trujillo2008 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 γεια σας παιδια . εκτος απο τα υγρα αφαλατωσης , υπαρχει αλλος τροπος καθαρισμου καφετιερας (εσπρεσιερα) ? ειχα διαβασει αν δεν κανω λαθος για χρηση μαγειρικης σοδας....μηπως βουλωσει ετσι? αν γνωριζει κανεις μπορει να με καθοδηγησει?
NT1G Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Λευκό ξύδι; Το βλέπω συχνά να αναφέρεται για τα άλατα. 2
BritGreek Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Ξύδι, αλλά πρόσεξε την ώρα που ανοίγεις τη δεξαμενή του νερού. Πρέπει να έχει κρυώσει τελείως. Εγώ έκαψα τα δάχτυλά μου έτσι. 1
trujillo2008 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 παιδια επανερχομαι για να ρωτησω το εξης : εκανα αυτο που ειπατε με το ξυδι και οντως η γευση του καφε βελτιωθηκε (ειχε μια ιδεα απο γευση αλατιου πριν) ομως εχω το εξης θεμα (το οποιο υπηρχε και πριν τον καθαρισμο) : οταν ζεσταθει η μηχανη και βαλω πανω το μαραφετι που εχω τοποθετησει τον καφε , οταν ξεκιναει να πεφτει ο καφες , πεφτει παρα πολυ αργα (σταγονες) ενω θα επρεπε να ειναι οπως μεχρι προτινως , δηλαδη να τρεχει σαν βρυση . παιζει να ειναι καμμια αντλια νερου?
trujillo2008 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 ναι αυτο λυθηκε . το θεμα ειναι ομως αυτο που εγραψα στο ποστ 4
Raven_6 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Κιτρικό οξύ. Το βρίσκεις στο ράφι με τα μπαχαρικά σε οποιοδήποτε σουπερμαρκετ 1
idomeneas7 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Παιζει να έχει φράξει το σωληνάκι απο όπου περνάει το νερό με άλατα ή κάτι άλλο που είχε μέσα το νερό που βάζεις (ακόμα και εμφιαλωμένο να βάζεις έχει μέταλλα). Συνήθως με μια καρφίτσα μπορείς να "ξύσεις" το εσωτερικό από το σωληνάκι και να αφήσεις λίγο νερό να τρέξει ώστε να φύγουν τα υπολλείματα, 1
AntiCambeR Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Εγω καθαριζω απο αλατα την καφετιερα καθε 3 μηνες πανω κατω με κιτρικο οξυ που παιρνω απο το φαρμακειο.Παιρνω οσο θελω χυμα και ειναι παμθηνο. Το εγχειριδιο χρησης γραφει οτι ειναι εναλλακτικη λυση αντι βαλεις ταμπλετες του εμποριου.Γραφει καθε τοσους καφεδες(αριθμο),οποτε υπολογιζω το χρονικο διαστημα.Οι ταμπλετες νομιζω οτι ειναι λιγο ακριβες. Επισης στην συγκεκριμενη καφετιερα λυνω απο κατω το στομιο που πιανει απο τον καφε σαν κολλα και βουλωνουν οι τρυπες με αποτελεσμα να μην υπαρχει η σωστη ποσοτητα ροης του καφε και να ζοριζεται η καφετιερα. Αν η καφετιερα ειναι καθαρισμενη και ο καφες δεν εχει σωστη ροη τοτε φταιει ο καφες γιατι εχει πολυ γεματο σωμα και η καφετιερα δεν εχει αρκετα bar πιεσης.Αν ο καφες ειναι ψιλοκομμενος τοτε ακομα χειροτερα.Σε αυτη την περιπτωση δεν πιεζουμε τον καφε στο pod.Αναλογα την μαρκα του καφε. 3 1
pournaras Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 ναι αυτο λυθηκε . το θεμα ειναι ομως αυτο που εγραψα στο ποστ 4 Αμ δε λυθηκε Τα αλατα δεν επηρρεαζουν μονο τη γευση του καφε σου, αλλα φραζουν και τα πολυ λεπτα σωληνακια που εχει η καφετιερα οποτε το νερο περναει πολυ αργα. Κιτρικο οξυ ή αλλιως ξυνο, σε φακελακια στο σουπερ μαρκετ διπλα στα μπαχαρια. Το διαλυεις σε ζεστο νερο, και το περνας απο τη μηχανη. 3
trujillo2008 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 ευχαριστω ολους παιδια.οντως το προβλημα λυθηκε με το κιτρικο οξυ.να στε καλα
gkasmak0s GR Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Αμ δε λυθηκε Τα αλατα δεν επηρρεαζουν μονο τη γευση του καφε σου, αλλα φραζουν και τα πολυ λεπτα σωληνακια που εχει η καφετιερα οποτε το νερο περναει πολυ αργα. Κιτρικο οξυ ή αλλιως ξυνο, σε φακελακια στο σουπερ μαρκετ διπλα στα μπαχαρια. Το διαλυεις σε ζεστο νερο, και το περνας απο τη μηχανη. Επειδη εχω το ιδιο προβλημα,σε τι δοσολογια ακριβως το διαλυεις?
pournaras Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Επειδη εχω το ιδιο προβλημα,σε τι δοσολογια ακριβως το διαλυεις? Στα χαζα γεμισα το δοχειο της καφετιερας κι εριξα τα μισα απο οσα φακελακια ειχα (4 ετυχε ). Εκανα το ιδιο κι αλλη μια φορα και μετα αλλες δυο με καθαρο νερο. Απο κει και περα, πηρα ενα κινεζικο φιλτρο, ισα ισα για να μου κραταει τις ακαθαρσιες απο το δικτυο και πλεον δεν ξανα αντιμετωπισα προβλημα. http://www.ebay.com/itm/Hi-Tech-Home-Kitchen-Health-Ceramic-Cartridge-Tap-Faucet-Water-Filter-Purifier-/181757951373?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item2a519e3d8d
gkasmak0s GR Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Στα χαζα γεμισα το δοχειο της καφετιερας κι εριξα τα μισα απο οσα φακελακια ειχα (4 ετυχε ). Εκανα το ιδιο κι αλλη μια φορα και μετα αλλες δυο με καθαρο νερο. Απο κει και περα, πηρα ενα κινεζικο φιλτρο, ισα ισα για να μου κραταει τις ακαθαρσιες απο το δικτυο και πλεον δεν ξανα αντιμετωπισα προβλημα. http://www.ebay.com/itm/Hi-Tech-Home-Kitchen-Health-Ceramic-Cartridge-Tap-Faucet-Water-Filter-Purifier-/181757951373?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item2a519e3d8 Οκ,σε ευχαριστω πολυ.Εκανα και την βλακεια και πηρα μονο ενα φακελακι.Τελος παντων....
postfire Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 καλησπερα παιδια. να κανω και εγω μια ερωτηση εχω μηχανη εσπρεσιερα με κρουπ αν παρω απο το φαρμακειο κιτρικο οξυ τι πρεπει να κανω μετα? να γεμισω με νερο ολο το δοχειο και να ριξω ποσες κουταλιες απο το κιτρικο οξυ? δεν την εχω ξανακαθαρισει ευχαριστω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα