Προς το περιεχόμενο

Nintendo Switch Topic v1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Deghinsea είπε

Το πιο τραγικό της τιμολόγησης είναι ότι το DKC:TF στο wiiu κυκλοφορεί εδώ και 3 χρόνια στη σειρά nintendo selects με επίσημη τιμή 25€ σε retail και στο eshop. Και έρχονται τώρα να ζητήσουν 60€ για την έκδοση του Switch. Μεγάλη γκάφα πραγματικά. 

Στο eshop του wiiu δεν υπάρχει πλέον. Είπαμε φραγκοφονιάδες  εκεί στην nintendo, αλλά όχι χαζοί.

http://www.ninty.gr/home/news/exafanistike-to-donkey-kong-country-tropical-freeze-apo-to-eshop-toy-wii-u/

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, vagosvts7 said:

Τουλάχιστον το pro σε έναν χρόνο θα μπορείς να το πάρεις στα 10 ευρώ και το fifa στα μισά της χρονιάς σίγουρα στη μισή τιμή ..

Το mario kart και το zelda του switch που είναι πάνω από χρόνο παιχνίδια μπείτε στο skroutz να δείτε τι τιμή κρατάνε ..Και δεν λέω για τις μεγάλες αλυσίδες που είναι 60+ ..

Και ακόμα χειρότερα είναι ότι τα δύο παιχνίδια που ανέφερα είναι και στο wii u , δεν είναι κάτι το καινούργιο ..

Ναι αγαπάμε Ninty μεγαλώσαμε με αυτήν αλλά στις τιμές  των παιχνιδιών και στις κονσόλες της , είναι άστα να πάνε κατά την γνώμη μου, δεν λένε να πέσουν ..

Πάντως, εγώ προσωπικά διαφωνώ με τη γρήγορη απαξίωση των τιμών των games, ειδικά όταν μιλάμε για τίτλους πρώτης γραμμής. Αγόρασα day one το BotW και ξέρω ότι ένα χρόνο μετά μπορώ να το πουλήσω μεταχειρισμένο και να πιάσει κάτι για να αγοράσω τον επόμενο τίτλο που θέλω. Αγόρασα day one το God of War και το έκανα με μισή καρδιά, αφού ξέρω εκ των προτέρων ότι σε ένα τετράμηνο θα έχει πέσει στα μισά η τιμή καινούριου.

Και για του λόγου το αληθές, έχω μία αγγελία εδώ με δύο X1 games, το Quantum Break και το FM5. Σκεπτόμενος ότι καινούρια έχουν €40, τα έχω βάλει €20 με μεταφορικά δικά μου (που είναι €5 με κούριερ), δηλαδή ουσιαστικά δίνω δύο ΑΑΑ τίτλους για €15. Ε εδώ και 4 μήνες που τρέχω κάθε τόσο την αγγελία είναι ζήτημα αν έχουν ενδιαφερθεί 2 άτομα όλα κι όλα και εν τέλει δεν αγόρασαν. Πόσο πιο χαμηλά να βάλω ένα μεταχειρισμένο game; Να τα δώσω για 5 ευρώ το καθένα ξέρω ΄γω;

Δεν κατανοώ γιατί θεωρείτε ότι είναι θεμιτό να πιάνουν πάτο τα καλά games.

Και βασικά υπάρχει λόγος που συντρίβουν τις τιμές των καινούριων games μετά από λίγο καιρό η MS και η Sony. Η κλασική τακτική να μας σπρώξουν στην all-digital αγορά.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Malthador είπε

Πάντως, εγώ προσωπικά διαφωνώ με τη γρήγορη απαξίωση των τιμών των games, ειδικά όταν μιλάμε για τίτλους πρώτης γραμμής. Αγόρασα day one το BotW και ξέρω ότι ένα χρόνο μετά μπορώ να το πουλήσω μεταχειρισμένο και να πιάσει κάτι για να αγοράσω τον επόμενο τίτλο που θέλω. Αγόρασα day one το God of War και το έκανα με μισή καρδιά, αφού ξέρω εκ των προτέρων ότι σε ένα τετράμηνο θα έχει πέσει στα μισά η τιμή καινούριου.

Και για του λόγου το αληθές, έχω μία αγγελία εδώ με δύο X1 games, το Quantum Break και το FM5. Σκεπτόμενος ότι καινούρια έχουν €40, τα έχω βάλει €20 με μεταφορικά δικά μου (που είναι €5 με κούριερ), δηλαδή ουσιαστικά δίνω δύο ΑΑΑ τίτλους για €15. Ε εδώ και 4 μήνες που τρέχω κάθε τόσο την αγγελία είναι ζήτημα αν έχουν ενδιαφερθεί 2 άτομα όλα κι όλα και εν τέλει δεν αγόρασαν. Πόσο πιο χαμηλά να βάλω ένα μεταχειρισμένο game; Να τα δώσω για 5 ευρώ το καθένα ξέρω ΄γω;

Και βασικά υπάρχει λόγος που συντρίβουν τις τιμές των καινούριων games μετά από λίγο καιρό η MS και η Sony. Η κλασική τακτική να μας σπρώξουν στην all-digital αγορά.

Τι προτιμάς  φίλε μου να αγοράζεις φθηνά  η  ακριβά τα παιχνίδια ? Νομίζω το πρώτο .. Και τα δύο παινχίδια που ανάφερα είναι port του wii u ..

Σε ένα πράγμα βγάζω το καπέλο στη Nintendo (εκτός τα δικά της παιχνίδια)  ότι οι κονσόλες της δεν χαλάνε εύκολα ..

Επεξ/σία από vagosvts7
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, vampao είπε

Στο eshop του wiiu δεν υπάρχει πλέον. Είπαμε φραγκοφονιάδες  εκεί στην nintendo, αλλά όχι χαζοί.

http://www.ninty.gr/home/news/exafanistike-to-donkey-kong-country-tropical-freeze-apo-to-eshop-toy-wii-u/

Μια χαρά υπάρχει στο eshop. Για 1-2 μέρες κατέβηκε αλλά επανήλθε.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Deghinsea είπε

Μια χαρά υπάρχει στο eshop. Για 1-2 μέρες κατέβηκε αλλά επανήλθε.

Δεν έχω wiiu αλλά το είδα σε δυο sites για αυτό το ανέφερα, και μου φάνηκε και λογική κίνηση. Τώρα να έχει το ίδιο game διαφορά τιμής 35ε στις δυο κονσόλες, ε αυτό δεν μου φαίνεται και τόσο λογικό.

Δημοσ.

δε σας φαινεται λογικο απο ποια αποψη??? 17 εκατομυρια το switch με τη βια 12 to wiiu και απο αυτα αναθεμα αν το 80% ειναι ενεργο... Ελα στην θεση της νιντεντο και βρες εναν λογο να μην κανει αρπαχτη με ενα τοσο καλο Platformer με αυτα τα νουμερα...στην τελικη τ σκεφτεσαι οπως ο maltha και λες 60€ το πηρα τον Μαιο το 18 ,30€ η 40€ θα το πουλησω και τον Μαιο του 19... τοσο απλα. Και παλι κερδισμενος βγαινεις...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Mistwalker είπε

https://nintendoeverything.com/donkey-kong-country-tropical-freeze-switch-reviews-roundup/

Το σαπακι ακομα και στα reviews χαλια τα παει:P

Εχω λιωσει στα γελια με το review του gamespot.

6/10 για την εκδοση του Wii U 

9/10 για την εκδοση του Switch :D:D

3 ώρες πριν, Malthador είπε

Στο πρωτο σου παραδειγμα ομως το γνωριζεις για το god of war και ξερεις ομως οτι αν για παραδειγμα περιμενεις μεχρι τις γιορτες ας πουμε θα το παρεις σιγουρα φθηνοτερα το παιχνιδι.Ακομα και αν το παρεις day one εχεις την επιλογη να το δωσεις στο πρωτο διαστημα(μιας και ειναι μικροτερο σε διαρκεια)αν δεν το θες για συλλογη και να μην εχεις χασουρα επειδη εχει μεγαλη ζητηση.Στην περιπτωση του zelda ομως για οποιον αγορασει Switch πχ φετος θα νιωσει καπως να πληρωσει μετα απο 1 χρονο full price το παιχνιδι.

Θελεις να μου πουλησεις το Zelda 60ευρω σημερα?Βγαλε μια goty εκδοση με δωρεαν τα dlc που εχουν βγει.Εγω εκει ξενερωνω,οχι τοσο αν κοστιζει οσο κοστιζει 1 χρονο τωρα(γιατι λες παει στο καλο τεραστιο παιχνιδι ειναι,εχει φοβερο gameplay θα τα βγαλει τα λεφτα του και με το παραπανω και αξιζει και για συλλογη),οσο οτι εχει και dlc.Επειδη το κουβεντιαζω αυτο και με φιλους μου οι οποιοι ναι μεν ψηνονται για το switch λογω exclusives,μετα οποτε τους αναφερω ποσο κοστιζουν τα παιχνιδια για να τα αγορασουν εκει ειναι που του ριχνουν με το καλημερα ακυρο.

Spoiler

Και το δευτερο παραδειγμα σου ειναι λαθος,τουλαχιστον οχι ετσι οπως το παρουσιαζεις.Το Forza Motorsport 5 ειναι παιχνιδι του 2013 και επισης εχουν βγει αλλα 2 παιχνιδια πιο μετα απο αυτο.

Αρα οποιος θελει Forza φθηνα θα αγορασει το νεοτερο FM6 που ειναι παραδοξως και φθηνοτερο ή θα δωσει λιγα παραπανω να παρει το τελευταιο της σειρας.

https://www.skroutz.gr/c/1418/Xbox_One.html?from=catspan&keyphrase=forza+motorsport

Εδω φταιει το οτι η Microsoft αρμεγει την σειρα αυτη και βγαζει 1 Forza παιχνιδι καθε χρονο.

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Εχω λιωσει στα γελια με το review του gamespot.

6/10 για την εκδοση του Wii U 

9/10 για την εκδοση του Switch :D:D

Καμια φορα στα reviews βαζουν και ατομα ασχετα που απλως προσπαθουν να δωσουν μια βαθμολογια.Δεν μπορω να θυμηθω το game αλλα ηταν απο το ign ο reviewer οπου ελεγε οτι εγω δεν παιζω τετοιου ειδου παιχνιδια και αλλες παρομοιες βλακειες και στην τελικη εβαλε κακη βαθμολογια και εφαγε κραξιμο στο chat.Ισως να ειναι μια τετοια περιπτωση αφου το game ειναι λογικα ιδιο εκτος του funky.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σχετικά με την  βαθμολογία του DKC:TF από το Gamespot:

DcH45q5UwAATlup.jpg:large

Είναι πασιφανές πως ο αρθρογράφος της WiiU έκδοσης δεν ήξερε τι έγραφε. Βέβαια τα ήθελε τα χαστούκια της η Ν που ήταν εκτός τόπου και χρόνου όταν ανακοίνωσε το TF. Όλοι περίμεναν περισσότερα από την Retro Studios με τα πράγματα να εξελίσσονται χειρότερα όταν ακολούθησε το SM3DWorld λες και ο κόσμος ασχολείται μόνο με πλατφόρμες. Η πλάκα είναι πως τελευταία είδα θέμα στο resetera που ο δημιουργός του χαρακτήριζε το SMO κατώτερο του SM3DW. Όπως και να έχει κορυφαία παιχνίδια αλλά το timing ήταν λάθος.

Θα συμφωνήσω στην γενικότερη συζήτηση πως η τιμολόγηση της μεταφοράς στο NSW είναι υψηλή και έπρεπε να ήταν χαμηλότερη. Τα διάφορα παραδείγματα συγκρίσεων τα βρήκα ατυχή και ανούσια. Η ουσία είναι πως οι εταιρίες θέλουν να βγάλουν λεφτά, η Ν ακολουθεί την πολιτική της διατήρησης των αρχικών τιμών για τους evergreen (*πουλάνε σε βάθος χρόνου) τίτλους της που προσδίδει το θετικό της διατήρησης της αξίας μεταπώλησης που αναφέρθηκε από τον malthador. Αυτό δεν σημαίνει πως οι άλλοι επειδή ρίχνουν τις τιμές τους είναι καλύτεροι, απλά ακολουθούν διαφορετικό εμπορικό μοντέλο. Αν οι εταιρίες έβλεπαν ότι ακολουθούν κάτι που δεν τους συμφέρει τότε θα είχαν αλλάξει μοντέλο προ πολλού. Όταν οι τιμές πέφτουν τα season pass/dlc αρχίζουν, μεγαλύτερη βάση = μεγαλύτερη δυναμική ψηφιακών κερδών. Ήδη κάποιοι δυτικοί μεγαλοδιανομείς ανακοίνωσαν πως τα κέρδη τους από την ψηφιακή διανομή καταλαμβάνει το 50% για κάποια συγκεκριμένα παιχνίδια. Από την στιγμή που οι νέες γενιές μεγαλώνουν μέσα από τις smartdevices να ετοιμαστείτε γιατί δεν είναι πολύ μακριά ο καιρός που θα οδηγούν οι εταιρίες τους καταναλωτές να ξοδεύουν 40 και 60 ευρώπουλα σε ψηφιακές αγορές για έναν τίτλο.

Επεξ/σία από mansa2k
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Malthador είπε

Δεν πειραζει ας ειναι φτηνα και ας μην τα πουλήσουμε ποτε ..... το πολυ πολύ καμια ανταλλαγη.

Το ΕΧΩ δηλώσει πολλες φορες πως η τιμολογιακή πολιτική της nintendo ειναι αισχρη οχι τωρα,ΑΠΟ ΠΑΝΤΑ ! 

• Like 1
Δημοσ.

Η αρχικη τιμη και τιμη μεταπωλησης ενος τιτλου ειναι ειναι υψηλη,ειτε χαμηλη εχει τα θετικα της αλλα και τα αρνητικα της αναλογα ποια πλευρα κοιτας.

Υψηλη τιμη και υψηλη μεταπωληση σε βαθος χρονου εχει το υπερ για τον αρχικο αγοραστη οτι μπορει ειτε να πουλησει το παιχνιδι αρκετα υψηλα(πχ το zelda το πουλαει σημερα 40-45ευρω)και επισης δεν απαξιωνεται γρηγορα η αγορα του.

Εχει ομως το αρνητικο για αυτον που αγοραζει αργοτερα(πιθανως γιατι περιμενει να πεσει η τιμη της κονσολας ή να βγουν και αλλα παιχνιδια)μιας και ειτε θα πρεπει να το πληρωσει οσο κοστιζει πρωτες μερες(αρα ακριβα),αλλα ακομα και σε μεταχειρισμενα θα το πληρωσει πολυ ακριβα.

Προφανως το αναποδο ισχυει αν το παιχνιδι εχει κανονικη/υψηλη αρχικη τιμη αλλα χασει την αξια του γρηγορα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, vag.patrick είπε

δε σας φαινεται λογικο απο ποια αποψη??? 17 εκατομυρια το switch με τη βια 12 to wiiu και απο αυτα αναθεμα αν το 80% ειναι ενεργο... Ελα στην θεση της νιντεντο και βρες εναν λογο να μην κανει αρπαχτη με ενα τοσο καλο Platformer με αυτα τα νουμερα...στην τελικη τ σκεφτεσαι οπως ο maltha και λες 60€ το πηρα τον Μαιο το 18 ,30€ η 40€ θα το πουλησω και τον Μαιο του 19... τοσο απλα. Και παλι κερδισμενος βγαινεις...

Ωραιο σκεπτικο! Παιρνεις ενα παιχνίδι με το σκεπτικο να το πουλησης αργοτερα και γιατι δεν το παιρνεις εξαρχης μεταχειρισμένο. 

Να δω ως ποτε θα δικαιολογητε τα λάθη της νιντυ. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, vagosvts7 είπε

Τι προτιμάς  φίλε μου να αγοράζεις φθηνά  η  ακριβά τα παιχνίδια ? Νομίζω το πρώτο .. Και τα δύο παινχίδια που ανάφερα είναι port του wii u ..

Σε ένα πράγμα βγάζω το καπέλο στη Nintendo (εκτός τα δικά της παιχνίδια)  ότι οι κονσόλες της δεν χαλάνε εύκολα ..

Προτιμώ να αγοράζω αξία. Οταν από την αρχή ξέρω ότι το Χ προϊόν σε 3-4 μήνες θα ρίξει σχεδόν στο μισό την αξία του τότε δεν αισθάνομαι και πολύ καλά να μπω στη διαδικασία να το αγοράσω σε οποιαδήποτε τιμή. Δεν είμαι φυσικά κατά των χαμηλότερων τιμών αλλά όχι όταν καταστρέφει και τη δική μου ιδιοκτησία ως αξία. Παράδειγμα, αγόρασα το Zelda για το WiiU στα 70 ευρώ πέρυσι που βγήκε και σήμερα που μιλάμε κοστίζει ακόμα τόσο. Αν θελήσω να το πουλήσω θα πάρω μπόλικο μέρος από την αξία του πίσω. Οπως βλέπεις αυτά δουλεύουν διπλά γιατί αν πουλήσω το Zelda 40-50 ευρώ τότε θα πρέπει απλά να συμπληρώσω 20-30 ευρώ για να πάρω παιχνίδι ίδιας αξίας. 

Αυτό που λες το θέλω -μόνο- σε digital only παιχνίδια όπου εκεί η έννοια της ιδιοκτησίας είναι ανύπαρκτη και το κόστος μπορεί να χαμηλώσει αρκετά.  

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...