Προς το περιεχόμενο

Nintendo Switch Topic v1

JohnVani18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Aν ειναι δυνατο οσο το ps4 ας το πουλανε 200 ευρω.Ετσι μαλιστα.Παραπανω τιμη δε δικαιολογηται εκτος και αν κοπανησουν καμια ακριβη gimmiκια παρεα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί το ps4 μέχρι το Μάρτιο, που σύμφωνα με τις φήμες θα έχει κυκλοφορήσει και το Neo, θα έχει πέσει στα 200 ευρώ καινούριο?

Το ότι δε θα είναι μια απλή κονσόλα και θα περιέχει κάποιο gimmick, νομίζω πρέπει να το θεωρούμε βέβαιο όταν μιλάει η Nintendo για "new way of playing games". Εγώ πιστεύω ότι αν, όπως όλα δείχνουν, το ΝΧ είναι κατά βάση κονσόλα, θα πωλείται στα 300-350 ευρώ.  Πιο κάτω το βλέπω μόνο αν είναι κάτι σε micro console ή φορητό.

Δε ξέρω πόσο θα έχει πέσει αλλά μιλάμε για hardware 6ετιας.Μπορει το Ps4 να βγήκε πιο αργά αλλά ήδη ήταν ξεπερασμένο το hardware .200 και πολλά τους είναι να βγάλουν ένα ps4.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Trademark filling στην Αμερική για το TLoZ: Breath of the Wild αναφέρει και video game cartridges μεταξύ άλλων μέσων.

Ενισχύεται η φήμη ότι το ΝΧ θα χρησιμοποιεί cartridges.

http://www.nintendolife.com/news/2016/06/trademark_listing_adds_fuel_to_talk_of_nintendo_nx_using_cartridges

https://mynintendonews.com/2016/06/23/nintendo-nx-cartridges-mentioned-in-patent-documents/

Επεξ/σία από Deghinsea
  • Like 1

Πολύς ντόρος για το τίποτα. Καταρχάς ο Reggie είπε ότι «τα specs δεν είναι το παν, τα games είναι». Δεν βλέπω αυτό πως συνεπάγεται ότι το ΝΧ δεν θα έχει specs που θα στέκονται στις μέρες μας.

Επίσης, ένα άλλο που δεν λαμβάνει υπόψιν ο φίλος στο βίντεο είναι ότι η κυκλοφορία του ΝΧ πήγε πίσω κάποιους μήνες μόλις διέρρευσαν τα περί Neo/Scorpio. Μήπως χέστηκαν πάνω τους και θέλησαν να ανεβάσουν τα specs του ΝΧ;

Προσωπικά συμφωνώ σχεδόν απόλυτα με το βίντεο... Κατά 90% ασχολούμαι με PC games αλλά ως παλιός Nintendo fan (ακόμη έχω το NES στο σαλόνι) θέλω να δω το NX να πετυχαίνει και να το αγοράσω... Θέλω μια κονσόλα τις Nintendo να με αγγίξει και να μην αγοράσω ένα δεύτερο "Wii-U" απλά για να παίζω Super Mario Maker. Θέλω τα first party games της Nintendo αλλά θέλω και άλλα όπως π.χ. ένα Battlefield και όχι μόνο αυτά. Πιστεύω ότι την ίδια σκέψη μοιράζεται αρκετός κόσμος.

Για να γίνει αυτό θέλω επιτέλους μετά από 20+χρόνια, μια κονσόλα που απευθύνεται στον gamer... Χωρίς ηλίθια gimmicks, χωρίς casual ηλιθιότητες, με high end γραφικά, σοβαρό online service και ένα εργονομικό απλό χειριστήριο.

Από τις μέχρι τώρα φήμες και πληροφορίες δεν φαίνεται να έχουμε κάτι τέτοιο, αλλά πάμε για ένα 2ο Wii-U το οποίο θα "ανταγωνιστεί" performance-wise τα PS4 και XBONE.

Και βασικά δεν ξέρω γιατί θεωρείς θετικό το ότι μεταφέρθηκε το Launch με την ανακοίνωση του Scorpio/Neo... Προφανώς είναι θετικό από την άποψη βελτίωσης της κονσόλας αλλά από την άλλη δείχνει τα εξής: Έχεις μια κονσόλα που είναι σε φάση "ξεκινάμε την παραγωγή" και ξαφνικά λένε "ουπς", αυτό που σκοπεύαμε να βγάλουμε δεν θα μπορεί να ανταγωνιστεί τα upgrades των PS4/XBONE, ας κάνουμε ένα βήμα πίσω... Άρα λοιπόν αυτό που σκοπεύαν να κυκλοφορήσουν δεν θα είχε (για άλλη μια φορά) την ζητούμενη απόδοση, δεν θα μπορούσε να έχει το ελάχιστο των 1080p/60fps (ή αυτό θα ήταν το όριο των δυνατοτήτων του) και δεν θα ήταν έτοιμο για VR. Οπότε πάλι δεν θα συγκηνούσε ιδιαίτερα τον απαιτητικό gamer, πάλι θα είχε προβλήματα μεταφοράς 3rd party games σε αυτό και ότι άλλο βαραίνει το Wii-U. Κατά πόσο μπορούν λίγους μήνες πριν το Launch να αυξήσουν αρκετά το performance κρατώντας ένα λογικό κόστος δεν το ξέρω. Μακάρι να το πετύχουν.

Τέλος από τα λεγόμενα του προέδρου, που ήταν όμοια με αυτά του 2013, φαίνεται ότι δεν έχουν αλλάξει φιλοσοφία. Έχουν το ίδιο σκεπτικό που είχαν τότε, το οποίο οδήγησε στην αποτυχία. Που ακριβώς λοιπόν βλέπεις φως?

• Moderators

Τέλος από τα λεγόμενα του προέδρου, που ήταν όμοια με αυτά του 2013, φαίνεται ότι δεν έχουν αλλάξει φιλοσοφία. Έχουν το ίδιο σκεπτικό που είχαν τότε, το οποίο οδήγησε στην αποτυχία. Που ακριβώς λοιπόν βλέπεις φως?

Ακόμα και σε αυτό κάνει manipulate ο τύπος στο βίντεο. Τη μία δήλωση την έκανε το 2013 ενώ είχε μόλις κυκλοφορήσει το WiiU και ενώ η Ν βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση μετά τις πωλήσεις του Wii. Την άλλη δήλωση την κάνει το 2016, χωρίς να έχει καν ανακοινωθεί το ΝΧ, χωρίς να ξέρουμε τα specs του και χωρίς να μας έχουν πει τι είναι καν. Δεν μπορούν να συγκριθούν οι δύο δηλώσεις μεταξύ τους, γίνονται σε εντελώς διαφορετικό χρονικό πλαίσιο και με εντελώς διαφορετικά δεδομένα.

Πρόσεξε: δεν λέω ότι το ΝΧ θα είναι power station! Το μόνο που λέω είναι ότι δεν προκύπτει ότι δεν θα είναι από τις δηλώσεις του Reggie και σίγουρα δεν αξίζει να στήσεις ένα ολόκληρο βίντεο πάνω σε αυτές τις δηλώσεις σε σχέση με τις συνθήκες που επικρατούσαν κάθε φορά που ειπώθηκαν.

Also, pro-tip: εκτιμώ ότι η Ν δεν θα ασχοληθεί καν με το VR στο ΝΧ, ακόμα και αν έχει αρκετή ισχύ ώστε να μπορεί να το υποστηρίξει.

Και κάτι άλλο που θέλω να σχολιάσω:

Άρα λοιπόν αυτό που σκοπεύαν να κυκλοφορήσουν δεν θα είχε (για άλλη μια φορά) την ζητούμενη απόδοση, δεν θα μπορούσε να έχει το ελάχιστο των 1080p/60fps (ή αυτό θα ήταν το όριο των δυνατοτήτων του)

Αν το όριο των δυνατοτήτων του ΝΧ ήταν 1080p60, τότε μιλάμε για ένα σύστημα που ήταν δυνατότερο από τα X1/PS4 (αφού αυτά δεν αποδίδουν 1080p60). Επομένως, ήταν ορθή η επιλογή να το αποσύρουν προκειμένου να το φέρουν πιο κοντά στα Neo/Scorpio.

