Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα laptop Dell inspiron 17r 7720 και σκεφτομαι να του κανω μια αναβαθμιση στην καρτα κραφικων.Απο οτι διαβασα δεν μπορω να αλλαξω την καρτα γραφικων του υπολογιστη αλλα προσφατα ανακαλυψα οτι μπορω να βαλω μια εξωτερικη καρτα γραφικων  μεσω των θυρων ExpressCard και PCI-Express mini.Τo laptop μου δεν εχει ExpressCard αρα η μονη λυση ειναι μεσω PCI-E mini.Διαβασα οτι μερικοι υπολογιστες εχουν 2 PCI-E mini θυρα, ενω οι υπολοιποι εχουν μια, η οποια ομως ειναι  πιασμενη απο το Wifi.Εμενα ο δικος μου εχει 2 θυρες οι οποιες μοιαζουν με PCI-E mini αλλα πανω γραφουν MSATA η μια Και ή αλλη WIFI.

Ειναι και οι 2 PCI-E mini?Γιατι δεν γραφουν και οι δυο PCI-E mini παρα η μια λεει MSATA και ή αλλη WIFI?

Φωτογραφιες απο το laptop μου:

bI9zor1.jpg

ErTEylt.jpg

bJwALcE.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι διαφορετικές θύρες.Δεν πρόκειται να δουλέψει εκεί ο αντάπτορας για την κάρτα γραφικών.

Η θυρα του wifi τι ειναι;Αυτη ειναι PCI-Express mini?

Επεξ/σία από kogi4ever
Δημοσ.

Εγω θα ελεγα να το αφησεις το ολο εγχειρημα και τα εξοδα.

Η καρτα γραφικων θα θελει και ρευμα, οποτε θα πρεπει να αγορασεις και να συνδεσεις και τροφοδοτικο πανω σε αυτον τον ανταπτορα (γι'αυτο εχει και φωτοφραφιες απο καλωδια ρευματος).

Ολα χυμα ανοιχτα αρα χαμος απο καλωδια, θορυβος, και το βασικοτερο απ'ολα... κανεις δεν σου εγγυαται οτι θα λειτουργει.

Επισης δεν ειμαι τεχνικος και δεν εχω τετοιες γνωσεις, αλλα πρεπει να ψαξεις για την ταχυτητα του mini pci-express σε σχεση με το κλασικο pci-express που ξερουμε για να δεις αν ειναι πιο αργο, που υποψιαζομαι οτι θα ειναι (μπορει να κανω και λαθος ομως)...

• Like 2
Δημοσ.

Συμφωνώ με τον loic.Εκτός από το ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα δουλέψει,η θύρα mini pci-e των laptops είναι αργή οπότε μη περιμένεις να βάλεις καμιά 770 πάνω και να παίξεις παιχνίδια.Μόνο αν είχε ExpressCard θύρα ίσως να άξιζε γιατί η ExpressCard 2.0 έχει καλές ταχύτητες αλλά και πάλι δεν λέει.

Τώρα,μετατροπή από mSATA σε mini pci-e δεν νομίζω να γίνεται γιατί διαφέρουν αρκετά όσο αναφορά τα ρεύματα κτλ 

• Like 2
Δημοσ.

Σε αυτον τον notebook με τα χαρακτηριστικα i7 στα 3,2 (turbo mode) 16GB RAM αξιζει.Αν θελω κατι καλυτερο σε καρτα γραφικων πρεπει να παω εδω*.Που εχει στην ουσια πανω κατω τα ιδια χαρακτηριστικα εκτος της καρτας γραφικων αλλα πολυ περισσοτερα λεφτα απο οτι  θα μου στοιχισει αυτο(το kit) ολο μαζι.

Οσο για τον θορυβο και το ρευμα αυτο ειναι το λιγοτερο που με νοιαζει.Σημασια εχει να δουλευει οντως ωραια και ετσι.Εννοειτε πως θα ψαξω αρκετα πραγματα πριν παρω κατι τετοιο και γι αυτο αλλωστε ξεκινησα και με το πρωτο σταδιο,δηλαδη αν "κανει".

Αν τελικα δεν ειναι κατι αξιοπιστο θα πουλησω αυτον μαλλον και θα παρω κατι τετοιο:

http://www.ebay.com/itm/NEW-ALIENWARE-17-R2-Gaming-Laptop-i7-4710HQ-16GB-1TB-GTX980M-1920x1080-WIN8-1-/391149490282?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5b1253906a

Δημοσ.

Σε αυτον τον notebook με τα χαρακτηριστικα i7 στα 3,2 (turbo mode) 16GB RAM αξιζει.Αν θελω κατι καλυτερο σε καρτα γραφικων πρεπει να παω εδω*.Που εχει στην ουσια πανω κατω τα ιδια χαρακτηριστικα εκτος της καρτας γραφικων αλλα πολυ περισσοτερα λεφτα απο οτι θα μου στοιχισει αυτο(το kit) ολο μαζι.

Οσο για τον θορυβο και το ρευμα αυτο ειναι το λιγοτερο που με νοιαζει.Σημασια εχει να δουλευει οντως ωραια και ετσι.Εννοειτε πως θα ψαξω αρκετα πραγματα πριν παρω κατι τετοιο και γι αυτο αλλωστε ξεκινησα και με το πρωτο σταδιο,δηλαδη αν "κανει".

Αν τελικα δεν ειναι κατι αξιοπιστο θα πουλησω αυτον μαλλον και θα παρω κατι τετοιο:

http://www.ebay.com/itm/NEW-ALIENWARE-17-R2-Gaming-Laptop-i7-4710HQ-16GB-1TB-GTX980M-1920x1080-WIN8-1-/391149490282?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5b1253906a

Κατά τη γνώμη μου αν θες να κάνεις gaming σε laptop,πάρε ένα laptop φτιαγμένο για αυτή τη δουλειά,όπως το Alienware που ανέφερες.
  • Like 1
Δημοσ.

Ο ιδιος γραφει επισης οτι:

No desktop motherboard are sold with a Mini PCI-E slot and most cases just don't support the extra space required.

Και εδω ενα παραδειγμα απο ενα motherboard που εχει mini pci-express και πωλειται σε ελληνικο καταστημα...

Gigabyte H97N-WIFI

LqgCQ6T.jpg?1

Τον εμπιστευεσαι?

• Like 1
Δημοσ.

Ο ιδιος γραφει επισης οτι:

Και εδω ενα παραδειγμα απο ενα motherboard που εχει mini pci-express και πωλειται σε ελληνικο καταστημα...

Gigabyte H97N-WIFI

LqgCQ6T.jpg?1

Τον εμπιστευεσαι?

Οντως εχεις δικιο,Ομως googlara για αρκετη ωρα και δεν μπορεσα να βρω τις ταχτυτητες του mini PCI-E παρα μονο του PCI-E

α)Ξερεις που μπορω να βρω τις ταχυτητες του mimi PCIE

β)Υπαρχουν κατηγοριες στο mini PCI-E; γιατι προσφατα διαβαζα για PCI-E 2.0 υπαρχει κατι αναλογο και σε PCI-E mini ή ειναι ολες οι θυρες ιδιου τυπου;Παραδειγμα(http://prntscr.com/7cpl16)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχως δεν γνωριζω που μπορεις να βρεις αυτη την πληροφορια για την ταχυτητα και αν υπαρχουν "εκδοσεις"...

Ισως να βρεθει καποιος που να γνωριζει so... just wait.

Παντως αναρωτιεμαι... γιατι δεν φτιαχνεις ενα desktop PC να τελειωνει το θεμα?

Ουτως η αλλως ακομα και αν καταφερεις να κανεις αυτο που θες, μονο "φορητο" δεν θα ειναι το μηχανημα...

Η εστω πηγαινε σε ενα gaming laptop σαν κι'αυτο που εβαλες πιο πανω...

Edit --> Ετρεξα AIDA64 σε δυο laptop που εχω και την μια ασυρματη καρτα δικτυου την βλεπει πανω σε PCI-Express 2.0 x1 ενω την αλλη σε PCI-Express 1.0 x1

Το περιεργο ειναι πως το δευτερο laptop, ειναι δυο γενιες νεοτερο απο το πρωτο... :confused:

Πραγματικα δεν ξερω τι συμπερασμα να βγαλω... :wacko:

fR39fZa.png?1

kaN6Fwz.png?1

.

Επεξ/σία από loic
  • Like 1
Δημοσ.

Δυστυχως δεν εχω τις απαραιτητες τεχνικες γνωσεις για να "αναλυσω" τα δεδομενα του AIDA ωστε να πω με σιγουρια "ισχυει (ή οχι) αυτο που γραφει".

Τι να υποθεσω (?), οτι ισως οι κατασκευαστες δεν δινουν μεγαλη σημασια στη συγκεκριμενη θυρα που την προοριζουν για WLAN, οποτε και χρησιμοποιουν παλαιοτερο προτυπο?

Τεσπα...

Αφου εχεις φτιαξει λογαριασμο στο tomshardware, ανοιξε ενα νεο θεμα και ρωτα και εκει, θα το δουν πολλοι περισσοτεροι απο εδω και ισως να βρεθει καποιος που να το κατεχει το σπορ και να σου απαντησει. Και αν παρεις απαντηση, ασ'την και εδω για να μαθουμε και εμεις με την ευκαιρια...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...