hid3 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Καλημερα, δεν ξερω αν ειμαι στην σωστη ενοτητα. Αν οχι παρακαλω το θεμα ας μεταφερθει. Εστησα ενα νεο Pc και καθως η εμπειρια μου δεν ειναι ιδιαιτερα μεγαλη ηθελα να ρωτησω αν αυτες ειναι φυσιολογικες ενδειξεις οσον αφορα θερμοκρασια και επιδοσεις για να δω αν τα εκανα ολα σωστα. Ειδικα με την ψυκτρα δεν ειμαι καθολου σιγουρος! Το συστημα αποτελειτε απο CPU: ι54690κ MB: Asus pro gamer Z97 RAM: 16gb ram kingston savage 1866 ddr3 SSD: Samsung 850evo 250gb HD: Seagate barracuda 2 TB CASE:Enthoo pro window PSU: leadex 750w gold series COOLER: Dark rock 3
coolerman Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Πιστεύω είναι τέλεια σε load πόσο φτάνει(temp);;
Chris92 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Καλημερα, δεν ξερω αν ειμαι στην σωστη ενοτητα. Αν οχι παρακαλω το θεμα ας μεταφερθει. Εστησα ενα νεο Pc και καθως η εμπειρια μου δεν ειναι ιδιαιτερα μεγαλη ηθελα να ρωτησω αν αυτες ειναι φυσιολογικες ενδειξεις οσον αφορα θερμοκρασια και επιδοσεις για να δω αν τα εκανα ολα σωστα. Ειδικα με την ψυκτρα δεν ειμαι καθολου σιγουρος! Untitled1.png Το συστημα αποτελειτε απο CPU: ι54690κ MB: Asus pro gamer Z97 RAM: 16gb ram kingston savage 1866 ddr3 SSD: Samsung 850evo 250gb HD: Seagate barracuda 2 TB CASE:Enthoo pro window PSU: leadex 750w gold series COOLER: Dark rock 3 Καλημερα,ενεργοποιησε το rapid mode,και τρεξε και το performance optimization
hid3 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 coolerman δεν το εχω τεσταρει. Με ποιο προγραμμα να το δω? Chris καπου διαβασα οτι με rapid mode δεν καταλαβαινεις διαφορες στο ματι αλλα ισα ισα μπορει καποιες φορες να σε καθυστερει οπως πχ στο boot γιατι πρεπει να φορτωσει και στην RAM πρωτα. Μπορει να λεω και βλακειες! Το performance optimization ειναι αυτο που λεει για το OS? Ενα αλλο που εχει επιλογη δεξια το ετρεξα και απλα μου λεει οτι ειναι complete. 3 sec εκανε να το τρεξει. Μαλλον δεν θα ναι αυτο. Εκει που λεει os optimization να το βαλω στο performance,endurance η capacity? τωρα ειναι στο advance,μαλλον γιατι εκανα κατι ρυθμισεις που ειχε στο αντιστοιχο θεμα των ssd . Και μια ασχετη ερωτηση! Γιατι μου λεει στο θεμα που ποσταρω μια ωρα πριν απο οτι ειναι?? πχ λεει οτι δημοσιευσα 10.24 ενω ειναι 11.24. Γκουφοερωτηση αλλα σκαλωσα!
Chris92 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Ειναι η πρωτη επιλογη στην κατηγορια DISK MANAGEMENT.Το τρεχεις και χοντρικα σου βελτιωνει καποιες ρυθμισεις + οτι σου ενεργοποιει την λειτουργια trim(διορθωστε με εαν κανω λαθος).Το os optimization δεν το εχω χρεισημοποιησει γιατι εκανα μονος μου τις αλλαγες χειροκινητα συμφνωνα με εναν οδηγο που βρηκα σε γειτονικο φορουμ.Τελος οσον αφορα στο rapid mode συγκεκριμενα εγω νομιζω παρατηρησα βελτιωση.Τελος, ποτε δεν κανουμε ανασυγκροτηση στο ssd
hid3 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Και γω εκανα καποιες ρυθμισεις απο το εδω θεμα στους SSD. Μονο για τον chrome δεν ξερω αν θελει καποια ρυθμιση. Εκανα το performance optimization και ανεβηκαν λιγο οι αριθμοι. Αυτο το κανεις μια φορα και τελος η πχ μια φορα το μηνα να το κανω σαν συντηρηση?
Chris92 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 οχι ,μια φορα το κανεις,επισης το chrome δεν θελει καποια ρυθμιση.Συνεπως δεν χρειαζεται κατι αλλο να κανεις,απλα αν θες δοκιμασε το rapid mode.Καλοριζικο το πσ σου
hid3 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Σε ευχαριστω παρα πολυ. Θα το δοκιμασω. Οποτε απο SSD ειμαι οκ. Το μονο που θα κανω θα τρεξω και ενα load test που ειπε ο φιλος να δω θερμοκρασιες γιατι η ψυκτρα ηταν μπελαλιδικη! Μπορει να χανω και κατι γιατι ανεβασα τον ανεμιστηρα ενα εκατοστο για να χωρανε οι μνημες.
hid3 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Ετρεξα κανα μισαωρο το prime95 το test που λεει maximum heat(ελπιζω να ναι το σωστο!) και οι θερμοκρασιες που επιασε ειναι αυτες. Γενικα δεν ξερω αλλα μου φαινονται λιγο ανεβασμενες η κανω λαθος? Δηλαδη αν τον clockarw κιολας ποσο θα φτασω 100?? Επισης η διαφορα αναμεσα στους επεξεργαστες ειναι φυσιολογικη ή δεν παταει καλα η ψυκτρα?
Theo1903 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Η διαφορά είναι λογική ανάμεσα στα cores ,η θερμοκρασία όμως πιστεύω είναι λίγο ανεβασμένη .Γενικά το prime 95 δεν συνεργάζεται καλά με haswell cpu's (σειρά 4χχχ) αλλά προσωπικά π.χ. με ι7 4790κ και 212 evo έχω μάξ 67 C σε full load . Όσον αφορά το rapid ,βάλτο με χίλια είναι ότι καλύτερο αν έχεις >= 8GB ram και τέλος σχετικά με το trim , απο windows 7 και μετά ,υπάρχει native trimming οπότε το λειτουργικό αναλαμβάνει μόνο του αυτό το κομμάτι .
hid3 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 ποιο προγραμμα να κατεβασω για να το ξανα τσεκαρω? Ωραια θα ενεργοποιησω και το rapid! Σε ευχαριστω!
Theo1903 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Δεν εννοώ οτι το prime είναι κακό ,απλά οτι ειδικά με haswell cpu θα σου δώσει απόλυτα μή-ρεαλιστικές καταστάσεις .Παρόλα αυτα το πάνω νούμερο μου είναι με prime
hid3 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Αρα κατι εχω κανει με την ψυκτρα.. Και ειναι βασανο να την βγαζω και να την ξαναβαζω... Ενεργοποιησα το rapid mode και οι νεες μετρησεις ειναι: Ερωτηση... Γιατι συμβαινει αυτο ..?? Μου το κανει σε ολα τα τεστ του prime εκτος του πρωτου..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα