Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν κι έχω σταματήσει εδώ και χρόνια τα αθλήματα αυτά (λόγω ηλικίας :D) 10 λεπτά δεν είναι τίποτα ειδικά για το MemTest. Τουλάχιστον ένα τρίωρο.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Πριν καμμια ωρα γυρισα απο δουλεια και δοκιμαζα αυτο που ειπε ο φιλος παραπανω. Εκανα load default απο bios ετρεξα ενα μισαωρο prime95 το τεστ που τσεκαρει και μνημες και δεν εβγαλε κανενα error. Ξαναπηγα και εβαλα το profile στις μνημες που τις ανεβαζει στα 1866 με xmp και με το που ξεκινησα το τεστ μου πεταξε error. Ξανα load default ξανα τεστ και ολα κομπλε. Κατα 90% μου κανει για μνημη αλλα θα βαλω να τρεξει και το Memtest να σιγουρευτω.. Τωρα δυο ερωτησεις.. Αρχικα γιατι βαραει Error παντα στον τριτο πυρηνα του επεξεργαστη..?.. Και τελος αυτο δειχνει προβλημα μνημων που χρηζουν αντικαταστασης η απλα πρεπει να βαλω λιγα volt παραπανω για να τις τρεξει σε αυτην την συχνοτητα? 

Δημοσ.

Διάβασε αυτό

http://www.tomshardware.co.uk/forum/id-1800828/intel-temperature-guide.html

Ειδικά για haswell 22nm το prime στρεσάρει τον επεξεργαστή σε απολύτως μη ρεαλιστικές συνθήκες  και ρισκάρεις να τον χάσεις, δεν μπορώ να γράψω σεντόνι τι και πώς το λινκ που παρέθεσα έχει όσες πληροφορίες χρειάζεσαι

ΟΣΟ για 24 ώρες το prime ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΗ της πλάκας και καλό είναι να έχουμε ενα μέτρο ΤΩΡΑ ό καθένας συμβουλεύει αλλα πολλές φορες απουσιάζει η κοινή λογική......

Δημοσ.

Διάβασε αυτό

http://www.tomshardware.co.uk/forum/id-1800828/intel-temperature-guide.html

Ειδικά για haswell 22nm το prime στρεσάρει τον επεξεργαστή σε απολύτως μη ρεαλιστικές συνθήκες  και ρισκάρεις να τον χάσεις, δεν μπορώ να γράψω σεντόνι τι και πώς το λινκ που παρέθεσα έχει όσες πληροφορίες χρειάζεσαι

ΟΣΟ για 24 ώρες το prime ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΗ της πλάκας και καλό είναι να έχουμε ενα μέτρο ΤΩΡΑ ό καθένας συμβουλεύει αλλα πολλές φορες απουσιάζει η κοινή λογική......

Ο επεξεργαστής δεν χαλάει με τίποτα, και Μ@λ@κ!@ να κάνεις.

Όποιος θέλει σταθερότητα στα μέγιστα χρησιμοποιεί prime95 28.5 Και linx.

Οι θερμοκρασίες εάν είναι κάτω από 90c μια χαρά δουλεύει το σύστημα, δεν παθαίνει τίποτα.Εάν ξεπεράσεις το όριο 93c-95c κλείνει για προστασία.

Το πως θα χαλάσει και θα το πάρει στα χέρια με το prime είναι απορίας άξιο......

Όλα τα χρόνια μέχρι και σήμερα όλοι χρησιμοποιούν prime95. overclockes - τεχνικοί και όλοι γενικά. Είναι το ποιο αξιόπιστο πρόγραμμα σταθερότητας πολλά χρόνια τώρα.Δεν συγκρίνεται με τις άλλες χαζομάρες που κυκλοφορούν.

ΥΠ  Κανένας δεν μίλησε για 24 ώρες. 

Δημοσ.

Διάβασε αν θέλεις την άποψη του support της Αsus σχεικά με το prime http://www.overclock.net/t/1510388/haswell-e-overclock-leaderboard-owners-club/2390#post_22900116

To 24 ώρες το έγραψα ενδεικτικά καθώς είχε αναφερθεί σε άλλα θέματα σχετικά με το prime

90 βαθμοί κελσίου στο σοκετ ΠΟΤΕ δεν είναι καλά για καμία χρήση!!! Και αν λέμε αντέχει, ΚΑΙ εγω το πιστεύω οτι για να χάσεις επεξεργαστή είναι σχεδόν αδύνατο ΑΛΛΑ να τα τινάξουν τα vrms της μητρικής ΟΤΑΝ ο επεξεργαστής βαράει 90άρια είναι εύκολο αρκετά

Δε θα το κάνουμε συζήτηση καφενείου" Το δικό μου δεν επαθε κάτι που το τέσταρα" μπορεί να το κάνεις και να μην πάθει αλλά και μπορεί γενικά το στρεσάρισμα σε τέτοιες θερμοκρασίες επεξεργαστή μόνο ζημιά κάνει στα vrms και ΣΕ καμία περίπτωση δεν βλέπεις ΠΟΣΟ σταθερό είναι το σύστημα σου με τέτοιες θερμοκρασίες

Και απο linustech

When stress testing Haswell cpus you only have two options, to stress test your cpu properly. Your best bet is to use the Intel Extreme Tuning Utility, your only other option is Aida64.

Currently Only these two programs are validated for Haswell.

Aida64- Validated for Haswell instruction sets. WILL OVERVOLT YOUR CPU if your Vcore parameters are set incorrectly

Intel burn test- DO NOT USE . NOT Validated for Haswell Instruction sets.WILL OVERVOLT YOUR CPU if your Vcore parameters are set incorrectly.

Prime95-DO NOT USE . NOT Validated for Haswell Instruction sets.WILL OVERVOLT YOUR CPU if your Vcore parameters are set incorrectly.

Intel Extreme Tuning Utility- First party software Developed by Intel, updated and validated for Haswell. Does Not cause unnecessary over volting under ANY setting.

Δημοσ.

Διάβασε αν θέλεις την άποψη του support της Αsus σχεικά με το prime http://www.overclock.net/t/1510388/haswell-e-overclock-leaderboard-owners-club/2390#post_22900116

To 24 ώρες το έγραψα ενδεικτικά καθώς είχε αναφερθεί σε άλλα θέματα σχετικά με το prime

90 βαθμοί κελσίου στο σοκετ ΠΟΤΕ δεν είναι καλά για καμία χρήση!!! Και αν λέμε αντέχει, ΚΑΙ εγω το πιστεύω οτι για να χάσεις επεξεργαστή είναι σχεδόν αδύνατο ΑΛΛΑ να τα τινάξουν τα vrms της μητρικής ΟΤΑΝ ο επεξεργαστής βαράει 90άρια είναι εύκολο αρκετά

Δε θα το κάνουμε συζήτηση καφενείου" Το δικό μου δεν επαθε κάτι που το τέσταρα" μπορεί να το κάνεις και να μην πάθει αλλά και μπορεί γενικά το στρεσάρισμα σε τέτοιες θερμοκρασίες επεξεργαστή μόνο ζημιά κάνει στα vrms και ΣΕ καμία περίπτωση δεν βλέπεις ΠΟΣΟ σταθερό είναι το σύστημα σου με τέτοιες θερμοκρασίες

Και απο linustech

When stress testing Haswell cpus you only have two options, to stress test your cpu properly. Your best bet is to use the Intel Extreme Tuning Utility, your only other option is Aida64.

Currently Only these two programs are validated for Haswell.

Aida64- Validated for Haswell instruction sets. WILL OVERVOLT YOUR CPU if your Vcore parameters are set incorrectly

Intel burn test- DO NOT USE . NOT Validated for Haswell Instruction sets.WILL OVERVOLT YOUR CPU if your Vcore parameters are set incorrectly.

Prime95-DO NOT USE . NOT Validated for Haswell Instruction sets.WILL OVERVOLT YOUR CPU if your Vcore parameters are set incorrectly.

Intel Extreme Tuning Utility- First party software Developed by Intel, updated and validated for Haswell. Does Not cause unnecessary over volting under ANY setting.

Εγώ είπα 90c κάτω. Και αυτούς τους βαθμούς σε κατάσταση stress test. Όχι να παίζεις παιχνίδια και να βαράει 90c.

Τα vrm δεν παθαίνουν τίποτα ενημερωτικά άμα δεν τα σκαλίσεις στο bios. Και επίσης είναι και το πόσο αντέχει η τάδε μητρική.

Και αυτοί οι βαθμοί δεν φτάνουν με Stock συχνότητες,αλλά με overclock.

Δημοσ.

Τώρα είδα το μύνημα σου και σε ρωτάω γιατί βλεπω ενα γυρω γύρω όλοι, προσπαθήσεις να αποδείξεις κάτι ή είσαι στενοχωρημένος που έθιξα το αγαπημένο σου prime?

Nαι και στο stress test an έχεις 87 βαθμούς είναι πάρα πολλοί, τι είναι αυτά που γράφεις δεν είπα για 90 τώρα.

Kαι τι είναι αυτο που γράφεις δεν στρεσσάρονται τα vrms :shock: :shock: αν δεν σκαλίσεις κάτι στο bios????????????????

ΞΕΡΕΙΣ κανένα τόσο ΜΑΛΑΚΑ να τρέξει opoiod;hpote stress test στην στόκ συχνότητα λειτουργίας, για να τεστάρει ΤΙ αν λέει αλήθεια η ιντελ? ή ξέρεις πολλούς που θα κλοκάρουν 400-500mhz πάνω απο την στόκ συχνότητα λειτουργίας με ΣΤΟΚ ΡΕΥΜΑ χωρίς ούτε LLC? ¨Ελεος δηλαδή να γραφουμε ή απλά να δημιουργούμε εντυπώσεις σα παιδάκια που χτυπάνε το πόδι κάτω

• Like 1
Δημοσ.

Τώρα είδα το μύνημα σου και σε ρωτάω γιατί βλεπω ενα γυρω γύρω όλοι, προσπαθήσεις να αποδείξεις κάτι ή είσαι στενοχωρημένος που έθιξα το αγαπημένο σου prime?

Nαι και στο stress test an έχεις 87 βαθμούς είναι πάρα πολλοί, τι είναι αυτά που γράφεις δεν είπα για 90 τώρα.

Kαι τι είναι αυτο που γράφεις δεν στρεσσάρονται τα vrms :shock: :shock: αν δεν σκαλίσεις κάτι στο bios????????????????

ΞΕΡΕΙΣ κανένα τόσο ΜΑΛΑΚΑ να τρέξει opoiod;hpote stress test στην στόκ συχνότητα λειτουργίας, για να τεστάρει ΤΙ αν λέει αλήθεια η ιντελ? ή ξέρεις πολλούς που θα κλοκάρουν 400-500mhz πάνω απο την στόκ συχνότητα λειτουργίας με ΣΤΟΚ ΡΕΥΜΑ χωρίς ούτε LLC? ¨Ελεος δηλαδή να γραφουμε ή απλά να δημιουργούμε εντυπώσεις σα παιδάκια που χτυπάνε το πόδι κάτω

Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ !!!

Τα vrm ξαναλέω δεν παθαίνουν τίποτα σε stock συχνότητα επεξεργαστή. Τώρα εάν κανείς oc και πειράξεις γενικά τα ρεύματα είναι το πόσο αντέχει η κάθε μητρική. Το παιδί στρεσάρει με όλα stock! Και ξαναλέω δεν παθαίνει τίποτα σε stress test και με 90c

Που δεν φτάνει με τίποτα σε stock συχνότητες.

Δημοσ.

Καλημερα. Οπως ειχα πει και σε προηγουμενο μηνυμα αφου εκανα Load defaults στο Bios ετρεξα Memtest 86+ 5.01 και εκανε 3 περασματα χωρις error. Τωρα τι παιζει? Ανακεφαλαιωνω: ο επεξεργαστης με default τις μνημες τρεχει prime χωρις error. Οι μνημες στο Memtest κομπλε. Το προβλημα δημιουργειτε οταν βαζω τις μνημες στα 1866. Δεν θα πρεπε  να τρεχουν καλα ομως αφου ειναι στα 1866 χρονισμενες? Να τις γυρισω πισω?

Δημοσ.

Ωχου θα μας τρελανει το συστημα! Τωρα ετρεξα ενα memtest με τις μνημες στα 1866mhz με xmp και εκανε ενα περασμα χωρις error. Οποτε εχουμε :

1.κανενα error σε μνημες στα 1600mhz default(memstest),

2.κανενα error με τις μνημες στα 1866mhz xmp(memtest),

3.κανενα error στο Prime οταν ειναι ολα default και,

4.ERROR στον core 3 οταν τρεχω prime με μνημες στα 1866mhz..

Υπενθυμιζω οτι ο επεξεργαστης ειναι stock.

Τι διαολο παιζει?? O επεξεργαστης, οι μνημες , η το prime εχει θεμα..?

Δημοσ.

Δεν θα ποστάριζα αλλά επειδή το θέμα έχει εξαιρετικά τρολαρίσματα,

@hid3 ΑΝ ΔΕΝ σου κάνει κόπο τσέκαρε τα λινκ που παρέθεσα ποιο πάνω θα βρείς απαντήσεις για το πόσο ανόητη είναι η χρήση που κάνεις, ΝΑΙ ΚΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ σε αυτά τα site όταν ποστάρουν κατασκευαστές μητρικών , ΘΕΛΩ ΝΑ σε ρωτήσω άνθρωπε, ποιος ο λόγος να στρεσσάρεις το σύστημα σου σε στοκ συχνότητα λειτουργίας, ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΑΝΟΗΤΟ, όχι μονο για το prime αλλά για οποιοδήποτε stress test

Τελος πάντων αν θες (ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ) διάβασε μάθε για τον πυρήνα σου και μετά να τεστάρεις όχι για χόμπι αλλά για ενδειξη καλής λειτουργίας το ΥΠΕΡΧΡΟΝΙΣΜΕΝΟΥ pc σου, ΑΛΛΟ HASWELL, ΑΛΛΟ IVY SANDY, KAI ΑΛΛΟ VISHERA H COPPERMINE

Για διασκέδαση υπάρχουν τα games

Δημοσ.

Φίλε μου δεν ξύπνησα ένα πρωί και αρχισα να κάνω stress test στο pc σε στοκ συχνότητες κιόλας. Όλα ξεκίνησαν για να δω τις θερμοκρασίες γτ η εγκατάσταση της ψυκτρας ήταν λίγο έως πολύ δύσκολη και ήθελα να δω αν είναι όλα καλά. Ο μόνος τρόπος για να την δω σε full load άμεσα ήταν με stress test. Αν εσύ ξέρεις και άλλον τρόπο ευχαρίστως να τον ακούσω. Δεν είμαι και ο ειδικος,ισα ίσα που δεν πλησιάζω καν.Από την στιγμή όμως που μου έβγαλε error στο prime σε στοκ καταστάσεις εσύ θεωρείς ότι δεν θα πρεπε να το τσεκάρω παραπάνω? Σε καινούργιο δικό σου σύστημα αν υπήρχε υποψία θέματος θα το άφηνες ως έχει? Πάντως παρόλο που τα αγγλικά μου είναι σε μέτριο επίπεδο θα το διαβάσω το link . Σε ευχαριστώ για τον κόπο που έκανες.Όσο για τα περί τρολαρισματος ελπίζω να μην το λες για μένα. Δεν έχω ποστάρει πολλές φορές αλλά ακόμα και από αυτές φαίνεται αν ειμαι τρολ η οχι. Πάντα χωρις παρεξήγηση.

• Like 1
Δημοσ.

Φυσικά και δεν αναφέρθηκα για τρολάρισμα σε εσένα, διάβασε τα link και θα σου λυθούν οι όποιες απορίες για τον haswell

Δημοσ.

24 ώρες είναι υπερβολή να τρέχεις όχι Prime95 είτε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα ελέγχου σταθερότητας. Στην τελική τι εφαρμογές εκτελείς που ζορίζουν τον επεξεργαστή σου 100% φυσικά (όλους τους πυρήνες) για πολύ ώρα?

Βέβαια όσοι κάνουν το λεγόμενο folding ανήκουν σε άλλη κατηγορία, από όσο ήξερα το ίδιο το πρόγραμμα του folding ελέγχει κατά κάποιον τρόπο τη σταθερότητα.

Δημοσ.

Τελικως νομιζω πως το θεμα το δημιουργουσε το Turbo Mode. Το εκλεισα, ετρεξα για ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ(!) φορα το prime με μνημες στα 1866mhz και δεν μου εβγαλε κανενα error. Το μονο θεμα ειναι οι καπως ανεβασμενες θερμοκρασιες (38-40 C idle-DARK ROCK 3) αλλα θα με απασχολησει οταν θα το παρω αποφαση να το clockarw. Κατεβασα και το Intel extreme tuning για μελλοντικη χρηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...