Προς το περιεχόμενο

Nintendo Switch Topic v1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως έγραψα και πριν,το Xenoblade του Wiiu ηταν το πρώτο Xenoblade που έπαιξα.Χαθηκα και εγώ στους διαλόγους,στα stats,στις μάχες.Του έδωσα χρόνο όμως και τελικά κατέληξε να είναι μια από τις καλύτερες εμπειρίες που είχα ποτέ.Το review του τύπου από το kotaku είναι γελοίο απλά.Ο τύπος δε γουσταρε ποτέ Xenoblade αλλά το review πήρε να το κάνει και μας πει στην τελική ότι μοιάζει στα άλλα άρα δε του αρέσει.

Δημοσ.

Δε νομίζω ακριβώς ότι ήταν έκπληξη.

Από ο,τι καταλαβαίνω τα δικαιώματα του τίτλου/franchise είναι intellectual property της ίδιας της Nintendo από την εποχή των παλαιότερων τίτλων. Στην Rare απλώς έδωσαν την άδεια για developing χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παραχώρησαν τα δικαιώματα. Το ίδιο συνέβει και με το Star Fox στο Gamecube.

Έχεις δίκιο, προφανώς τα δικαιώματα για τους χαρακτήρες του Donkey Kong ανήκουν εξ' ολοκλήρου στην Nintendo, δεν είναι ίδια περίπτωση με τα Banjo Kazooie-Tooie, τα οποία η Rare έχει κυκλοφορήσει πολλάκις και σε διάφορες μορφές σε κονσόλες της Microsoft ύστερα από την εξαγορά της από αυτήν.

Ωστόσο έχω την εντύπωση ότι ισχύει ελαφρώς διαφορετικό καθεστώς σε σχέση π.χ. με τα Donkey Kong Country games για το Super Nintendo. Είχα επηρεαστεί από διάφορα βίντεο και άρθρα που στο παρελθόν (πριν κυκλοφορήσει στο Wii U δηλαδή) ανέλυαν τους λόγους που και καλά δεν θα το δούμε να κυκλοφορεί ποτέ σαν vc τίτλος από την Nintendo, συν το γεγονός ότι δεν κυκλοφόρησε αρχικά στο Wii όπως άλλα κλασικά παιχνίδια του Nintendo 64.

Ontopic, θέλω να πω κάτι σχετικά με το Xenoblade Chronicles 2.

Αρχικά να πω ότι θεωρώ το X ένα καταπληκτικό παιχνίδι, το ξεκίνησα φέτος το καλοκαίρι και το έπαιζα φανατικά επί 2 μήνες μέχρι να το ολοκληρώσω. Έχει κάποια flaws αλλά σίγουρα τα θετικά σημεία το καθιστούν για εμένα έναν φανταστικό τίτλο. System seller για το Wii U μαζί με το Breath Of The Wild. Ελπίζω στο μέλλον η MonolithSoft να δώσει συνέχεια και στο franchise του X.

Βλέποντας τα πρώτα trailer για το 2 στο Switch είχα κάποιους ενδοιασμούς και κάποιες ενστάσεις για το art style και το γενικότερο direction του παιχνιδιού. Έκανε σημαντική στροφή σε σχέση με τα 2 προηγούμενα (Xenoblade Chronicles και X), σαν να θέλει να πιάσει ένα πιο νεανικό κοινό, σαν να θέλει να δώσει ένα shonen anime feeling, συν fan-service (βλέπε Pyra :P ).

Ωστόσο χτες παρακολούθησα ένα βίντεο με 3 ώρες gameplay από την αρχή του παιχνιδιού και μπορώ να πω ότι δεν με ενοχλεί τόσο. Ελπίζω βέβαια η ιστορία να έχει ενδιαφέρον όσο προχωράει το παιχνίδι και να έχει συναισθηματικό impact. To αγγλικό dub δεν με ενθουσίασε, ειδικά στον Rex. Όπως και να χει σκοπεύω να το παίξω με ιαπωνικό dub το οποίο από ότι διαβάζω είναι καλό.

Overall νομίζω ότι πρέπει να είναι αρκετά αξιόλογο παιχνίδι και φαίνεται αρκετά προσεγμένο και δουλεμένο ως προς την παρουσίασή του. Το soundtrack επίσης εξαιρετικό, αλλά εντάξει όταν έχεις υπεύθυνο τον Yasunori Mitsuda νομίζω ότι ήταν αναμενόμενο.

Θα επανέλθω με περισσότερες λεπτομέρειες όταν το πιάσω και εγώ στα χέρια μου και το προχωρήσω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σχετικά με το Χ2:

-Είμαι στην αρχή της τρίτης ενότητας. Ο χάρτης είναι λίγο πονοκέφαλος,προσπάθησαν χωρίζοντας τις περιοχές σε υποενότητες να κάνουν τα πράγματα ευκολότερα αλλά τελικά δεν λειτουργεί και τόσο καλά, συνηθίζεται πάντως. Το μενού με τους χαρακτήρες δεν με ενόχλησε.

-Τεχνικά το παιχνίδι δεν είναι ότι καλύτερο,η ανάλυση στις ανοιχτές περιοχές μου φαίνεται χαμηλή.

-Το Χ2 δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για το σύστημα μάχης και τις περαιτέρω λειτουργίες από τους προκάτοχους του, ειδικά το ΧΧ θυμάμαι έδινε ελάχιστες πληροφορίες.

-Η εξερεύνηση είναι όπως είχε αναφερθεί και στο θέμα, καλύτερη από το Χ1, κατώτερη του Χ2. 

-Είναι story driven το παιχνίδι στο απόλυτο του με αρκετές σκηνές σαν να βλέπεις ταινία. 

-Το UI είναι καλύτερο και απλοποιημένο σε σχέση με τα προγενέστερα αλλά δεν υστερεί σε βάθος (*το σύστημα μάχης).

Γενικώς η σειρά είναι απαιτητική από το παίκτη. 

**Το animation στα cut scenes θυμίζει lego.

Επεξ/σία από mansa2k
  • Like 2
Δημοσ.

Δε χρειαζεται να ξερεις γερμανικα. Πηγαινεις στο amazon.co.uk και κανεις λογαριασμο. Ειναι ιδιος για ολα τα αμαζον. κανεις παντου login με το ιδιο username/password.

Στη συνεχεια στο amazon.de καπου πανω δεξια εχει εικονιδιο με την υδρογειο και επιλογη γλωσσας. Βαλε αγγλικα παροτι εισαι στο .de

οταν πας στο checkout σου αφαιρει το κοστος του φθηνοτερου.

Προσοχη ομως. Θα πεσει και ελαφρυ "καπελακι" λογω αυξημενου φπα στην ελλαδα. Στη Γερμανια εχουν 19% ενω εδω εχουμε 24%. οποτε η τιμη ειναι ελαφρως αυξημενη

Παραδειγμα: Μαριο Odyssey: 50, Zelda 57, Kart 50.. Συνολο 157 + μεταφορικα.

Σε μενα τα βγαζει 163,56 (λογω αυξημενου φπα) + 5,40 (μεταφορικα)

Μετα αφαιρει 52,09 (προφανως το φθηνοτερο) ----> Τελικη τιμη 116,87

Τα καταφερα, ειμαι γκασμας :) ευχαριστω πολυ

Δεν ειχα δει οτι αλλαζεις γλωσσα... μετα απο αυτο τα πραγματα εγιναν ευκολα.

Πολυ καλη προσφορα, εαν ειχε και binding of isaac θα ηταν τελειο. Αν και νομιζω οτι καποια παιχνιδια δεν αξιζουν το 50αρικο και πρεπει να αναψω και το ρημαδοPC για τετοια απλα παιχνιδια.

Θα "αρκεστω" στο Arms, bomberman και poken dx

Δημοσ.

Αν και νομιζω οτι καποια παιχνιδια δεν αξιζουν το 50αρικο και πρεπει να αναψω και το ρημαδοPC για τετοια απλα παιχνιδια.

Θα "αρκεστω" στο Arms, bomberman και poken dx

Η συλλεκτικη FE warriors και το Skyrim ειναι σε παρα πολυ καλες τιμες.

Δημοσ.

Δεν έχω παίξει το game ακόμα, αλλά το review του kotaku είναι στην καλύτερη περίπτωση γελοίο. Κατ' αρχάς είναι λειψό μιας και εστιάζει μόνο σε ένα κομμάτι του game, το gameplay, που φυσικά και είναι το σημαντικότερο κομμάτι, αλλά σαν review θα έπρεπε να σχολιάσει κι άλλα σημεία, το σενάριο, τους χαρακτήρες, τον ήχο, τα γραφικά κοκ.

Σίγουρα ο reviewer είναι λίγο biased αλλά παρόλα αυτά περιέγραψε ακριβώς τα προβλήματα που αντιμετώπισα παίζοντας το παιχνίδι.

Φυσικά θα δώσω μια ευκαιρία στο παιχνίδι μιας και όπως είπα μου άρεσε αρκετά ο κόσμος του.

Τώρα όσο αναφορά το παράδειγμα που είπες με το fire emblem και το turn based σύστημα μαχης είναι εντελώς άστοχο. Άλλο το είδος μάχης και άλλο η πολυπλοκότητα. Η πολυπλοκότητα δεν είναι είδος.

Έτσι κι αλλιως δεν κατηγόρησα το είδος μάχης καθαυτου αλλά τους επιμέρους μηχανισμούς του, το cluttered UI, τον χάρτη και το κακό tutorial.

Ελπίζω να βελτιωθούν τα πράγματα όσο προχωράω γιατί προς το παρόν (15 ώρες level 21), οι μάχες είναι αρκετά χρονοβόρες όταν αντιμετωπίζεις απλούς εχθρούς που είναι κοντά στο level σου. Πολύ grind γενικά κατά τη διάρκεια της μάχης.

Όσο αναφορά τα γραφικά, αυτό που μου άρεσε είναι το art direction και το scope τους.

Αυτό που δεν μου άρεσε είναι το φριχτό image sharpening φίλτρο που χρησιμοποιούν. Σε συνδυασμό με την πολύ χαμηλή ανάλυση και τα artifacts, κάνει το παιχνίδι να φαίνεται σαν κακής ποιότητας youtube βίντεο (ειδικά undocked). Ειλικρινά πρώτη φορά είδα κάτι τέτοιο. Είναι λες και δεν τρέχει native και το στριμάρω από κάπου αλλού με κακό compression. Μεγάλη αστοχία.

Το performance έχει αρκετά dips στα 20's αλλά αυτό το προσπερνω λόγω του μεγέθους. Παίζεται σχετικά χωρίς μεγάλα προβλήματα.

Αυτά είναι τα αρνητικά για μένα. Ιστορία, κόσμος και χαρακτήρες μου φάνηκαν ενδιαφέροντα.

• Moderators
Δημοσ.

Τώρα όσο αναφορά το παράδειγμα που είπες με το fire emblem και το turn based σύστημα μαχης είναι εντελώς άστοχο. Άλλο το είδος μάχης και άλλο η πολυπλοκότητα. Η πολυπλοκότητα δεν είναι είδος.

Προφανώς, αλλά το point παραμένει: το X1 είχε κάποια στοιχεία που δεν άρεσαν στο reviewer και σίγουρα δεν θα άρεσαν και σε πολύ κόσμο ο οποίος προτιμά τα western RPG's. Το X1 είχε άπειρα fetch quests, είχε μπόλικο grinding, είχε περίπλοκο crafting system και εξαιρετικά μπερδεμένο battle system. Δεν το αναλύει ιδιαίτερα, αλλά υποθέτω ότι αυτά ήταν που δεν του άρεσαν στο X1 και τα θεώρησε χάσιμο χρόνου.

Κάνει review στο X2, λοιπόν, με την ελπίδα (?) ότι το sequel ενός game θα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από τον πρόγονό του. Μόνο ο ίδιος ξέρει γιατί θεώρησε κάτι τέτοιο, αλλά τουλάχιστον το θετικό της υπόθεσης είναι ότι αφού δεν το άρεσε το X1 και κρίνει έτσι το X2, τότε το Χ2 θα αρέσει σε όλους εμάς που μας άρεσε το Χ1. :)

Εδώ κολλάει το παράδειγμα με το Fire Emblem. Δεν περιμένω το επόμενο Fire Emblem να είναι κάτι διαφορετικό από party-based tactical turn-based fantasy RPG. Εάν δεν μου αρέσουν τα turn-based games δεν έχω δικαίωμα να γκρινιάζω που το επόμενο Fire Emblem θα είναι τέτοιο. Αυτό το point ήθελα να κάνω.

Ξέρω 'γω, προσωπικά σιχαίνομαι τα ποδοσφαιράκια. Για ποιό λόγο να περιμένω ότι το FIFA19 θα έχει κάτι το μαγικό που θα με κάνει να μου αρέσουν τα ποδοσφαιράκια ξαφνικά; Αφού ήδη υπάρχει προϊστορία στη σειρά και μπορώ να κρίνω βάσει αυτής.

Η συλλεκτικη FE warriors και το Skyrim ειναι σε παρα πολυ καλες τιμες.

Έλεγα να μην τσιμπήσω άλλα games, μιας και αγόρασα και PS4, αλλά με τρώει το χέρι μου για Skyrim/DOOM/LA Noire. Μου βγαίνουν στα 95 ευρώ όλα αυτά μαζί (έχω ΑΦΜ περασμένο στο VIES).

Δημοσ.

το FE μια και είναι αυτό που παίζω αυτό τον καιρό είναι πάρα πολύ καλός τίτλος. Ενα υβρίδιο action με strategy αλλά νομίζω είναι από τους τίτλους που μπορείς να παίξεις μόνο στο swtich :)

Δημοσ.

Παιδιά μόλις έπεσα πάνω σε αυτό και δεν είχα ιδέα:

http://zelda.com/breath-of-the-wild/news/have-a-legendary-black-friday/

Βγήκε Explorer's Edition του Zelda: Breath of the Wild, όπου πέρα από το παιχνίδι περιλαμβάνει το χάρτη του παιχνιδιού (όχι τον ίδιο με τη άλλη συλλεκτική που δεν ήρθε ποτέ Ευρώπη...) και ένα 100φυλλο βιβλιαράκι το οποίο από ένα unboxing video φαίνεται τέλειο για κάποιον που του λείπουν τα manual των παλιών εποχών.

Έχει κανείς ιδέα αν θα έρθει Ελλάδα ή βγήκε μόνο για Αμερική;

Ψάχνοντας λίγο το βρήκα στο amazon Αγγλίας:

https://www.amazon.co.uk/Legend-Zelda-Breath-Wild-Explorers/dp/B076R399XR/ref=sr_1_fkmr0_3?ie=UTF8&qid=1512341637&sr=8-3-fkmr0&keywords=The+Legend+of+Zelda%3A+Breath+of+the+Wild+-+Explorer%27s+Edition

• Like 1
Δημοσ.

Στο amazon.de παιζει "αγοραζεις 3 πληρωνεις 2"

https://www.amazon.de/s/ref=sr_nr_n_3?srs=13826746031&fst=as%3Aoff&rh=n%3A300992%2Cn%3A%21541708%2Cn%3A12363591031&bbn=541708&ie=UTF8&qid=1512287341&rnid=541708&lo=dvd

ισχυει βεβαια και για αλλες κονσολες

Παρα πολύ καλή προσφορα! Άμα υπολογίσεις και τα 8 ευρώ δώρο που σου δίνει είναι τσάμπα!! Δείτε το link πιο κάτω.

Εγώ πήρα 6 παιχνίδια και μου ήρθε με τα μεταφορικά μονο 33 ευρώ περίπου το καθένα!!

1. Zelda

2. Mario Odyssey

3. Splatoon 2

4. Mario Rabbids

5. Mario Kart

6. Arms

Κανεις Top Up 80 ευρώ και σου δίνει και 8 δώρο!!!

https://www.amazon.de/b/ref=asv_gclp_bwd_p?_encoding=UTF8&node=10188017031

• Like 1
Δημοσ.

Είδα το Public έχει βάλει μερικά μεταχειρισμένα παιχνίδια για το NSW.

Ξέρουμε άλλα μαγαζιά στην Αθήνα ή είναι πολύ νωρίς ακόμα;

Δημοσ.

Unfortunately, you don't qualify for this promotion[/size]

Μηπως εισαι Prime?

Όχι δεν είμαι. Εγώ έχω 2-3 λογαριασμούς... μονο στον ένα το δέχτηκε.

Υπόψιν για όσους παραγγέλνετε από το γερμανικό amazon,τα κουτιά είναι στα γερμανικά.

Ναι το πρόσεξα και στην αρχή δίστασα αλλα μετά όταν είδα ότι 33 ευρώ μου έβγαινε κάθε game δεν το πολύ σκέφτηκα..

Στα υπόψιν ότι εγώ είμαι Κύπρο και το ΦΠΑ είναι 19%...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...