Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν παίζει ρόλο πόση ποσότητα φαγητού τρώμε αλλά πόσες θερμίδες έχει το κάθε φαγητό. 100γρ Καρυδια έχουν όσες θερμίδες έχει 1 κιλό μαρούλι. Είτε φας 1 κιλό μαρούλι είτε 100γρ Καρυδια θα παχύνεις το ίδιο σε κιλά.

όχι , ένα κιλό μαρούλι έχει 150 θερμίδες και 100γρ καρύδια έχουν 650

• Moderators
Δημοσ.

αυτο εξηγειται στο οτι ο κοσμος πλεον τρωει πολυ και κινειτε λιγο ενω παλαιοτερα ετρωγε λιγο και κινουταν περισσοτερο

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

ο λογος που ειναι πιο δυσκολο να βγουν εναι αυτος

Η θερμίδα είναι μία μονάδα μέτρησης ενέργειας (διεθνώς calorie, από τον γαλλικό όρο, που προέρχεται από τη λατινική λέξη calor = θερμότητα και αυτή από το ρήμα calere = είμαι ζεστός). Στους περισσότερους τομείς έχει αντικατασταθεί από τη μονάδα ενέργειας του Διεθνούς Συστήματος Μονάδων (SI), που είναι το Τζάουλ (J). Παρόλα αυτά, η θερμίδα παραμένει σε κοινή χρήση για τη μέτρηση της ενέργειας που θεωρητικά αποδίδουν τα τρόφιμα στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η θερμίδα ή γραμμοθερμίδα ή μικρή θερμίδα είναι (περίπου) η ενέργεια που απαιτείται για να αυξηθεί η θερμοκρασία 1 γραμμαρίου καθαρού και απεσταγμένου νερού κατά 1 βαθμό Κελσίου, με τη σημείωση ότι η μεταβολή αυτή πρέπει να γίνει μεταξύ των 15 και 16 βαθμών Κελσίου. Αυτή ισούται περίπου με 4,184 Τζάουλ.

• Like 1
Δημοσ.

Για καποιον που ασχολειται με την γυμναστικη και τον ενδιαφερει η διατροφη του το να υπολογιζεις θερμιδες ειναι δωρο αδωρον πιστευω και επισης τσαμπα κοπος.Υπολογιζεις ποση πρωτεινη -υδατανθρακα -καλα λιπαρα θες ,βρισκεις τα σωστα φαγητα και κομπλε.

Αν το πας με θερμιδες ειναι πολυ γενικο..εγω μπορει να τρωω 5000 θερμιδες την ημερα απο σωστα φαγητα απαχα και εσυ παλι 5000 απο σαβουρα ..Εγω θα ειμαι φετες και εσυ λαπας.

Επισης για να υπολογησεις το ποσες πραγματικα θερμιδες χανει ενα ατομο πχ στο περπατημα πρεπει να ξερεις το υψος,βαρος , και το ποσοστο λιπους..

Οι διαδρομοι πχ μετρανε στο περιπου και τα περισσοτερα μηχανηματα

• Like 1
Δημοσ.

Σε έχω κόψει εγώ από το πρώτο μήνυμα ότι είσαι μαθηματικός!

Απλά να σε ενημερώσω ότι η διατροφή και όλα αυτά που ρωτάς έχουν τόσο σχέση με τα μαθηματικά όση σχέση έχουν και ο ναύτης με τον καντηλανάφτη..

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Για καποιον που ασχολειται με την γυμναστικη και τον ενδιαφερει η διατροφη του το να υπολογιζεις θερμιδες ειναι δωρο αδωρον πιστευω και επισης τσαμπα κοπος.Υπολογιζεις ποση πρωτεινη -υδατανθρακα -καλα λιπαρα θες ,βρισκεις τα σωστα φαγητα και κομπλε.

Αν το πας με θερμιδες ειναι πολυ γενικο..εγω μπορει να τρωω 5000 θερμιδες την ημερα απο σωστα φαγητα απαχα και εσυ παλι 5000 απο σαβουρα ..Εγω θα ειμαι φετες και εσυ λαπας.

Επισης για να υπολογησεις το ποσες πραγματικα θερμιδες χανει ενα ατομο πχ στο περπατημα πρεπει να ξερεις το υψος,βαρος , και το ποσοστο λιπους..

αν και εσυ και εγω τρωμε 5000 θερμιδες απο οτι φαγητο ειναι φετες δεν θα ναι κανεις απο τους δυο μας (εκτος αν εισαι σαν τον φελπς και κολυμπας με τις ωρες)

αυτο που ειπες πανω ειναι 50% σωστο. Το σωστο ειναι να βρεις ποσες θερμιδες πρεπει να τρως και μετα να χωρισεις αυτες τις θερμιδες σε τροφες απο υδατανθρακα πρωτεινη λιπαρα. Δηλαδη εστω οτι θες 2000 θερμιδες θα πεις οτι οι 1000θερμιδες θα ναι απο θδατανθρακα, οι 700 απο πρωτεινη και οι 300 απο λιπαρα (τυχαια νουμερα).

Αυτος που ασχολειται με το γυμναστηριο ΠΡΕΠΕΙ να μετραει και τις θερμιδες. 

Δημοσ.

καλα, ναι, αλλη πατατα κι αυτη, παω και τρεχω τωρα τελευταια και τρεχω στο κιν runkeeper και μου ζητησε μονο το βαρος σαν input, ειναι δυνατον να κανει σωστο υπολογισμο θερμιδες που καιω μονο με το βαρος; το υψος δεν παιζει ρολο; αν ειναι 1,50 ή 2μετρος ειναι το ιδιο;

• Moderators
Δημοσ.

καλα, ναι, αλλη πατατα κι αυτη, παω και τρεχω τωρα τελευταια και τρεχω στο κιν runkeeper και μου ζητησε μονο το βαρος σαν input, ειναι δυνατον να κανει σωστο υπολογισμο θερμιδες που καιω μονο με το βαρος; το υψος δεν παιζει ρολο; αν ειναι 1,50 ή 2μετρος ειναι το ιδιο;

αυτες οι εφαρμογες βγαζουν αποτελεσμα κατα προσεγγιση. Για καλυτερα πρεπει να λαβεις υποψη βαρος,μυικο ιστο κτλ

Δημοσ.

αλλο παραδειγμα ωραιο:

ξυπναω και ζυγιζομαι χθες το πρωι, ημουνα X7 (οπου X ενας οποιοσδηποτε τυχαιος αριθμος, μονοψηφιος παντως :P),

κανω 1 ωρα τρεξιμο με περπατημα αναμεσα (στα διαλείμματα) και ζυγιζομαι στην επιστροφη και με βγαζει Χ5 :o

πως εγινε αυτο; το βραδυ με ξαναβγαλε Χ7 :o

αυτες οι εφαρμογες βγαζουν αποτελεσμα κατα προσεγγιση. Για καλυτερα πρεπει να λαβεις υποψη βαρος,μυικο ιστο κτλ

και πως το βγαζεις αυτο; υπαρχει τροπος; σε επαγγελματια ισως;

Δημοσ.

ενα ωραιο βρηκα εδω:

The fact is that a net deficit of 7,700 calories is required to lose 1 Kg weight. This means every day walking one hour or jogging 25 minutes and without increasing the diet will take 37 days to lose 1 Kg weight. In practice, it is quite possible to miss the exercise at least once in a week and eat more at least once in a week. This would make it 47 days to lose just 1 Kg. Most people may actually miss the exercise more often as well as overeat more often and therefore it could take as much as 2 months to lose 1 Kg. Also keep in mind that 1 Kg weight loss is not at all noticeable visibly in fact not even on the common weighing scale. That’s how hard it is to lose weight and therefore it is quite understandable why people get disheartened soon after starting an exercise regime.

https://virtualopinion.wordpress.com/2011/05/29/weight-loss-%E2%80%93-myths-and-half-truths/

με αλλα λογια ελαχιστα πραγματα κανει κανεις με την ασκηση, ετσι; πιο πολυ φυσικη κατασταση ας πουμε, το καλυτερο ειναι η διαιτα κλασσικα

• Moderators
Δημοσ.

με το τρεξιμο χανεις υγρα τα οποια αναπληρωνεις μετα! Εγω οταν ετρεχα ζυγιζομαι πριν το τρεξιμο 69 κιλα ζυγιζομαι μετα το τρεξιμο/κοψιμο 66.5 :P

η γυμναστικη παιζει σημαντικο ρολο αλλα οσο γυμναστικη και να κανεις αν δεν προσεχεις στην κουζινα δεν κανεις δυλεια!

• Like 1
Δημοσ.

αν και εσυ και εγω τρωμε 5000 θερμιδες απο οτι φαγητο ειναι φετες δεν θα ναι κανεις απο τους δυο μας (εκτος αν εισαι σαν τον φελπς και κολυμπας με τις ωρες)

αυτο που ειπες πανω ειναι 50% σωστο. Το σωστο ειναι να βρεις ποσες θερμιδες πρεπει να τρως και μετα να χωρισεις αυτες τις θερμιδες σε τροφες απο υδατανθρακα πρωτεινη λιπαρα. Δηλαδη εστω οτι θες 2000 θερμιδες θα πεις οτι οι 1000θερμιδες θα ναι απο θδατανθρακα, οι 700 απο πρωτεινη και οι 300 απο λιπαρα (τυχαια νουμερα).

Αυτος που ασχολειται με το γυμναστηριο ΠΡΕΠΕΙ να μετραει και τις θερμιδες. 

τυχαιος ηταν ο αριθμος..Αλλα σιγουρα αυτος που τρωει καθαρα θα ειναι πολυ καλυτερος..η μαλλον ΜΑΚΡΑΝ καλυτερος.Μιλαμε παντα για ατομα που γυμναζονται εννοειται. 

Γιατι να μπαινεις σε ολλληηη αυτην την διαδικασια να μετρας θερμιδες και μετα να τα βγαζεις σε υδατανθρακα κτλ αφου ηδη ξερεις για καθε κιλο ποση πρωτεινη χρειαζεται και αναλογα τον υδατανθρακα τι θες να κανεις.πολυ πιο απλο και γρηγορο.

Αυτο το διαστημα που αποφασισα να βγω με κοιλιακους στην παραλια :P εδω και εναμιση μηνα τρωω 380gr κρεας καθημερινα και 330gr ρυζι η πατατα..Κομμενα εννοειται ζαχαρες , αλευρι κτλ και αλατι.Απο γαλακτοκομικα μονο γιαουρτι 2% που και που.

οι παραπανω ποσοτητες που σου ανεφερα ειναι χωρισμενες σε 2 κυρια γευματα.Απο εκει και περα τρωω και αλλον υδατανθρακα το πρωι (1 πατατα) ...

Εχασα 4 κιλα περιπου (νερα ,λιπη) αλλα αρχιζει το σωμα και δειχνει..

αλλο παραδειγμα ωραιο:

ξυπναω και ζυγιζομαι χθες το πρωι, ημουνα X7 (οπου X ενας οποιοσδηποτε τυχαιος αριθμος, μονοψηφιος παντως :P),

κανω 1 ωρα τρεξιμο με περπατημα αναμεσα (στα διαλείμματα) και ζυγιζομαι στην επιστροφη και με βγαζει Χ5 :o

πως εγινε αυτο; το βραδυ με ξαναβγαλε Χ7 :o

και πως το βγαζεις αυτο; υπαρχει τροπος; σε επαγγελματια ισως;

Εαν θες να εχεις αντιπροσωπευτικο ζυγισμα θα ζυγιζεσαι 1 φορα την εβδομαδα και το καλυτερο που ακολουθω και εγω ειναι κυριακη πρωι.

Πας τουαλετα αδειαζεις οτι περισευει :P και ζυγιζεσαι χωρις ρουχα χωρις τιποτα.

Απο εκει και περα εαν ζυγιζεσαι μεσα στην μερα η ενδειξη εχω παρατηρησει οτι ειναι περιπου 2-3 κιλα+

Δημοσ.

ενα ωραιο βρηκα εδω:

https://virtualopinion.wordpress.com/2011/05/29/weight-loss-%E2%80%93-myths-and-half-truths/

με αλλα λογια ελαχιστα πραγματα κανει κανεις με την ασκηση, ετσι; πιο πολυ φυσικη κατασταση ας πουμε, το καλυτερο ειναι η διαιτα κλασσικα

Η σωστή διατροφή και άσκηση ενεργοποιούν τον μεταβολισμό. Ακόμα και μία ώρα να περπατάς την ημέρα είναι σημαντικό.Είναι πολλαπλά τα οφέλη από την άσκηση δεν είναι μόνο χάσιμο θερμίδων.

1ωρα περπάτημα = 280 θερμίδες περίπου.Αν κανείς δίαιτα και πείνας λίγο παραπάνω με αυτές τις 280 θερμίδες που έχεις κερδίσει μπορείς να φας ένα τοστακι παραπάνω η ένα φρούτο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...