Moderators matrixxx Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Moderators Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Υπαρχουν θεματα στην ενοτητα για αλλους ssd σε προσφορα τρεχουσα ή παλιοτερη, σε ένα φρεσκο υπαρχουν και προτασεις διαφορες, που απαντουν στην ερωτηση σου συμφορουμιτη.Στο παρον τοπικ μην αρχισουμε την ιδια κουβεντα ξανα. Μιλαμε μονο για τον kingston V300.
papars Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Ρε παλικάρια με βάλατε σε υποψίες. Να την ακυρώσω; Τόσο χάλια είναι αυτός ο δίσκος; Τον θέλω για ένα Q6600 με marvell 9230 sata 6Gb/s controller.
vgiozo Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Δεν είναι χάλια, ειδικά σε χωρητικότητα που οι SSD έχουν γενικά υψηλότερες επιδόσεις (σε σχέση με τις μικρότερες χωρητικότητες), αλλά αν είχες να διαλέξεις μεταξύ SSD σε παρόμοια τιμή, δεν θα είχες λόγο να τον προτιμήσεις, γιατί οι επιδόσεις του είναι αρκετά κατώτερες. Πάντως οι πληροφορίες/μετρήσεις που είχε πάρει το μάτι μου αφορούσαν κυρίως μικρες χωρητικότητες και δεν είναι βέβαιο πως απ' όταν πρωτο-δημοσιοποιήθηκε η αλλαγή στις χρησιμοποιούμενες nand (πέρυσι τον Μάρτιο), δεν έχουν γίνει βελτιώσεις. Θα έλεγα όποιος τον πάρει να τρέξει τα γνωστά bench ώστε να έχουμε αποδείξεις από πρώτο χέρι και πρόσφατες και για τη χωρητικότητα που μας ενδιαφέρει. Προσωπικά νομίζω πως για όποιον θέλει SSD σε μεγάλη χωρητικότητα (οι περισσότεροι πιστεύω καλύπτονται με 128άρη) είναι καλή λύση...με μόνο ανταγωνισμό τον Crucial BX100 στα +10€ περίπου (αλλά για πολλούς θα έπρεπε εδώ να προστεθούν μεταφορικα, που μπορεί να τα αποφύγει με το YOU)
tiniakos Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Οι πιο πολλοί εδώ μέσα που κράζουν το δίσκο αμφιβάλλω αν κάνουν επεξεργασία βίντεο ή φώτο ώστε να δουν διαφορά στην ταχύτητα Πιο πιθανό βλέπω να αναλώνονται στο insomia και σε like στο facebook.
Moderators matrixxx Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Moderators Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Οι πιο πολλοί εδώ μέσα που κράζουν το δίσκο αμφιβάλλω αν κάνουν επεξεργασία βίντεο ή φώτο ώστε να δουν διαφορά στην ταχύτητα Πιο πιθανό βλέπω να αναλώνονται στο insomia και σε like στο facebook. Αυτους (με τα Bold) τους παρακαλω και εγω προσωπικα να τον αγορασουν! Δεν θα εχουν κανενα πρόβλημα με την λειτουργια του! Ειτε τον κραζουν, ειτε δεν τοποθετουνται, ειτε τον εκθιαζουν για τα -10ως20€ που είναι το πιθανοτερο αφου δεν τους ενδιαφερουν οι καλες ταχυτητες. 4
imitheos Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Δεν είναι θέμα αν κάνεις επεξεργασία βίντεο ή αν μπαίνεις απλά στο youtube ή οτιδήποτε. Είναι θέμα απόδοσης / τιμή. Τον SSD τον παίρνεις για καλύτερες επιδόσεις. Δεν είναι κάτι τόσο κρίσιμο που να καίγεσαι να τον πάρεις ακόμη και αν δεν έχεις καθόλου χρήματα και πρέπει να γλυτώσεις όσο περισσότερο μπορείς. Αυτός που μπορεί να διαθέσει τα 82, μπορεί να διαθέσει και τα 95 (crucial bx100), 99 (ocz arc 100), 109 (crucial mx200), κτλ και να πάρει κάτι πολύ καλύτερο. Θα κάνεις μια αγορά α) ενός προϊόντος με όχι και τόσο καλές επιδόσεις, β) θα επιβραβεύσεις την kingston που εμφανίζει ένα προϊόν και μόλις βγουν τα reviews και τα benchmark, μετά πάει και αλλάζει τα συστατικά του με υποδεέστερης ποιότητας ? Το eshop τις τελευταίες 4-5 εβδομάδες στο newsletter του και στο crazysundays έδινε προσφορές σε 128άρηδες SSD που λόγω μικρού αριθμού μνημών και παραλληλίας, έχουν πολύ μικρότερες επιδόσεις από τα μεγαλύτερα μοντέλα και μόλις αυτή την φορά έβαλε δύο 256άρηδες προσφορά. Το ίδιο γίνεται και με τον Kingston σε άλλα μαγαζιά. Συνέχεια βγαίνουν προσφορά σε σαβούρες για να ξεστοκάρει το κατάστημα. Φυσικά οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα να τον αγοράσει και ίσως μείνει απολύτως ευχαριστημένος κιόλας. Δεν πρέπει όμως σε ένα φόρουμ να τονιστεί ότι υπάρχουν καλύτερες λύσεις ώστε να βοηθηθεί αυτός που έχει απορίες ? 3
vgiozo Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Καμία προσφορά του eshop πάντως δεν προσέγγιζε τα 80€ σε αυτή τη χωρητικότητα. Θέμα επίσης είναι κατά πόσο αξιοποιεί/χρησιμοποιεί κανείς τις μέγιστες δυνατές ταχύτητες των SSD, αφού έτσι κι αλλιώς ποικίλλουν κατά ελεγκτή, οδηγό κτλ (ο ίδιος δίσκος σε φορητό και σταθερό έδινε υπολογίσιμα διαφορετικά νούμερα). Εγώ πηγαίνοντας από έναν Corsair Force 60GB σε SATA2 στον OCZ Arc 100 128GB SATA3 σε μητρική με τσιπσετ 780G (ή στον Plextor M5M 128GB) διαφορές στη χρήση δεν μπορώ να πω ότι είδα, παρόλο που και επεξεργασία εικόνας και βίντεο κάνω, και πολλά προγράμματα έχω ανοιχτά κοκ Όποιος χρειάζεται χωρητικότητα, μαζί με τις υψηλότερες επιδόσεις που φέρει αυτή στους SSD δεν θα απογοητευτεί. Για τα χρήματα που δίνουμε θέλουμε το καλύτερο δυνατό, σαφώς, αλλά στη πράξη δεν αγοράζουμε τις ανώτατες επιδόσεις κι αν η τιμή είναι σωστή, άλλος ένας λόγος να προτιμήσουμε την πιο οικονομική λύση. 20€ είναι αυτά, κάτι θα βρεις να πάρεις... Και το YOU.gr νομίζω πως είναι πολύ καλό στην εξυπηρέτηση πελατών, βάσει δικής μου εμπειρίας, οπότε άλλος ένας λόγος να προτιμηθεί η συγκεκριμένη λύση.
saltjon Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Συλλυπητηρια μαλλον Συλλαλητηρια ηθελες να γραψεις γιατι αυτο θα κανει. 1
stelioss_1 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 http://www.insomnia.gr/topic/558746-kingston-ssdnow-v300-120-gb-49-€-tελοσ/?p=53791785 http://www.insomnia.gr/topic/558746-kingston-ssdnow-v300-120-gb-49-€-tελοσ/?p=53792318 από παλιές συζητήσεις ... αυτος ο v300 δεν λεει να τελειώσει! -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- κάποιος που τον αγόρασε ας τρέξει CrystalDiskMark για το λογο οτι αυτος ειναι 240gb -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
imitheos Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Καμία προσφορά του eshop πάντως δεν προσέγγιζε τα 80€ σε αυτή τη χωρητικότητα.Αν εννοείς το δικό μου μήνυμα, δεν είπα ότι το eshop είχε στα 80 ευρώ 256GB. Το ανέφερα για να δείξω ότι το κάθε μαγαζί προσπαθεί να διώξει παλιά κομμάτια γιατί συνέχεια οι χωρητικότητες αυξάνονται και βγαίνουν νέα μοντέλα. Το ίδιο γίνεται και με τις προσφορές στον V300. Αυτό με το eshop το πρόσεξα γιατί έψαχνα καμμιά προσφορά για 256άρη και έβλεπα ότι ποτέ δεν έβαζαν αλλά συνέχεια έδιναν τους 128άρηδες και πολλοί μάλιστα δεν ήταν και τπτ ιδιαίτερο από μοντέλα. Θέμα επίσης είναι κατά πόσο αξιοποιεί/χρησιμοποιεί κανείς τις μέγιστες δυνατές ταχύτητες των SSD, αφού έτσι κι αλλιώς ποικίλλουν κατά ελεγκτή, οδηγό κτλ (ο ίδιος δίσκος σε φορητό και σταθερό έδινε υπολογίσιμα διαφορετικά νούμερα).Φυσικά. Σε ένα παλιό υπολογιστή/laptop που δεν έχει sata3, δεν έχει ahci, δεν έχει ncq, δεν έχει το ένα δεν έχει το άλλο μπορεί να μην εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες του καλύτερου μοντέλου. Και πάλι όμως γιατί να μην το πάρεις αφού είναι ίδια λεφτά (εντάξει 82 με 95) ? Να μην ξεχνάμε ότι ειδικά τον συγκεκριμένο, μερικά benchmarks τον έβγαζαν να έχει ίδιες επιδόσεις με συμβατικό δίσκο. Επίσης εκτός από τις επιδόσεις, ένα καλύτερο μοντέλο μπορεί να υποστηρίζει πολλά "δευτερεύοντα" features που δεν πολυδιαφημίζονται όπως καλύτερο sleep και να κερδίσει σε μπαταρία ή κάτι άλλο. Εγώ πηγαίνοντας από έναν Corsair Force 60GB σε SATA2 στον OCZ Arc 100 128GB SATA3 σε μητρική με τσιπσετ 780G (ή στον Plextor M5M 128GB) διαφορές στη χρήση δεν μπορώ να πω ότι είδα, παρόλο που και επεξεργασία εικόνας και βίντεο κάνω, και πολλά προγράμματα έχω ανοιχτά κοκΟι χωρητικότητες 64, 128 συνήθως έχουν μικρότερες επιδόσεις λόγω μικρού αριθμού μνημών για αυτό και βλέπεις κόσμο να προτείνει "μάζεψε χρήματα και πάρε ένα 256άρη" ακόμη και σε περιπτώσεις που αρκεί ο 128άρης σαν χωρητικότητα. Σε κάποια μοντέλα ακόμη και ο 256άρης έχει σημαντική διαφορά με τον 512 στις επιδόσεις. Δεν μπορώ να ξέρω φυσικά που οφειλόταν το γεγονός ότι δεν είδες διαφορά στην μετάβαση στον arc100 αλλά ίσως να έπαιξε ρόλο και ότι ήταν μικρό μοντέλο. Για τα χρήματα που δίνουμε θέλουμε το καλύτερο δυνατό, σαφώς, αλλά στη πράξη δεν αγοράζουμε τις ανώτατες επιδόσεις κι αν η τιμή είναι σωστή, άλλος ένας λόγος να προτιμήσουμε την πιο οικονομική λύση. 20€ είναι αυτά, κάτι θα βρεις να πάρεις... Ίσως σε πολύ κόσμο να αρκεί ο V300 και να τους κάνω κακό βάζοντας τους να ξοδέψουν παραπάνω για κάτι που δεν θα εκμεταλλευτούν αλλά δεν μπορώ να προτείνω κάτι που δεν θεωρώ "πολύ καλό" ακόμη και να του αρκεί κάποιου. Πες με παράξενο Αν όμως ισχύουν τα benchmarks που τον έβγαζαν χάλια και πέσει κάποιος σε αυτή την παρτίδα δεν θα κλαίει μετά τα 82 και που δεν έδωσε τα 20 αυτά ευρώ για να πάρει κάτι καλό ?
eddie1996 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Και το YOU.gr νομίζω πως είναι πολύ καλό στην εξυπηρέτηση πελατών, βάσει δικής μου εμπειρίας, οπότε άλλος ένας λόγος να προτιμηθεί η συγκεκριμένη λύση. Ναι είναι. 1 φορά που χρειάστηκα αντικατάσταση προϊόντος άμεσοι στην εξυπηρέτηση τους το έστειλα με κούριερ δικά τους έξοδα και παρέλαβα άλλο και δουλεύει άριστα. Γενικώς οι άνθρωποι δεν παίζονται εκεί. ΥΓ Δεν έχω κανένα συμφέρον για διαφήμιση. Συγνώμη για το off-topic.
NewGascp Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 98,40 € πλέον.Όσοι πήραμε πήραμε.(Αν παραλάβουμε κιόλας καλά θα είναι )Το " Οι προσφορές ισχύουν μέχρι 10/6 ή έως εξαντλήσεων των αποθεμάτων" δεν εξηγεί γιατί ο δίσκος σήμερα 4/6 είναι διαθέσιμος με άλλη τιμή.psχαχα κάνεις κλικ στο "ΤΟ ΘΕΛΩ" (με 82,90) και σε βγάζει αμέσως στα 98,40
Moderators matrixxx Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Moderators Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Το " Οι προσφορές ισχύουν μέχρι 10/6 ή έως εξαντλήσεων των αποθεμάτων" δεν εξηγεί γιατί ο δίσκος σήμερα 4/6 είναι διαθέσιμος με άλλη τιμή. Γενικώς οι άνθρωποι δεν παίζονται εκεί. Ετσι φαινεται!! Μπηκε οριστικα το ΤΕΛΟΣ στον τιτλο.
papars Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Με τις ανησυχίες που θέσατε παραπάνω ακύρωσα την παραγγελία και θα πάω για τον OCZ arc του πλαισίου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα