ChimairaX Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Καλησπέρα παιδιά, Δε μπορώ να εξηγήσω καλύτερα αυτό το πρόβλημα. Ακούω τον κέρσορα, τα γραφικά, και γενικά ακούγονται περίεργοι ήχοι από κάρτα ήχου pci express (η on board και μια usb που έχω δουλεύουν άριστα ωστόσο)Για να καταλάβετε, δείτε τα παρακάτω βίντεο 1. Όταν μπουτάρει ο υπολογιστής ακούγονται οι παρακάτω ΑΤΙΑ ήχοι από τα ηχεία https://www.dropbox.com/s/eedkw0yt480q1x1/video-1433191172.mp4.mp4?dl=02. Μέσα στα Windows (όταν κουνάω το ποντίκι ακούγεται ένα buzz) https://www.dropbox.com/s/amw0k0uodgei8fl/video-1433191527.mp4.mp4?dl=0 Υπέθεσα μην είναι θέμα γείωσης, οπότε τα ξύλωσα όλα για να τσεκάρω τα πάντα, και ήρθα αντιμέτωπος με αυτό το υπερθέαμα στο καλώδιο τροφοδοσίας CPU: https://www.dropbox.com/s/25pz2u3sk49kncv/11289591_10153286468924360_617874310_n.jpg?dl=0 Το ότι πρέπει να αλλάξω τροφοδοτικό είναι δεδομένο (ναι, το έχω 8 χρόνια, συμφωνώ, θέλει αλλαγή) αλλά μέχρι να γίνει αυτό, υποπτεύεστε καμιά διαρροή στην pci-e προκαλόντας στην κάρτα ήχου να κάνει τους άνωθεν θόρυβους; Για την ιστορία η κάρτα είναι creative xtreme gamer fatal1ty
discoboyminimal Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 ναι ναι ναι ναι ναι και ναι. αλλαξε τροφοδοτικο για να μην παρεις στα χερια οτι εχει μεσα ο πυργος..μην σου πω και το case θα παρεις στα χερια. η pci ζηταει πολυ περισσοτερο ρευμα απο την Onboard η την usb. οποτε λογικο , αφου ειναι ο μονος διαμεσοδιαλαβητης απο το psu στα ηχεια σου. εννοω το ρευμα παει κατευθειαν εκει , ενω στην usb και στην Onboard ισως να υπαρχουν παραπανω mosfets αλλα και μικροτερη ταση και να μην στο εμφανιζει εκει.. κανε παραγγελια τωρα , αλλιως θα σε κανω εγω..
Heatspreader Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Τι μάρκα είναι το τροφοδοτικό; Ευτυχώς που δεν πήρες καμιά φωτιά.
discoboyminimal Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 στην πραγματικοτητα τραβαει η pci-e 25watt max. η usb max 5watt. και η onboard soundcard 100% κατω απο 5watt. λογικοτατο το βρισκω και απο αποψη καταναλωσης. 1
ChimairaX Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Τι μάρκα είναι το τροφοδοτικό; Ευτυχώς που δεν πήρες καμιά φωτιά. Της chieftec είναι, αλλά είναι πραγματικά το πιο παλιό hardware που έχω μέσα στον υπολογιστή.. Το έχω από το 2007. Μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξω τον -για χρόνια- τίμιο στρατιώτη. ναι ναι ναι ναι ναι και ναι. αλλαξε τροφοδοτικο για να μην παρεις στα χερια οτι εχει μεσα ο πυργος..μην σου πω και το case θα παρεις στα χερια. η pci ζηταει πολυ περισσοτερο ρευμα απο την Onboard η την usb. οποτε λογικο , αφου ειναι ο μονος διαμεσοδιαλαβητης απο το psu στα ηχεια σου. εννοω το ρευμα παει κατευθειαν εκει , ενω στην usb και στην Onboard ισως να υπαρχουν παραπανω mosfets αλλα και μικροτερη ταση και να μην στο εμφανιζει εκει.. κανε παραγγελια τωρα , αλλιως θα σε κανω εγω.. Χαχαχα κατάλαβα μαν... Τι θα προτείνατε να πάρω;
web_assasin Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Παντως αν στο ξανακανει,αν και ακουγεται μπακαλιστικο,τσεκαρε και τα ηχεια σου..
Soopercharged Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Οι ηχοι δεν νομιζω οτι ειναι θεμα τροφοδοτικου ακριβως. Πιο πολυ για παρεμβολες στην καρτα ηχου μου μοιαζουν (απο ενα μη καλα μονωμενο τροφοδοτικο). Εχω κι εγω τα ιδια, οχι σε τοσο εντονο βαθμο (κυριως με την κινηση του κερσορα ακουω παρασιτα στα ηχεια) με αρκετα ακριβο τροφοδοτικο που δεν χωραει αμφισβητηση.
ChimairaX Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Παντως αν στο ξανακανει,αν και ακουγεται μπακαλιστικο,τσεκαρε και τα ηχεια σου.. Το κάνει και με ακουστικά πρέπει να αναφέρω. Είναι θέμα κάρτας ή θέμα τροφοδοσίας. Τα ίδια έκανε και με την ίδια κάρτα με το ίδιο τροφοδοτικό σε άλλη μητρική.
web_assasin Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Τσεκαρε και την καρτα σου,οχι μονο τα ηχεια,σορρυ που το παρελειψα.
ChimairaX Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Τσεκαρε και την καρτα σου,οχι μονο τα ηχεια,σορρυ που το παρελειψα. Παρήγγειλα τώρα νέο PSU. Θα δοκιμάσω όταν μου έρθει. Αν κάνει τα ίδια, τότε φταίει η ήχου 1000%.
centouno Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Ακούς και ένα ηλεκτρονικό σύρσιμο κάθε φορά που κάνεις scroll στον browser σου σωστά;
ChimairaX Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 ^^^ Σωστά. Λοιπόν άλλαξα και τροφοδοτικό.. Τα ίδια. Συνεπώς βγαίνουμε στο συμπέρασμα ότι η κάρτα ήχου είναι κλασμένη και επίσημα.
web_assasin Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 οποτε κανει κατι που ανεβαζει τη λειτουργια του επεξεργαστη θα ακουγεται κατι. δοκιμασε λοιπον μια αλλη καρτα ηχου,θα βρεις με 10 ευρω απο eshop,η δανεισου αν τυχων εχει κανενας φιλος σου..
centouno Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2015 Μην καρκινιάσεις να βοηθήσω προσπαθώ: Αν σίγουρα δοκίμασες σοβαρό(=επώνυμο=certified) τροφοδοτικό αμέλησε αυτή την γραμμή. (αλλιώς βρες-δανείσου ένα της προκοπής) Θέλω πριν προχωρήσεις σε άλλες αγορές να κάνεις upgrade στο τελευταίο διαθέσιμο BIOS της μητρικής σου από την σελίδα του κατασκευαστή, έπειτα να αναζητήσεις κάτω από τις ρυθμίσεις επεξεργαστή τα C1E and CPU EIST και να τα απενεργοποιήσεις. Ανάλογα κατασκευαστή BIOS υπάρχουν μικρές διαφορές στην απεικόνιση και ονομασία τους αλλού θα τα βρεις στα advanced του processor αλλού στο MB Intelligent Tweaker(M.I.T.) αλλού FUN PARK, I really don't care απλά βρες τα :> Αφού απενεργοποιήσεις reboot και δοκιμή αν εξακολουθεί να είναι εκεί η μελωδία της παρακμής μπες και απενεργοποίησε επίσης τα C3/C6/C7 State Support και C.I.A. 2 Αν πάλι μετά από αυτό έχεις θέμα η σωστή σειρά είναι να ελέγξεις τα pin του socket και έπειτα να δοκιμάσεις άλλη κάρτα ήχου//μητρική στην περίπτωση on-board. ^^^ Σωστά. Λοιπόν άλλαξα και τροφοδοτικό.. Τα ίδια. Συνεπώς βγαίνουμε στο συμπέρασμα ότι η κάρτα ήχου είναι κλασμένη και επίσημα.
EASolutions Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Αν αλλαξες τροφοδοτικο τυουλαχιστον εσωσες τον υπολοιπο υπολογιστη , σκεψου οτι μπορει να εκαιγες και καμια motherboard και να ψαχνοσουν μετα ..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα