Demon Lord Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Καλησπέρα παιδιά. Έχω περίπου ένα μήνα την παραπάνω κάρτα στο σύστημα της υπογραφής. Γενικά είμαι ευχαριστημένος από την απόδοσή της, δεδομένου και της παλαιότητας του υπόλοιπου συστήματος, όμως κάποιες φορές συμβαίνει το εξής παράδοξο: Πρώτον, όταν ανάβω ή σβήνω την οθόνη ακούγεται ο χαρακτηριστικός ήχος των windows όταν συνδέεται ή αποσυνδέεται κάποια συσκευή, κάτι που δε συνέβαινε με την παλιά μου hd4850. Δεύτερον, όταν κλείνω τελείως την οθόνη πχ για κάνα 6ωρο και την ανάβω, δεν έχω εικόνα (ήχοι, αυτόματο shutdown από το power button κλπ. λειτουργούν κανονικά) αλλά και η οθόνη δε μου βγάζει σήμα ότι δεν έχει σήμα. Δηλαδή η οθόνη αναγνωρίζει πως είναι συνδεδεμένη σε κάρτα γραφικών αλλά εικόνα δεν έχει. Με απλό restart όλα λειτουργούν φυσιολογικά. Το συγκεκριμένο το έκανε μια φορά. Τώρα έχω την οθόνη μετά από μισή ώρα να σβήνει το πάνελ και να μπαίνει σε κατάσταση αναμονής. Έτσι, μου έχει κάνει το παραπάνω πρόβλημα μόνο μια φορά και πάλι λύθηκε με απλό restart. Άρα σύνολο δύο φορές, μία με σβηστή οθόνη και μία με οθόνη σε κατάσταση αναμονής. Έχω τους 14,12 stable drivers τους οποίους έβαλα/έβγαλα με απεγκατάσταση κανονική, καθαρισμό με DDU σε safe mode και εκ νέου κατέβασμα από την amd και καθαρή εγκατάσταση αυτών. Μήπως πρόκειται για κάποια ρύθμιση, ότι δηλαδή μπαίνει σε εξοικονόμηση ενέργειας η κάρτα και μετά δεν επαναφέρεται; Γιατί τα υπόλοιπα δουλεύουν, ήχοι, σκληρός κλπ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Xristaras12 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 γενικότερα έχουν ακουστεί διάφορα τέτοια προβλήματα με το συγκεκριμένο μοντέλο. Βάλε το pc σε υψηλές επιδόσεις και απενεργοποίησε τις όποιες εξοικονομίσεις και δες. Αν και πιθανότατα Δηλαδή η οθόνη αναγνωρίζει πως είναι συνδεδεμένη σε κάρτα γραφικών αλλά εικόνα δεν έχει. Με απλό restart όλα λειτουργούν φυσιολογικά. Το συγκεκριμένο το έκανε μια φορά. Τώρα έχω την οθόνη μετά από μισή ώρα να σβήνει το πάνελ και να μπαίνει σε κατάσταση αναμονής. Έτσι, μου έχει κάνει το παραπάνω πρόβλημα μόνο μια φορά και πάλι λύθηκε με απλό restart. βέβαια με το συγκεκριμένο και μόνο οι υποψίες προβληματικής κάρτας αυξάνονται. Δοκίμασε με άλλο καλώδιο σύνδεσης,δεν είδα να το γράφεις πουθενά.
Demon Lord Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 ΑΠό τα windows είναι όλα σε υψηλές επιδόσεις. Καλώδιο δεν πιστεύω να είναι γιατί το ίδιο χρησιμοποιούσα και με την παλιά κάρτα αλλά θα δοκιμάσω για μια στο εκατομμύριο. Τώρα αν είναι θέμα κάρτας σε δυο μήνες θα πάω ΑΘήνα οπότε θα το δούμε και εκεί το θέμα. Ευτυχώς ούτε χρόνο δεν έχει κλείσει ακόμα. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση
LouCi4er Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Ειναι γνωστο θεμα αυτο,το ιδιο εχουν πολλα ατομα αναμεσα σε αυτους και εγω(R9 290).Εμενα απο τον Νοεμβριο που την πηρα μου το εχει κανει 4-5 φορες.Βεβαια εμενα ηχο συνδεσης-αποσυνδεσης συσκευης ευτυχως δεν κανει,απλα οταν κουναω το ποντικι δεν ενεργοποιει την οθονη,ενα restart οπως ειπες και εσυ και εισαι ετοιμος.Για τις 290 και συγκεκριμενα για την Sapphire TriX που εχω εγω υπαρχει bios που εξαφανιζει το προβλημα αλλα δεν ασχοληθηκα ακομα να το περασω.Παντως χαλασμενη με την εννοια του ελλατωματικου hardware η καρτα σου δεν ειναι.
panos0100 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Καλησπέρα παιδιά. Έχω περίπου ένα μήνα την παραπάνω κάρτα στο σύστημα της υπογραφής. Γενικά είμαι ευχαριστημένος από την απόδοσή της, δεδομένου και της παλαιότητας του υπόλοιπου συστήματος, όμως κάποιες φορές συμβαίνει το εξής παράδοξο: Πρώτον, όταν ανάβω ή σβήνω την οθόνη ακούγεται ο χαρακτηριστικός ήχος των windows όταν συνδέεται ή αποσυνδέεται κάποια συσκευή, κάτι που δε συνέβαινε με την παλιά μου hd4850. Δεύτερον, όταν κλείνω τελείως την οθόνη πχ για κάνα 6ωρο και την ανάβω, δεν έχω εικόνα (ήχοι, αυτόματο shutdown από το power button κλπ. λειτουργούν κανονικά) αλλά και η οθόνη δε μου βγάζει σήμα ότι δεν έχει σήμα. Δηλαδή η οθόνη αναγνωρίζει πως είναι συνδεδεμένη σε κάρτα γραφικών αλλά εικόνα δεν έχει. Με απλό restart όλα λειτουργούν φυσιολογικά. Το συγκεκριμένο το έκανε μια φορά. Τώρα έχω την οθόνη μετά από μισή ώρα να σβήνει το πάνελ και να μπαίνει σε κατάσταση αναμονής. Έτσι, μου έχει κάνει το παραπάνω πρόβλημα μόνο μια φορά και πάλι λύθηκε με απλό restart. Άρα σύνολο δύο φορές, μία με σβηστή οθόνη και μία με οθόνη σε κατάσταση αναμονής. Έχω τους 14,12 stable drivers τους οποίους έβαλα/έβγαλα με απεγκατάσταση κανονική, καθαρισμό με DDU σε safe mode και εκ νέου κατέβασμα από την amd και καθαρή εγκατάσταση αυτών. Μήπως πρόκειται για κάποια ρύθμιση, ότι δηλαδή μπαίνει σε εξοικονόμηση ενέργειας η κάρτα και μετά δεν επαναφέρεται; Γιατί τα υπόλοιπα δουλεύουν, ήχοι, σκληρός κλπ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! γεια σου φιλε εχω κι εγω την ιδια καρτουλα gigabyte r7260X 2gb η οποια ειναι παρα πολυ καλη σε δυναμη, μεχρι high τα παιζει τα παιχνιδακια, να σου πω οτι και εμενα κανει αυτον τον ηχο που λες της οθονης οταν δηλαδη θελω να δω τηλεοραση και το γυρισω πισω στον υπολογιστη κανει σα να βαζεις μια συκευη ο κλασικος ηχος των windows παρολα αυτα δεν εδωσα σημασια γιατι λεω θα ειναι ετσι οι οδηγοι της και δεν πιστευω να ειναι προβλημα της καρτας αυτο. Ενα αλλο που θελω να σε ρωτησω ειναι μηπως η δικια σου οταν αλλαζεις αναλυση οθονης ή οταν ξεκινας ενα παιχνιδι την ωρα που ειναι μαυρη η οθονη σου αν φενεται σε δευτερολεπτα κατι λοριδες φουξια ή πρασινες καμια φορα, γιατι το ιδιο θεμα ειχα και σε μια 5670 ατι και το ιδιο βλεπω και σε αυτην την καρτα που εχω τωρα και λεω παλι να ειναι απο τους οδηγους της ατι; Επισης κι εγω την καρτα την εχω περιπου ενα χρονο δεν ειναι παλια
Demon Lord Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Όχι, artifacts ποτέ δε μου βγάζει... ανάλυση έχω 1680*1050. ΣΤα παιχνίδια και σε furmark είναι όλα οκ, το μόνο που κάνει είναι αυτό. @Louci4er άρα υπάρχει τρόπος να λυθεί ή να την πάω πίσω; Γιατί το να σβήνω την οθόνη και μετά να θέλει restart μόνο φυσιολογικό δεν είναι... Α ρε AMD....
LouCi4er Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Σου λεω οτι για την 290 υπαρχει bios που διορθωνει το προβλημα,ψαξτο λιγο αν υπαρχει κατι παρομοιο για την 260Χ.Αν κανεις αναζητηση στο google και πατησεις "r9 260X black screen issues"θα σου βγαλει την μανα του και τον πατερα του απο αποτελεσματα. Edit:Το εψαξα λιγο και βρηκα ενα ποστ που περιγραφει ακριβως γιατι συμβαινει και τωρα που το σκεφτομαι και εμενα μονο τοτε μου το κανει.Λεει λοιπον ενας οτι το προβλημα ειναι στο powerplay:GPU gets stuck in a low power state after it was previously stressed to max power.Οσες φορες μου το εκανε και εμενα,ηταν μολις ειχα βγει απο παιχνιδι και τον αφηνα idle.Αμα τον αφησω απο σερφαρισμα πχ δεν το κανει.Λενε οτι ειναι προβλημα driver.Εχουν βγει καινουργιοι drivers,δοκιμασε και με αυτους.
sakekosan Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 'Εχω την ίδια κάρτα και πιστεύω ότι είναι θέμα των drivers. Σκυλί η 4850 και εγώ αυτήν άλλαξα και πήγα σε r7260x Ένα εύκολο τρικ για να μην αναγκάζεσαι να κάνεις restart είναι να ενεργοποιήσεις την προφύλαξη οθόνης ωστέ η κάρτα να μην πέφτει σε idle και να απενεργοποιήσεις στις ρυθμίσεις ενέργειας την αναστολή λειτουργείας, αν και εμένα μου λύθηκαν τα προβλήματα όταν ξαναπέρασα τους drivers (εκτός από το θέμα με τον ήχο)
Demon Lord Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Drivers έχω τους πιο πρόσφατους stable με καθαρή εγκατάσταση. Ναι αυτό, low power gpu state αλλά πως το ξεπερνάμε... Προς το παρών θα βάλω την προστασία οθόνης... Υπάρχει ελπίδα για αλλαγή ή θα αρχίσουν τα δικά τους επειδή δεν έχει εμφανή προβλήματα?
sakekosan Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Αναμένουμε την επόμενη stable version των drivers απο την AMD λογικά δε θα καθυστερήσουν ειδικά τώρα με την ανακοίνωση των Win10.
WalkerSW Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δοκίμασε και τους 15.5 beta. Κάθε άλλο παρά beta είναι. Επίσης δοκίμασε να απενεργοποιποιησεις εντελως το σβήσιμο της οθόνης από τα power options!
Demon Lord Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Σασ ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Χωρίς σβήσιμο οθόνης όλα ρολόι, το πρόβλημα αρχίζει μόλις σβήσει το πάνελ. Θα δοκιμάσω και τους beta να δούμε.... είχα διαβάσει ότι οι διανομές της asus με τη συγκεκριμένη κάρτα είχαν θέματα αλλά πίστευα πως η xfx θα ήταν εντάξει...
sakekosan Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δεν φταίει η Asus εγώ Saphire έχω και κάνει τα ίδια
Demon Lord Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δεν φταίει η Asus εγώ Saphire έχω και κάνει τα ίδια Ναι απλά όσες αναφορές προβλημάτων είχα διαβάσει και σε ελληνικά και σε ξένα φόρα, η πλειοψηφία αυτών ήταν με την έκδοση της asus
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα