Heatspreader Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Λίγη ψυχραιμία. Καταρχάς το Auto δεν είναι πάντα το σωστό.Τι εννοώ; Για παράδειγμα αν τα έχεις όλα στο Auto, μπορεί το CPU να δέχεται παραπάνω τάση απ' ότι πρέπει λόγω του Load Line Calibration.Στη δική μου μητρική όσο υψηλότερο ποσοστό βάλω στο Load Line Calibration (LLC), τόσο λιγότερο αλλάζει το ρεύμα. Προσοχή! Δεν εννοώ να αλλάζει το ρεύμα όταν πέφτει ο πολλαπλασιαστής, δηλαδή λόγω διαχείρισης ενέργειας. Έτσι και αλλιώς όταν μιλάμε για Overclock, οι διαχειρίσεις ενέργειες πρέπει να είναι απενεργοποιημένες. Όταν δούμε που θέλουμε - μπορούμε να βρισκόμαστε, ενεργοποιούμε το C1E μόνο. Το έχω στο 100%, οπότε έτσι έχω χαμηλότερες θερμοκρασίες, μια και η τάση που εφαρμόζεται στο CPU είναι αυτή που θέλω εγώ. Σε δεύτερη φάση πρέπει να ορίσουμε ένα όριο θερμοκρασίας. Όριο θερμοκρασίας ας πούμε ότι είναι το Tj. Max. Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο πως αν αυτό είναι 90C μπορούμε να είμαστε άνετοι στους 85C. Στα ηλεκτρονικά όσο χαμηλότερη η θερμοκρασία τόσο το καλύτερο.Προσωπικά για να δω ποιο είναι το όριο θερμοκρασίας σε ένα CPU, θα το στρέσαρα με Default ρυθμίσεις (χωρίς OC) με την Default ψύκτρα, ώστε να δω στο περίπου πως ο κατασκευαστής βλέπει τα πράγματα. Για παράδειγμα με το δικό μου CPU με Tj.Max τους 70C, νιώθω καλά όταν σε Full Load πιάνω 55C (μέτρηση με Coretemp ή AMD Overdrive) στα 4.4Ghz με τάση περίπου ίση με 1.41V και τους ανεμιστήρες στις 1500rpm. Ρίξε μία ματιά παρακάτω και πιστεύω πως θα βγάλεις άκρη. http://www.overclock.net/t/1348623/amd-bulldozer-and-piledriver-overclocking-guide-asus-motherboard Υ.Γ.: Επαναλαμβάνω πως το LLC είναι ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας. Πρέπει να κατανοήσεις πως δουλεύει στη δική σου μητρική.
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Το μόνο σίγουρο είναι πως ο επεξεργαστής μάλλον είναι ελαττωματικός, φίλε καλύτερα πήγαινέ τον rma και πες απλά ότι όταν τον εγκατέστησες σου κράσαρε το μηχάνημα, δεν χρειάζεται ανάλυση έκανες oc και λοιπά, όλοι έτσι κάνουν. Παίχτο άσχετος και καλά έβαλες τον 9590 και δεν σου δουλευε σωστά το μηχάνημα, είναι που είναι σε αρκετά μαγαζιά βράστα η εξυπηρέτηση όταν επιστρέφεις κάτι, δεν χρειάζεται να γίνει χειρότερο . 1
Thanos1972 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 αφου στο auto του δουλεύει σωστα δεν ειναι ελαττωματικός .τωρα εαν σηκώνει overclock ειναι αλλο θεμα και μαλιστα καθολου περίεργο.ετσι και αλλιως ενας υψηλότερα χρονισμενος Vishera ειναι Sent from my iPhone using Insomnia 3
d@mi@NOS Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Παιδες κανω συνεχεια τεστ μισης/μιας ωρας (γιατι μου κολλησε και μετα απο 45 λεπτα stress test και το αφηνω 1 ωρα.) Εχω ξεκινησει απο χαμιλη ταση στα x24 multiplayer 4.8ghz και ανεβαζω σταδιακα οταν δω οτι freezarei. Οταν τελιωσω ολες τις δοκιμες ενημερωνω.. (οταν καει.)
AETOLOFITIS Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Για εμενα κακως κανεις ετσι. εγω στην θεση σου θα τον δουλευα μαμα με καλες θερμοκρασιες και θα ειχα αποθηκευμενα 2-3 προφιλ με ρυθμισεις για 4.8- 5 και οσο παραπανω παει για να βγαζεις κανενα bench. ουτως ή αλλως δεν νομιζω να εχει διαφορα το 4.7 με το 5. μονο ψυχολογικα...πρεπει να τρωει πολυ ξυλο στα στρες μιας ωρας με τοσο ρευμα... 1
Sheogorath Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Τον ζορίζεις αρκετά και δεν νομίζω να αξίζει. Αν θες δοκίμασε Rma... Η πούλα τον και ξαναβάλε τον 8350... 1
d@mi@NOS Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Λοιπον παιδια μπορω στην φαση αυτη να πω πως κουραστηκα δεν θα ασχοληθω αλλο με τεστ. Αυτην την στιγμη σταθεροποιηθηκα στα 4,8ghz με 1,5 ταση . Δεν παει παραπανω. Με τιποτα δεν σταθεροποιειται ουτε οταν πειραξω το multiplayer ουτε οταν πειραξω το bus speed και εφτασα εως 1,53 ταση παραπανω κοκκινιζει και εκτος του οτι φοβαμαι ξεφευγει και η θερμοκρασια. Θα ηθελα να ψαχτω παραπανω με ολες τις προτασεις που μου εχετε κανει και σιγουρα θα το κανω οταν βρω χρονο γιατι εχω πολυ περιορισμενο χρονο αυτο το διαστημα. Ενα πραγμα θα ηθελα να ρωτησω μονο σχετικα με τις ρυθμισεις πρεπει να πειραξω και το cpu/nb manual voltage που ειναι απο κατω του cpu manual voltage που ανεβαζουμε ταση? Ειναι παντα στο 1,137. Μονο το απο πανω πειραζα μηπως γιαυτο εχω τα freezαρισματα? Αυτην την στιγμη με τα 4,8ghz που ειμαι σταθερα ειμαι ακριβως στην ιδια αποδοση και στο ιδιο σκορ με τον 8350 που ειχα πριν στα 4,8ghz παλι αλλα πριν με λειγοτερα volt. Δεν ξερω μπορει να τον παω και πισω ειναι πως θα μου την βιδωσει να ασχοληθω περεταιρω.
Thanos1972 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 το καλυτερο που εχεις να κανεις τωρα με τις ζεστες ειναι να τον αφησεις οπως ειναι και να ξαναασχοληθεις απο φθινοπωρο και μετα.
Heatspreader Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 το καλυτερο που εχεις να κανεις τωρα με τις ζεστες ειναι να τον αφησεις οπως ειναι και να ξαναασχοληθεις απο φθινοπωρο και μετα. Ναι ok, αλλά υποτίθεται πως ένα καλοστημένο σύστημα πρέπει να δουλεύει το ίδιο όλες της εποχές. Δεν είναι σαλάτα. 1
d@mi@NOS Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 το καλυτερο που εχεις να κανεις τωρα με τις ζεστες ειναι να τον αφησεις οπως ειναι και να ξαναασχοληθεις απο φθινοπωρο και μετα.Η αληθεια ειναι πως δεν με περνει αλλο με αυτες τις θερμοκρασιες.Ναι ok, αλλά υποτίθεται πως ένα καλοστημένο σύστημα πρέπει να δουλεύει το ίδιο όλες της εποχές. Δεν είναι σαλάτα. Εχεις δικιο ενα σκασμο λεφτα και να σκεφτομαι μην παρει φωτια.
d@mi@NOS Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Χρυσέ μου άνθρωπε rma, είναι απλό . Εισαι ωραιος! Ειναι απλο
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Για να μην παιδεύεσαι με λοιπές διαδικασίες από το bios, rma και τελος, πλήρωσες για το συγκεκριμένο τσιπ και πρέπει κανονικά να δουλεύει και να κλοκάρει χωρίς θέματα, δεν πλήρωσες δυόμισι κατοστάρικα για ελαττωματικό τσιπ . 1
BabisTs Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 (επεξεργασμένο) αφου στο auto του δουλεύει σωστα δεν ειναι ελαττωματικός .τωρα εαν σηκώνει overclock ειναι αλλο θεμα και μαλιστα καθολου περίεργο.ετσι και αλλιως ενας υψηλότερα χρονισμενος Vishera ειναι Sent from my iPhone using Insomnia +1 Άποψη μου από αυτά που έχω διαβάσει μέχρι στιγμής και ως πρώην κάτοχος 8350 είναι ότι δεν σου κάθησε ελλατωματικο chip απλά δεν ανεβαίνει πάνω από τα 4,8 που είπες ότι τον έχεις τώρα.Στην ουσία ο 8350 που είχες ήταν καλύτερα binarismenos.Τώρα αν στον πάρουν πίσω σαν ελλατωματικό δεν το γνωρίζω αφού με default ρυθμίσεις παίζει σωστά και δεν βγάζει error.Δοκίμασε πάντως δεν χάνεις τίποτα φίλε μου...Καλύτερο bining αυτήν την ώρα μακράν την έχει ο 8370. Α ρε άτιμε alldaynews με το silicon lottery... Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2015 από BabisTs 4
fallen4ngel Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2015 Απο την στιγμή που δουλεύει σε stock δύσκολο το RMA πάντως. Φαντασου τι θα γίνονταν αν ο καθενας έκανε RMA αν δεν κλοκαρει εκεί που θα ηθελε!!!!! 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα