ultraxmode Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Γειά σε όλους! Παιδιά, ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα UPS για το σπίτι, επειδή είχα ένα θέμα τελευταία με μια πτώση ρεύματος. Το UPS αυτό θα έχει επάνω του : 1 PC με τροφοδοτικό 850W 1 PC με τροφοδοτικό 450W 1 οθόνη 24ιντσών IPS 2 ηχεία KRK Rokit 5 αυτοενισχυόμενα (50W έκαστος) 1 Rooter της Linksys Πόσα VA θα πρέπει να είναι το UPS? Ένα 750VA θα είναι καλό λέτε? Το λέω μιας και όλος αυτός ο εξοπλισμός που σας είπα, δεν θα βρίσκεται σίγουρα στο maximum τους συνέχεια.. Έχετε κάτι να μου προτείνετε? Λέω καταρχήν να πάω σε Line Interactive μιας και τα Online είναι πανάκριβα.. Ευχαριστώ πολύ.
Fubar.gr Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 750VA είναι τραγικά undersized για όλα αυτά. Χοντρικά εχεις τα εξής φορτία: PC 1300W -> 1450VA Οθόνη 50W -> 100VA Ηχεία 100W -> 200VA Router 10W -> 20VA Σύνολο 1460W και 1770VA Άν θέλεις να είσαι 100% καλυμένος πρέπει το UPS να καλύπτει και τα watt και τα VA. Στα UPS υπολογίζεται Watt=0,65 * VA οπότε θέλεις περίπου 2200 VA. Δέν θα πρότεινα κάτι χαμηλότερο απο αυτό. Είναι και οι δύο υπολογιστές που θα είναι πάνω του και θα τραβάνε μεγάλο ρεύμα εκκίνησης κατα τη μεταγωγή απο τάση δικτύου στη μπαταρία. 1
Roger Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Δεν προκειται ο υπολογιστης να ζητησει 600-700W Eιναι υπερβολη.
ultraxmode Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Μα γιαυτό το είπα κ εγώ.. αποκλείεται τη στιγμή που θα πέσει το ρεύμα όλος ο εξοπλισμός να δουλεύει στο 100%.. απλά είναι αδύνατο.. έτσι δεν είναι?..
Roger Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Οπως και να ΄χει το 750αρι που προτεινεις ειναι μικρο,γιατι θα σου βγαζει σκαρτα 500w. 1200va θα αγοραζα εγω στην περιπτωση σου χωρις φυσικα να βαλω τα ηχεια πανω στο ups. 1
ultraxmode Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Χμμμ.. Μία άλλη ερώτηση.. Μεγάλη διαφορά στις τιμές μεταξύ APC και EATON. Διάβασα ότι η EATON εξοπλίζει με επιτυχία μεγάλες εταιρίες με Infrastructure UPSs.. Ποιά η γνώμη σας? πχ. βρίσκω EATON UPS 1500VA στα 125 ευρώ.. Line Interactive.. Νομίζω επίσης ότι θα βοηθούσε αν αγόραζα ένα Power Meter.. σωστά?..
ultraxmode Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Παρε το eaton 1500 ,μια χαρα ups ειναι. Ξέρεις αν είναι "έξυπνο"..? Αν μπορεί δλδ να ανοίξει μόνο του μετά απο Power failure ή να κλείσει το PC όταν πέσει το ρεύμα? Ευχαριστώ!
Roger Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Nα κλεισει το pc οταν πεσει ολα σχεδον το κανουνε απο software. Να αναψει παλι το pc μετα απο διακοπη δεν ξερω,θα πρεπει να το ψαξεις.
ultraxmode Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Ok thanks!!! Θα πάω ίσως σήμερα να αγοράσω ένα POwer Meter. Θα σας πω τα ευρήματα!
ultraxmode Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Λοιπόν παιδιά, το Power meter παρελήφθη και είπα να σας δώσω κάποιες πληροφορίες που ίσως τις βρείτε χρήσιμες. Πάνω στο power meter έβαλα : 1. Server (Win2008 R2) με Intel Core 2 Quad 2.3GHz, 8GB μνήμη, 3 δίσκους, 450W Corsair τροφοδοτικό (έτρεχε το Active Directory και είχε ανεβάσει όλα του τα Services) 2. PC (Win7 Ultimate) με Core i7 2600K, 32GB, 7 δίσκους, 850W XFX τροφοδοτικό (είχε ανεβάσει τα Win7 και έπαιζα Spotify) 3. Oθόνη IPS Dell 24" 4. Router Linksys X3500 5. 2 x KRK Rokit 5 αυτοενισχυώμενα 50W έκαστος (ο ήχος ήταν αρκετά δυνατός όσο έπαιζε) 6. Στο PC είχα και κάμερα Microsoft αλλά και κάρτα ήχου USB Lexicon Alpha. Μέσος όρος επι 15-20 λεπτά σε κατανάλωση Watt??? 270-300W!!!!!!!!!!!!!!!!!! Βαρούσε μόνο κάτι Peak στα 310-320W όταν έμπαιναν δυνατά τα μπάσα και ανέβαζα πολλά προγράμματα μαζί στο PC. Οπότε. Τι UPS να αγοράσω??? ENNOEITΑΙ ότι πχ μπορεί να κάνω κάποιες πιο δυνατές διεργασίες όπως Photoshop ή παιχνίδι, ή να βάλω πιο δυνατά τα ηχεία.. αλλά ΠΟΣΟ ΠΙΑ?? Περιμένω συμβουλές και γνώμες..
Roger Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Oι συμβουλες ειναι: Στο ups εχουμε πει παρα πολλες φορες οτι βαζουμε συσκευες οι οποιες εχουν αμεση αναγκη ρευματος οταν αυτο διακοπει απο την ΔΕΗ. Αυτες οι συσκευες ειναι τα pc,σκληροι δισκοι,οθονες για να βλεπουμε να κανουμε shut down και αντε και το router μηπως κανουμε καμμια πολυ σημαντικη δουλεια στο ιντερνετ(δεν εννοω wow φυσικα) Αρα λοιπον οπως καταλαβαινεις τα ηχεια ειναι παντελως αχρηστα να ειναι πανω σε ενα ups,θα ζησεις και χωρις μουσικη σε ενδεχομενη διακοπη. Εχω τονισει και σε αλλο ποστ,οτι οι λατερνοσυσκευες που βαζουμε κατα καιρους πανω σε ενα ups,''τρωνε'' πολυ την αντοχη του και ακομα περισσοτερο οταν οι μπαταριες αρχιζουν να φθειρονται. Φαντασου λοιπον,να εχει περασει μια τετραετια με τις ιδιες μπαταριες,να γινει διακοπη ενω εσυ εχεις τα ηχεια τσιτα,και να σου ριξει ολο το συστημα λογω των ηχειων.Αν σου σκασει ο δισκος,ή δεν προλαβεις να παρεις ενα σημαντικοσ backup γιατι εχεις στηριχτει στο ups,τοτε θα βριζεις την ωρα και την στιγμη που εβαλες τα ηχεια επανω. Το 1500αρι οπως προειπαμε ειναι μια χαρα.
ultraxmode Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Μία σημείωση. Ο λόγος που παίρνω UPS είναι ΚΑΙ τα ηχεία. Απο εκεί ξεκίνησε η σκέψη. Κάηκε βλέπεις το ένα σε καταιγίδα που έπεσε κεραυνός και έπεσε το ρεύμα και έτσι μου ήρθε όλη η ανάγκη για UPS. Ευτυχώς το ηχείο ήταν σε εγγύηση.. και μου το έφτιαξαν (κάηκε το τροφοδοτικό του)
kanesaxo Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 επαναφέρω ερώτηση που χα κάνει παλαιότερα κι εγώ, μιας και ο φόβος φυλάει τα έρμα. 1) ups για το pc της υπογραφής, μόνον για tower/οθόνη. Τα υπόλοιπα δεν μας ενδιαφέρουν (που'ναι και πάμπολλα) Το πισι αυτό είναι του σπιτιού κια ειναι 24/7/365 (δε ξέρω αν παίζει ρολο για το ups) 2) ups για το εξής pc μη απαιτήσεων: C2D E8500 , 5450HD, 1/1 ssd/hdd με ενα 22ρι μονιτορ (550W psu αν θυμάμαι καλά!) Ζητώ όσο πιο δυνατόν vfm! απλά να τα προστατεύσει σε περίπτωση λαλακία της ΔΕΗ και να σώσω οτι δουλεύω εκείνη την ώρα. Δεν απαιτώ δηλ. να κρατήσει κανα 15ρτο ανοικτός... Υ.Γ. επίσης, τι μαλακία είναι αυτό που δεν έχουν καποια σουκο υποδοχές; πρέπει να αγοράζουμε και καλώδια;;;
Roger Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Για προστασια,για να μην παει η μαμα και κοτσαρει πισω στο ups την ηλεκτρικη σκουπα και κανει το καλο το μπαμ. Καποια λιγα ups εχουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα