Προς το περιεχόμενο

Nintendo Switch Topic v1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Greygore είπε

Το DOOM απο όσο γνωρίζω δεν τρέχει σε UE4 όμως, αλλά στην id Tech 6 :P .

Edit: Αυτό το άρθρο λέει πως είναι custom-built engine (φαντάζομαι με βάση την id Tech).

πφφφ  λάθος μου :( για την ακρίβεια id Tech 666 :devil:

Πάντως ίσως τότε ακόμα καλύτερα να έχει να κάνει με κάποιο update στα api της Ν 

28 λεπτά πριν, Malthador είπε

Ένα άλλο λάθος της Ν είναι ότι έβγαλαν το Shadow of the Colossus μόνο στο PS4 και όχι και στο NSw. :( :( :(

πάντως μετά την τρελή επιτυχία του Shadow ίσως το σκεφτούν κι άλλοι να το κάνουν, Η Ν το κάνει πάντως  βγάζει remastered edt σε δικά της παιχνίδια από παλιότερες κονσόλες όπως το windwaker hd

• Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Malthador είπε

Είναι λάθος της Ν ότι δεν βγαίνει Double Dragon με γραφικά Tekken στο NSw;

Ένα άλλο λάθος της Ν είναι ότι έβγαλαν το Shadow of the Colossus μόνο στο PS4 και όχι και στο NSw. :( :( :(

Ναι λάθος της είναι όταν υπάρχουν παιχνίδια που είχε στις κονσόλες της κ έχει ακόμα με τα ίδια γραφικά  στο shop της αρχές του 2018.. Κ να έχει το πρώτο super mario bros  7 ευρώ... Κ δεν βάζει έστω του wii μέχρι να βγάλει επανέκδοση κ να μας αρπάξει κ καλά εγώ δεν το έχω παίξει.. Αυτοί που είχαν κ το wiu τι φταίνε να τους δίνει τα ίδια παιχνίδια; κ ποιος φταίει δηλαδή όταν μια κονσόλα όπως το wiu την παράτησαν Ναμη φοβόμαστε μη τυχόν παρατήσουν κ ετούτη; εν γνώση μου πήρα για δεύτερη κονσόλα το switch  κ ήξερα ότι θα την πάρω για 5 παιχνίδια γιατί έχω όλα τα PlayStation  k τα portable  αλλά μ αρέσει το switch κ θέλω κιαλλα games.  Αν δεν φταίει η Nintendo εγώ φταίω που δεν βγάζει πολλά παιχνίδια π είμαι ένας απλός νοσηλευτής; 

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το όλο κομμάτι της VC είναι μαύρο χάλι από τότε που πρωτοπαρουσιάστηκε: Απουσία online multiplayer, απουσία online leaderboards και παντελής ανικανότητα για την δημιουργία μια πλατφόρμας ώστε να μεταφέρονται οι αγορές στα επόμενα συστήματα.  Επιπλέον απαιτούνται και οι ανάλογες υπηρεσίες: Δεν θα έχει νόημα να κυκλοφορήσουν πλήθος παιχνιδιών στην VC όταν το σύστημα δεν υποστηρίζει ένα chat messenger ώστε να μπορούν να συνεννοηθούν οι παίκτες για συγκεκριμένα παιχνίδια. Το όλο στήσιμο της VC είναι τελείως άκυρο και προσωπικά ζήτημα είναι να έχω ξοδέψει 10 ευρώ από την εποχή του Wii μέχρι σήμερα.

Σχετικά με το netflix που αναφέρθηκε δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχει τόση σημασία ειδικά όταν όπως οι ίδιοι γράφετε η εφαρμογή του βρίσκεται παντού. Εμένα το προσφέρει και η τηλεόραση μου απευθείας χωρίς εξωτερικές συσκευές. Κάποτε κατηγορούσαν την Ν πως δεν προσθέτει multimedia στις συσκευές της, σήμερα αυτό το κομμάτι είναι πλέον άχρηστο αφού έχουμε περάσει στο streaming και ενώ αυτό είναι διαθέσιμο παντού υφίστανται παράπονα για την απουσία του από το NSW. Έχει πλάκα πάντως γιατί κατηγορούσαν την MS για το tv, tv, tv στην πρώτη παρουσίαση του xb1 και σήμερα οι σχετικές κάρτες (όπως playstation store) είναι #1 σε πωλήσεις. Προς το παρόν διατίθεται η υπηρεσία hulu αλλά μόνο στο USA region.

Εμένα πάντως τα κύρια προβλήματα συνεχίζουν να είναι η απουσία επενδύσεων προς αύξηση και δημιουργία ομάδων ανάπτυξης software παγκοσμίως και η προσκόλληση του online multiplayer στην συνδρομητική υπηρεσία.

Στο μεταξύ λίγο μετά από το τελευταίο μήνυμα μου δημοσιεύτηκαν τα έσοδα από τις εφαρμογές της εταιρίας στις smartdevices με φυσικά το SMRun να τρώει σκόνη.... Κατά τα άλλα Miyamoto ξοδεύτε χρήμα και χρόνο για να βρείτε δικαιολογίες ώστε να τα αρπάξετε από την συνδρομητική υπηρεσία αντί να βγάλετε ένα SM app με free to play μοντέλο. Στην τελευταία παρουσίαση στους μετόχους αναφέρεται σε κάποιο σημείο πως οι στόχοι για το συγκεκριμένο κομμάτι είναι οι εξής:
1.Maximize the Number of People Who Have Access to Nintendo IP
2.Smart-Device Business Profitable on Its Own
3.Synergy with Dedicated Video Game System Business

Αναρωτιέμαι πως θα επιτύχουν το #3 όταν υπάρχουν τα amiibo... Να δούμε τι θα κάνουν με το Mario Kart Tour..

Επεξ/σία από mansa2k
  • Like 1
Δημοσ.

Η Nintendo ειχε πει απο την αρχη οτι σκοπος τους ειναι τα παιχνιδια και οχι να βλεπεις ταινιες η να σερφαρεις στο ιντερνετ.Αν και ειπαν οτι καποια στιγμη θα ερθουν οπως εγινε και με το Γιαπωνεζικο streaming app.

Για το mario που γραφεται που εχει 7€ δεν ειναι το Mario 1 που υπηρχε στο nes.Ηταν η εκδοση απο τα Γιαπωνεζικα arcades και αφου εχει δικαιωματα η hamster και δεν εφερε η nintendo ακομα virtual console σας δωσανε ενα πιο δυσκολο Mario 1.

Για το double dragon και το σκεπτικο σας ωραια ακουγεται αλλα δεν γινετε με τιποτα.Πως γινετε η nintendo να τους πει να βγαλουν ενα παιχνιδι οπου θα εχει γραφικα τυπου tekken οπως ειπατε ή να κανουν οποιαδηποτε αλλαγη απ τη στιγμη που κουμαντο δεν κανει η nintendo δεν πληρωσε για να το παρει exclusive ουτε της ανηκει η ip.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Mistwalker είπε

Για το double dragon και το σκεπτικο σας ωραια ακουγεται αλλα δεν γινετε με τιποτα.Πως γινετε η nintendo να τους πει να βγαλουν ενα παιχνιδι οπου θα εχει γραφικα τυπου tekken οπως ειπατε ή να κανουν οποιαδηποτε αλλαγη απ τη στιγμη που κουμαντο δεν κανει η nintendo δεν πληρωσε για να το παρει exclusive ουτε της ανηκει η ip.

θεωρητικά γίνετε, με κίνητρα όπως χρηματοδότηση μικρότερο ποσοστό με αντάλλαγμα να το έχει αποκλειστικά  κλπ. Το rimme πχ στην αρχή το προσέφεραν στην Ms για xbla exclusive στην πορεία το αρνήθηκαν κι μετά το αγόρασε η Sony κι αργότερα το αγόρασαν πίσω πάλι για multiplatform

Επεξ/σία από Daredevil
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 minutes ago, Tresorikos said:

Ναι λάθος της είναι όταν υπάρχουν παιχνίδια που είχε στις κονσόλες της κ έχει ακόμα με τα ίδια γραφικά  στο shop της αρχές του 2018.. 

Απλά πληροφοριακά, σε όλες τις κονσόλες, ο κατασκευαστής (Nintendo, Sony, MS, 3DO (:P) κ.τ.λ. ) δεν εμπλέκεται άμεσα στην ανάπτυξη 3rd-party τίτλων για το σύστημα τους (τα δικαιώματα για την σειρά Double Dragon συγκεκριμένα τα κρατά η Arc System Works αν δεν κάνω λάθος) με εξαίρεση την περίπτωση να έχουν κάνει συμφωνία για exclusive/timed-exclusive ή κάτι αντίστοιχο με το πρόγραμμα Nindies όπου παρέχουν βοήθεια στο porting indie τίτλων απο άλλα συστήματα.

Απο εκεί και πέρα ο κατασκευαστής το μόνο που επηρεάζει είναι το κατά πόσο θα δώσει έγκριση για να κυκλοφορήσει το παιχνίδι στο online store της εκάστοτε κονσόλας (το λεγόμενο approval/certification).

Edit: Υπάρχει και η περίπτωση που λέει ο @Daredevil, αλλά νοουμένου οτι η Arc ήδη κυκλοφόρησε νέο Double Dragon το 2017 (το οποίο δυστυχώς δεν τα πήγε τόσο καλά), είναι αμφίβολο πως κάτι τέτοιο θα γίνει για τη συγκεκριμένη σειρά :P

Edit 2: Πάντως φαντάζομαι σε κάποια φάση θα δούμε το Double Dragon: Neon στο Switch (το οποίο δεν έχει ακριβώς current-gen graphics, αλλά σίγουρα είναι αρκετά πιο μοντέρνο απο το DD IV), καθώς η WayForward (εταιρία ανάπτυξης) παραδοσιακά έχει καλές σχέσεις με τις κονσόλες της Nintendo.

Επεξ/σία από Greygore
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 minutes ago, mansa2k said:

Σχετικά με το netflix που αναφέρθηκε δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχει τόση σημασία ειδικά όταν όπως οι ίδιοι γράφετε η εφαρμογή του βρίσκεται παντού. Εμένα το προσφέρει και η τηλεόραση μου απευθείας χωρίς εξωτερικές συσκευές. Κάποτε κατηγορούσαν την Ν πως δεν προσθέτει multimedia στις συσκευές της, σήμερα αυτό το κομμάτι είναι πλέον άχρηστο αφού έχουμε περάσει στο streaming και ενώ αυτό είναι διαθέσιμο παντού υφίστανται παράπονα για την απουσία του από το NSW. Έχει πλάκα πάντως γιατί κατηγορούσαν την MS για το tv, tv, tv στην πρώτη παρουσίαση του xb1 και σήμερα οι σχετικές κάρτες (όπως playstation store) είναι #1 σε πωλήσεις. Προς το παρόν διατίθεται η υπηρεσία hulu αλλά μόνο στο USA region.

Δεν έχεις δίκιο εδώ. Το NSw βολεύει περισσότερο από τις τηλεοράσεις και τις άλλες κονσόλες γιατί είναι φορητό και βολεύει περισσότερο από τα κινητά γιατί έχει μεγαλύτερη οθόνη από τα περισσότερα, καθώς και kickstand. Είναι ότι πρέπει για Netflix on-the-go. 

16 minutes ago, Mistwalker said:

Είσαι κομπλεξικός και φανμπόι που τα γράφεις αυτά. Τι πάει να πει "δεν τους ανήκουν τα δικαιώματα του Halo"; Να αγοράσουν την Microsoft και να βγάλουν Halo και Forza στο NSw. 

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Μερικοί είστε τραγικοί για την Επίδαυρο..   Αν πάτε στο store υπάρχει ένα παιχνίδι που λέγεται double Dragon.. Κάτω του μετρίου γραφικά όπως ήταν τη δεκαετία του 90 αλλά τότε τα βλέπαμε σούπερ...    Από που προκύπτει ότι δεν έχει δικαίωμα σε αυτή τη σειρά;  εγώ θέλω να βγάλει double Dragon με γραφικά του 2018 το έχω καημο...   Αλλά κ στην σειρά αυτή ναμην είχε δικαιώματα κ το κρας το είχε μόνο η Sony  κ θα βάλουν την τριλογία αποτι ακούγεται σε όλες τις συσκευές με τις υγείες σας.. Κάποιος δεν έχει επιχειρήματα κ απλά γράφει για να την πει στον άλλο...    Το switch ειναι κ ταμπλετ κ ΠΡΈΠΕΙ να έχει κ tube Netflix κτλ 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Tresorikos είπε

Μερικοί είστε τραγικοί για την Επίδαυρο..   Αν πάτε στο store υπάρχει ένα παιχνίδι που λέγεται double Dragon.. Κάτω του μετρίου γραφικά όπως ήταν τη δεκαετία του 90 αλλά τότε τα βλέπαμε σούπερ...    Από που προκύπτει ότι δεν έχει δικαίωμα σε αυτή τη σειρά;  εγώ θέλω να βγάλει double Dragon με γραφικά του 2018 το έχω καημο...   Αλλά κ στην σειρά αυτή ναμην είχε δικαιώματα κ το κρας το είχε μόνο η Sony  κ θα βάλουν την τριλογία αποτι ακούγεται σε όλες τις συσκευές με τις υγείες σας.. Κάποιος δεν έχει επιχειρήματα κ απλά γράφει για να την πει στον άλλο...    Το switch ειναι κ ταμπλετ κ ΠΡΈΠΕΙ να έχει κ tube Netflix κτλ 

Είναι πολύπλοκο το θέμα, δεν ξέρουμε τι δικαιώματα έχει και φυσικά δεν ξέρουμε αν θέλει να ρίξει και χρήματα να φτιάξει ένα τέτοιο παιχνίδι....υπάρχουν άπειροι τίτλοι που όλοι μας θα θέλαμε να ξαναβγούν με βελτιωμένα γραφικά άλλα δεν σημαίνει ότι οι εταιρίες θα κάνουν όλων μας τα χατίρια, λειτουργούν καθαρά με γνώμονα το κέρδος και κοιτάζουν να ξεζουμίσουν τους καταναλωτές. 

Πάντως η αλήθεια είναι ότι Beat 'em up παιχνίδια δεν βλέπουμε πλέον και καλό θα ήταν να βγουν μερικά.
Για το neflix/Youtube είναι απλά απαράδεκτο και το λιγότερο εγκληματικό που δεν τα έχει και δεν υπάρχει ούτε μια δικαιολογία για αυτό.  

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Tresorikos είπε

Παλι τα ιδια θες να γραφουμε;Αν δεν αγορασει τα δικαιωματα  του τιτλου double dragon πως θες να βγαλει αυτο που ονειρευεσαι.Το συγκεκριμενο που λες ειναι το arcade edition που αυτη τη στιγμη δικαιωματα εχει η hamster και απλως το κανει port στα αλλα μηχανηματα.Στο crash δεν εχει δικαιωματα η sony αλλα η activision.Η sony το εχει 1 χρονο time exclusive.Μετα απο 1 χρονο η activision γουσταρει να το φερει στα αλλα μηχανηματα.Ψαξε λιγο πριν γραψεις οτι ναναι.

Για το τελευταιο που εγραψες απλα no comment.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, karamela693 είπε

Είναι πολύπλοκο το θέμα, δεν ξέρουμε τι δικαιώματα έχει και φυσικά δεν ξέρουμε αν θέλει να ρίξει και χρήματα να φτιάξει ένα τέτοιο παιχνίδι....υπάρχουν άπειροι τίτλοι που όλοι μας θα θέλαμε να ξαναβγούν με βελτιωμένα γραφικά άλλα δεν σημαίνει ότι οι εταιρίες θα κάνουν όλων μας τα χατίρια, λειτουργούν καθαρά με γνώμονα το κέρδος και κοιτάζουν να ξεζουμίσουν τους καταναλωτές. 

Πάντως η αλήθεια είναι ότι Beat 'em up παιχνίδια δεν βλέπουμε πλέον και καλό θα ήταν να βγουν μερικά.
Για το neflix/Youtube είναι απλά απαράδεκτο και το λιγότερο εγκληματικό που δεν τα έχει και δεν υπάρχει ούτε μια δικαιολογία για αυτό.  

Εγώ ένα παράδειγμα έριξα  ας βγάλει κ όποιο άλλο αξίζει  δεν θα ήθελα μόνο αυτό... Απλά μερικά άτομα κοιτάνε να προκαλούνε δίχως λόγο  πετάνε χαζά σχόλια δίχως λόγο κ το συνεχίζουν...   Ποιος δεν θέλει καλά παιχνίδια με δυνατά γραφικά; εδώ το πρωί έγραφα να βγει ένα παιχνίδι με γραφικά ΣΑΝ του Tekken και γράφουν από κάτω ρε φίλε αφού δεν έχει δικαίωμα για το Tekken...  

3 λεπτά πριν, Mistwalker είπε

Παλι τα ιδια θες να γραφουμε;Αν δεν αγορασει τα δικαιωματα  του τιτλου double dragon πως θες να βγαλει αυτο που ονειρευεσαι.Το συγκεκριμενο που λες ειναι το arcade edition που αυτη τη στιγμη δικαιωματα εχει η hamster και απλως το κανει port στα αλλα μηχανηματα.Στο crash δεν εχει δικαιωματα η sony αλλα η activision.Η sony το εχει 1 χρονο time exclusive.Μετα απο 1 χρονο η activision γουσταρει να το φερει στα αλλα μηχανηματα.Ψαξε λιγο πριν γραψεις οτι ναναι.

Για το τελευταιο που εγραψες απλα no comment.

Ρε κουμπάρε ένα παράδειγμα έγραψα για ένα παιχνίδι...   Θέλω κ ένα game ΣΑΝ το call of duty  με γραφικά τέτοια  ας το λένε   τουφέκι στην κατοχή 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Tresorikos είπε

Εγώ ένα παράδειγμα έριξα  ας βγάλει κ όποιο άλλο αξίζει  δεν θα ήθελα μόνο αυτό... Απλά μερικά άτομα κοιτάνε να προκαλούνε δίχως λόγο  πετάνε χαζά σχόλια δίχως λόγο κ το συνεχίζουν...   Ποιος δεν θέλει καλά παιχνίδια με δυνατά γραφικά; εδώ το πρωί έγραφα να βγει ένα παιχνίδι με γραφικά ΣΑΝ του Tekken και γράφουν από κάτω ρε φίλε αφού δεν έχει δικαίωμα για το Tekken...  

Μαζί σου, έχουμε κόσμο εδώ που προκαλεί.
Εννοείται ότι θέλουμε καλά γραφικά, τα γραφικά δεν είναι το παν σε ένα παιχνίδι άλλα μην κοροιδευόμαστε είναι ένα από τα βασικά συστατικά ενός παιχνιδιού, αν δεν είχαν σημασία θα καθόμαστε και με το Game boy...προσωπικά πάντως δύσκολα πιάνω παιχνίδι αν δεν έχει καλά γραφικά, παράδειγμα το Axiom Verge, μου άρεσε πολύ το όλο concept του, είχε φοβερή μουσική άλλα με κούρασαν απίστευτα τα αρχαία γραφικά, δεν μπορώ πλέον να παίζω παιχνίδια με τέτοια γραφικά και έτσι το παράτησα ύστερα από 1-2 ώρες παιχνιδιού, προσωπική άποψη πάντα.

Υ.Γ. παιχνίδια σαν το Call of Duty δεν παίζει ποτέ να δεις σαν exclusive σε κονσόλα της Nintendo. Η Nintendo βγάζει συγκεκριμένα exclusives σε συγκεκριμένες κατηγορίες (platforms, party games κλπ.)...που και που έχουμε και εκπλήξεις του στιλ Bayoneta άλλα αυτά είναι εξαίρεση.... 

Επεξ/σία από karamela693
  • Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, Tresorikos said:

Κατ'αρχήν, θα σε παρακαλούσα να ξαναδιαβάσεις αυτό που έγραψα και να ζητήσω συγνώμη αν για κάποιο λόγο νομίζεις πως έχω κάποια ανάγκη να "στην πω" (ήταν απλή προσπάθεια ενημέρωσης - που προφανώς απέτυχε). 

Προσπερνόντας τον... ευτυχή χαρακτηρισμό περί τραγικότητας και επιχειρημάτων, σ'αρέσει ή όχι, έτσι λειτουργούν τα περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Νομικά, η σειρά DOUBLE DRAGON ανήκει στην ARC SYSTEM WORKS και όχι στη Nintendo (σχετικό επιχείρημα). Με (πιο) απλά λόγια, σ'αυτόν που ανήκει νομικά ένας τίτλος, αυτός αποφασίζει που θα κυκλοφορήσει, αν θα κυκλοφορήσει και πώς (γραφικά κ.τ.λ.) θα κυκλοφορήσει ο συγκεκριμένος τίτλος (παιχνίδι) και τυχόν σχετικοί τίτλοι (sequels, spin-offs, crossovers) (σχετικό επιχείρημα - λίγο πιο "βαρύ" αλλά... ήθελες επιχειρήματα). 

Να ξεκαθαρίσω ξανά πως μιλάω για 3rd-party παιχνίδια (δηλαδή παιχνίδια των οποίων τα πνευματικά δικαιώματα δεν ανήκουν στην εταιρία που κατασκευάζει την εκάστοτε κονσόλα) - και για να απλοποιήσω (πάλι): ο κατασκευαστής μιας κονσόλας δίνει μόνο το τελικό ΟΚ για να κυκλοφορήσει στο κατάστημα της ένα παιχνίδι που ανήκει σε άλλη εταιρία (στην συγκεκριμένη περίπτωση: η Nintendo έδωσε το OK στην Arc System Works να κυκλοφορήσει το Double Dragon IV και το Arcade version του πρώτου Double Dragon στο eShop (αντίστοιχα η Sony έδωσε το OK για να κυκλοφορήσει το DD IV στο PSN και η Valve για να κυκλοφορήσει στο Steam).

Τώρα για το παράδειγμα με το Crash Bandicoot, τα δικαιώματα δεν ανήκουν στη Sony (με τις υγείες σας;) αλλά στην Activision (σχετικό επιχείρημα). Ενημερωτικά, προηγούμενα παιχνίδια της σειράς είχαν ήδη κυκλοφορήσει εκτός συστημάτων της Sony (θυμάμαι συγκεκριμένα το Wrath of Cortex είχε κυκλοφορήσει σε PS2/XBox/GameCube) οπότε είναι λίγο ατυχές σαν παράδειγμα.

Τέλος, μια και συνεχίζεις να "προκαλείς δίχως λόγο" (δικά σου λεγόμενα), αυτό που προσπαθούν και οι υπόλοιποι συμφορουμίτες να σου εξηγήσουν (κάποιοι πιο ευγενικά απο άλλους, είναι η αλήθεια), είναι πως αν θες παιχνίδι με καλά γραφικά (όπως για παράδειγμα "Double Dragon με γραφικά Tekken") τότε το πρόβλημα το έχεις με την εταιρία που έφτιαξε και πουλάει το παιχνίδι (Arc System Works στο παράδειγμα), και όχι με την εταιρία στην οποία ανήκει το κατάστημα απο όπου το αγόρασες (Nintendo στο παράδειγμα).

P.S. Αν τώρα είχε βγει για παράδειγμα Metroid ή Zelda στην ίδια κατάσταση με το DD IV (πάντα ως παράδειγμα), τότε ναί, εκεί μαζί σου 100% στο ότι φταίει η Nintendo, γιατί τα συγκεκριμένα franchise της ανήκουν, άρα επηρεάζει άμεσα την τελική τους μορφή.

Ενημερωτικά και φιλικά.

• Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Greygore είπε

Κατ'αρχήν, θα σε παρακαλούσα να ξαναδιαβάσεις αυτό που έγραψα και να ζητήσω συγνώμη αν για κάποιο λόγο νομίζεις πως έχω κάποια ανάγκη να "στην πω" (ήταν απλή προσπάθεια ενημέρωσης - που προφανώς απέτυχε). 

Προσπερνόντας τον... ευτυχή χαρακτηρισμό περί τραγικότητας και επιχειρημάτων, σ'αρέσει ή όχι, έτσι λειτουργούν τα περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Νομικά, η σειρά DOUBLE DRAGON ανήκει στην ARC SYSTEM WORKS και όχι στη Nintendo (σχετικό επιχείρημα). Με (πιο) απλά λόγια, σ'αυτόν που ανήκει νομικά ένας τίτλος, αυτός αποφασίζει που θα κυκλοφορήσει, αν θα κυκλοφορήσει και πώς (γραφικά κ.τ.λ.) θα κυκλοφορήσει ο συγκεκριμένος τίτλος (παιχνίδι) και τυχόν σχετικοί τίτλοι (sequels, spin-offs, crossovers) (σχετικό επιχείρημα - λίγο πιο "βαρύ" αλλά... ήθελες επιχειρήματα). 

Να ξεκαθαρίσω ξανά πως μιλάω για 3rd-party παιχνίδια (δηλαδή παιχνίδια των οποίων τα πνευματικά δικαιώματα δεν ανήκουν στην εταιρία που κατασκευάζει την εκάστοτε κονσόλα) - και για να απλοποιήσω (πάλι): ο κατασκευαστής μιας κονσόλας δίνει μόνο το τελικό ΟΚ για να κυκλοφορήσει στο κατάστημα της ένα παιχνίδι που ανήκει σε άλλη εταιρία (στην συγκεκριμένη περίπτωση: η Nintendo έδωσε το OK στην Arc System Works να κυκλοφορήσει το Double Dragon IV και το Arcade version του πρώτου Double Dragon στο eShop (αντίστοιχα η Sony έδωσε το OK για να κυκλοφορήσει το DD IV στο PSN και η Valve για να κυκλοφορήσει στο Steam).

Τώρα για το παράδειγμα με το Crash Bandicoot, τα δικαιώματα δεν ανήκουν στη Sony (με τις υγείες σας;) αλλά στην Activision (σχετικό επιχείρημα). Ενημερωτικά, προηγούμενα παιχνίδια της σειράς είχαν ήδη κυκλοφορήσει εκτός συστημάτων της Sony (θυμάμαι συγκεκριμένα το Wrath of Cortex είχε κυκλοφορήσει σε PS2/XBox/GameCube) οπότε είναι λίγο ατυχές σαν παράδειγμα.

Τέλος, μια και συνεχίζεις να "προκαλείς δίχως λόγο" (δικά σου λεγόμενα), αυτό που προσπαθούν και οι υπόλοιποι συμφορουμίτες να σου εξηγήσουν (κάποιοι πιο ευγενικά απο άλλους, είναι η αλήθεια), είναι πως αν θες παιχνίδι με καλά γραφικά (όπως για παράδειγμα "Double Dragon με γραφικά Tekken") τότε το πρόβλημα το έχεις με την εταιρία που έφτιαξε και πουλάει το παιχνίδι (Arc System Works στο παράδειγμα), και όχι με την εταιρία στην οποία ανήκει το κατάστημα απο όπου το αγόρασες (Nintendo στο παράδειγμα).

P.S. Αν τώρα είχε βγει για παράδειγμα Metroid ή Zelda στην ίδια κατάσταση με το DD IV (πάντα ως παράδειγμα), τότε ναί, εκεί μαζί σου 100% στο ότι φταίει η Nintendo, γιατί τα συγκεκριμένα franchise της ανήκουν, άρα επηρεάζει άμεσα την τελική τους μορφή.

Ενημερωτικά και φιλικά.

Πολύ ωραίο σχόλιο  κ σε ευχαριστώ για το χρόνο σου...  Δεν πήγαινε για σένα κανένα απτά μην μου περί υγείες κτλ. .  Αν διαβάσεις απτό πρωί θα δεις ότι με ειρωνεύονται  όταν λέω θέλω πχ το Dragon με γραφικά ΣΑΝ του Tekken και μου γράφουν πως περιμένετε μερικοί να βγάλει το Tekken ΧΩΡΙΣ να έχει δικαιώματα μετά έγραφε για αγορα της Microsoft ότι ναναι δηλαδή  κ γω τι φταίω  να μπαίνω να λέω τη γνώμη μ και να διαβάζω ειρωνείες  κ γω μια χαρά μπορώ να το κάνω.. Αλλά γιατι να χαλάμε τη ζαχαρένια μας κ το νήμα;  Η κονσόλα μας είναι φοβερή της λείπουν κάποια παιχνίδια που το. Ξέραμε.. Και της λείπουν κάποιες εφαρμογές που κ το ξέραμε κ τα βρίσκουμε όλα αλλού... απλά σκέψεις  προβληματισμούς κ καμία φορά γκρινιάζουμε κ χωρίς λόγο εδώ μέσα νιώθουμε ίσως λες κ θα διορθώσει η Nintendo τα παράπονα μας κ τα θέλω μας... Αν είμαι κάπου λάθος  απλά πατήστε τις φάτσες 😁 έστω αν κ με περνάς για χαζούλη κ τα εξηγείς όλο κ πιο απλά...  . Νόμιζα ότι όταν βάζει ένα παιχνίδι  στην συσκευή της η Nintendo η στο eshop, ότι μπορεί να της ζητήσει  θέλω να βάλεις πιο καλά γραφικά  αφού θα κάνουμε συμφωνία.. Αν της περνάει μόνο σε ότι είναι ιδιοκτησία της  ίσως δεν το είχα σκεφτεί σωστά 

Επεξ/σία από Tresorikos
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...