ekarandeinos Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Έχω τον i7 3770k με cooler τη noctua NH D15 και πάστα την arctic silver 5. Οι θερμοκρασίες που παίρνω για default clock και χωρίς να κάνω κατι ιδιαίτερο στο pc(chrome και skype ανοιχτα) είναι γύρω στους 40 βαθμους. Περίμενα καλύτερη βελτίωση στις θερμοκρασίες μετά την αγορα της ψύκτρας. Υπάρχει περίπτωση να έχω κάνει εγώ κάποιο λάθος, στην πάστα ίσως ή στην εγκατάσταση της ψύκτρας που επηρεάζει τη θερμοκρασία ή θεωρείτε ότι είναι normal; Ρωτάω κυρίως γιατί θέλω να κάνω overclock αλλά θέλω να είμαι σίγουρος ότι δεν θα κάψω τίποτα. Σημείωση: Οι ταχύτητες για κάθε ανεμιστήρα της ψύκτρας είναι ρυθμισμένοι στο max από τα BIOS.
seithan Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Είναι λίγο υψηλή η θερμοκρασία του επεξεργαστή σου. Και αυτό το λέω γιατί έχεις όπως και λές ο ίδιος ρυθμίσει τον ανεμιστήρα της ψύχτρας στο υψηλότερο βαθμό. Μήπως απλά έχεις πολύ φιμωμένο κουτί με ανεπαρκή εξαερισμό;
GeorgeSmirlis Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 μηπως εβαλες κατα την εγκατασταση πολυ θερμαγωγιμη παστα? βαζουμε παστα στο κεντρο του επεξεργαστη σε μεγεθος μπιζελιου και δεν την απλωνουμε, βαζουμε την ψυκτρα απο επανω και την βιδωνουμε-κουμπωνουμε καλα! μεχρι που φτανουν οι θερμοκρασιες σου σε gaming? βεβαιωσου πως ολα ειναι φυσιολογικα και ενημερωσε μας!
MSSB Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Για καλοκαίρι μια χαρά είσαι. Έχω ίδιο CPU με την 212 evo της CM και το χειμώνα που πέρασε είχα σε idle 30 βαθμούς. Τώρα στο δωμάτιο έχω 25-28 βαθμούς και είναι 39-42 idle. Αέρας και καλοκαίρι, αυτές είναι οι θερμοκρασίες. Αν και μιας και αναφέρεις Noctua, έπρεπε να είσαι κάπως καλύτερα γιατί είναι και πολύ ποιο ακριβή από τη δική μου..
ekarandeinos Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Δεν νομίζω να έχω θέμα με το κουτί. Έχω το 400R της Corsair. Τώρα όσον αφορά την πάστα δεν ξέρω αλλά θέλω να πιστεύω ότι την έχω βάλει καλά, παρ' όλα αυτά τωρα που θα το καθαρίσω θα του ξαναβάλω. Σε gaming οι θερμοκρασίες μπορεί να φτάσουν και 58-60 βαθμούς το οποίο είναι μόνο καμιά 10αρια βαθμούς κάτω απ' όταν έιχα την stock ψύκτρα. Γενικά κάτι δεν μου κολλάει...
Theo1903 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Ψάξε νούμερα με αντίστοιχο setup στο internet ,πάντως έχε στο νού σου οτι συνήθως όσο ανεβαίνεις σε ψύχτρες ,δεν βελτιόνονται τόσο τα idle temps όσο τα load temps
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 δες οτι ειναι σιγουρα σωστα τοποθετημενη η παστα οπως σου ειπαν παραπανω η οτι δεν εχεις βιδωσει υπερβολικα την ψυκτρα...αν και καλοκαιρι θα επρεπε να εισαι λιγο πιο χαμηλα νμζ.εγω με εργοστασιακη της intel και ολο τον μαιο ακομα και την μια βδομαδα που ειχε πολυ ζεστη δεν ειδα πανω απο 37-40 με απλο σερφαρισμα. Τι ανεμηστηρες εχεις στο κουτι?
ekarandeinos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Ψάξε νούμερα με αντίστοιχο setup στο internet ,πάντως έχε στο νού σου οτι συνήθως όσο ανεβαίνεις σε ψύχτρες ,δεν βελτιόνονται τόσο τα idle temps όσο τα load temps Η αλήθεια είναι ότι όταν έκανα ένα stress test με το intel processor diagnostic tool η θερμοκρασία ήταν γύρω στους 60-61 βαθμούς, περίπου 20-25 βαθμούς πιό χαμηλά απ' ότι με την stock ψύκτρα. δες οτι ειναι σιγουρα σωστα τοποθετημενη η παστα οπως σου ειπαν παραπανω η οτι δεν εχεις βιδωσει υπερβολικα την ψυκτρα...αν και καλοκαιρι θα επρεπε να εισαι λιγο πιο χαμηλα νμζ.εγω με εργοστασιακη της intel και ολο τον μαιο ακομα και την μια βδομαδα που ειχε πολυ ζεστη δεν ειδα πανω απο 37-40 με απλο σερφαρισμα. Τι ανεμηστηρες εχεις στο κουτι? Στο κουτί έχω τους stock ανεμιστήρες, 2 μπροστά και 1 πίσω. Υπάρχει περίπτωση να επηρεάζει τη θερμοκρασία το PWM της ψύκτρας, παρόλο που έχω ρυθμίσει από τα bios τους ανεμιστήρες στο max;
AETOLOFITIS Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 για την θερμοκρασια που εχουμε τωρα πιστευω οτι το 60-61 ειναι πολυ καλο. τον χειμωνα ανετα θα παιζεις 55-57. δεν εχει τυχει ποτε να δοκιμασω κορυφαια αεροψυξη σαν αυτη αλλα νομιζω εισαι σε πολυ καλα επιπεδα.
TRILOBYTER Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Καλοκαιρι εχουμε οποτε λογικη η θερμοκρασια. Το idle δεν εχει καθολου σημασια, το θεμα ειναι σε load να μην ξεπερναει καποιο οριο θερμοκρασιας. Εγω εχω ακομα πιο ζεστο επεξεργαστη που καθεται στους 40-48 σε idle, αλλα εκει που βλεπω οτι η ψυκτρα κανει δουλεια ειναι το load οπου τους 60 βαθμους δε τους ξεπερναω το καλοκαιρι σε gaming.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα