Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε μια κουβεντα με φιλο μου χθες ψαχναμε να βρουμε την αντιστοιχια θερμιδες με βαρος και
βρηκαμε στο γουγλη ότι ένα κιλο σωματικου βαρους αντιστοιχει σε 7700 θερμιδες!!!

Η απορια μου είναι: όταν τρωμε όμως, μια μεριδα ποσο ζυγιζει; 250-300 γραμμαρια δεν ζυγιζει;

Και εχει πανω κατω 300-500 θερμιδες, γιατι ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα στην αντιστοιχια;

Κατι εχω πιασει λαθος;

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Δεν παίζει ρόλο πόση ποσότητα φαγητού τρώμε αλλά πόσες θερμίδες έχει το κάθε φαγητό. 100γρ Καρυδια έχουν όσες θερμίδες έχει 1 κιλό μαρούλι. Είτε φας 1 κιλό μαρούλι είτε 100γρ Καρυδια θα παχύνεις το ίδιο σε κιλά.

Δημοσ.

Δεν παίζει ρόλο πόση ποσότητα φαγητού τρώμε αλλά πόσες θερμίδες έχει το κάθε φαγητό. 100γρ Καρυδια έχουν όσες θερμίδες έχει 1 κιλό μαρούλι. Είτε φας 1 κιλό μαρούλι είτε 100γρ Καρυδια θα παχύνεις το ίδιο σε κιλά.

αν αντεξεις να μην πας 10 φορες τουαλετα με τοσο μαρουλι  :P

Δημοσ.

αν αντεξεις να μην πας 10 φορες τουαλετα με τοσο μαρουλι :P

Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Η ποσότητα στο στομάχι εννοείται είναι 10πλασια αλλά δεν παχαίνεις έτσι απλά φουσκωνει η κοιλια. Οι θερμίδες παθαίνουν.

Δημοσ.

Eδω εισαι...  http://www.insomnia.gr/topic/251324-das-fitness-thread/

τα παλικαρια και οι κυριες θα στα εξηγησουν ολα.... :-D

οκ, τους ειδοποιησα να περασουν κι απο εδω μια βολτα :D

εγω αλλο ρωταω, να το θεσω αλλιως:

αν υποθεσουμε οτι φαμε 1 κιλο κρεας ετσι, ποσες θερμιδες θα παρουμε; 2000;

γιατι για να αφαιρεθει μετα αυτο το 1 κιλο απ το βαρος μας πρεπει να καψουμε 7700 θερμιδες;

Δημοσ.

οκ, τους ειδοποιησα να περασουν κι απο εδω μια βολτα :D

εγω αλλο ρωταω, να το θεσω αλλιως:

αν υποθεσουμε οτι φαμε 1 κιλο κρεας ετσι, ποσες θερμιδες θα παρουμε; 2000;

γιατι για να αφαιρεθει μετα αυτο το 1 κιλο απ το βαρος μας πρεπει να καψουμε 7700 θερμιδες;

1 κιλο κοτόπουλο έχει 1660 θερμίδες. Για να βαλεις 1 κιλό πρέπει να φας 4κιλα και κάτι κοτόπουλο για να φτάσεις 7700 θερμιδες. Δεν παίζει κανένα ρόλο πόσα κιλά είναι αυτά που τρως αλλά οι θερμίδες που έχουν.

• Like 1
Δημοσ.

Μην εστιάζεις στο βάρος της τροφής, αλλά στις θερμίδες.

7700 θερμίδες = 1kg σωματικού βάρους

= 6kg κοτόπουλο

= 10kg μήλα

= 1kg ταχίνι

Επίσης, αν καταναλώσεις ένα τρόφιμο που σου δίνει 7700 θερμίδες, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πάρεις ένα κιλό.

Δημοσ.

και ξαναπαμε αλλιως:

ας υποθεσουμε οτι φαμε 2 μεριδες απο ενα φαγητο που ειναι 350 γραμμαρια εχει 350 θερμιδες, θα παχυνουμε, οποτε ποσες θερμιδες πρεπει να καψουμε για να "καψουμε" το 2ο πιατο; 350 ή 350 γραμμαρια; δλδ 1000/3 = 7700/3; :o

Δημοσ.

και ξαναπαμε αλλιως:

ας υποθεσουμε οτι φαμε 2 μεριδες απο ενα φαγητο που ειναι 350 γραμμαρια εχει 350 θερμιδες, θα παχυνουμε, οποτε ποσες θερμιδες πρεπει να καψουμε για να "καψουμε" το 2ο πιατο; 350 ή 350 γραμμαρια; δλδ 1000/3 = 7700/3; :o

Τρώς 350 θερμίδες. Για να τις κάψεις πρέπει να κάψεις 350 θερμίδες δηλαδη μισή ώρα τρέξιμο περίπου.

• Like 1
Δημοσ.

α)1 θερμίδα δεν αντιστοιχεί σε 1 γραμμάριο τροφής γενικά.

β) Για να παχύνεις, θα πρέπει να καταναλώσεις περισσότερες θερμίδες από αυτές πού χρειάζεται ο οργανισμός σου.(μπορείς να το υπολογίσεις).

γ)Στο παράδειγμα σου, αν ξεπεράσεις τις ανάγκες του οργανισμού σου κατά 350 θερμίδες, τότε θα πρέπει να κάψεις 350 θερμίδες.

Αυτές οι 350 θερμίδες δεν αντιστοιχούν απαραίτητα σε 350 γρ τροφής. Μπορεί να είναι π.χ 100γρ φιστικιά.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

εσυ εχεις στο μυαλο σου οτι το σωμα ειναι ντουλαπα και οτι του πετας μεσα το αποθηκευει οπως ειναι. Στην πραγματικοτητα ο οργανισμος μας οταν τρωμε διασπαει τις τροφες ωστε να παρει τα απαραιτητα θρεπτικα συστατικα ωστε να τα χρησιμοποιησει για πρωτεινοσυνθεση κτλ. Ενα μερος τις τροφς φευγει μεσω του χεσιματος. ενω ενα αλλο αποθηκευεται -λιπος- για αργοτερη χρηση.

Να στο πω πιο απλα. Σκεψου οτι δουλευεις ενα ολοκληρο μηνα ποσες ωρες για να βγαλεις 500€ και εχεις υποχρεωσεις που σε κανουν τα 400 να φυγουν αμεσως. ΚΑπως ετσι ειναι και με τις θερμιδες.-αλλα το αναποδα- μπιαινουν ευκολα -οι υποχρεωσεις- και φευγουν δυσκολα -μισθος-

• Like 1
Δημοσ.

εσυ εχεις στο μυαλο σου οτι το σωμα ειναι ντουλαπα και οτι του πετας μεσα το αποθηκευει οπως ειναι. Στην πραγματικοτητα ο οργανισμος μας οταν τρωμε διασπαει τις τροφες ωστε να παρει τα απαραιτητα θρεπτικα συστατικα ωστε να τα χρησιμοποιησει για πρωτεινοσυνθεση κτλ. Ενα μερος τις τροφς φευγει μεσω του χεσιματος. ενω ενα αλλο αποθηκευεται -λιπος- για αργοτερη χρηση.

Να στο πω πιο απλα. Σκεψου οτι δουλευεις ενα ολοκληρο μηνα ποσες ωρες για να βγαλεις 500€ και εχεις υποχρεωσεις που σε κανουν τα 400 να φυγουν αμεσως. ΚΑπως ετσι ειναι και με τις θερμιδες.-αλλα το αναποδα- μπιαινουν ευκολα -οι υποχρεωσεις- και φευγουν δυσκολα -μισθος-

μωρε εγω ειμαι μαθηματικος κ ψαχνω την μαθηματικη εξηγηση και για την ακριβεια εξηγηση στο τελευταιο,

πως εξηγειται αυτο το ρημαδι το ευκολα μπαινουν, δυσκολα βγαινουν εψαχνα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...