Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τα παραπάνω τα έχει δοκιμάσει κανείς σε nespresso?

υπάρχει και kit αφαλάτωσης για nespresso, αλλά λίγο τσιγκουνεύομαι  :ph34r:

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

τα παραπάνω τα έχει δοκιμάσει κανείς σε nespresso?

υπάρχει και kit αφαλάτωσης για nespresso, αλλά λίγο τσιγκουνεύομαι :ph34r:

Εγω είχα βάλει πριν δύο μήνες ξίδι με νερό στην δεξαμενή και από ότι βλέπω έχει καλύτερη ροή.

Δεν ξέρω αν ενδικνειται όμως.

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

παππου δεν θυμαμαι τι πρότεινες, κιτρικό οξύ ή κατι αλλο απο μπαχαραδικο για καθαρισμό εσπρεσιερας; ήμουνα σημερα σε μαγαζι ηλεκτρολογικων βλαβων που γενικα είναι πολυ κυριοι-τιμιοι-οικονομικοί και κατι είπα για οξύ και μου έδειξε ενα φακελάκι με 6 ευρω λέγοντας οτι ειναι το μονο φυτικό αλλα δεν συγκρατησα ονομα

Δημοσ.

Κιτρινό οξύ κοινώς ξινό που λέμε.

Είχα πάρει από κατάστημα μπαχαρικών στην Ευριπίδου στην Αθήνα μισό κιλό.Βάζω 2-3 κουταλιές σούπας ανακατεύω, γεμίζω τον κάδο και κάνω πέρασμα του νερού 2 φορές αφού αφήσω να περάσουν 15 λεπτά από την πρώτη.Μετά άλλο ένα πέρασμα με καθαρό νερό,γιατί ο καφές θα ξινίζει και είναι εντάξει.:)

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.

Μα χρησιμποποιείται και στη μαγειρική αντί για λεμόνι.Το πουλάνε στα s/m στα μπαχαρικά αλλά συνήθως είναι σε μικρά φακελάκια λίγων γραμμαρίων.

Δημοσ.

Και ξινό κάνει, αλλά και ξύδι. Εγω όλα με ξύδι τα κάνω και γινονται πεντακάθαρα. Θελει όμως πολύ πολύ καλό ξέπλυμα.. Μυρίζει. 

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα, ξεθάβω το νήμα για να επιβεβαιώσω οτι το κιτρικό οξύ έκανε για τα καλά την δουλειά του.

Και στη ροή του νερού αλλά και στην γεύση του καφέ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Hiddenite είπε

Καλησπέρα, ξεθάβω το νήμα για να επιβεβαιώσω οτι το κιτρικό οξύ έκανε για τα καλά την δουλειά του.

Και στη ροή του νερού αλλά και στην γεύση του καφέ.

Δες και εδώ για ένα πλήρη καθαρισμό της καφετιέρας.Δεν είναι μόνο τα άλατα αλλά πρέπει να καθαρίζουμε τα πάντα.

Αφού κάνετε τον καθαρισμό και μετά από 3-4 καφέδες να φύγει πλήρως η γεύση από το ξινό φτιάξτε ένα καφέ αφήστε τον όλο το βράδυ στο ψυγείο και πιέστε το πρωί.Η γεύση θα είναι ακόμη τέλεια ενώ αν το κάνετε πριν η γεύση θα είναι τελείως χάλια.

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Δες και εδώ για ένα πλήρη καθαρισμό της καφετιέρας.Δεν είναι μόνο τα άλατα αλλά πρέπει να καθαρίζουμε τα πάντα.

Αφού κάνετε τον καθαρισμό και μετά από 3-4 καφέδες να φύγει πλήρως η γεύση από το ξινό φτιάξτε ένα καφέ αφήστε τον όλο το βράδυ στο ψυγείο και πιέστε το πρωί.Η γεύση θα είναι ακόμη τέλεια ενώ αν το κάνετε πριν η γεύση θα είναι τελείως χάλια.

Θα σας πάει κομφετί ( πριονοκορδέλα ) μετά.. Καλή λύση για τους δυσκοίλιους.

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, mp123 είπε

Θα σας πάει κομφετί ( πριονοκορδέλα ) μετά.. Καλή λύση για τους δυσκοίλιους.

Έλα ρε σύ.Τι θα πάθει ο καφές στο ψυγείο.Χαλάει;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, papoys1 είπε

Έλα ρε σύ.Τι θα πάθει ο καφές στο ψυγείο.Χαλάει;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Παγωμένος καφές το πρωί = τουαλέτα.

• Like 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Δοκίμασα κι εγώ κιτρικό οξύ αν σκεφτεί κανείς ότι είναι το βασικό συστατικό που έχουν τα υγρά αφαλάτωσης, μετά από 2 περάσματα, όπως λέει και ο @papoys1 η καφετιέρα συνήλθε, επιτέλους ρίχνει με κανονική ροή, σαν καινούργια!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...