Fulgore Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 7 λεπτά πριν, Greygore είπε @Fulgore Πάντως τα δύο πρώτα Prime σίγουρα υπάρχει η δυνατότητα (με τις GCN version), ελπίζω οι φήμες που ακούγονται περί Gamecube Virtual Console να ισχύουν καθώς είναι ορισμένα παιχνίδια που πρέπει να διατηρηθούν (βλ. Eternal Darkness, Metroid Prime 1-2, Luigi's Mansion, Fire Emblem: Path of Radiance και - αν κάνω όνειρα - Baiten Kaitos και Skies of Arcadia) καθώς οι original εκδόσεις τους πλέον φτάνουν γελοίες τιμές. Βρε συ δεν αντιλεγω αλλα πες με χαζο,κουλο,παραξενο,ιδιοτροπο ή δεν ξερω και εγω τι αλλα ποτε δεν βολευτηκα τους χειρισμους του Wii. Και το λεω αυτο γιατι οι περισσοτεροι εβριζαν τον χειρισμο στο GC αλλα εγω τον ειχα βολευτει αρκετα,ειδικα σε zelda και metroid. Βασικα και το TP στο wii u αρκετοι το ειχαν παρει κυριως λογω του χειρισμου του σε σχεση με το wii οπως ειχαν γραψει και στο αλλο θεμα(και εγω γιαυτο θα το ειχα παρει αν δεν εδινα την κονσολα για αναμονη για το Switch). Βεβαια μεγαλη πατατα η ταμπλετα αν την χρησιμοποιουσες σαν controller μονο.Τεραστια,κουραζε σε ψιλο πολυωρη χρηση και η μπαταρια της τραγικη. Ειναι πολυ μεγαλη''μαγκια'' για μενα προσωπικα ο τροπος που λειτουργουν τα joy cons.Μου θυμιζουν σαν μια καλυτερη εκδοση του wii remote για οποιον δεν θελει motion χειρισμο(το super mario bros στο wii πχ με το nunchuck στο πλαι το επαιξα και ειχε πλακα μιας και εμοιαζε λες και επαιζα σε controller σε σχημα Toblerone ξερω γω Ισως φταιει το γεγονος οτι λογω των διαφορετικων πλατφορμων που εχω 1
Moderators Malthador Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Moderators Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 2 hours ago, Bourdoulas said: Θέλω re-release των Galaxy στο Switch αφήνοντας τα motion controls αλλα δίνοντας την δυνατότητα σε άτομα σαν εμένα (όπου μισώ τα motion control του wii) να μπορούμε να τα παίξουμε με κλασσικό χειρισμό. Δεν γίνεται να παιχτεί το Mario Galaxy με τη στόχευση στο δεξί αναλογικό. Το game είναι φτιαγμένο να παίζεται με motion controls. Με τη στόχευση στο αναλογικό, απλά δεν θα μαζεύεις star bits, είναι φύση αδύνατο να περπατάς και να στοχεύεις παράλληλα, δεν μιλάμε για FPS ή για 3rd-person shooter όπου στο δεξί αναλογικό μαζί με τη στόχευση κουνάς και την κάμερα. Μιλάμε για platformer, κινείς τον χαρακτήρα και η κάμερα κινείται μαζί του με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο εύκολο να στοχεύσεις με ακρίβεια με motion παρά με το δεύτερο αναλογικό. 3
Greygore Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Ούτε έγω είμουν ποτέ fan του "κούνα το" design philosophy Συγκεκριμένα για το Twilight Princess και το Metroid που αναφέρεις ποτέ δεν χώνεψα το aiming με το wii-mote (ειδικά στις αρχές πριν κυκλοφορήσει το addon που βελτίωνε το response time), βλ. επίσης παιχνίδια όπως το No More Heroes (φραπέ-shake για να κάνεις recharge το lightsaber ) ή κάτι gestures που ήθελε το Red Steel που σε κάναν να μοιάζεις λες και σου επιτέθηκαν μέλισσες ξέρω γω ή το ηλίθιο motion control στο Donkey Kong Country Returns για να κάνεις τα ground slam... To tablet του Wii-U και τώρα τα joy-con τα προτιμώ άπειρα περισσότερο απο το Wiimote μια φορά. 4 minutes ago, Malthador said: Δεν γίνεται να παιχτεί το Mario Galaxy με τη στόχευση στο δεξί αναλογικό. Το game είναι φτιαγμένο να παίζεται με motion controls. Με τη στόχευση στο αναλογικό, απλά δεν θα μαζεύεις star bits, είναι φύση αδύνατο να περπατάς και να στοχεύεις παράλληλα, δεν μιλάμε για FPS ή για 3rd-person shooter όπου στο δεξί αναλογικό μαζί με τη στόχευση κουνάς και την κάμερα. Μιλάμε για platformer, κινείς τον χαρακτήρα και η κάμερα κινείται μαζί του με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο εύκολο να στοχεύσεις με ακρίβεια με motion παρά με το δεύτερο αναλογικό. Κοίτα, φαντάζομαι με λίγο "πείραγμα" θα μπορούσαν να βάλουν κάποιο shortcut/gesture το οποίο να μαζεύει όλα τα on-screen star bits με μικρό cooldown (για να μην κάνει queue πολλά inputs και να δημιουργεί input lag). Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2018 από Greygore 1
Bourdoulas Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 6 λεπτά πριν, Malthador είπε Δεν γίνεται να παιχτεί το Mario Galaxy με τη στόχευση στο δεξί αναλογικό. Το game είναι φτιαγμένο να παίζεται με motion controls. Με τη στόχευση στο αναλογικό, απλά δεν θα μαζεύεις star bits, είναι φύση αδύνατο να περπατάς και να στοχεύεις παράλληλα, δεν μιλάμε για FPS ή για 3rd-person shooter όπου στο δεξί αναλογικό μαζί με τη στόχευση κουνάς και την κάμερα. Μιλάμε για platformer, κινείς τον χαρακτήρα και η κάμερα κινείται μαζί του με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο εύκολο να στοχεύσεις με ακρίβεια με motion παρά με το δεύτερο αναλογικό. Βασικά δεν θέλω να υπάρχει καν στόχευση με αναλογικό. I know, i know...
mansa2k Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Καταρχήν οι προτιμήσεις είναι υποκειμενικές αλλά αντικειμενικά η στόχευση που παρείχε το Metroid Prime Trilogy και το SMG είναι βήματα μπροστά σε σχέση με την χρήση δεύτερου αναλογικού. Ότι κούραζε η συνεχής χρήση και κίνηση του χειριστηρίου είναι αποδεκτό από την άλλη. Πάντως έχει πλάκα που κάποιοι αναφέρετε παραδείγματα που βρήκατε αρνητικά στο wii remote ενώ αντίστοιχα ήταν από τα θετικά του σημεία. Όπως και να έχει το όλο κομμάτι της στόχευσης στο NSW αντικαταστάθηκε με τα gyro controls, στο Splatoon 2 για παράδειγμα για να επιλέξετε στον χάρτη το σημείο που θέλετε να μεταβείτε γίνεται με την χρήση του gyro όπως και γενικότερα βοηθάει στην στόχευση. Επίσης το σημαντικότερο είναι πως πλέον η Ν έχει επιλογές στα περισσότερα παιχνίδια της και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κλασσικό χειρισμό, έτσι για να μην νιώθεται ανασφάλειες όπως όταν κουνάγατε το χειριστήριο πάνω κάτω για να επαναφορτίσετε το lightsaber. Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2018 από mansa2k 1 1
