για τους υπολογιστές που μας κατέχει όλους;

Απλά η κοινωνία μας έχει κάνει να τα βλέπουμε όλα με σχετική καχυποψία...

Δημοσ.

Δηλαδή πληρώνουν από την τσέπη τους χωρίς να λαμβάνουν ευρώ από πουθενά;

Το donation είναι αξιόλογη κίνηση αλλά μόνο σε ανεπτυγμένες (και με οικονομική δύναμη στους πολίτες) χώρες μπορεί να σταθεί.

Χρόνος + χρήμα είναι πολύτιμα.

Δημοσ.

Κοίτα, δεν είναι και τόσο δραματικά τα πράγματα!

Για παράδειγμα, στην http://www.aletia.com ,μια σοβαρή εταιρία hosting (νομίζω πως και το http://www.mplampla.gr σε αυτήν είναι) τα 300MB χώρου με 15GB μηνιαία κίνηση στοιχίζουν 95.4$ το χρόνο (βέβαια, δεν ξέρω αν αυτό το όριο μηνιαίας κίνησης αρκεί για την insomnia) ;)

Εγώ θα τα έδινα ευχαρίστως για ένα site έστω και με τη μισή δυναμικότητα της Insomia, χωρίς απαίτηση για χρηματικό κέρδος, έτσι απλά για το χαβαλέ. Ευτυχώς δεν χρειάζεται μιας και το κάνει ο Hal9000 για μας :)

Υ.Γ. ας μετακινήσει κάποιος moderator τη συζήτηση στο "Insomnia Site - Forum"

Δημοσ.

Μόνο εγώ σε μία ώρα και κάτι, έχω 2,7ΜΒ Sent και 4,1MB Received data, μόνο με το Insomnia ανοιχτό (ο Messenger που κάθεται, πόσο να πιάνει?). Άρα τα 15GB τον χρόνο δεν καλύπτουν με τίποτα το Insomnia :D :D

Δημοσ.
Μόνο εγώ σε μία ώρα και κάτι, έχω 2,7ΜΒ Sent και 4,1MB Received data, μόνο με το Insomnia ανοιχτό (ο Messenger που κάθεται, πόσο να πιάνει?). Άρα τα 15GB τον χρόνο δεν καλύπτουν με τίποτα το Insomnia :D :D

An diabaseis kala eipe 15GB miniaia kinisi... kai oxi apla ftanoune ara paraftanoune 15GB ton mina bandwidth gia ena forum.

Δημοσ.
Μόνο εγώ σε μία ώρα και κάτι' date=' έχω 2,7ΜΒ Sent και 4,1MB Received data, μόνο με το Insomnia ανοιχτό (ο Messenger που κάθεται, πόσο να πιάνει?). Άρα τα 15GB τον χρόνο δεν καλύπτουν με τίποτα το Insomnia :D :D[/quote']

An diabaseis kala eipe 15GB miniaia kinisi... kai oxi apla ftanoune ara paraftanoune 15GB ton mina bandwidth gia ena forum.

Eντελώς ενημερωτικά, η Insomnia έχει περίπου 3πλασιο bandwidth ανα μήνα.

Δημοσ.

Mhpos uparxei h dynatothta na yparxoun web statistics? Dhladh hits kai tetoia me grafika ana mera na blepoume to insomnia tis diafores ores kai meers kai mhnes ti kanei? An 8eleis HAL mporw na se boh8hsw na sthseis to AWSTATS [to exw sthsei se pollous web servers] to opoio pisteuw kanei thn kaluterh douleia se auto to 8ema.

Kai entelos enhmervtika...poso kostizei to xrono h insomnia? An epitrepetai dhladh....:)

BB

Δημοσ.

XALARA ta 15 Giga/mina einai ELAXISTA gia tin Insomnia. 15 Gigas isos na arkoun gia mia mesi episkepsimotita 20-30 atomon. OXI omos kai gia 80-90 pou exei i Insomnia. Oso gia times hosting, synithos oi diafores apo etaireia se etaireia einai TERASTIES! Oso thellei o kathenas baraei tis times. ENnoeitai oti edo stin Ellada den briskeis efkola mia etaireia pou na sou kanei hosting se "prositi" timi kai na sou dosei 10-15 giga/mina. I kaliteri lisi gia high traffic sites/forums einai na stinontai se dedicated server, i an yparxei 24h/on grammi (ADSL kai pano, ennoeitai) diathesimi, na stineis diko sou server oste na eisai kai pio sigouros kai na to elegxeis kalitera. Gia na po tin alitheia, den fantazomoun oti i insomnia ginetai hosting kapou exo!!! Opos kai na exei to Bandwidth kostizei! Kai oxi o xoros.

Δημοσ.

to opoio ton perasmeno mina fagame olo:P 15 giga to mina einai psilikatzidiko gia to inso

Δημοσ.

Απλά ρε παιδιά, όπως και να το κάνουμε είναι και χρήμα και χρόνος.

Δηλαδή έτσι απλά, ένα άτομο, με γνώσεις, με κάποιο χρήμα, στήνει ένα site-forum;

Δε νομίζω ότι είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Μου κάνει εντύπωση πάντως. Λέτε να υπάχουν αλτρουστές και σήμερα;

Συνέχεια το χέρι στην τσέπη;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...