Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπέρα σας,

Μία ερώτηση θέλω να κάνω, ρωτάω παντού έψαξα και πάρα πολύ και δεν μπόρεσα να βρω σαφής απαντήσεις.

Η μητρική που έχω είναι η G41M-Combo Gigabyte

και δέχεται Ram 800/1066/1333 (O.C.)

θέλω να βάλω πάνω 1333 HyperX .

Έχω δει πολλούς να λένε ότι δεν κάνει boot καν ο υπολογιστής , έχω δει και άλλους να λένε ότι είναι μια χαρά. Μπορεί κάποιος να μου πει τι παίζει και ειδικά για το θέμα του Overclocking?

Μητρική Κάρτα: http://www.e-shop.gr/mitriki-gigabyte-ga-g41m-combo-retail-p-PER.526015

Mνήμη Ram : http://www.e-shop.gr/ram-kingston-hx313c9fbk2-8-8gb-2x4gb-ddr3-1333mhz-hyperx-fury-black-series-dual-channel-kit-p-PER.550853

Επεξεργαστής : Q9450

Ευχαριστώ πολύ

Βαγγέλης

Δημοσ.

Θα πρέπει προφανώς πριν της βάλεις να μπεις στο bios και να ρυθμίσεις της μνήμες να τρέχουν καρφωτά στα 1066 και όχι να ρυθμίζονται αυτόματα (ή στα 800 αν οι μνήμες που έχεις τώρα σηκώνουν μόνο 800)  και αν δουλέψουν σωστά βλέπεις και για 1333 

Για το o/c βλέπεις εδώ.

Οδηγός overclocking για core 2 Duo & Quad cpus

Δημοσ.

το G41 chipset ειναι λιγο περιεργο με τις μνημες.θα πρεπει το συνολο απο τα τσιπακια μνημης που ολοκληρονουν πχ τα 4 γιγα να ειναι 16χ256mb οστε να την αναγνωριση,και να προσεξεις να δεις ποσο ειναι το μαξ που μπορει να παρει σαν μητρικη γτ παιζουν πολλα μπερδεματα με το συγκεκριμένο chipset.

το εψαξα χθες με ενα φιλο που εχει ιδιο τσιπακι μητρικης και το ειδα, αλλα δεν βρίσκω το site να σου το διξω.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά.

TheElf ενδιαφέρον οδηγός θα τον κοιτάξω μιας και από διαδικασίες O.C. δεν ξέρω και πολλά.

nikoc1982 η G41M-Combo δέχεται 8 Giga σαν μέγιστο κάτσε να σου βάλω και το site της μητρικής

http://www.gigabyte.in/products/product-page.aspx?pid=4213#ov

Δημοσ.

Το OC το ξεχνας γιατι η μητρικη εχει οριο 343mhz απο το εργοστασιο. Ουτε οι τασεις το σωζουν ουτε τιποτα. Μονο το pci express freq μπορεις να ανεβασεις και για καθε 1mhz εκει θα κερδιζεις 2fsb...

Αλλα δεν αξιζει γιατι πανω απο τα 108 ρισκαρεις εξωτερικες καρτες γραφικων και ασφαλεια των σατα δισκων.

Οποτε αν εχεις cpu 333mhz μην ελπιζεις πολλα...

Δημοσ.

Με βάση όλα όσα διάβασα και είδα, αποφάσισα να αγοράσω μνήμη RAM στα 1066 hz. Πιο συγκεκριμένα την:

G.skill f3-8500CL7D 1066 Mhz 2 modules 2x4G . Ήρθε σήμερα το πρωί όλο χαρά πάω να την περάσω, και για να μην σας τα πολυλογώ έχω από τις 10 το πρωί μέχρι τώρα προσπαθώ να καταλάβω γιατί ο υπολογιστής δεν ανοίγει. Πιο συγκεκριμένα:

Χρησιμοποιώ μόνο το 1 module στην θέση Dd3-1 . Όταν ανοίγω το pc πάει να κάνει boot και κλείνει, μετά ανοίγει αυτόματα και ξανά τα ίδια... Αν έχετε καμιά ιδέα είμαι ανοιχτός. Έχω διαβάσει όλο το ίντερνετ και λύση δεν έχω βρει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...