Moderators Malthador Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Moderators Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 6 minutes ago, Greygore said: Κοίτα, φαντάζομαι με λίγο "πείραγμα" θα μπορούσαν να βάλουν κάποιο shortcut/gesture το οποίο να μαζεύει όλα τα on-screen star bits με μικρό cooldown (για να μην κάνει queue πολλά inputs και να δημιουργεί input lag). Ίσως να μπορούσαν να προσθέσουν ένα αντικείμενο-μαγνήτη που να τραβάει επάνω στο Mario όσα bits βρίσκονται κοντά του or smth. 3 minutes ago, Bourdoulas said: Βασικά δεν θέλω να υπάρχει καν στόχευση με αναλογικό. I know, i know... Σύμφωνοι, αλλά τότε μιλάμε για ένα εντελώς διαφορετικό game. Μέρος της μαγείας του Galaxy ήταν να μαζεύεις τα star bits ή να βάζεις την γκόμενα με το δεύτερο wiimote να τα μαζεύει για σένα, like a boss . Βασικά και με αυτό που λέτε για το Metroid με κάνει να απορώ, υπάρχει άνθρωπος που έπαιξε FPS με motion controls και προτίμησε τα αναλογικά ?! Εδώ μιλάμε αναγκάστηκα να τελειώσω το Horizon μόλις στο Very Hard επειδή σκόπευα σαν ανάπηρος με το αναλογικό, έχοντας συνηθίσει από το BotW που ήμουν πασάς (και όπως είχα γράψει και στο αντίστοιχο topic, πραγματικά απορώ γιατί δεν χρησιμοποιούν το γυροσκόπιο στο DS4, αφού το έχει μέσα του, έλεος). 2
Mistwalker Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δυνατο παιχνιδακι φαινεται αλλα ποτε θα κυκλοφορησει δεν λενε.
Bourdoulas Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 2 λεπτά πριν, Malthador είπε Ίσως να μπορούσαν να προσθέσουν ένα αντικείμενο-μαγνήτη που να τραβάει επάνω στο Mario όσα bits βρίσκονται κοντά του or smth. Σύμφωνοι, αλλά τότε μιλάμε για ένα εντελώς διαφορετικό game. Μέρος της μαγείας του Galaxy ήταν να μαζεύεις τα star bits ή να βάζεις την γκόμενα με το δεύτερο wiimote να τα μαζεύει για σένα, like a boss . Βασικά και με αυτό που λέτε για το Metroid με κάνει να απορώ, υπάρχει άνθρωπος που έπαιξε FPS με motion controls και προτίμησε τα αναλογικά ?! Εδώ μιλάμε αναγκάστηκα να τελειώσω το Horizon μόλις στο Very Hard επειδή σκόπευα σαν ανάπηρος με το αναλογικό, έχοντας συνηθίσει από το BotW που ήμουν πασάς (και όπως είχα γράψει και στο αντίστοιχο topic, πραγματικά απορώ γιατί δεν χρησιμοποιούν το γυροσκόπιο στο DS4, αφού το έχει μέσα του, έλεος). Σύμφωνοι, είναι ενα μέρος της μαγείας. Έλα όμως που δεν χώνεψα ποτέ τα motion controls. Για αυτό και αναφέρω να προσθέσουν τον παραδοσιακό χειρισμό σαν δεύτερη επιλογή. Υποθέτω ότι υπάρχουν αρκετοί παραδοσιακοί gamers που δεν πέταξαν και την σκούφια τους για τα motion controls. 1
Fulgore Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 4 λεπτά πριν, mansa2k είπε Πάντως έχει πλάκα που κάποιοι αναφέρεται πααδείγματα που βρήκατε αρνητικά στο wii remote ενώ αντίστοιχα ήταν από τα θετικά του σημεία. Ανεφερα τι δεν με βολεψε εμενα προσωπικα στον χειρισμο,δεν ειπα πουθενα οτι επειδη δεν με βολεψε εμενα δεν θα βολεψει κανενα αλλο.Γιαυτο ανεφερα και το ''προσωπικα''. Δεν ξερω που την ειδες την πλακα. Ναι τα πρωτα 2 metroid τα επαιξα και εβγαλα με το controller του GC.Το αν ειναι απο τα θετικα ή αρνητικα σημεια της τριλογιας αυτο. .Με ενδιαφερει προσωπικα(την γνωμη μου ουτως ή αλλως ειπα) αν με βολεψαν οι χειρισμοι ή οχι. 5 λεπτά πριν, Malthador είπε Βασικά και με αυτό που λέτε για το Metroid με κάνει να απορώ, υπάρχει άνθρωπος που έπαιξε FPS με motion controls και προτίμησε τα αναλογικά ?! Δεν αντιλεγω σε αυτο που λες αλλα γιαυτο και θελω να υπαρχουν επιλογες στον τροπο παιχνιδιου αναλογα τι βολευει τον καθενα. Για παραδειγμα στο TP οποιος θελει μπορει να το παιξει με τους χειρισμους του wii.Οποιος δεν θελει μπορει με αυτους του wii u.Το ιδιο εν μερη και στο Xenoblade. Μαρεσει προσωπικα να υπαρχουν επιλογες για να καλυπτουν ολες τις προτιμησεις αναλογα με το πως βολευεται ο καθενας. Και εγω δεν βολευομαι να παιζω fps παιχνιδια γενικα με controller σε σχεση με mouse και ποντικι αλλα αν δεν ειναι multiplatform το παιχνιδι και αν εχεις μονο μια κονσολα,δεν εχεις και αλλη επιλογη. 1
Greygore Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 18 minutes ago, mansa2k said: . Ότι κούραζε η συνεχής χρήση και κίνηση του χειριστηρίου είναι αποδεκτό από την άλλη. Πάντως έχει πλάκα που κάποιοι αναφέρεται πααδείγματα που βρήκατε αρνητικά στο wii remote ενώ αντίστοιχα ήταν από τα θετικά του σημεία. Όπως και να έχει το όλο κομμάτι της στόχευσης στο NSW αντικαταταστήθηκε με τα gyro controls, στο Splatoon 2 για παράδειγμα για να επιλέξετε στον χάρτη το σημείο που θέλετε να μεταβείτε γίνεται με την χρήση του gyro όπως και γενικότερα βοηθάει στην στόχευση. Επίσης το σημαντικότερο είναι πως πλέον η Ν έχει επιλογές στα περισσότερα παιχνίδια της και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κλασσικό χειρισμό, έτσι για να μην νιώθεται ανασφάλειες όπως όταν κουνάγατε το χειριστήριο πάνω κάτω για να επαναφορτίσετε το lightsaber. Αυτό περί ανασφάλειας δεν νομίζω να ήταν θέμα (I guess, τουλάχιστον προσωπικά, ειλικρινά παραπάνω σαν φραπεδιέρα το έβλεπα παρά... το άλλο motion ), αλλά για να το φέρω στο πιο σοβαρό, το πρόβλημα που είχα (και εξακολουθώ να έχω) με τα motion controls γενικά (είτε λέγονται Wiimote, είτε SixAxis είτε οτιδήποτε) είναι πως, εκτός αν όλο το παιχνίδι είναι χτισμένο γύρω απο το motion control schema, νιώθω πως "σπάει" την ροή του gameplay - η συνεχής εναλλαγή focus μεταξύ ακίνητου καρπού/thumb movement και κίνησης όλου του χεριού (γιατί σε μερικά παιχνίδια ήθελε πολύ wide movements) μου αποσπούσε την προσοχή περισσότερο απο οποιοδήποτε innovation μπορεί να είχε. Και για να μιλήσω και καθαρά προσωπικά, το χέρι μου δεν είναι καθόλου σταθερό στον αέρα, οπότε για εμένα τουλάχιστον (και φαντάζομαι υπάρχει και άλλος κόσμος με τη συγκεκριμένη πάθηση) ορισμένα παιχνίδια ήταν απίστευτα πιο δύσκολα απο ότι περίμενα (θυμάμαι το The Conduit σαν πιο "πρόσφατο" παράδειγμα όπου το aiming του μου έβγαλε την πίστη, ειδικά στα σημεία που έπρεπε να σπας enemy spawners απο μακριά). Απο την άλλη, ναι δεκτό πως τα motion controls ήταν καινοτομία (και ίσως και απαραίτητο βήμα στην εξέλιξη των controls) - δεν λέω πως δεν έπρεπε να υπάρχουν - το ιδανικό για μένα θα ήταν να υπάρχουν εναλλακτικές (στο Wii συγκεκριμένα θα ήθελα το Prime 3 να υποστήριζε και Pro/GCN controller εκτός του wiimote aiming, μια και φαντάζομαι το framework υπήρχε απο τα προηγούμενα της σειράς). Edit: @Malthador Παρών Βασικά το μόνο παιχνίδι που έπαιξα στο Wii που δεν μπορώ να φανταστώ να "δούλευε" χωρίς motion ήταν το RE Chronicles που (σαν on-rails shooter) είχε πολύ καλό control scheme και ίσως το House of The Dead (το οποίο "χαλούσε" λίγο με τις πολύ ξαφνικές εναλλαγές της camera). Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2018 από Greygore 1
Fulgore Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Greygore είπε Αυτό περί ανασφάλειας δεν νομίζω να ήταν θέμα (I guess, τουλάχιστον προσωπικά, ειλικρινά παραπάνω σαν φραπεδιέρα το έβλεπα παρά... το άλλο motion ), αλλά για να το φέρω στο πιο σοβαρό, το πρόβλημα που είχα (και εξακολουθώ να έχω) με τα motion controls γενικά (είτε λέγονται Wiimote, είτε SixAxis είτε οτιδήποτε) είναι πως, εκτός αν όλο το παιχνίδι είναι χτισμένο γύρω απο το motion control schema, νιώθω πως "σπάει" την ροή του gameplay - η συνεχής εναλλαγή focus μεταξύ ακίνητου καρπού/thumb movement και κίνησης όλου του χεριού (γιατί σε μερικά παιχνίδια ήθελε πολύ wide movements) μου αποσπούσε την προσοχή περισσότερο απο οποιοδήποτε innovation μπορεί να είχε. Εμενα παλι δεν με βολεψαν επειδη επαιζα περισσοτερο στις αλλες κονσολες της εποχης τοτε(ps3/360)και στο wii μονο το ανοιγα για τα γνωστα exclusives μια στο τοσο οταν εβγαιναν,αρα δεν με βολεψε αυτη η αλλαγη στους χειρισμους σε σχεση με αυτους που ειχα μαθει τοσο καιρο και εν μερη μεχρι και σημερα παιζω(δηλαδη μεσω controller). Βεβαια γιαυτο και το τονισα εξ αρχης οτι ειναι κατι που εμενα δεν με βολεψαν και αρα δεν θεωρειται γενικα αρνητικο γιατι σε αρκετο κοσμο τους αρεσαν οι εν λογω χειρισμοι. Αυτο ειναι που λατρευω προσωπικα στο Switch οτι σου δινει επιλογες για το πως θες να παιξεις το καθε παιχνιδι. Θες στην τηλεοραση να παιξεις?Μπορεις. Θες να παιξεις με motion controls των joy cons?Και αυτο μπορεις. Θες να παιξεις φορητα στην τουαλετα ή στο αυτοκινητο ή στο αεροδρομιο?Και αυτο μπορεις να το κανεις. Θες να παιξεις οπως οι περισσοτερες κονσολες(δηλαδη με gamepad)?Υπαρχει και αυτη η επιλογη. Κοινως καλυπτει ολα τα κουτακια/γουστα/προτιμησεις/αναγκες του καθενος. Λιγο πιο θολο ειναι το τοπιο στους φορτιστες οπως αναφερθηκε πιο πισω,αλλα και στην υποστηριξη των micro sd καρτων(περαν των γνωστων samsung/sandisk). Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2018 από Fulgore 1
mansa2k Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, Greygore είπε Αυτό περί ανασφάλειας δεν νομίζω να ήταν θέμα (I guess, τουλάχιστον προσωπικά, ειλικρινά παραπάνω σαν φραπεδιέρα το έβλεπα παρά... το άλλο motion ), αλλά για να το φέρω στο πιο σοβαρό, το πρόβλημα που είχα (και εξακολουθώ να έχω) με τα motion controls γενικά (είτε λέγονται Wiimote, είτε SixAxis είτε οτιδήποτε) είναι πως, εκτός αν όλο το παιχνίδι είναι χτισμένο γύρω απο το motion control schema, νιώθω πως "σπάει" την ροή του gameplay - η συνεχής εναλλαγή focus μεταξύ ακίνητου καρπού/thumb movement και κίνησης όλου του χεριού (γιατί σε μερικά παιχνίδια ήθελε πολύ wide movements) μου αποσπούσε την προσοχή περισσότερο απο οποιοδήποτε innovation μπορεί να είχε. Και για να μιλήσω και καθαρά προσωπικά, το χέρι μου δεν είναι καθόλου σταθερό στον αέρα, οπότε για εμένα τουλάχιστον (και φαντάζομαι υπάρχει και άλλος κόσμος με τη συγκεκριμένη πάθηση) ορισμένα παιχνίδια ήταν απίστευτα πιο δύσκολα απο ότι περίμενα (θυμάμαι το The Conduit σαν πιο "πρόσφατο" παράδειγμα όπου το aiming του μου έβγαλε την πίστη, ειδικά στα σημεία που έπρεπε να σπας enemy spawners απο μακριά). Απο την άλλη, ναι δεκτό πως τα motion controls ήταν καινοτομία (και ίσως και απαραίτητο βήμα στην εξέλιξη των controls) - δεν λέω πως δεν έπρεπε να υπάρχουν - το ιδανικό για μένα θα ήταν να υπάρχουν εναλλακτικές (στο Wii συγκεκριμένα θα ήθελα το Prime 3 να υποστήριζε Pro/GCN controller, μια και φαντάζομαι το framework υπήρχε απο τα προηγούμενα της σειράς). Τα βασικά προβλήματα των motion controls επί του Wii ήταν όντως σε κάποια παιχνίδια υπήρχε υπερβολική χρήση τους αλλά μην ξεχνάμε ότι ήταν κάτι καινούργιο για τα δεδομένα της βιομηχανίας επομένως ήταν αναμενόμενο να προκύψουν και λάθη. Επίσης θα προτιμούσα να υπήρχε και η υποστήριξη κλασσικού χειριστηρίου σε κάποια παιχνίδια. Παρόλα αυτά έκανες μια μετάβαση από το "δεν μου άρεσαν οι σαχλοί τρόποι χειρισμού με τα motion controls" στο "έχω προσωπικό πρόβλημα". Όπως και να το κάνουμε υπάρχει τεράστια απόσταση.... Τα motion controls μπορούν με την σωστή αξιοποίηση να λειτουργήσουν θετικά και να προάγουν τον χειρισμό σε ανώτερα επίπεδα. Στο NSW όπως προανέφερα πλέον βασίζονται στο gyro και ακόμα και στην περίπτωση σου δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει πρόβλημα από την στιγμή που θα πιάνεις το χειριστήριο με τα δύο σου χέρια επομένως και καλύτερη σταθερότητα. Ακόμα όμως και έτσι, για άλλη μια φορά, υπάρχουν επιλογές για κλασσικό χειρισμό. 34 λεπτά πριν, Fulgore είπε Εμενα παλι δεν με βολεψαν επειδη επαιζα περισσοτερο στις αλλες κονσολες της εποχης τοτε(ps3/360)και στο wii μονο το ανοιγα για τα γνωστα exclusives μια στο τοσο οταν εβγαιναν,αρα δεν με βολεψε αυτη η αλλαγη στους χειρισμους σε σχεση με αυτους που ειχα μαθει τοσο καιρο και εν μερη μεχρι και σημερα παιζω(δηλαδη μεσω controller). Ξέρεις τι μου θυμίζει η περίπτωση σου; Αυτούς που επιμένουν -επίσης λόγω συνήθειας- να βαπτίζουν τα playstation controller ως τα καλύτερα ever... Απλά η Sony χρειάστηκε τέσσερις γενιές για να αντιληφθεί ότι οι λαβές χρειάζονται περισσότερο όγκο. Ελπίζω να μην χρειαστούν άλλες τέσσερις για να προχωρήσουν στους ασυμμετρικούς αναλογικούς. Με λίγα λόγια η συνήθεια γίνεται μονοτονία και επιμονή στο ξεπερασμένο με καμία διάθεση για κάτι καινούργιο. Και για να μην κοροϊδευόμαστε οι τρόποι χειρισμού πάνω στα fps κυμαίνονται ως εξής: -mouse+keyboard -classic controller + gyro/motions - - -classic controller *Το steam controller δεν το έχω πιάσει στα χέρια μου. Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2018 από mansa2k 1
Fulgore Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 4 λεπτά πριν, mansa2k είπε Ξέρεις τι μου θυμίζει η περίπτωση σου; Αυτούς που επιμένουν -επίσης λόγω συνήθειας- να βαπτίζουν τα playstation controller ως τα καλύτερα ever... Απλά η Sony χρειάστηκε τέσσερις γενιές για να αντιληφθεί ότι οι λαβές χρειάζονται περισσότερο όγκο. Ελπίζω να μην χρειαστούν άλλες τέσσερις για να προχωρήσουν στους ασυμμετρικούς αναλογικούς. Δεν αντιλεγω γιαυτο και μιλησα για μενα προσωπικα,ακριβως γιατι κανω συχνες εναλλαγες μεταξυ mouse and keyboard και gamepad/controller. Φυσικα γιαυτο και μιλησα γενικα για gamepads/controllers και οχι για καποιο συγκεκριμενης εταιρειας.Kαι του wii u pro controller αλλα και του switch μου καθονται πολυ καλα στο χερι.Δεν προτιμω ομως το δευτερο αναλογικο πανω δεξια στο wii u pro controller ,το βρηκα αβολο σε σχεση με αυτο του switch pro controller.
Greygore Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 29 minutes ago, mansa2k said: Παρόλα αυτά έκανες μια μετάβαση από το "δεν μου άρεσαν οι σαχλοί τρόποι χειρισμού με τα motion controls" στο "έχω προσωπικό πρόβλημα". Όπως και να το κάνουμε υπάρχει τεράστια απόσταση.... Αν άφησα να εννοηθεί πως τα motion control τα θεωρώ σαχλά, τότε mea culpa, πάρτο σαν αποτυχημένη προσπάθεια για χιούμορ Για να είμαι ξεκάθαρος, αυτό που ήθελα να τονίσω είναι κυρίως η απότομη εναλλαγή μεταξύ control scheme μέσα στη δράση πέρα απο οποιοδήποτε πρόβλημα έχω εγώ προσωπικά* (γι'αυτό και έφερα τα συγκεκριμένα παιχνίδια ως παραδείγματα - δεν νομίζω για παράδειγμα πως μου πρόσφερε κάτι χρήσιμο/διασκεδαστικό το να πρέπει να κουνάω το wiimote πάνω-κάτω για να κάνει roll/ground pound ο DK στο Country Returns ή το προαναφερθέν κούνημα στο No More Heroes, τουλάχιστον όχι περισσότερο απο την αμεσότητα του να πατάς ένα κουμπί). Σαφώς θα ήθελα να υπήρχε επιλογή για πιο παραδοσιακά control, αλλά όπως είπα κάποια παιχνίδια το χρησιμοποιούσαν πολύ καλά (εκτός απο RE Chronicles/House of the Dead θυμάμαι επίσης το spin-off του Dead Space είχε αρκετά ωραίο control scheme ή το Trauma Center ή το Another Code R - in fact, έχοντας παίξει αυτά θα ήθελα πάρα πάρα πολύ να έβλεπα ένα Panzer Dragoon ή κάποιο sequel στο Another Window/Hotel Dusk στο Wii μια και το genre ήταν πολύ ευνοϊκό για motion controls). TL:DR, καλά τα motion controls αλλά θεωρώ πως ήταν λίγο overused σε σημεία που ίσως δούλευε καλύτερα το traditional control scheme, χωρίς να έχει κάποιο ουσιαστικό λόγο. Σε καμία περίπτωση δεν τους ρίχνω 100% άκυρο, απλά ίσως να έπρεπε οι κατά καιρούς developer να δώσουν σε αυτό το κομμάτι λίγη περισσότερη έμφαση. *For the record, είναι κυρίως νευρικό το θέμα που έχω, συνήθως περνάει απαρατήρητο εκτός απο όταν τεντώσω τον δεξί καρπό/χέρι (η κλασσική κίνηση pointing του Wiimote δηλαδή), γι'αυτό θεώρησα σωστό να το αναφέρω, στο Switch ευτυχώς μέχρι τώρα οι κινήσεις που κάνω περιορίζονται σε flicks, όπου είναι μακράν πιο "εύκολες" κινήσεις για να ενσωματωθούν στο "παραδοσιακό" μοντέλο control. Ειδικά η κίνηση που πετάς το καπέλο στο Mario Odyssey έχει πολύ πλάκα και νιώθει και πολύ πιο... "φυσική" παρά με κάποιο button combination. Edit: Είχα δοκιμάσει το Steam Controller σε φίλο, για FPS δεν το βρήκα ιδιαίτερα βολικό αλλά για πιο slow-paced παιχνίδια τύπου strategy/isometric δουλεύει αρκετά καλά. Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2018 από Greygore
mansa2k Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, Greygore είπε TL:DR, καλά τα motion controls αλλά θεωρώ πως ήταν λίγο overused σε σημεία που ίσως δούλευε καλύτερα το traditional control scheme, χωρίς να έχει κάποιο ουσιαστικό λόγο. Σε καμία περίπτωση δεν τους ρίχνω 100% άκυρο, απλά ίσως να έπρεπε οι κατά καιρούς developer να δώσουν σε αυτό το κομμάτι λίγη περισσότερη έμφαση. Συμφωνώ σε αυτό αν και αρκετά από τα παραδείγματα που παραθέτεις δεν με βρίσκουν σύμφωνο που είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα. Για να μην επαναλαμβάνομαι τα θετικά, αρνητικά των χειριστηρίων της Ν τα έχω αναφέρει σε σχετικό αφιέρωμα στο blog μου που χωρίζεται σε δύο μέρη. Τα motion controls έχουν γίνει στάνταρ και μπορούν να προσφέρουν καλύτερο χειρισμό με την σωστή αξιοποίηση. Πάντως, το αστείο είναι, πως αρκετοί από αυτούς τους "gamers" που είχαν εξαρχής αρνητική στάση αργότερα ευλογούσαν το VR που βασίζεται εξολοκλήρου στα motion controls. Δεν χρειάζεται να αναφέρω και τις σχετικές τούμπες των εξειδικευμένων ιστότοπων που μόλις ανακοινώθηκαν τα move, kinect άλλαξαν παντελώς την κριτική τους. Βέβαια πως να μην συμβούν αυτά όταν εκπρόσωποι εταιριών από την μια βάπτιζαν το wii γλειφιτζούρι και από την άλλη ανέβαζαν κωμικό επί της σκηνής για να μας πείσει πως τελικά η δική τους motion πρόταση είναι και η καλύτερη.... Με λίγα λόγια όταν κυλάει το χρήμα και το marketing οι απόψεις περισσεύουν.... Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2018 από mansa2k 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις