Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και καλό μήνα.

Ο σταθερός υπολογιστής μου μερικές φορές ενώ δουλεύει κανονικά ξαφνικά σταματάει να δίνει σήμα στην οθόνη, και αφού κάνω reset(ή αν τον σβήνω από το power και τον ανάψω ξανά) το μόνο που κάνει είναι να μου βγάζει στην οθόνη το logo του bios και αμέσως μετά πάλι χάνει το σήμα η οθόνη. Το πρόβλημα λύνεται μετά από πολλές προσπάθειες επανεκκίνησης. Κάποιος γνωστός μου είχε πει πως αυτό είναι πρόβλημα software, οπότε δεν έδωσα και πολύ σημασία μια και αυτό το κάνει πολύ σπάνια(μια φορά στους 3 ή 6 μήνες περίπου).

Επίσης μου κάνει και κάτι ακόμα, όσο το τροφοδοτικό είναι κανονικά στο ρεύμα όσο είναι σβηστός ο υπολογιστής μόλις πατήσω το power ξεκινάει κανονικά, αν όμως στο μεταξύ το βγάλω από την πρίζα ή κλείσω το διακοπτάκι του τροφοδοτικού μόλις πατήσω το power ξεκινάνε τα ανεμιστηράκια και ανάβουν τα λαμπάκια για 1 δεύτερο, σβήνουν όλα για 3 δεύτερα(σύμπτωμα βραχυκυκλώματος από όσο ξέρω είναι αυτό), και αμέσως μετά ξεκινάει κανονικά.

Όλα αυτά μέχρι το Σάββατο, που έφερε ένα φιλαράκι έναν PATA δίσκο για να μεταφέρουμε τα αρχεία του σε εξωτερικό usb δίσκο. Κατά τη διάρκεια μεταφοράς αρχείων έπαθε ακριβώς το ίδιο(δεν έδινε σήμα στην οθόνη), και μετά από πολλά reset δεν κατάφερα να τον ξεκινήσω. Έβγαλα από πάνω ότι usb είχα, έβγαλα το dvd rom, έβγαλα εντελώς τους σκληρούς, αλλά τίποτα. Ξεκίνησε μόνο αφού πρώτα έβγαλα το τροφοδοτικό από το ρεύμα και το ξαναέβαλα.

Ε από τότε μου κάνει διάφορα, μερικές φορές αργεί το Bios να "δει" τους σκληρούς, μερικές φορές αφού μπει στα windows δεν βλέπει τους PATA σκληρούς, στα καλά καθούμενα παγώνει και δεν μπορώ να κάνω τίποτα εκτός από reset, και μερικές φορές όταν κάνω τερματισμό κολλάει στο "shutting down" και δεν σβήνει.

Τι μπορεί να φταίει? Αν φταίει το τροφοδοτικό, τι μπορώ να κάνω για να σιγουρευτώ?

Από θερμοκρασίες είμαι πολύ χαμηλά, οι δίσκοι μου έχουν 100% υγεία σύμφωνα με το HD sentinel.

Το σύστημα μου έχει τα εξής:

PSU: http://www.e-shop.gr/heroichi-ace-420pb-420w-p-PER.700137

Μ/Β: asrock G41MH/USB3

CPU: Q9400

RAM: CORSAIR 2x2GB VALUE SELECT 1333

GPU: onboard

1xHDD SATA(system)

2xHDD PATA(storage)

windows 7 64bit

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Δημοσ.

οπως ειπε και ο μαρκος , λογικα το τροφοδτικο ειναι . ειναι πολυ παλιο οποτε πιθανον εχει φαει τα ψωμια του . ομως για να σιγουρευτεις οτι ειναι τροφοδοτικο θα ελεγα Nα δανειστεις ενα αλλο και να δεις αν σου κανει τα ιδια .

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό δεν φαίνεται πολυ σοι, καλύτερα να παρεις ένα καινούργιο. Πόσο καιρό το έχεις;

Γιατί δεν σου φαίνεται πολύ σόι? Τα Heroichi ήταν(λέω ήταν γιατί δεν υπάρχει η μάρκα πλέον) από τα επώνυμα με κορυφαία ποιότητα υλικών, και μάλιστα από τα πιο τίμια της αγοράς. Το συγκεκριμένο έχει ξεχωριστές 12βολτες γραμμές για μητρική και κάρτα γραφικών, 195w compined power σε 5v & 3.3v ενώ άλλα 600άρια την ίδια εποχή είχαν κάτω από 150w, σχεδόν όλα τα είδη προστασίας κτλ. Το συγκεκριμένο το ακριβοπλήρωσα(έστω με τα δικά μου δεδομένα) γιατί είχα πάθει ζημιά από φτηνό τροφοδοτικό.

7-8 χρόνια περίπου το έχω, αλλά δεν πρόκειται να το πετάξω μόνο και μόνο για αυτό.

οπως ειπε και ο μαρκος , λογικα το τροφοδτικο ειναι . ειναι πολυ παλιο οποτε πιθανον εχει φαει τα ψωμια του . ομως για να σιγουρευτεις οτι ειναι τροφοδοτικο θα ελεγα Nα δανειστεις ενα αλλο και να δεις αν σου κανει τα ιδια .

Λίγο δύσκολο αυτό, τα προβλήματα δεν τα κάνει συνέχεια, πρέπει να βρω κάποιον που να μπορεί να μου δανείσει τροφοδοτικό για ημέρες.

Δημοσ.

Μέτρησε το πρώτα με ένα πολυμετρο μη το αλλάξεις  μόνο με την σκέψη ότι ίσως έχει πρόβλημα

Δημοσ.

Heroichi= Hec είναι μέσα στις "αξιόπιστες" εταιρίες.

για να βγάλεις ασφαλείς συμπέρασμα,πρέπει να δοκιμάσεις άλλο psu.

Δημοσ.

Μέτρησε το πρώτα με ένα πολυμετρο μη το αλλάξεις  μόνο με την σκέψη ότι ίσως έχει πρόβλημα

Εγώ μόνο τάση ξέρω να μετράω με το πολύμετρο, τι ακριβώς πρέπει να μετρηθεί?

Heroichi= Hec είναι μέσα στις "αξιόπιστες" εταιρίες.

για να βγάλεις ασφαλείς συμπέρασμα,πρέπει να δοκιμάσεις άλλο psu.

Εδώ και σχεδόν 3 ημέρες ο υπολογιστής μου δουλεύει άψογα, φαντάζομαι πως σε αυτό το διάστημα δεν θα έβλεπα καμία διαφορά αν είχα βάλει άλλο τροφοδοτικό.

Δημοσ.

Ειναι πολυ καιρος που σου κανει αυτα τα πραγματα?Τα εκανε απο την αρχη που το ειχες στησει η εδω και καποιο σχετικα μικρο χρονικο διαστημα,π.χ. εδω και ενα χρονο?

Δημοσ.

Ειναι πολυ καιρος που σου κανει αυτα τα πραγματα?Τα εκανε απο την αρχη που το ειχες στησει η εδω και καποιο σχετικα μικρο χρονικο διαστημα,π.χ. εδω και ενα χρονο?

Αυτό που περιγράφω στην πρώτη παράγραφο του αρχικού post(βλέπω το logo του bios και αμέσως μετά δεν πάει καθόλου σήμα στην οθόνη) το κάνει εδώ και 4-5 χρόνια, αλλά πολύ σπάνια, μια φορά στους 3 με 6 μήνες.

Τα υπόλοιπα συμπτώματα τα είχα μόνο το τελευταίο σαββατοκύριακο, από τη Δευτέρα μέχρι και τώρα δουλεύει άψογα.

Το τροφοδοτικό αυτό το έχω κάπου 7-8 χρόνια.

Δημοσ.

Αν το εκανε τα τελευταια 1-2 χρονια θα υποπτευομουν την μπαταρια της μητρικης,τωρα δεν ξερω,περιεργο και σπανιο προβλημα.

Δημοσ.

H μπαταρία της μητρικής ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΟΤΕ πρόβλημα στην λιτουργία του υπολογιστή, παρα μόνο αν πέθανε ο υπολογιστής θα έχανε τις ρυμίσεις της ημερομηνίας και τυχόν settings του bios τίποτε άλλο

• Like 1
Δημοσ.

<p>H μπαταρία της μητρικής ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΟΤΕ πρόβλημα στην λιτουργία του υπολογιστή, παρα μόνο αν πέθανε ο υπολογιστής θα έχανε τις ρυμίσεις της ημερομηνίας και τυχόν settings του bios τίποτε άλλο</p>

Λοιπόν μέτρα τι βγάζει το psu με ένα πολυμετρο δεύτερο αφού σου κάνει έστω και σπάνια πρόβλημα στο boot δες τα stand off της μητρικής για το στατικό αν τα χεις σωστά από κει και ύστερα αν δε δουλέψει αυτό εγώ θα δοκίμαζα το τροφοδοτικό σε άλλη mobo για να δεις από εκεί και πέρα τη mobo gpu κλπ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...