Προς το περιεχόμενο

[ssd] Kingston SSDNow V300 240GB (82.90€) @you.gr [ΤΕΛΟΣ]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με τις ανησυχίες που θέσατε παραπάνω ακύρωσα την παραγγελία και θα πάω για τον OCZ arc του πλαισίου.

O oποίος μετά από δύο μήνες συμβατικής χρήσης δείχνει health 99% kai o TLC 840 samsung ενάμιση χρόνου+ δείχνει health 100 ακομα

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Με τις ανησυχίες που θέσατε παραπάνω ακύρωσα την παραγγελία και θα πάω για τον OCZ arc του πλαισίου.

Καλορίζικος. Μην ξεχάσεις να δεις τι firmware έχει και να περάσεις το τελευταίο πριν τον χρησιμοποιήσεις.

O oποίος μετά από δύο μήνες συμβατικής χρήσης δείχνει health 99% kai o TLC 840 samsung ενάμιση χρόνου+ δείχνει health 100 ακομα

Εννοείται πως παίζουν 1002 παράγοντες για το αν θα χαλάσει και πότε οπότε δεν μπορούμε να πούμε κάτι με σιγουριά αλλά η decay των μνημών (σε MLC κατάσταση) είναι το τελευταίο πρόβλημα που πρέπει να απασχολεί κάποιον. Όπως έχει αποδειχτεί από διάφορα τεστ, οι μνήμες αντέχουν πάρα πολλά TB (λόγω του firmware που μοιράζει τις εγγραφές και δεν γράφει συνέχεια την ίδια μνήμη). Ενώ ο arc100 έχει εγγύηση για 22TB (μικρό ομολογουμένως), το kitguru έκανε ένα burn τεστ σε 5 μοντέλα τα οποία άντεξαν αντίστοιχα 322TB, 352TB, 384TB, 424TB, 696TB δηλαδή από 15 μέχρι και 30 φορές περισσότερο και ο 840 pro στο τεστ του techreport άντεξε το εξωφρενικό μέγεθος των 2PB.

Από τους 100 SSD που χαλάνε, στους 99 το firmware έγραψε σκουπίδια στα μεταδεδομένα που κρατάει με συνέπεια να τον πιεί ολοκληρωτικά ο δίσκος και να μην φαίνεται καν στο bios ενώ δεν είχε κανένα "μηχανικό" πρόβλημα και από την μία στιγμή στην άλλη χωρίς καμμία ένδειξη. Αυτό ήταν και μία από τις κύριες αιτίες που τον έπιναν οι παλιοί ocz. Το firmware είναι πολύ πολύπλοκο με συνέπεια να μπορούνε πολλά να πάνε στραβά.

Εντελώς θεωρητικά, προσωπικά εγώ (χωρίς φυσικά η γνώμη μου να έχει ιδιαίτερη βαρύτητα) θα εμπιστευόμουνα πιο πολύ το 99% του ssd με την MLC παρά το 100% του ssd με την TLC.

• Like 2
Δημοσ.

Θεός ο ημίθεος.. ;)

Επειδή τα περισσότερα είναι αναδημοσιεύσεις από μεγάλες ξένες σελίδες που έχουν όμως χορηγούς,που έχουν παραχωρήσεις σε Hardware,άρα και "συμπάθειες" μην δίνετε πολύ βάση στα "συγκριτικά" τα οποία διαμορφώνουν και γνώμη στα Forums.

Εμπιστευτείτε ανθρώπους που δεν έχουν κανένα συμφέρον να σας δώσουν μια λάθος εικόνα,και που έχουν οι ίδιοι δοκιμάσει,πολλούς δίσκους στην προκειμένη η πολύ Hardware γενικότερα.

Επίσης σε όλες τις εταιρίες υπάρχουν πετυχημένες σειρές και αποτυχημένες σειρές προϊόντων.

Επίσης δεν υπαρχει πανάκεια σε τίποτα,ένας SSD δίσκος δεν είναι μόνο ταχύτητα είναι και άλλα πολλά χαρακτηριστικά που ο καθένας μπορεί να επιλέξει ανάλογα το ζητούμενο του,σε σχέση πάντα με τα χρήματα που μπορεί να διαθέσει.

...και πάντα μην ξεχνάτε ότι δικαιούστε τα χρήματα σας πίσω αν δεν πληρεί τα χαρακτηριστικά τα οποία υπάρχουν στην περιγραφή και για τα οποία αγοράστηκε ένα προϊόν.

Η σκέψη "μην χασω τα δεδομένα μου" είναι εκ προοιμίου λάθος,οτι δισκο και να εχεις αγοράσει και σε νοιάζει να μην χάσεις τα δεδομένα σου ειναι αποκλειστικά δικη σου ευθύνη και πρέπει να τα έχεις διαφυλάξει με backup.

Έχουμε δει άπειρους "black" να χαλανε,έχουμε δει πολλούς 'red" τωρα τελευταία επίσης,έχουμε δει best seller δίσκους 840 να ειναι τελικα για πέταμα,εχουμε δει πολλούς 5ετους εγγύησης να μην αντέχουν ενα partitioning καλα για seagate kai toshiba περιττο να επαναλαμβάνομαι.. .. όλα αυτα επειδή ειναι δίσκοι είναι "η υφή" του Hardware αυτή..

Αν τα έχουμε ολα αυτα στο μυαλο μας η επιλογή δισκου θα ειναι ευκολότερη κ τωρα κ στο μέλλον.

Εγώ προτιμώ τους φτηνούς και σχετικά αξιόπιστους δίσκους πλέον,δεν μ'ενδιαφερει αν με UEFI έχω desktop σε 3" η χωρίς UEFI σε 13" διαφυλάσσω τα πολύτιμα δεδομένα μου με backup,και αν χαλάσει (όλοι χαλάνε) θα κανω χρήση της εγγύησης μου που και αυτή ειναι ένας μπούσουλας οχι όμως για το ότι δεν θα χαλάσει ποτέ,αλλα για πόσο καιρό οτι και να συμβεί δεν θα ξαν'αγορασω δίσκο..

Ξέρω οτι είμαι offtopic αλλά επειδή βλέπω μια δυσκολία επιλογής είπα να τα γράψω για να φρεσκάρω την γνώση των νεότερων στο φόρουμ.

• Like 7
Δημοσ.

Εγώ πηγαίνοντας από έναν Corsair Force 60GB σε SATA2 στον OCZ Arc 100 128GB  SATA3 σε μητρική με τσιπσετ 780G (ή στον Plextor M5M 128GB) διαφορές στη χρήση δεν μπορώ να πω ότι είδα, παρόλο που και επεξεργασία εικόνας και βίντεο κάνω, και πολλά προγράμματα έχω ανοιχτά κοκ

Το ξέρεις έτσι, οτι είσαι sata 2 και άρα σε περιορίζει στις ταχύτητες το 780G;

• Like 1
Δημοσ.

Eυχαριστώ και εγώ τον topic starter, πήρα έναν ο οποίος έδωσε ζωή σε σύστημα τριετίας.

Μετά από μία ώρα με cloning έτοιμος, ορίστε και ένα benchmark

kingston_JPG.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Eυχαριστώ και εγώ τον topic starter, πήρα έναν ο οποίος έδωσε ζωή σε σύστημα τριετίας.

Ωραίος. Καλορίζικος ο δίσκος. Όταν μπορέσεις βάλε και μια screenshot με την εικόνα του s.m.a.r.t

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το CrystalDiskInfo που χρησιμοποιούν πολλά sites που κάνουν benchmarks ή το Disk Checkup ή όποιο άλλο έχεις.

Δημοσ.

kingston_JPG.jpg

Μια χαρά σε βλέπω, ειδικά για την τιμή του...τον γλωσσοφάγανε τον δίσκο...

καλοδούλευτος

Δημοσ.

Ωραίος. Καλορίζικος ο δίσκος. Όταν μπορέσεις βάλε και μια screenshot με την εικόνα του s.m.a.r.t

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το CrystalDiskInfo που χρησιμοποιούν πολλά sites που κάνουν benchmarks ή το Disk Checkup ή όποιο άλλο έχεις.

Ναι φυσικά, επειδή πέρα από τα προφανή δεν ξέρω να το διαβάζω, υπάρχει κάτι ανησυχητικό;

Capture.jpg

• Moderators
Δημοσ.

Μην αγχωνεσαι, γιατι ψάχνεσαι να δεις κατι προβληματικο στα Smart σε καινουργιο ssd; Όλα οκ είναι όπως είναι σε οποιονδηποτε, δεν αγορασες κατι μεταχειρισμενο.

Οι ταχύτητες είναι όπως αναμενοταν, καποιοι που δεν παρακολουθουν την ενοτητα βλεπω ότι εχουν ενθουσιαστεί με τα νουμερα! :)

Ιδιες με την τελευταια "προσφορα του" που ειχε βγει παλι στο φορουμ πριν 6 μηνες στα 79.99€: 500read/184write ειχε τοτε μετρηση συμφορουμιτη, σκορ στο as ssd 514 τοτε, εσενα 501. Ο arc100 240GB μιας και αναφερθηκε πιανει 1000 σκορ, διπλασιο.

Παλιοτερα ηταν χειροτερα τα πραγματα, σε θεμα Ιουλιου 2014 επιανε σε sata 3/ ahci 212read/231 write. Μετα τις εντονες αντιδράσεις από την παγκοσμια ενεργη και υγιή κοινοτητα, αποφασισαν από τα 2 βηματα πισω που ειχαν κανει σε σχεση με τα πρωτα ταχύτατα κομματια που ειχαν πουληθεί και δωθει για τα reviews, να κανουν ένα μπροστα ώστε να μοιρασουν την διαφορα επιδοσεων από την μια αλλα και οικονομικου κερδους από την αλλη, βγαζοντας τα πολύ απαράδεκτα nands και βαζοντας "ενδιάμεσα".

Όπως εχουμε πει πολακις, για ελαφρια χρηση του pc την δουλεια σου θα την κανεις όπως και να εχει. Μεγειες! :)

• Like 2
Δημοσ.

Ναι φυσικά, επειδή πέρα από τα προφανή δεν ξέρω να το διαβάζω, υπάρχει κάτι ανησυχητικό;

Όχι φυσικά τι ανησυχητικό να υπάρχει. Απλά για να δούμε τι attributes δίνει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...