Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Αν τα κάνει αυτά τα κόλπα με τον πολλαπλασιαστή και το ρεύμα σε idle fallen4ngel τότε δεν είναι throttling, ωστόσο αν αυτά τα κάνει σε gaming και λοιπές δουλειές τότε ναι αλλάζει το πράγμα.
AETOLOFITIS Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 κανει throttle νομιζω. τι μητρηκη εχεις? για εμενα καλο θα ηταν να μην εχεις auto το ρευμα. γυρνα το σε Manual και βαλε 1.45 στρεσσαρισε μαμα μετα στα 4.8 μετα στα 4.9 και υστερα στα 5. αν βγαζει error το prime τοτε ανεβαζε ρευμα σιγα σιγα μεχρι να μην σε παιρνει απο θερμοκρασιες. απενεργοποιησε το turbo Και για αρχη βαλε τις μνημες στην μαμα συχνοτητα. μολις σταθεροποιηθεις καπου τοτε αρχιζεις να τα πειραζεις. Ειμαι καινουργιος στο oc αλλα ελπιζω να μην ξεχναω κατι.
d@mi@NOS Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Παιδες ειμαι στα 4.8 σταθερα 1.512 volt 200 bus speed Ομως μετα απο 20 λεπτα OCCT εχω 75 βαθμους cpu 63πυρηνα. Ειναι καλα? Αν παω να ανεβασω bus speed στα 205 freezarei μολις ξεκινησω το test.. κανει throttle νομιζω. τι μητρηκη εχεις? για εμενα καλο θα ηταν να μην εχεις auto το ρευμα. γυρνα το σε Manual και βαλε 1.45 στρεσσαρισε μαμα μετα στα 4.8 μετα στα 4.9 και υστερα στα 5. αν βγαζει error το prime τοτε ανεβαζε ρευμα σιγα σιγα μεχρι να μην σε παιρνει απο θερμοκρασιες. απενεργοποιησε το turbo Και για αρχη βαλε τις μνημες στην μαμα συχνοτητα. μολις σταθεροποιηθεις καπου τοτε αρχιζεις να τα πειραζεις. Ειμαι καινουργιος στο oc αλλα ελπιζω να μην ξεχναω κατι. Μα γιατι να κανει throttle? Εργοστασιακες ρυθμισεις ηταν δεν τον ειχα πειραξει..Asus sabertooth 990fx
AETOLOFITIS Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 το ρευμα στο manual το εχεις? throttle με αυτη την μητρηκη αποκλειεται να κανει. αλλα απο θερμοκρασιες εισαι τσιτα. Κατεβασε τις ραμ στην μαμα συχνοτητα. και ξαναστρεσσαρισε. 1
christos12 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 οτι ειπαν οι απο πανω,τα vrm πεζει να αναβουν και να εχεις throttle απο εκεινα.stock μπορει να τον εχεις αλλα ειναι σαν oc edition απο την amd και τραβαει πολυ ρευμα,αν δεν υπαρχει καλη ψυξη στα vrm αναβουν.εγω με τον 8350 οταν τον προτοανεβασα στα 5ghz αντιμετοπησα ακριβος το ιδιο προβλημα με σενα με την asus crosshair iv formula και η ψυκτρα στην μητρικη δεν ακουμπιοταν,το προβλημα λυθηκε με εναν ανεμιστηρα 80αρη στα vrm
d@mi@NOS Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 το ρευμα στο manual το εχεις? throttle με αυτη την μητρηκη αποκλειεται να κανει. αλλα απο θερμοκρασιες εισαι τσιτα. Κατεβασε τις ραμ στην μαμα συχνοτητα. και ξαναστρεσσαρισε. Ναι στο manual. Μα η μαμα συχνοτητα των ραμ μου ειναι 1866mhz αυτην εχω βαλει. Εννοεις κατι αλλο? οτι ειπαν οι απο πανω,τα vrm πεζει να αναβουν και να εχεις throttle απο εκεινα.stock μπορει να τον εχεις αλλα ειναι σαν oc edition απο την amd και τραβαει πολυ ρευμα,αν δεν υπαρχει καλη ψυξη στα vrm αναβουν.εγω με τον 8350 οταν τον προτοανεβασα στα 5ghz αντιμετοπησα ακριβος το ιδιο προβλημα με σενα με την asus crosshair iv formula και η ψυκτρα στην μητρικη δεν ακουμπιοταν,το προβλημα λυθηκε με εναν ανεμιστηρα 80αρη στα vrmΟκ θα το δω και αυτο.. Αλλα πως θα καταλαβω οτι αναβουν τα vrm? Τοσο πολυ ομως ρε παιδια εχω καλο airflow...
AETOLOFITIS Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 δοκιμασε με 1600. το socket ειναι πολυ ζεστο. να βαλεις ανεμιστηρα να φυσαει απο πισω. Δεν θελω να το παιξω εξυπνος αλλα για sabertooth και 9570 δεν diabasa σχολια οταν εψαχνα κατι γινεται με το οτι ζηταει 220w αυτη η cpu. με το utility της asus βλεπεις θερμοκρασιες για παντου. εγκατεστησε το.
d@mi@NOS Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 δοκιμασε με 1600. το socket ειναι πολυ ζεστο. να βαλεις ανεμιστηρα να φυσαει απο πισω. Δεν θελω να το παιξω εξυπνος αλλα για sabertooth και 9570 δεν diabasa σχολια οταν εψαχνα κατι γινεται με το οτι ζηταει 220w αυτη η cpu. με το utility της asus βλεπεις θερμοκρασιες για παντου. εγκατεστησε το. Εγινε φιλος θα το εγκαταστησω και θα σου πω σ'ευχαριστω!
AETOLOFITIS Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 δοκιμασε με 1600. το socket ειναι πολυ ζεστο. να βαλεις ανεμιστηρα να φυσαει απο πισω. Δεν θελω να το παιξω εξυπνος αλλα για sabertooth και 9570 δεν diabasa σχολια οταν εψαχνα κατι γινεται με το οτι ζηταει 220w αυτη η cpu. με το utility της asus βλεπεις θερμοκρασιες για παντου. εγκατεστησε το. Δεν διαβασα καλα σχολια εννοουσα...
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Τα σκαμπανεβάσματα του cpu clock είναι λόγω του cnq (cool and quiet), το οποίο μεριμνά ώστε να πέφτει η συχνότητα του επεξεργαστή σε idle και να ξανανεβαίνει όταν είναι απαραίτητο στο μαξ. Και εμένα μου το κάνει, σε idle είναι 1.9 και σε full 3.9. Τώρα περί throttling δεν ξέρω αν παίζει ρόλο στο ότι όταν πας να κλοκάρεις τρως άκυρο, πάντως για τέτοια ghz μου ακούγεται λογικό να επιβάλλεται φανάκι στα vrm της μητρικής.
AETOLOFITIS Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 να μιλησουμε λιγο λογικα τωρα. δεν ειναι λογικο να παρεις μια cpu που ειναι στοκ 4.7 και στα 4.8 να θελει ανεμιστηρα στα vrm...ασχετα αν ειναι ενας 8350 με overclock. μεγαλο φαουλ απο την Amd σε αυτο τον τομεα. Αλλα κραταω μια επιφυλαξη για το αν μπορει η μητρηκη να δουλεψει τον 9590. εκει πιστευω οτι ειναι το προβλημα.
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Η sabertooth r2.0 υποστηρίζει κανονικά τον fx 9590, ο οποίος είναι στην ουσία ένας preoverclocked οκταπύρηνος vishera που σύμφωνα με την amd φέρει καλύτερο bining, το οποίο σημαίνει καλύτερο overclockability και με χαμηλότερο ρεύμα σε αντίθεση με τος fx 8350, 8320, 8320e. Αυτό με τον ανεμιστήρα στα vrm είναι υποχρεωτικό για οποιονδήποτε fx οκταπύρηνο ώστε να παίξει με ψηλό κλοκάρισμα και παράλληλα να μην υπερθερμαίνονται τα vrm και υπάρχει throttling. Οποισδήποτε που ασχολείται με το overclock των fx, θα προνοήσει να αντιμετωπίσει την ζέστη των vrm, είτε με κουτί με άριστο airflow είτε με ένα φανάκι να φυσά τα vrm σε κουτιά που δεν έχουν άριστο ή τέλος πάντων πολύ καλό airflow, μιας και το άριστο είναι πολύ γενικό και καθένας μας το βλέπει διαφορετικά. Ωστόσο τα 4.7 άνετα θα τα έχει με 1.4v, για αρχή δοκίμασε undervolt και βλέπεις. Το ρεύμα που δίνει η amd για αυτά τα ghz είναι υπερβολικό και το κάνει μόνο και μόνο για λόγους σταθερότητας. Παίζει αν έχεις καλό κομμάτι να παίξεις κάτω από 1.4v στα 4.7. 1
R-tzas Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 να μιλησουμε λιγο λογικα τωρα. δεν ειναι λογικο να παρεις μια cpu που ειναι στοκ 4.7 και στα 4.8 να θελει ανεμιστηρα στα vrm...ασχετα αν ειναι ενας 8350 με overclock. μεγαλο φαουλ απο την Amd σε αυτο τον τομεα. Αλλα κραταω μια επιφυλαξη για το αν μπορει η μητρηκη να δουλεψει τον 9590. εκει πιστευω οτι ειναι το προβλημα. Δεν ειναι στα 4.7 αλλά στα 5. κλείνεις turbo κτλπ θα έπρεπε να δουλεύει απροβλημάτιστα στα 5... Το θέμα είναι το throttling της μητρικής δεν έχει κάποια σχέση η AMD με αυτό αλλά οι εταιρίες που φτιάχνουν τις mobo και τοποθετούν κάτι ψύκτρες της πλάκας και ιδικά τώρα που έχουμε ζέστη δεν τα σώζει τπτ. Έχεις θέμα σίγουρα με throttling της μητρικής, βάλε έναν ανεμιστήρα να βαράει όπως είπαν και τα παιδιά. Κάνε bios update και βάλε τις μνήμες σου έτσι όπως είναι μετά από reset 1333πχ ( δεν πειράζει που είναι 1866 stock ). Μετά το oc του CPU ανέβασε και τις μνήμες. 1
d@mi@NOS Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Λοιπον καταρχας θελω να σας ευχαριστησω για το ενδιαφερον σας. Γυρισα απο την δουλεια και ασχοληθηκα λιγο με το pc. Κατεβασα την ταση στο 1.45 με multiplayer x24 και bus speed 200 ειναι σταθερος επισης εβαλα auto τις ram και τρεχουν 1333mhz. Εχω ομως 76 βαθμους socket και 57 πυρηνα επισης ειδα και vrm 1 και vrm 2 και εφτασε μετα απο ενα 15αλεπτο με prime σε 86 βαθμους vrm 1 και 57 βαθμους vrm 2. Δεν ξερω το βλεπω πολυ. Αμεσως μετα ανεβασα multiplayer χ25 δηλαδη 5ghz και παρακολουθησα λιγο το cpuz δεν επεφτε ουτε η ταση ουτε το multiplayer ουτε η συχνοτητα αλλα μολις πηγα να κανω test με prime κολλησανε τα παντα και ηθελε κλεισημο απο το κουμπι μετα. Αυτα τα λιγα λετε να αφησω το multiplayer x24 και να ανεβασω στο 205 το bus speed? Αν θυμαμαι καλα το ειχα κανει και αυτο και παλι κολλημα εφαγα αλλα δεν θυμαμαι τι ταση ειχα δωσει. Η sabertooth r2.0 υποστηρίζει κανονικά τον fx 9590, ο οποίος είναι στην ουσία ένας preoverclocked οκταπύρηνος vishera που σύμφωνα με την amd φέρει καλύτερο bining, το οποίο σημαίνει καλύτερο overclockability και με χαμηλότερο ρεύμα σε αντίθεση με τος fx 8350, 8320, 8320e. Αυτό με τον ανεμιστήρα στα vrm είναι υποχρεωτικό για οποιονδήποτε fx οκταπύρηνο ώστε να παίξει με ψηλό κλοκάρισμα και παράλληλα να μην υπερθερμαίνονται τα vrm και υπάρχει throttling. Οποισδήποτε που ασχολείται με το overclock των fx, θα προνοήσει να αντιμετωπίσει την ζέστη των vrm, είτε με κουτί με άριστο airflow είτε με ένα φανάκι να φυσά τα vrm σε κουτιά που δεν έχουν άριστο ή τέλος πάντων πολύ καλό airflow, μιας και το άριστο είναι πολύ γενικό και καθένας μας το βλέπει διαφορετικά. Ωστόσο τα 4.7 άνετα θα τα έχει με 1.4v, για αρχή δοκίμασε undervolt και βλέπεις. Το ρεύμα που δίνει η amd για αυτά τα ghz είναι υπερβολικό και το κάνει μόνο και μόνο για λόγους σταθερότητας. Παίζει αν έχεις καλό κομμάτι να παίξεις κάτω από 1.4v στα 4.7.Ξερεις τι μου την εδωσε οτι στον 8350 ειμουν 4.8 και ειχα μεγαλυτερο σκορ απο τον 9590 μαμα με turbo core για να τον προσπερασει πρεπει να τον σταθεροποιησω στα 5ghz. Τουλαχιστον να πω πως εστω και ετσι δεν πηγε τελειως στα σκουπιδια η αλλαγη διαφορετικα αλλαξα cpu και με τον 8350 ειχα καλυτερα αποτελεσματα. Να αρχισουμε να κλαιμε απο τωρα αν ειναι.
fallen4ngel Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Σορρυ αν ακουστει καπως αλλα ζητας βοηθεια για κατι, στην προηγουμενη σελιδα αναφερω το προβλημα σου και την λυση του. Τωρα απο εκει και περα εφοσον εχεις τοσο καλο αερισμο κουτιου οπως λες οταν σου κανει το throttle πιασε τα VRM και πες μου ποσο καλος ειναι. Επισης δεν τιθεται θεμα CnQ οπως διαβασα παραπανω, δεν εχει καμια σχεση, οπως επισης δεν μας ειπες για το APM Ασχετα εαν η Sabertooth ειναι μια χαρα μητρικη μιλαμε για ενα CPU που πραγματικα δεν επρεπε να βγει... TDP 220 Watt, μην ξεχναμε οτι ειναι 8 Phase digital με οσα αυτο συνεπαγεται. Τα digital VRM ναι ειναι γρηγορα ναι δεν εχουν μεγαλες διακυμανσης αλλα ειναι και σχετικα ευαισθητα στα ορια και επεμβαινει η προστασια. Δεν γνωριζω το συγκεκριμενο CPU αλλα οταν βλεπω 1.52 stress test για 5Ghz ειναι καπως. Τωρα παιζει ακομη ενα σεναριο να κανω λαθος εγω σε ολα τα παραπανω και αν ειναι απλα μεγαλες η θερμοκρασιες (που ειναι) και να φρεναρει το CPU απο μονο του για προστασια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα