Προς το περιεχόμενο

Fallout 4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
P.S Δεν βοηθάει και ο καιρός (Βethesda) που λεν και στο χωριό μου, φτιάξε μια μηχανή να έχουμε τουλάχιστον κάτι να λέμε. Στον τάφο  :devil:  θα την πάρουμε την ριμάδα έτσι όπως πάει το πράγμα.

Άμα ο κόσμος δεν σταματήσει να αγοράζει δεν πρόκειται να αλλάξει ποτε τίποτα.

• Like 2
  • Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είπα στο θείο να μου το δανείσει για να δω αν παίζει και πως παίζει στο PC μου.

Λοιπόν. Τα όσα έχω να σας πω είναι από 4 ώρες παιχνιδιού, με τις 2μιση να τις έχω περάσει αποκλειστικά στο character creator!.

* Το Character Creation είναι το καλύτερο σε παιχνίδι της Bethesda που έχω δει ως τώρα, και ένα απ' τα καλύτερα γενικά.

Πολλές νέες επιλογές, και πρώτη φορά κατάφερα να φτιάξω χαρακτήρα που πραγματικά να μου μοιάζει. Και είμαι σίγουρος

ότι άμα σπαταλούσα περισσότερο χρόνο, και είχα δίπλα μια φωτογραφία μου θα μπορούσα να με φτιάξω όπως είμαι. Πολύ καλό.

* Τα system requirements είναι μούφα!

Λέει ότι θέλει r9 270x στα minimum, αλλά όσο έπαιξα το έπαιξα με την HD 6850 σε αυτές τις ρυθμίσεις:

1920x1080p

2x MSAA (forced μέσω Catalyst)

16x Anisotropic 

Texture Quality: High

Shadow Quality: Medium

Shadow Distance: Medium

Decal Quality: Medium

Lighting Quality: Medium

Godrays: off

DOF: off (μέσω ini tweak, ούτως ή άλλως σε όλα τα παιχνίδια το σβήνω γιατί δε μ αρέσει η θολούρα)

SSAO: low

Wetness on

Light Flares on

Και Lod sliders λίγο πιο προς το low απ' τη μέση.

Δεν είχα μετρητή αλλά το παιχνίδι προς το παρόν (μέχρι που βρίσκεις το σκύλο και τα mowl rats) είναι playable, εκτός από 2 σημεία που παρατηρήθηκε frame drop.

Επίσης μερικές φορές κολλάει για μια στιγμή όταν φορτώνει τα πράγματα στο κόσμο όπως δέντρα και χορτάρι, αλλά για αυτό ίσως να φταίει και ο σκληρός.

Γενικά ικανοποιημένος είμαι απ την απόδοση. Αφού μπορώ να το παίξω ας το πούμε στα medium

* Τώρα σε αυτές τις ρυθμίσεις τα γραφικά είναι εμφανώς βελτιωμένα και αρκετά καλύτερα απ' ότι στα προηγούμενα της εταιρίας. Κυρίως ο φωτισμός και τα χρώματα είναι πολύ πιο φυσιολογικά και ανώτερα.

Τα animations των χαρακτήρων ήθελαν δουλειά, δεν είναι και τελείως χάλια, αλλά φαίνεται ότι είναι χειροκίνητα και όχι από motion capture.

Αισθητικά προκαλεί ανάμικτα συναισθήματα το art style. Προ βομβών είναι καρτουνίστικο λες και παίζεις Bioshock. Μετά βομβών είναι προς το ρεαλιστικό. Δε καταλαβαίνω γιατί τέτοια αλλαγή.  :mellow:

Το πραγματικά ενοχλητικό είναι τα textures που είναι all over the place. Άλλα έχουν ποιότητα σαν τα 2k texture packs του Skyrim, άλλα σαν τα vanilla 512x512 του Skyrim. Πραγματικά δίπλα στο πολύ ωραίο και λεπτομερές χώμα που είναι άνετα current gen, μπορεί να δεις πχ ένα αντικείμενο (πχ μια καρέκλα) που θυμίζει xbox 360. Φαίνεται πως δεν είναι όλα τα textures ίδιας ανάλυσης και έτσι άλλα είναι καθαρότατα και λεπτομερέστατα, και άλλα μια θολούρα.

* Το νέο σύστημα διαλόγων σίγουρα χάνει κάτι απ' το βάθος που είχαν τα προηγούμενα μιας και υπάρχουν λιγότερες επιλογές.

Η φωνή του χαρακτήρα όμως δε με χαλάει, προσωπικά τη βρίσκω συμπαθητική.

* Για πρώτη φορά παιχνίδι της Bethesda υποστηρίζει Ελληνικούς χαρακτήρες:-D  

Ονόμασα το χαρακτήρα μου με το όνομα μου και ελληνικά γράμματα και φαίνονται μια χαρά στην οθόνη αντί να εμφανίζει εξωγήινα!!!

Και αφού μπορείς να ονομάζεις και τα όπλα με το κράφτινγκ ονόμασα το πρώτο μου πιστόλι 10μμ που βρήκα "Γκάνι 10 χιλιοστών" και φαίνεται κανονικά με αυτό το όνομα στο inventory του pip boy!!!  :-D  :-D  :-D

Και ξέρετε τι σημαίνει αυτό ε ? Ότι είναι εφικτό να γίνει translation mod με υπότιτλους!  :ph34r:

Είχα ξεκινήσει τέτοιο πρότζεκτ για το Skyrim αλλά το σταμάτησα λόγο του ότι δεν εμφάνιζε ελληνικούς χαρακτήρες!

Με το Fallout 4 όμως λογικά θα μπορέσω να το κάνω!

Ε λοιπόν το ανακοινώνω!

Αν όλα παν καλά και δεν συμβεί κάτι λόγο ανωτέρας βίας, θα φτιάξω mod Ελληνικής Μετάφρασης του Fallout 4:-D

Αφού βγει το Creation Kit / GECK εννοείται.  :ph34r:

Αυτά για τώρα!  :)

Αυτές ήταν οι πρώτες μου εντυπώσεις από το παιχνίδι.

Και μέχρι στιγμής από ότι είδα φαίνεται να μπορώ να πω πως αξίζει την αγορά τελικά.

Εμένα τουλάχιστον με έπεισε.

Υ.Γ. Επίσης πρέπει να κοιτάξω να πάρω και νέα gpu ποια για να το ευχαριστηθώ. (και τα άλλα παιχνίδια βεβαίως βεβαίως)

edit: Επίσης να προσθέσω κάτι ακόμα που το ξέχασα πριν. Ο χειρισμός. Με το ποντίκι εννοείται στοχεύεις εκεί που θέλεις ενώ με τα sticks του gamepad είναι σχεδόν αδύνατο. Αλλά το παιχνίδι έχει φτιαχτεί για κονσόλες όπως καταμαρτυρά και το GUI, και έτσι μια έπαιζα με xbox360 gamepad, μια με πληκτρολόγιο + ποντίκι.

Χμ θα πρέπει να κοιτάξω τα keybinds μπας και μπορέσω να φτιάξω κάπως τη κατάσταση γιατί δεν έχω καταλήξει ακόμα στο πως να το παίξω. Και ελπίζω να βγει και κάνα mod για το gui να κάνει κάπως το παίξιμο με πληκτρολόγιο και ποντίκι πιο φιλικό.

Επεξ/σία από Alithinos
  • Like 11
Δημοσ.

Τέλειο αυτό με την μετάφραση!

Έχει κανείς το πρόβλημα με τον ήχο;

Δεν ακούγονται όταν μιλάνε οι χαρακτήρες σε μένα, αλλά όλοι οι υπόλοιποι ήχοι ακούγονται κανονικά.

Υπάρχουν πολλές αναφορες στο web αλλά η μία και μόνη λύση που προτείνεται είναι να βάλεις τα ηχειά σου σε settings 2.1. Σε κάποιους δουλεύεις αλλά σε άλλου, όπως κι εμένα, κάποιες φορές όχι.

Παρεπιμπτόντως είναι μούφα τα requirements όντως. Με το ταπεινό σύστημα της υπογραφής παίζω ultra με άνω των 30 fps (!).

Δημοσ.

1447195125-fallout-4-steam.jpg

έχει σκίσει :-D

πρώτη μέρα περίπου 727000 κομμάτια πούλησε στο pc συμφωνα με steamspy.

ελα να έρχονται και τα πρώτα mods B)

Άμα ο κόσμος δεν σταματήσει να αγοράζει δεν πρόκειται να αλλάξει ποτε τίποτα.

μαλλον ο κοσμος δεν συμμερίζεται τις ανησυχίες σας περι αλλάγης μηχανής γραφικών

Δημοσ.

@Federacion: Εγώ μια χαρά τους ακούω να μιλάν, αλλά οι υπότιτλοι έχουν πρόβλημα. Μερικές φορές όταν μιλά ένας χαρακτήρας εμφανίζεται ο πρώτος υπότιτλος και μετά δεν ανανεώνεται και για όσο συνεχίζει να μιλά ο χαρακτήρας εξακολουθεί να φαίνεται η ίδια πρόταση ενώ ο χαρακτήρας λέει άλλα.

Btw, μερικά δικά μου screenshots:

Το... γκάνι που ανέφερα στο προηγούμενο ποστ :P

UePgB3u.jpg

Το πρόβλημα με τα textures:

NEMOwwo.jpg

Η ταπετσαρία μου θύμισε Duke Nukem 3d:

PlY9qfi.jpg

Και εδώ παίζω με τον σκύλο!:

5lf6UDV.jpg

• Like 4
Δημοσ.

Για κάποιο λόγο οι top 5 user reviews του Steam είναι αρνητικές και το metacritic user score είναι 4.7. 

Με βάση αυτά που διαβάζω εδώ μέσα δεν δικαιολογούνται τέτοιες βαθμολογίες.

Τι χάνω?

Δημοσ.

Για κάποιο λόγο οι top 5 user reviews του Steam είναι αρνητικές και το metacritic user score είναι 4.7. 

Τι χάνω?

"Beauty is in the eye of the beholder"

κοινώς, "Περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα".

• Like 2
Δημοσ.

Τι χάνω?

Δεν χάνεις τίποτα...απλά υπάρχει η μερίδα αυτών που περιμένουν από το Fallout άλλα πράγματα, και η μερίδα αυτών που περιμένουν άλλα.

Δημοσ.

Όσο αναφορά την απόδοση πάντως, είναι το πρώτο παιχνίδι στο συστημα μου που λειτουργεί καλύτερα με borderless window...

Όσοι έχουν θέμα με judder, μπορούν να ενεργοποιήσουν vsync μέσω drivers και στη συνεχεια borderless μέσω του launcher. 

SLI δεν υποστηρίζεται ακόμη  :( Υπάρχει προφίλ αλλά δεν κάνει τιποτα.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Τι χάνω?

Τις γνωστές knee-jerk αντιδράσεις που επειδή το μαλλί είναι 2 τόνους πιο ξανθό ξέρω 'γω, δεν αρέσει σε μερικούς, οπότε 0. :P

• Like 2
Δημοσ.

Εχουν προβλημα οι υποτιτλοι αλλες φορες δεν συγχρονιζονται και αλλες δεν εμφανιζονται καθολου..

Οπως και ενα monster και ενας npc δεν εμφανιζονταν σε καποιο σημειο και επρεπε να κανω restart την engine να δουλεψει σωστα.

Θελει ενα patch για αρχη 100%..

Δεν χάνεις τίποτα...απλά υπάρχει η μερίδα αυτών που περιμένουν από το Fallout άλλα πράγματα, και η μερίδα αυτών που περιμένουν άλλα.

Αν περιμενανε αλλα τοτε απλα δεν εχουν σχεση με το παιχνιδι.

Αν περιμεναν περισσοτερα τοτε λογικοτατο το βρισκω. Δεν ειναι και οτι καλυτερο να χαντακωνεις την συνεχεια ενος εκ των καλυτερων τιτλων ολων των εποχων σε αυτη την γραφικη μετριοτητα, που μαλιστα ειναι και αδικαιολογητα απαιτητικη..

Εννοειται οτι θα το λιωσουμε αλλα σκεφτεσαι το potential και τρελλαινεσαι..

SLI δεν υποστηρίζεται ακόμη  :( Υπάρχει προφίλ αλλά δεν κάνει τιποτα.

Oχι απλα δεν υποστηριζει, αλλα αμα χρησιμοποιησεις μεσω inspector το profile του 3 και βαλεις AFR2 τοτε παιζει και χειροτερα, απο οτι με μονη..

Τις γνωστές knee-jerk αντιδράσεις που επειδή το μαλλί είναι 2 τόνους πιο ξανθό ξέρω 'γω, δεν αρέσει σε μερικούς, οπότε 0. :P

Η το θεικο που εχω διαβασει απο τρολαρες, πολλα 10αρια βλεπω για αυτο παροτι ειναι παιχνιδαρα θα του βαλω 0 for no reason.. :D

• Like 3
Δημοσ.

Oχι απλα δεν υποστηριζει, αλλα αμα χρησιμοποιησεις μεσω inspector το profile του 3 και βαλεις AFR2 τοτε παιζει και χειροτερα, απο οτι με μονη..

Με το AFR2 στη δική μου περίπτωση είχα όντως performance boost. Το πρόβλημα όμως ήταν ότι τα specular highlights των πηγών φωτισμού ήταν ορατά πίσω από κλειστές πόρτες και τοίχους. 

Δημοσ.

Με το AFR2 στη δική μου περίπτωση είχα όντως performance boost. Το πρόβλημα όμως ήταν ότι τα specular highlights των πηγών φωτισμού ήταν ορατά πίσω από κλειστές πόρτες και τοίχους.

Wtf μονο σε εμένα δεν δουλεύει το afr2; το ειδα κ απο αλλον πριν. Το εβαλες έτσι απλά η με forced Fallout3 SLi bits;

Δημοσ.

Εντάξει το *** κάπως το παίγνιο...
Ε στον οπτικό τομέα είναι μια δεκαετία πίσω,ε Ο χάρτης θα.μπορούσε να είναι και κομμάτι του σκρυριμ απευθείας με αλλα κτίρια,ε *** τις επιλογές διαλόγων επί τω πιο κονσολιστικο,βάλανε μέσα κι ένα σύστημα δημιουργίας αντικειμένων,το οποίο πολυ απλά είναι για κλωτσιές.
Σε βάζει να κουβαλάς τα παντα κυριολεκτικά και να γυρνάς βάση κάθε λίγο,ώστε να τα σπασεις.. Καλά για την αναβάθμιση των οικισμών τι να πει κανείς...μιλάμε για το έλεος το ίδιο...

Και επειδή το παίγνιο απευθύνεται σε κονσολαδες,σου δίνει κι ενα παουερ αρμορ,μέσα στο δεκάλεπτο απο την ώρα που θα ξεκινήσεις....Ε καλά....

Α και κάτι τελευταίο,δεν γίνεται χαρτογράφηση όλων των πλήκτρων και Επίσης δεν λειτουργούν συνέχεια όπως τα δηλώνει κάποιος..
Τουλάχιστον πηδάει τα βραχάκια και δεν είναι αυτο το πράμα,όπως στο σκυριμ που κόλλαγες και στις πέτρες στις αρχές....
Οι τύποι απλά παρέδωσαν τον πυρήνα του παιγνίου,γνωρίζοντας και εκμεταλλευόμενοι την αγάπη του κοινού.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...