Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχην διευκρινησε ποια ακριβως ειναι η μητρικη που εχεις.το πρωτο revision η το δευτερο?

κατα δευτερον,οποιο και να ειναι κανονικα δεν πρεπει να εχεις προβλημα με τις θερμοκρασιες των vrm ΑΛΛΑ ενας ανεμιστηρας εκει περα μονο καλο θα τους κανει.

κατα τριτον....αυτο θα το πουμε οταν θα απαντησεις στα 2 πρωτα.εχει να κανει με το offset ρευμα στην μητρικη και με το εαν θελεις να δουλευει το coolnquiet και τετοια (αυτο που ριχνει το ρευμα του επεξεργαστη οταν δεν εχει φορτιο).

κατα τεταρτον και απο τα πιο σημαντικοτερον τεκνον μου,σβησε τα παντα απο monitoring και overclocking προγραμματα της μητρικης.εαν θελεις να αφησεις κατι στο ai suite αυτο θα ειναι να αφησεις το μερος που κανει τα usb turbo κατι...κατι τετοιο τελος παντων.

κατα πεμτον κυριε ελεησον κυριε ελεησον.

• Like 3
  • Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ πάλι δεν κατάλαβα για ποιο ομοφυλόφιλο λόγο (για να είμαστε και κόσμιοι :P) πήγες και πήρες fx 9590 ενώ είχες 8350 ; Επειδή κατάλαβα ότι δεν έχεις πολλές γνώσεις περί oc, μιας και το ανέφερες, πιθανότατα ο fx 8350 να είχε κιάλλο να δώσει σε overclock και να έπεσες σε τζούφιο fx 9590. Από την άλλη, ναι 220w tdp έχει ο 9590, είναι αρκετά θερμός, ωστόσο από την στιγμή που 220w tdp είχε και ο fx 8350 στα 4.8, δεν νομίζω πως μια μητρική όπως η sabertooth θα έπρεπε να έχει θέμα. Δεν είμαι και σίγουρος, μια ιδέα υποθετική, αλλά αν είχες τον fx 8350 στα 4.8 και τον αντικατέστησες με τον fx 9590 κατευθείαν χωρίς να κάνεις ένα bios restore, πιθανότατα να τα έμπλεξε η μητρική και να την άκουσε. Προσοχή, αυτό που λέω είναι μια υπόθεση, δεν είναι κάτι εμπεριστατωμένο και το αναφέρω για να κάνουμε συζήτηση και να οδηγηθούμε κάπου τελικά.

Δημοσ.

Καταρχην διευκρινησε ποια ακριβως ειναι η μητρικη που εχεις.το πρωτο revision η το δευτερο?

κατα δευτερον,οποιο και να ειναι κανονικα δεν πρεπει να εχεις προβλημα με τις θερμοκρασιες των vrm ΑΛΛΑ ενας ανεμιστηρας εκει περα μονο καλο θα τους κανει.

κατα τριτον....αυτο θα το πουμε οταν θα απαντησεις στα 2 πρωτα.εχει να κανει με το offset ρευμα στην μητρικη και με το εαν θελεις να δουλευει το coolnquiet και τετοια (αυτο που ριχνει το ρευμα του επεξεργαστη οταν δεν εχει φορτιο).

κατα τεταρτον και απο τα πιο σημαντικοτερον τεκνον μου,σβησε τα παντα απο monitoring και overclocking προγραμματα της μητρικης.εαν θελεις να αφησεις κατι στο ai suite αυτο θα ειναι να αφησεις το μερος που κανει τα usb turbo κατι...κατι τετοιο τελος παντων.

κατα πεμτον κυριε ελεησον κυριε ελεησον.

φιλε thanos1972 ειναι  rev 2.0 η μητρικη. Ψαχνω να βρω λυση με τον ανεμιστηρα και με το που θα μπορουσε να μπει το εχω κατα νου αυτο. Εξηγησε μου λιγο ποιος ειναι ο λογος να σβησω ολα τα προγραμματα monitoring? 

Σορρυ αν ακουστει καπως αλλα ζητας βοηθεια για κατι, στην προηγουμενη σελιδα αναφερω το προβλημα σου και την λυση του.

Τωρα απο εκει και περα εφοσον εχεις τοσο καλο αερισμο κουτιου οπως λες οταν σου κανει το throttle πιασε τα VRM και πες μου ποσο καλος ειναι.

Επισης δεν τιθεται θεμα CnQ οπως διαβασα παραπανω, δεν εχει καμια σχεση, οπως επισης δεν μας ειπες για το APM

Ασχετα εαν η Sabertooth ειναι μια χαρα μητρικη μιλαμε για ενα CPU που πραγματικα δεν επρεπε να βγει... TDP 220 Watt, μην ξεχναμε οτι ειναι 8 Phase digital με οσα αυτο συνεπαγεται. Τα digital VRM ναι ειναι γρηγορα ναι δεν εχουν μεγαλες διακυμανσης αλλα ειναι και σχετικα ευαισθητα στα ορια και επεμβαινει η προστασια.

Δεν γνωριζω το συγκεκριμενο CPU αλλα οταν βλεπω 1.52 stress test για 5Ghz ειναι καπως.

Τωρα παιζει ακομη ενα σεναριο να κανω λαθος εγω σε ολα τα παραπανω και αν ειναι απλα μεγαλες η θερμοκρασιες (που ειναι) και να φρεναρει το CPU απο μονο του για προστασια.

φιλε fallen4ngel σορρυ αλλα εχω χασει την μπαλα! Το apm ειναι στο auto. Για τα vrm θα ενημερωσω οταν ξαναστρεσαρω.

Εγώ πάλι δεν κατάλαβα για ποιο ομοφυλόφιλο λόγο (για να είμαστε και κόσμιοι :P) πήγες και πήρες fx 9590 ενώ είχες 8350 ; Επειδή κατάλαβα ότι δεν έχεις πολλές γνώσεις περί oc, μιας και το ανέφερες, πιθανότατα ο fx 8350 να είχε κιάλλο να δώσει σε overclock και να έπεσες σε τζούφιο fx 9590. Από την άλλη, ναι 220w tdp έχει ο 9590, είναι αρκετά θερμός, ωστόσο από την στιγμή που 220w tdp είχε και ο fx 8350 στα 4.8, δεν νομίζω πως μια μητρική όπως η sabertooth θα έπρεπε να έχει θέμα. Δεν είμαι και σίγουρος, μια ιδέα υποθετική, αλλά αν είχες τον fx 8350 στα 4.8 και τον αντικατέστησες με τον fx 9590 κατευθείαν χωρίς να κάνεις ένα bios restore, πιθανότατα να τα έμπλεξε η μητρική και να την άκουσε. Προσοχή, αυτό που λέω είναι μια υπόθεση, δεν είναι κάτι εμπεριστατωμένο και το αναφέρω για να κάνουμε συζήτηση και να οδηγηθούμε κάπου τελικά.

Δεν ξερω ρε φιλε νομιζα οτι επειδη ειναι σειρας 9χχχ (πιο καινουργιο μοντελο) αρα πιο καλο. Τελος παντον οτι εγινε εγινε.

Τωρα για τα bios update εχω τα 2501 ειναι τα πιο προσφατα. 

προχαραω με χαμηλοτερη ταση και βλεπουμε!

με x24 multi και 1,45volt κολλησε μετα απο μιση ωρα prime ενω χθες δεν κολλησε αλλα εκανα μιση ωρα τεστ οχι περισοτερο.

ειχα 75cpu 58πυρηνα  85 βαθμους vrm 1, 50 vrm 2 οντως ειναι ζεστο το ψυχτρακι που το επιασα και με ανεμιστηρα 140mm που εχω βαλει προχειρα να βαραει.

εριξα μονο την ταση  στα 1,425 κολλησε το pc στο 10 λεπτο,

εριξα την ταση στο 1,40 και το multiplayer στο 23,5 (εργοστασιακο) δλδ 4,7ghz στρεσαρρω 20λεπτα αυτην την ωρα και εχω:

cpu 63 βαβμους,  48 πυρηνα ,73 vrm 1 και 48 vrm 2.. 

δεν κολλησε φευγω για δουλεια και συνεχιζουμε το βραδακι!

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε μου καλέ καλέ μου φίλε d@mia@nos δοκίμασε ότι λέει ο τύπος σε αυτό το βιντεάκι και θα βρείς λύση εύκολα.Λογικά με 1.47 με 1,48 θα πιάσεις τα 5

Μη δοκιμάζεις με prime και λοιπά,Βρες τις ρυθμίσεις για να φτάσεις 5 και μετά κατέβασε aida και κανε stresstest

Mult1C0r3Cpu και γω για 9590 ψαχνόμουν και ψάχνοντας είδα πως ο 8370 είναι καλύτερα μπιναρισμένος.Μου έκατσε και καλό τσιπ και όλα ζάχαρη

Αν δεν βρείς λύση το βραδάκι λίγο αργά να πω την αλήθεια θα σου βάλω ρυθμίσεις από τον δικό μου που έχουμε ίδια μητρική

• Like 1
Δημοσ.

Ποια windows εχεις 7 η 8? Εγω με τα 8 μεχρι τα 4950mhz μπορω να ειμαι σταθερος 24/7.Οταν περασα τα 7 με λιγοτερο ρευμα ημουν σταθερος στα 5ghz αλλα ειχα προβλημα οταν ανεβαζα τον επεξεργαστη πανω απο τα 5 ghz και εμπαινα στα windows εβλεπα μονο τους 2 πηρυνες στα 5+ και τους υπολοιπους τερμα κατω στα 1500mhz και με εκνευρισαν και ξαναπερασα 8.

Δημοσ.

εγω θελω να ρωτησω απο που ειδες θερμοκρασιες στα vrm,αν δεν απατομαι δεν υπαρχουν sensores εκει

Δημοσ.

Φίλε μου καλέ καλέ μου φίλε d@mia@nos δοκίμασε ότι λέει ο τύπος σε αυτό το βιντεάκι και θα βρείς λύση εύκολα.Λογικά με 1.47 με 1,48 θα πιάσεις τα 5

Μη δοκιμάζεις με prime και λοιπά,Βρες τις ρυθμίσεις για να φτάσεις 5 και μετά κατέβασε aida και κανε stresstest

Mult1C0r3Cpu και γω για 9590 ψαχνόμουν και ψάχνοντας είδα πως ο 8370 είναι καλύτερα μπιναρισμένος.Μου έκατσε και καλό τσιπ και όλα ζάχαρη

Αν δεν βρείς λύση το βραδάκι λίγο αργά να πω την αλήθεια θα σου βάλω ρυθμίσεις από τον δικό μου που έχουμε ίδια μητρική

Φιλε μου εχω δοκιμασει και με 1.47 και με 1.48 παρολα αυτα θα ακολουθησω τα βηματα απο το βιντεο οταν παω σπιτι. Αν μπορεις στειλε μου και εσυ τις δικες σου ρυθμισεις να δουμε μηπως κανουμε κατι ευχαριστω.

Ποια windows εχεις 7 η 8? Εγω με τα 8 μεχρι τα 4950mhz μπορω να ειμαι σταθερος 24/7.Οταν περασα τα 7 με λιγοτερο ρευμα ημουν σταθερος στα 5ghz αλλα ειχα προβλημα οταν ανεβαζα τον επεξεργαστη πανω απο τα 5 ghz και εμπαινα στα windows εβλεπα μονο τους 2 πηρυνες στα 5+ και τους υπολοιπους τερμα κατω στα 1500mhz και με εκνευρισαν και ξαναπερασα 8.

Τα 8.1 εχω αλλα δεν μπορω να καταλαβω σε ποιον τομεα παιζει ρολο το λειτουργικο?

εγω θελω να ρωτησω απο που ειδες θερμοκρασιες στα vrm,αν δεν απίστευτο είναιμαι δεν υπαρχουν sensores εκει

Τις ειδα απο aida64 στο sensors αλλα και απο το προγραμμα της asus τις εχει και εκει.
Δημοσ.

Εδώ αναφέρουν πως αυτό το crash είναι πρόβλημα του επεξεργαστή, λόγω πιθανού degrade. Αν έχεις εγγύηση στείλε τον πίσω rma για να σου στείλουν άλλον. Εννοείται πως εσύ κύριος, δεν κάθεσαι να αναφέρεις ότι έχει θέμα με το oc, μιας και με το overclock χάνεται η εγγύηση και αν το αναφέρεις κακό θα κάνεις και όχι καλό, απλά αναφέρεις πως μετά την τοποθέτηση του fx έχεις θέμα σταθερότητας και κολλάει το μηχάνημα σε ανύποπτο χρόνο. Ουκ ολίγοι fx 9590 έχουν βγει προβληματικοί από το εργοστάσιο, συνήθως κρασάρουν και στο bootαρισμα, ωστόσο εσένα πιθανότατα να είναι ιδιάζουσα περίπτωση και να φαίνεται το ελάττωμά του στο κλοκάρισμα.

http://www.overclockers.com/forums/showthread.php/748779-Asus-Sabertooth-990FX-R2-0-Amd-FX-9590-Freeze-Unstable

• Like 2
Δημοσ.

<p>εγω θελω να ρωτησω απο που ειδες θερμοκρασιες στα vrm,αν δεν απίστευτο είναιμαι δεν υπαρχουν sensores εκει</p>

μια χαρα υπάρχουν σενσορες εκει.η συγκεκριμένη μητρική τους εχει.αλλες δεν έχουν.

Sent from my iPhone using Insomnia

• Like 2
Δημοσ.

Εδώ αναφέρουν πως αυτό το crash είναι πρόβλημα του επεξεργαστή, λόγω πιθανού degrade. Αν έχεις εγγύηση στείλε τον πίσω rma για να σου στείλουν άλλον. Εννοείται πως εσύ κύριος, δεν κάθεσαι να αναφέρεις ότι έχει θέμα με το oc, μιας και με το overclock χάνεται η εγγύηση και αν το αναφέρεις κακό θα κάνεις και όχι καλό, απλά αναφέρεις πως μετά την τοποθέτηση του fx έχεις θέμα σταθερότητας και κολλάει το μηχάνημα σε ανύποπτο χρόνο. Ουκ ολίγοι fx 9590 έχουν βγει προβληματικοί από το εργοστάσιο, συνήθως κρασάρουν και στο bootαρισμα, ωστόσο εσένα πιθανότατα να είναι ιδιάζουσα περίπτωση και να φαίνεται το ελάττωμά του στο κλοκάρισμα.

http://www.overclockers.com/forums/showthread.php/748779-Asus-Sabertooth-990FX-R2-0-Amd-FX-9590-Freeze-Unstable

Ρε φιλε λες?

Και αυτοι δεν θα τον βαλουν πανω σε κανενα μηχανημα να τον τσεκαρουν?

Δημοσ.

Και γώ σαν τελευταία επιλογή αυτό θα έλεγα... να έχει θέμα το κομμάτι, γτ δεν ειναι σοβαρά πράγματα αυτά που κάνει. 

Δημοσ.

Οχι δεν κρασαρει με ολα στο auto.

Αυριο θα δοκιμασω και αυτα που προτεινει ο alldaynews γιατι δεν εχω την δυνατοτητα τωρα και θα δουμε μετα μηπως τον στειλω πισω..

Δημοσ.

ρε παιδια πως θα το παει πισω αν δεν κρασαρει στο auto. σιγα μην το κλοκαρουν αυτοι να δουν.

Τεσπα. μια προσπαθεια δεν νομιζω να βλαψει κανεναν.

Δημοσ.

Δυστυχώς μόλις γύρισα από δημοτικό συμβούλιο και μπήκα μόνο για να δω μηνύματα.Κάνε τα βήματα που λέει.Εγώ από εκεί βρήκα λύσεις και φυσικά από τα παιδιά από το φόρουμ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...