djsatos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 καλησπερα. ηθελα την γνωμη σας σαν πιο ειδικοι σε αυτα τα θεματα... εχω το asus k52jr εδω και 6 χρονια περιπου. προσφτατα εφυγε για σερβις και αναβαθμιση σε ειδικο τεχνικο. του εβαλα ssd δισκο και ανεβασα την ram απο 4gb σε 6gb... περιμενω τωρα να μου ερθει ενα djcontroller και θελω πρωτα απο ολα να το σηκωνει το λαπτοπ μου μην μου κανει κανα κολημα η κανα κρασαρισμα και του αλλαξα επισης τον επεξεργαστη απο τον i3-350m που φορουσε του εβαλα τον ι3-370m....μου ειπαν πως με εναν i7 δεν θα εχω κοληματα και προβληματα (latency-κρασαρισματα- κοληματα)...ειδα τον ι7-620m. πως μπορω να ξερω οτι κανει μην τον παραγγειλω τσαμπα και θα εχει διαφορα η να τον αφησω ετσι???? η να παρω αλλο λαπτοπ που θα ηταν το καλυτερο αλλα δυσκολα οικονομικα για αυτο ελεγα να βαλω τον i7-620m...εσεις τι προτεινεται που τα ξερετε καλυτερα γιατι εγω δεν το εχω και τοσο με τα λαπτοπ και pc... επεισης μου ακουγεται πολυ πιο σιγα ο ηχος απο τα ηχεια του λαπτοπ απο πριν μηπως φταινε οι drivers...?????
mphxths Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Ας τα παρουμε με την σειρα 1. εχουν "κοινο" socket . το PGA988 , οποτε αν η μητρικη του φορητου παιρνει τον i3 , θα παρει και τον i7. 2. ιδιο TDP (35watts).. αρα δεν εχεις θεματα με υπερθερμανσεις. 3.ο ι7 ειναι ανωτερος του i3 , προφανως , αλλα απο ο,τι βλεπω σε κατι συγκριτικα , δεν την λες και σουπερ ντουπερ αναβαθμιση. Δες εδω -> http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-620M-vs-Intel-Core-i3-370Mγια μια γενικη εικονα..οι βαθμολογιες τους ειναι σχετικα κοντα. 4.Μιλαμε για 1ης γενιας i3/i7 επεξεργαστες..εχουμε φτασει ηδη σε 4-5η γενια?δεν εχω ιδεα.καπου εκει σιγουρα...αρα μιλαμε για παρωχημενη τεχνολογια...και ως τετοια μονο εσυ μπορεις να κρινεις κατα ποσο αξιζει η αγορα του.Αν δεν μπορεις να παρεις καινουργιο φορητο και αυτο που εχεις τωρα με την αναβαθμιση του επεξεργαστη θα σου κανει την δουλεια σου για το αμεσο μελλον τοτε προχωρα.. Μιλαμε ο πιο φθηνος στο ebay παιζει στα 80-85 ευρω ->http://www.ebay.com/itm/Intel-I7-620M-Q3G5-Q4CB-QS-4M-1333-2-66G-CPU-/231577749761?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item35eb1c0901 Αρα πανω κατω καπου εκει να το υπολογιζεις το κοστος... 5.Για να σε ακομα πιο σιγουρος για την αναβαθμιση , βρες το service manual του φορητου και τσεκαρε οντως οτι υποστηριζει i7 επεξεργαστες..γιατι το socket μπορει να δεχεται i7 αλλα μητρικη/bios και λοιπα να μην το υποστηριζουν...
djsatos Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 ναι αυτο ειδα δεν εχει μεγαλη διαφορα σε βαθμολογια για αυτο ειπα να σας ρωτησω γιατι δεν ειμαι και τοσο καλος σε αυτα... ναι επισης ειδα και την τιμη στο ebay. το service manual πως το βρισκουμε?????
mphxths Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 τα service manuals κυκλοφορουν στο ιντερνετ..για το συγκεκριμενο λαπτοπ ομως δεν καταφερα να βρω κατι... απο κει και περα..αν υποστηριζει τον συγκεκριμενο ή καποιον καλυτερο i7 (υπαρχουν καποιοι 4πυρηνοι που ταιριαζουν στο socket και πιθανον να αξιζει σαν αναβαθμιση..μιας και απο 2πυρηνο πας σε 4πυρηνο)...στα σιγουρα..δεν μπορω να το ξερω.. Ουτε να σου πω παρε τον ταδε επεξεργαστη και δοκιμασε Σκεψου οτι υπαρχουν και επεξεργαστες 3ης γενιας με ιδιο socket ...αλλα χλωμο να υποστηριζονται απο το chipset/bios. Με λιγα λογια υπαρχουν διαφοροι επεξεργαστες που κουμπωνουν στο φορητο σου..ποιοι απο αυτοι θα δουλεψουν στα σιγουρα δεν ξερω..χωρις να δουμε service manual ή καποια λιστα υποστηριζομενων επεξεργαστων για το φορητο αυτο (επισημη λιστα). Και χωρις να ξερουμε ποιοι θα δουλεψουν στα σιγουρα δεν μπορουμε να πουμε απο τωρα ποιοι θα αξιζε να αγοραστουν... Μηπως να κανες υπομονη να μαζευες λεφτα να επαιρνες στο μελλον αλλο φορητο?
djsatos Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 εννοειται πως θα μαζεψω για επομενο λαπτοπ αλλα ελεγα μηπως με κανα 100ευρω εκανα την αναβαθμιση που να κρατουσε κανα χρονο ακομα δυνατος χωρις προβληματα στο live djing και μεινω χωρις δουλεια... για το συγκεκριμενο λαπτοπ πουθενα δεν υπαρχει το manual για αυτο ειπα μηπως μπορουσες και το εβρικσες αλλα αφαντο... στο ebay βρηκα εναν ι7-620m που λεει πως ειναι 4γενιας...μονο ενα μοντελο απο αυτα που εχει ειναι 4ης γενιας αλλα θα κανει?????
Sheogorath Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 i7 620m και 4ης γενιάς, γιοκ... Αν είναι για δουλειά, κάνε την αναβάθμιση. Δοκίμασε να βάλεις αγγελία και εδώ μέσα! Αλλά απο την άλλη... Δεν έχει μεγάλη διαφορά! Ζυγισέ τα. Δυπύρηνος και ο i7
djsatos Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 προς το παρων δεν το σκοτωνω το λαπτοπ επειδη παιζω μουσικη με αυτον... ειναι χαρτι εχει καινουργια μπαταρια ενας που το ειδε μου το ζητησε με 500 ευρω αλλα δεν το εδωσα και το μετανιωσα... εσυ τι τιμη λες να επιανε? 240gb ssd σκληρος δισκος με 6gbραμ καρτα γραφικων 1gb ati 5470 cpu i3 370m sta 2,4ghz windows 7 64bit. αν βγαλει ενα χρονο ακομα και σηκωνει το καινουργιο dj controller θα μαζεψω λεφτα σιγουρα για καινουργιο λαπτοπ...
Sheogorath Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 προς το παρων δεν το σκοτωνω το λαπτοπ επειδη παιζω μουσικη με αυτον... ειναι χαρτι εχει καινουργια μπαταρια ενας που το ειδε μου το ζητησε με 500 ευρω αλλα δεν το εδωσα και το μετανιωσα... εσυ τι τιμη λες να επιανε? 240gb ssd σκληρος δισκος με 6gbραμ καρτα γραφικων 1gb ati 5470 cpu i3 370m sta 2,4ghz windows 7 64bit. αν βγαλει ενα χρονο ακομα και σηκωνει το καινουργιο dj controller θα μαζεψω λεφτα σιγουρα για καινουργιο λαπτοπ... Με παρεξήγησες Ενοούσα βάλε αγγελία για τον επεξεργαστή. Πολλά πουλάνε και ίσως βρεις... Τώρα για το λάπτοπ θα έδινα μαξ 350-380 ευρώ. Αντε 400 λόγω δίσκου
djsatos Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 λαθος καταλαβες δεν το σπρωχνω γιατι οπως προειπα ειναι εργαλειο της δουλειας μου....ευχαριστω πολυ παντως.
mphxths Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Για φορητο με επεξεργαστη 1ης γενιας να πω την μαυρη μου αληθεια δεν θα εδινα πολλα Κυκλοφορουν στο ebay κατα διαστηματα κατι καλες περιπτωσεις με 2ης/3ης γενιας..ο ssd/ram δεν ειναι ιδιαιτερο κινητρο Για μενα τουλαχιστον..ειναι κομματια που μπαινουν και βγαινουν...η ουσια ειναι ο επεξεργαστης/μητρικη και η ποιοτητα κατασκευης..για μενα παντα Απο κει και περα οπως ειπα , αν σε καλυπτει στην δουλεια σου , γιατι μην ξεχναμε ενα μηχανημα ειναι πανω απο ολα εργαλειο..και οσο δουλευει το εργαλειο..η αλλαγη του απλα ειναι πολυτελεια. Οποτε αν σε καλυπτει πορευεσαι με αυτο. Οπως ειπα παιζουν 1ης γενιας 4πυρηνοι i7 π.χ. 720qm/740qm κλπ (ανεβαινουν κατα 10 στα watts αλλα γενικοτερα δεν θαναι ιδιαιτερο προβλημα). Αν παιζουν στα σιγουρα ομως..αν υποστηριζονται δηλ απο το chipset δεν εχω ιδεα... Και οι συγκεκριμενοι ειναι παμφτηνοι στο ebay..π.χ. http://www.ebay.com/itm/Intel-Core-i7-720QM-SLBLY-CPU-Microprocessor-1-60GHz-BY80607002907AH-/141680057391?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20fcca1c2f Κανα 50αρι συνολο πρεπει να βγαινει και πολλα λεω... Ενας αλλος τροπος να δουμε τι cpu σηκωνει το μηχανημα ειναι να βρεις το ακριβες μοντελο της μητρικης του ή και του chipset του. Δοκιμασε με διαφορα προγραμματα που δινουν πληροφοριες για το μηχανημα π.χ. cpu-z , aida κλπ κλπ 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα