Moderators Malthador Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Moderators Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Just now, parlapipas25 said: Δηλαδή το switch undocked ειναι πιο αδύναμο κι από ps3/xbox360 Damn... Για άλλη μια φορά, το NSw undocked τρέχει το Bayonetta σε διπλάσια καρέ από τα PS360. Επειδή είναι πιο αδύναμο μάλλον, δεν εξηγείται αλλιώς. :/ 2
orck Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 3 λεπτά πριν, parlapipas25 είπε Δηλαδή το switch undocked ειναι πιο αδύναμο κι από ps3/xbox360 Damn... Ναι, εδω και το gameboy ειναι πιο δυνατο απο το switch, διαδωστε γιατι θα το κατεβασουν!!!!!1 ΥΓ Ημαρτον
mansa2k Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Rebel21 είπε Η λίστα αυτή είναι άκυρη.Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι το Switch είναι ένα underclocked nvidia shield.Το νούμερο της wiki είναι το σωστό. Η πραγματική λίστα είναι η δεύτερη που έβαλες. http://kyokojap.myweb.hinet.net/gpu_gflops/ Για να μην μπερδέψουμε τα μπούτια μας τον πίνακα τον έβαλα περισσότερο για τις διαφορές στα νούμερα με τo WiiU γιατί υπήρξε σχετική παρατήρηση. Στην περίπτωση του NSW προφανώς δεν έγινε αντιληπτό πως συμφωνώ περισσότερο με τα δεδομένα της wikipedia. Παρόλα αυτά η AMD/Nvidia χρησιμοποιούν διαφορετικές τεχνικές μέτρησης των FLOPS. Επίσης, όπως είχε συζητηθεί και παλιότερα, το νούμερα του NSW δεν είναι επίσημα και φαίνεται πως υπολόγισαν τα flops με βάση την διαφορά στην συχνότητα. Κάποιος είχε απαντήσει τότε κάτι σχετικό αλλά δεν θυμάμαι.. *Πάντως σε αρχεία που είχαν διαρρεύσει είχαν το NSW στο 1TF σε FP16 format. Edit: Θυμήθηκα μόλις, κάποιος είχε γράψει πως η Ν επέλεξε την συχνότητα των 768 MHz ως μεγίστη για το NSW γιατί εκεί ο Χ1 δουλεύει σταθερά χωρίς μεταβολές στην απόδοση. Με την ευκαιρία, για άλλη μια φορά, η Ν έχει κλείσει μακροπρόθεσμη συνεργασία με την Nvidia και δεν θα μου κάνει εντύπωση αν μελλοντικά σε νέες εκδόσεις (όπως γινόταν και στα φορητά συστήματα της εταιρίας) δούμε εκτός από Χ1 σε μικρότερα μεγέθη (12~8nm) αλλά και έκδοση με δύο Χ1. Γενικώς η Ν επέλεξε κάτι που έχει να δώσει πολύ "ψωμί" αργότερα. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2018 από mansa2k 1
karamela693 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 59 λεπτά πριν, Malthador είπε Για άλλη μια φορά, το NSw undocked τρέχει το Bayonetta σε διπλάσια καρέ από τα PS360. Επειδή είναι πιο αδύναμο μάλλον, δεν εξηγείται αλλιώς. :/ Οτι το Bayonetta βγήκε μετά που ούτε ξέρω πόσα χρόνια στο Switch που σημαίνει καλύτερο προγραμματισμό και βελτιώσεις ή ότι στο ps3 μπορεί να κάνανε προχειροδουλειά λαμβάνοντας υπόψιν ότι το ps3 ήταν και δύσκολο στον προγραμματισμό δεν σου πέρασε από το μυαλό?? Εννοείται ότι το switch είναι πιο δυνατό από το ps3 απλά πόσο ακριβώς κανένας δεν ξέρει... Υ.Γ. Το Bayoneta έτρεχε σε 60fps και στο Wii u, και αυτό ήταν πολύ πιο ισχυρό από το Ps3??
Moderators Malthador Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Moderators Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 31 minutes ago, karamela693 said: Οτι το Bayonetta βγήκε μετά που ούτε ξέρω πόσα χρόνια στο Switch που σημαίνει καλύτερο προγραμματισμό και βελτιώσεις Επειδή πέρασαν χρόνια, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να τρέχει ένα game με καλύτερο τρόπο σε χειρότερο H/W; 31 minutes ago, karamela693 said: ή ότι στο ps3 μπορεί να κάνανε προχειροδουλειά λαμβάνοντας υπόψιν ότι το ps3 ήταν και δύσκολο στον προγραμματισμό δεν σου πέρασε από το μυαλό?? Άρα το PS3 ήταν ισχυρό, αλλά δεν αξιοποίησαν το H/W του. Καταλαβαίνεις βέβαια ότι αυτό είναι χειρότερο από το να μην υπήρχαν τα απαραίτητα assets για να χρησιμοποιήσουν. Ενιγουέι και έτσι να είναι, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. 31 minutes ago, karamela693 said: Εννοείται ότι το switch είναι πιο δυνατό από το ps3 απλά πόσο ακριβώς κανένας δεν ξέρει... Επομένως, συμφωνούμε. Δεν πήγαινε σε όποιον πιστεύει το προφανές η απάντησή μου, αλλά σε όποιον όντως πιστεύει ότι το NSw είναι λιγότερο ισχυρό από κονσόλες της προηγούμενης γενιάς.
Pitsifrikos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Παίδες κάποιο link απο το gripcase; Σκέφτομαι να κάνω την κίνηση. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2018 από Pitsifrikos
Moderators Malthador Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Moderators Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 1 minute ago, Pitsifrikos said: Παίδες κάποιο link απο το gripcase; Σκέφτομαι να κάνω την κίνηση. Εδώ. Με κλειστά μάτια το παραγγέλνεις. 2
Rebel21 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mansa2k είπε Για να μην μπερδέψουμε τα μπούτια μας τον πίνακα τον έβαλα περισσότερο για τις διαφορές στα νούμερα με τo WiiU γιατί υπήρξε σχετική παρατήρηση. Στην περίπτωση του NSW προφανώς δεν έγινε αντιληπτό πως συμφωνώ περισσότερο με τα δεδομένα της wikipedia. Παρόλα αυτά η AMD/Nvidia χρησιμοποιούν διαφορετικές τεχνικές μέτρησης των FLOPS. Επίσης, όπως είχε συζητηθεί και παλιότερα, το νούμερα του NSW δεν είναι επίσημα και φαίνεται πως υπολόγισαν τα flops με βάση την διαφορά στην συχνότητα. Κάποιος είχε απαντήσει τότε κάτι σχετικό αλλά δεν θυμάμαι.. *Πάντως σε αρχεία που είχαν διαρρεύσει είχαν το NSW στο 1TF σε FP16 format. Edit: Θυμήθηκα μόλις, κάποιος είχε γράψει πως η Ν επέλεξε την συχνότητα των 768 MHz ως μεγίστη για το NSW γιατί εκεί ο Χ1 δουλεύει σταθερά χωρίς μεταβολές στην απόδοση. Νομίζω ότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Έχει γίνει και teardown που έχει αποκαλύψει στο εσωτερικό του switch τον tegra x1 χωρίς κάποιο customization με ότι αυτό συνεπάγεται. Ισχύει ότι το shield ήταν ασταθές στο 1ghz και έπεφτε στα 768. Προφανώς και το Switch είναι δυνατότερο από την προηγούμενη γενιά αλλά επίσης δεν μπορεί να είναι δυνατότερο από το shield του οποίου υπάρχουν επίσημα specs. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2018 από Rebel21
mansa2k Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, Rebel21 είπε Νομίζω ότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Έχει γίνει και teardown που έχει αποκαλύψει στο εσωτερικό του switch τον tegra x1 χωρίς κάποιο customization με ότι αυτό συνεπάγεται. Ισχύει ότι το shield ήταν ασταθές στο 1ghz και έπεφτε στα 768. Αυτό από μόνο του δεν λέει κάτι, ο κώδικάς έχει αλλάξει τελείως κατά την Nvidia. Με λίγα λόγια μπορεί να πιάνει και το peak του Χ1 ακόμα και σε χαμηλότερη συχνότητα λόγω της αλλαγής στο software. Από εκεί και πέρα αυτό ήθελαν να παραδώσουν και αυτό κατέληξε να είναι η επιλογή τους, όσα και να να γράφουμε δεν αλλάζει τίποτα. Στην τελική τα γραφικά τα είδαμε πριν κυκλοφορήσει και δεν με ενόχλησαν για αυτό που προσφέρει το σύστημα. Εμένα το παράπονο μου είναι η μέχρι στιγμής ελλιπής λίστα κυκλοφοριών για το 2018 και ότι πρέπει να πληρώνουμε από τον Σεπτέμβριο και μετά για online multiplayer. Έχω την υποψία ότι η Ν επειδή θέλει να πλασάρει την συνδρομητική υπηρεσία κράτησε δυστυχώς τα βαριά χαρτιά για αργότερα. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2018 από mansa2k
Mistwalker Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Για το chip του tegra στο switch ακομα κανεις ξερει τι παιζει εκτος απο την Nvidia και αυτοι που εκαναν τα teardown ο καθενας εγραφε διαφορετικες θεωριες. Για το monsterboy οποιος θελει physical θα του βγει γυρω στα 50€.39.99$ και μεταφορικα απο Αμερικα μαλλον 10-12€ Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2018 από Mistwalker 2
zio10 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Malthador είπε Προφανώς και ήταν ειρωνικό το μήνυμά μου. Δεν υπάρχει ασφαλής τρόπος να γίνει τέτοια μέτρηση πέραν των multiplatforms που και πάλι είναι μπακαλίστικος τρόπος. Για παράδειγμα το πρώτο Bayonetta τρέχει στο PS3 σε 720p30 (ο θεός να τα κάνει 30 καρέ, αλλά ας το δεχθούμε για χάρη παραδείγματος), ενώ σε undocked στο NSw τρέχει σε 720p60. Αν συνυπολογίσουμε ότι το NSw σε docked είναι τουλάχιστον δυο φορές πιο ισχυρό απ' ότι undocked, τότε εύκολα καταλήγουμε ότι το NSw είναι τουλάχιστον 4 φορές πιο ισχυρό από το PS3. Σε κάθε περίπτωση χάνεις το νόημα, αν σε ενδιαφέρει η ισχύς μην αγοράζεις κονσόλες. Πάρε εκεί μια 1070 να κάνεις δουλειά σου και άσε τους πληβείους. Αυτό που μετράει είναι τα games που έχει κάθε σύστημα (κατά βάση τα exclusives) και εκεί πρέπει να κρίνεται το προτέρημα κάθε συστήματος. Όχι μόνο μπορείς να παραγγείλεις από indiegogo, οφείλεις να κάνεις την χάρη στον εαυτό σου αν παίζεις σε φορητό mode. Το gameplay πάει σε άλλο επίπεδο με το Gripcase. Thanks για την απάντηση. Με παρεξήγησες λίγο, δεν κοιτάω μόνο τις επιδόσεις. Με ενδιαφέρουν όμως για να καταλάβω ότι πήρα καινούργιο, πιο σύγχρονο μηχάνημα Απλά επειδή τώρα έχω το vita και η επόμενη κονσόλα που θα πάρω πάλι φορητή θα είναι, άρα το switch μόνο αυτή τη στιγμή, ήθελα να ξέρω πόσο καλύτερο είναι. Αν αξίζει δηλαδή να το έχω υπόψη για αργότερα ή αν είναι καλύτερα να προσπεράσω και να περιμένω νεότερη έκδοση ή άλλη κονσόλα ίσως. Αν είναι δυνατότερο από ps3, 360 όμως είναι σούπερ για μένα. Για τις αποκλειστικότητες δεν καίγομαι είναι η αλήθεια. Λίγα παιχνίδια που θέλω να παίζω να περνάει η ώρα μου θα βρω σε όποιο μηχάνημα κι αν είναι. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2018 από zio10
Moderators Malthador Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Moderators Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Αυτή τη στιγμή που μιλάμε το NSw είναι η ισχυρότερη φορητή παιχνιδομηχανή που υπάρχει, τελεία. Ότι θα βγει κάποια στιγμή στο μέλλον revised έκδοση θα βγει (μέσα στο Q1 2019 ποντάρω). Επίσης, ότι θα ξαναμπεί η Sony στο handheld κομμάτι μετά την επιτυχία του NSw, θα ξαναμπεί κατά την γνώμη μου (μετά το 2019). Κρίνεις τις ανάγκες σου και το πόσο μπορείς να περιμένεις και προχωράς ή όχι σε αγορά. 1
zio10 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Έτσι είναι, γι'αυτό το ψάχνω λίγο γιατί δεν είναι άμεση αγορά. Όπως είναι τα πράγματα όμως μπορώ να πάρω το switch ακόμα κι αν εχει βγει κάτι πιο δυνατό και πάλι να με καλύψει και να το ευχαριστήθω.
NEKROMA Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 Οι περισσότεροι σε switch θα παμε ουτος η αλλος μετα απο το βητα ,εγω σε 2-3 χρονια μεχρι να βγει switch slim και πεσουν καπως οι τιμες σε απλα games (nba-wrc-mortal ktlp),καλο χρυσο το βητα αλλα περα απο killzone-uncharted-rpg-little big planet-sly ktlp δεν εχει κατι αλλο να δώσει περα απο japanila και σαπιλα
Προτεινόμενες αναρτήσεις