Φυσικά, όλα αυτά είναι υποθετικά και πολύ πιθανόν να βρίσκονται στη σφαίρα του φανταστικού.

(Άσχετο: Τα 1080p60 το 2013 δεν ήταν το ελάχιστο που ήθελε ο απαιτητικός gamer; Γιατί εγώ και τότε σε 1080p60 έπαιζα στην GTX 770.)

Ο στρατηγικός προγραμματισμός της Nintendo βασίζεται στο Blue Ocean:

Μίνιμουμ κόστος για να προσφέρει κάτι που δεν υπάρχει στον ανταγωνισμό.

Αναθεωρείστε τις προσδοκίες σας.......

Το ΝΧ 100% θα είναι ένα underpowered σε σχέση με τον ανταγωνισμό μηχάνημα, το οποίο θα έχει ένα κύριο βασικό χαρακτηριστικό που δεν θα το έχουν οι άλλοι.

Όπως ήταν τα motion controls στο Wii, οι διπλές οθόνες του DS, το 3D του 3DS, η ταμπλέτα στο Wii U.

• Like 1

• Moderators

Πάνθηρα το έχεις πιάσει ελαφρώς στραβά νομίζω. "Blue Ocean" δεν σημαίνει απαραίτητα "low cost", σημαίνει «καινοτομία». Μπορεί να είναι κάποια καινοτομία που να χρειάζεται ισχύ και άρα να είμαστε όλοι χαρούμενοι.

• Like 1

Η στρατηγική του Blue Ocean σημαίνει αυξημένη αξία προϊόντος μέσω καινοτομίας, με μίνιμουμ κόστος δημιουργίας του. Είναι η δημιουργία προσωρινού μονοπωλίου.

Εδώ θα είμαστε να τα πούμε μόλις με το καλό κυκλοφορήσει.

Το ωραίο είναι ότι στην ανάλυση της στρατηγικής αυτής στο Wikipedia, γίνεται αναλυτική αναφορά στο Wii, στο DS και το 3DS ώς success stories.

Ο στρατηγικός προγραμματισμός της Nintendo βασίζεται στο Blue Ocean:

Μίνιμουμ κόστος για να προσφέρει κάτι που δεν υπάρχει στον ανταγωνισμό.

Αναθεωρείστε τις προσδοκίες σας.......

Το ΝΧ 100% θα είναι ένα underpowered σε σχέση με τον ανταγωνισμό μηχάνημα, το οποίο θα έχει ένα κύριο βασικό χαρακτηριστικό που δεν θα το έχουν οι άλλοι.

Όπως ήταν τα motion controls στο Wii, οι διπλές οθόνες του DS, το 3D του 3DS, η ταμπλέτα στο Wii U.

Μα αυτό ακριβώς λέω. Ο στρατηγικός σχεδιασμός της ND πιστεύω ότι είναι λάθος και από τα λεγόμενα του προέδρου φαίνεται να ΜΗΝ σκοπεύουν να τον αλλάξουν. Μετά τις επί σειρά ετών αποτυχίες, χρειάζεται να γίνει νομίζω μία αλλαγή και το ΝΧ φάνηκε να είναι κάτι τέτοιο. Από το όνομα και μόνο (ελπίζω να παραμείνει και πέρα από απλό codename) περιμένεις κάτι σοβαρότερο :P

Το Wii ήταν μία απρόσμενη επιτυχία που δεν είναι όμως Long term και μπορεί να πούλησε κονσόλες και wii-sports αλλά τίποτα περισσότερο. Οι περισσότεροι το πήραν για πλάκα, μόνο για το gimmick και μετά από ένα εξάμηνο το έτρωγε η σκόνη (όμοια προσωπική εμπειρία)...Πολλούς από αυτούς δύσκολα τους λες και gamer... Κάλυψε ένα casual κομμάτι, το οποίο πλέον δεν υφίσταται μιάς και το έχουν αναλάβει πλέον τα facebook games, Κινητά τηλέφωνο και tablet. Δεν πουλήθηκε έτσι ιδιαίτερο software και το περιθώριο κέρδους για τους developers πολύ μικρό, άσε που δεν μπορούσαν να κάνουν Port τα παιχνίδια τους λόγω του αδύναμου Hardware.

Αφήνωντας απέξω τις Mobile συσκευές μιάς και πιστεύω ότι είναι μιά διαφορετική αγορά, το Wii-U ήταν ομοίως μια αποτυχία. Όπως θα ήταν και το Wii αν δεν υπήρχε αυτή η μικρή περίοδος όπου τα motion controls είχαν σημασία. Όσα κακά είχε το Wii τα είχε και αυτό, χωρίς μάλιστα να πουλήσει ούτε τον αντίστοιχο αριθμό κονσολών.

Αυτή την στιγμή οι περισσότεροι gamers (στους οποίους δεν ξέρω κατά πόσο απευθύνεται η Nintendo) θέλουν πέρα από το αυτονόητο, δηλαδή τα καλά παιχνίδια, high end graphics τουλάχιστον όμοια με του ανταγωνισμού και απ 'ότι φαίνεται ετοιμάζεται να πάρει τα πάνω του το VR. Δυστηχώς τα χαμηλά specs αποτρέπουν μεταφορά 3rd party παιχνιδιών και μικραίνουν το Installbase.

Με βάση όλα αυτά περίμενα ότι το NX θα είναι ένα power station όπως προειπώθηκε. Έχω σοβαρές αμφιβολίες για το αν το κομμάτι της αγοράς που πάει να απευθυνθεί η Nintendo υφίσταται πλέον και τί μέγεθος έχει. Οι εποχές έχουν αλλάξει. Θα χαρώ ιδιαίτερα αν λέω μπούρδες και το ΝΧ έχει θέσει στο σαλόνι ενός gamer.

Ακόμα και σε αυτό κάνει manipulate ο τύπος στο βίντεο. Τη μία δήλωση την έκανε το 2013 ενώ είχε μόλις κυκλοφορήσει το WiiU και ενώ η Ν βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση μετά τις πωλήσεις του Wii. Την άλλη δήλωση την κάνει το 2016, χωρίς να έχει καν ανακοινωθεί το ΝΧ, χωρίς να ξέρουμε τα specs του και χωρίς να μας έχουν πει τι είναι καν. Δεν μπορούν να συγκριθούν οι δύο δηλώσεις μεταξύ τους, γίνονται σε εντελώς διαφορετικό χρονικό πλαίσιο και με εντελώς διαφορετικά δεδομένα.

Πρόσεξε: δεν λέω ότι το ΝΧ θα είναι power station! Το μόνο που λέω είναι ότι δεν προκύπτει ότι δεν θα είναι από τις δηλώσεις του Reggie και σίγουρα δεν αξίζει να στήσεις ένα ολόκληρο βίντεο πάνω σε αυτές τις δηλώσεις σε σχέση με τις συνθήκες που επικρατούσαν κάθε φορά που ειπώθηκαν.

Also, pro-tip: εκτιμώ ότι η Ν δεν θα ασχοληθεί καν με το VR στο ΝΧ, ακόμα και αν έχει αρκετή ισχύ ώστε να μπορεί να το υποστηρίξει.

Και κάτι άλλο που θέλω να σχολιάσω:

Αν το όριο των δυνατοτήτων του ΝΧ ήταν 1080p60, τότε μιλάμε για ένα σύστημα που ήταν δυνατότερο από τα X1/PS4 (αφού αυτά δεν αποδίδουν 1080p60). Επομένως, ήταν ορθή η επιλογή να το αποσύρουν προκειμένου να το φέρουν πιο κοντά στα Neo/Scorpio.

Φυσικά, όλα αυτά είναι υποθετικά και πολύ πιθανόν να βρίσκονται στη σφαίρα του φανταστικού.

(Άσχετο: Τα 1080p60 το 2013 δεν ήταν το ελάχιστο που ήθελε ο απαιτητικός gamer; Γιατί εγώ και τότε σε 1080p60 έπαιζα στην GTX 770.)

Προφανώς υποθετικά μιλάμε. Συμφωνώ ότι είναι ορθή επιλογή να το αποσύρουν και να φέρουν κάτι καλύτερο. Οι αμφιβολίες μου έρχονται στο τί βελτιώσεις μπορούν να κάνουν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα όταν είχαν ήδη φτάσει κοντά σε φάση παραγωγής.

Όσον αφορά τα λόγια του προέδρου νομίζω ότι σχετίζονται άμεσα και προβάλλουν την γενική φιλοσοφία της εταιρείας και την γενική αντιμετώπιση των πραγμάτων. Δεν απέχουν από αυτό που λέει και ο πάνθηρας.

Θα συμφωνήσω με τον Malthador. Λόγια του Iwata:

Nintendo is not a resource-rich company, with only a little more than 5,000 employees on a consolidated basis. We cannot achieve a strong presence by imitating others and simply competing in terms of size. We have often received advice on overcoming our weaknesses in comparison with other companies and have been questioned about why Nintendo doesn’t follow suit when something is already booming. From a medium- to long-term standpoint, however, we don’t believe that following trends will lead to a positive outcome for Nintendo as an entertainment company. Instead, we should continue to make our best efforts to seek a blue ocean with no rivals and create a new market with innovative offerings as a medium- to long-term goal.

@Alchemist

Καταρχήν έχεις καταλάβει πως κάνεις υποθέσεις πάνω σε υποθέσεις;

Για ποιο VR αναφέρεσαι αφού στην συνέντευξη του ο Reggie αναφέρει ξεκάθαρα πως δεν πρόκειται ν' ασχοληθούν με το VR εκτός αν γίνει mainstream; Το ίδιο αναφέρει και ο πρόεδρος της Τ2 στην ίδια εκπομπή λίγο νωρίτερα.

Αυτά που αναφέρεις παρακάτω είναι ο ορισμός του mainstream gamer:

"Για να γίνει αυτό θέλω επιτέλους μετά από 20+χρόνια, μια κονσόλα που απευθύνεται στον gamer... Χωρίς ηλίθια gimmicks, χωρίς casual ηλιθιότητες, με high end γραφικά, σοβαρό online service και ένα εργονομικό απλό χειριστήριο."

Γιατί ηλίθια gimmicks; Δηλαδή δεν σας πείραξαν τα move, kinect τα οποία ώθησαν και τις πωλήσεις των ps3, x360; Γιατί δεν σας πειράζει το ηχείο στο χειριστήριο του ps4, η touchpad και το φωτάκι για την απόδοση του κέρσορα; Επίσης και το VR προσφέρει χειρισμό μέσω κίνησης, όμως δεν βλέπω να παραπονιέται κανείς.

Ακόμα περισσότερο γιατί δεν μας λες τι έπρεπε να ειχε κάνει η Nintendo για να έχει την αντίστοιχη κερδοφορία με το Wii βγάζοντας ένα άλλο σύστημα (στην αντίστοιχη περίοδο); 

Άρα η Nintendo να κάνει μια από τα ίδια προσθέτοντας και ένα μάτσο DLC, broken games, ένα κάρο patch, συνδρομιτική υπηρεσία επί πληρωμή αναγκαστική για να παίξεις online κτλ.....ΟΚ!

Το ότι θα είναι underpowered σε σχέση με Νeo/Scorpio θα πρέπει να το θεωρούμε μάλλον δεδομένο νομίζω. Το θέμα είναι πόσο θα απέχει από αυτά και πού θα βρίσκεται σε σχέση με το ps4/xbone. Αν και εφόσον ισχύσει το ότι όλα τα παιχνίδια θα είναι συμβατά και με ps4 και με Neo, νομίζω ότι η nintendo θα στοχεύσει σε κάτι κοντά στο ps4. Πιστεύω κάτι σε διαφορά όπως ήταν το wii u με το ps3.

Αν είναι κονσόλα φυσικά.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...