Moderators Malthador Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Moderators Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, vag.patrick said: οχι Maltha ..ειναι οδηγια αυτη η μλκια και τσαμπα μπλεκουν κοσμο...Δηλαδη ελα στο μυαλο και την λογικη ενος καταστηματος (δε μιλαω κατευθειαν για πολυ εθνικες) και πες μου ποιος θα τον πιστωσει/καλυψει για το 2ο ετος (ετσι οπως το θετεις εσυ) για τα εξοδα των ανταλλακτικων και επισκευης? Δε προκειται να το κανει κανεις εφοσον δε τον τηρει ο κατασκευαστης... Η Ε.Ε πολλα ζηταει και τα μισα ειναι πιπες , εγω ειμαι και καταναλωτης και εργαζομαι σε καταστημα τεχνολογιας ( απτα μικρα) , δεν εβγαλε κανεις ποτε ακρη σε καμια περιπτωση ειτε πηγε συνηγορο ειτε οποθδηποτε αλλου... Απλη οδηγια δινουν και δεν τους επιβαλει κανεις να σε καλυψουν με 2ο ετος... Εκτός από απλή οδηγία είναι και νόμος του κράτους, ο 2251/1994, ο οποίος επανακαθορίζεται με τον 4512/2018: - Αποσαφηνίζεται και επανακαθορίζεται ότι όλα τα αγαθά καλύπτονται από δωρεάν διετή νόμιμη εγγύηση. Το αν είναι δίκαιο ή άδικο για το κατάστημα είναι άλλο θέμα, πάντως ο νόμος είναι σαφής. Αν θες την άποψή μου, δεν είναι άδικο. Το κατάστημα είναι υποχρεωμένο να προσφέρει after-sales support, υποτίθεται περιλαμβάνεται μέσα στο κέρδος του αυτή του η υποχρέωση. Το πως θα το κάνει είναι πρόβλημά του και δεν αφορά τον καταναλωτή. Και για να είμαστε ακριβείς, στον ν.4512/2018, άρθρο 100, παράγραφος 5 λέει: «15. νόμιμη εγγύηση: η ευθύνη του πωλητή για πραγματικά ελαττώματα και έλλειψη συνομολογημένων ιδιοτήτων σύμφωνα με το άρθρο 5 του παρόντος και τα άρθρα 534 επ. του Αστικού Κώδικα, 16. εμπορική εγγύηση: κάθε ανάληψη υποχρέωσης από τον πωλητή ή τον παραγωγό (εγγυητή) προς τον καταναλωτή πλέον της νόμιμης εγγύησης, για επιστροφή του καταβληθέντος τιμήματος ή για αντικατάσταση, επισκευή ή συντήρηση με οποιοδήποτε τρόπο των αγαθών αν αυτά δεν ικανοποιούν τις προδιαγραφές ή οποιαδήποτε άλλη απαίτηση, οι οποίες αναφέρονται στη δήλωση της εγγύησης ή στη σχετική διαφήμιση και είναι διαθέσιμες κατά τη στιγμή ή πριν από τη σύναψη της σύμβασης.» Οπότε, για την νόμιμη διετή εγγύηση ευθύνεται εξ' ολοκλήρου ο πωλητής, για την εμπορική εγγύηση ευθύνεται ο πωλητής ή ο κατασκευαστής, ανάλογα ποιός την προσφέρει. Αν το Πλαίσιο πχ πουλάει μία κάρτα γραφικών που έχει 3 χρόνια εγγύηση, για τα 2 πρώτα ευθύνεται το Πλαίσιο και για το τρίτο έτος μπορεί να σε στείλει στην αντιπροσωπεία. 36 minutes ago, sotirisl said: δυστυχώς η περιβόητη αυτή οδηγία έχει ένα όμορφότατο παραθυράκι: "Όταν αυτό το ελάττωμα ή η έλλειψη εμφανίζεται εντός έξι μηνών από τον χρόνο της πώλησης τεκμαίρεται ότι αυτό υπήρχε ήδη κατά τον χρόνο της πώλησης. Αντίθετα, για τα ελαττώματα ή ελλείψεις που εμφανίζονται από τον 7ο μήνα και μετά ο καταναλωτής πρέπει να αποδείξει ότι αυτά δεν δημιουργήθηκαν μετά την παραλαβή του προϊόντος." Και αυτή την φράση επικαλούνται πάρα πολλοί πωλητές για να μην παρέχουν την κάλυψη.... Χιλιοσυζητημένο... Το έχουμε αναλύσει ξανά και μάλιστα πρόσφατα, και δεν βγαίνει συμπέρασμα στο τι σημαίνει «πραγματικο ελαττωμα». Μόνο ο Άρειος Πάγος μπορεί να μας λύσει την απορία, αλλά δεν έχει φτάσει υπόθεση του είδους ακόμα εκεί. Και το πιθανότερο είναι ότι δεν θα αφήσει κάποια εταιρεία να φτάσει εκεί κάποια τέτοια υπόθεση για να μην δημιουργηθεί δεδικασμένο. Επεξ/σία 6 Μαΐου 2018 από Malthador
sotirisl Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) μα δεν λεω κάτι διαφορετικό από αυτά που προκύπτουν από τα παραπάνω: αφενός μεν υπάρχει ένας νόμος και μια οδηγία, αφετέρου δε ο νόμος δεν εξασφαλίζει με κάποιο τρόπο ότι έχεις διετή εγγύηση. Επεξ/σία 6 Μαΐου 2018 από sotirisl
Mistwalker Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Μεχρι και στο splatoon υπαρχει παραγκα.Αφου δεν κερδισε ουτε και τωρα η ομαδα της marina με τον leonardo δεν θα κερδισει ποτε.Ολοι pearl απο εδω και περα για σιγουρες νικες 1
chill Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 22 ώρες πριν, chek2fire είπε owlboy και μας έρχεται απίστευτος κολέκτορας \ http://game20.gr/owlboy-limited-edition-announced/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+Game20+(Game+2.0) Το manual πλέον είναι χαρακτηριστικό στις Limited ? Δεν άντεξα σήμερα και πήρα το DK, όχι ότι το έβαλα Just saying. Η δεύτερη physical κόπια μου για το switch. Πιο αδιάφορη πεθαίνεις σαν το botw.... μόνο η κασέτα κ τέλος. Πλέον αποκλειστικά digital κ στο switch για μένα κ πλην ελαχίστων εξαιρέσεων μόνο σε ενδεχόμενο sale. Sorry Nintendo αλλά τα κουτατα σου είναι τραγικά,αδιάφορα κ πιάνουν πολύτιμο χώρο.
Pitsifrikos Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Το θέμα είναι ότι είναι φθηνότερα αλλιώς και εγώ όλα digital θα τα έπαιρνα.
dekulinkgr Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Mistwalker είπε Μεχρι και στο splatoon υπαρχει παραγκα.Αφου δεν κερδισε ουτε και τωρα η ομαδα της marina με τον leonardo δεν θα κερδισει ποτε.Ολοι pearl απο εδω και περα για σιγουρες νικες Εγω σε σχεδον ολα τα splatfest διαλεγω pearl και ας μην υποστηριζω την επιλογη της μερικες φορες.Την προτιμω απο την marina 😛😛😛 Παντως στην Ιαπωνια σχεδον ολοι επιλεγουν την pearl. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2018 από dekulinkgr
orck Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 1 ώρα πριν, chill είπε Το manual πλέον είναι χαρακτηριστικό στις Limited ? Δεν άντεξα σήμερα και πήρα το DK, όχι ότι το έβαλα Just saying. Η δεύτερη physical κόπια μου για το switch. Πιο αδιάφορη πεθαίνεις σαν το botw.... μόνο η κασέτα κ τέλος. Πλέον αποκλειστικά digital κ στο switch για μένα κ πλην ελαχίστων εξαιρέσεων μόνο σε ενδεχόμενο sale. Sorry Nintendo αλλά τα κουτατα σου είναι τραγικά,αδιάφορα κ πιάνουν πολύτιμο χώρο. Το πλεονεκτημα οτι οταν βαρεθεις το παιχνιδι μπορεις να το πουλησεις δεν σε ενδιαφερει καθολου; Και μιλαμε για Nintendo που το παιχνιδι θα εχει αξια. Εδω το παλιο για την αποτυχημενη κονσολα WiiU εχει μεγαλυτερη αξια απο παιχνιδια που βγηκαν πριν απο 6 μηνες στο Playstation.
Mistwalker Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 13 λεπτά πριν, dekulinkgr είπε Εγω σε σχεδον ολα τα splatfest διαλεγω pearl και ας μην υποστηριζω την επιλογη της μερικες φορες.Την προτιμω απο την marina 😛😛😛 Παντως στην Ιαπωνια σχεδον ολοι επιλεγουν την pearl. Σχεδον σε ολα τα splatfest και στα 3 region το αποτελεσμα ειναι το ιδιο.Πιο δημοφιλης η επιλογη της marina και στα solo και team matches να νικαει η pearl.1 φορα νομιζω εχει νικησει η marina.
chek2fire Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 49 λεπτά πριν, dekulinkgr είπε Εγω σε σχεδον ολα τα splatfest διαλεγω pearl και ας μην υποστηριζω την επιλογη της μερικες φορες.Την προτιμω απο την marina 😛😛😛 Παντως στην Ιαπωνια σχεδον ολοι επιλεγουν την pearl. εγώ πάντα marina
Mistwalker Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 27 λεπτά πριν, orck είπε Το πλεονεκτημα οτι οταν βαρεθεις το παιχνιδι μπορεις να το πουλησεις δεν σε ενδιαφερει καθολου; Και μιλαμε για Nintendo που το παιχνιδι θα εχει αξια. Εδω το παλιο για την αποτυχημενη κονσολα WiiU εχει μεγαλυτερη αξια απο παιχνιδια που βγηκαν πριν απο 6 μηνες στο Playstation. Δεν ειναι για ολους πλεονεκτημα. Ας πουμε για μενα οταν αγοραζω το physical game οτι τιμη και να ειναι,θελω να το εχω σαν συλλογη και ας το βαρεθω.Τωρα αν πεσω σε περιπτωση οπως τα κατεστραμενα games με τις μηχανες ή το wwe2k τοτε ναι να το δωσω οσο κι οσο να μην το βλεπω.Σαν αγορες παντως τα digital ειναι πολυ καλυτερα στις τιμες.Πηρα το dragon ball 30€ digital που μεταχειρισμενο κανει καπου στα 45€ μεχρι και στις ξενες αγορες και καινουριο full price ακομα στα 55-60€.Απλως οταν μπορεις να το εχεις και σε catridge εκει χαλιεμαι γιατι ξερεις οτι θα το παρεις πιο φτηνα σε digital αλλα το physical εχει αλλη γλυκα και ας εχει μονο ενα catridge με τη θηκη και το εξωφυλλο μιας μεριας.
Moderators Malthador Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Moderators Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Για εμένα το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των digital αγορών είναι να έχεις ανά πάσα στιγμή όλα τα games σου μαζί σου. Πράγμα που έχει υπερπολλαπλάσια σημασία σε ένα φορητό σύστημα απ' ότι σε μια σταθερή κονσόλα. Για παράδειγμα στο πισί μου έχω 300 games installed από τα 1100 που έχω στο Steam. Στο CFW'ed 3DS μου έχω μία 64άρα καρτα με όλα τα 3DS games που με ενδιαφέρουν και μία 16άρα κάρτα μέσα στην flashcard μου με όλα τα NDS games που με ενδιαφέρουν (και μιλάμε για πολλά games συνολικά). Αυτό το επιχείρημα πάει περίπατο στο Switch όμως, στο οποίο έχω 128άρα κάρτα και είναι μισογεμάτη μόνο με demos και με το χώρο που απαιτούν physical games όπως το DOOM, το LA Noire κλπ, games που τα έχω αγορασμένα σε physical μέσο. Δηλαδή αν αποφάσιζα αύριο να ξεφορτωνόμουν τα 10-11 physical games που έχω και να τα αγοράζα όλα digital, η κάρτα που έχω δεν θα αρκούσε. Δηλαδή δεν θα μπορούσα να είχα πάνω από 10-15 games μαζί μου, πράγμα αστείο για τα δικά μου δεδομένα πάντα. Οπότε αναγκαστικά στο NSw έχω αλλάξει ρότα και αγοράζω τα πάντα physical. Φυσικά θα γίνω γραφικός και θα επαναλάβω για ακόμα μια φορά ότι αυτό το πρόβλημα λύνεται πανεύκολα, αν αποφασίσουν να μας αφήνουν να κάνουμε store τα digital games μας σε εξωτερικό σκληρό και όχι μόνο σε microSD κάρτα. Αλλά δεν πειράζει, το hack είναι κοντά, δεν χρειάζεται να περιμένουμε την Ν. 2
chill Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 7 ώρες πριν, orck είπε Το πλεονεκτημα οτι οταν βαρεθεις το παιχνιδι μπορεις να το πουλησεις δεν σε ενδιαφερει καθολου; Και μιλαμε για Nintendo που το παιχνιδι θα εχει αξια. Εδω το παλιο για την αποτυχημενη κονσολα WiiU εχει μεγαλυτερη αξια απο παιχνιδια που βγηκαν πριν απο 6 μηνες στο Playstation. Τουλάχιστον για εμένα που αγοράζω σχεδόν αποκλειστικά 1st party τίτλους - και κανένα indie - χλωμό να πουλήσω τίτλους του switch. Καλός ο Mario, η Samus, ο Link, ο Donkey αλλά από εκεί και πέρα και εφόσον έχω PS οι multiplatform τίτλοι στο switch είναι no go για εμένα. Όλα τα multi θα αγοραστούν στη sony που είναι μπόμπα σε προσφορές. Το θέμα είναι οι συσκευασίες της nintendo είναι απλά τραγικές και αυτό δεν αλλάζει όποια προσέγγιση και να έχει κάποιος πάνω στα παιχνίδια (τα κρατάω για πάντα/ τα πουλώ όταν τα βαρεθώ). Να φανταστείς το DKTF το οπισθόφυλλο το έχει ακριβώς ίδιο και μέσα. Δεν μπήκαν στον κόπο να φτιάξουν ξέρω γω ρε παιδί μια photo με την Kong Family να βάλουν ή οτιδήποτε άλλο...2φορές το ίδιο φύλλο. ΤΡΑΓΙΚΟ!!! Κατά τα έπαιξα λίγο DK. Είναι το πρώτο παιχνίδι που αισθάνομαι ότι πράγματι ελέγχω γορίλα...μου δίνει την αίσθηση βάρους ο char και δεν χοροπηδάει από εδώ και από εκεί λες και είναι η Peaches. Το DKCR μου είχε δώσει ωστόσο πολύ μεγαλύτερη ικανοποίηση σαν πρώτη εντύπωση σε σχέση με το TF. Είναι νωρίς ακόμη φυσικά απλά το αναφέρω. 2
orck Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Επειδή έχω και ps4 υπάρχουν φυσικά παιχνίδια που έχουν μέσα ένα φυλαδιακι που συνήθως διαφημίζει το deluxe pack/season pass αλλά υπάρχουν παιχνίδια που δεν έχει τίποτα μέσα. Απόλυτος τίποτα. Προσωπικά δεν με χαλάει αυτό. Και που είχαν εγχειρίδια τα είχα διαβάσει ποτέ; Στην καλύτερη ένα ξεφύλλισμα
chill Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 1 λεπτό πριν, orck είπε Επειδή έχω και ps4 υπάρχουν φυσικά παιχνίδια που έχουν μέσα ένα φυλαδιακι που συνήθως διαφημίζει το deluxe pack/season pass αλλά υπάρχουν παιχνίδια που δεν έχει τίποτα μέσα. Απόλυτος τίποτα. Προσωπικά δεν με χαλάει αυτό. Και που είχαν εγχειρίδια τα είχα διαβάσει ποτέ; Στην καλύτερη ένα ξεφύλλισμα Έχω πάψει να αγοράζω physical στο PS4. Η τελευταία μου αγορά ωστόσο το ni no kuni 2, είχε μέσα postcards. Οk no big deal αλλά είχε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις