Moderators Malthador Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Moderators Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Πάντως από εκεί και πέρα, εγώ το βλέπω ως εξής: Ας πάρω για παράδειγμα το PS4 που δεν έχω αυτή τη στιγμή για να δώσω πιο «αμερόληπτα» το σκεπτικό μου. Κοιτάζω ποιά παιχνίδια έχουν βγει ή θα βγουν γι' αυτό και αυτό είναι το μοναδικό κριτήριο για μένα αγοράς της κονσόλας (μην το ξαναναλύσουμε, για εμένα που έχω πισί να παίζω τα υπόλοιπα). Αυτά που έχω σταμπάρει εγώ προσωπικά και τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να παίξω είναι το Rime και το The Last Guardian (προφανώς όταν αγοράσω PS4 θα παίξω και τα υπόλοιπα exclusives του, αλλά το σημείο καμπής για εμένα είναι τα δύο που προανέφερα). Τι θέλω να πω με αυτό; Δεν ξέρω καν αν αυτά τα δύο που με ενδιαφέρουν θα τρέχουν σε 1080p ή σε 60 καρέ. Δεν έχω μπει καν στη διαδικασία να το ψάξω, γιατί δεν με ενδιαφέρει να το ψάξω. Με ενδιαφέρει μόνο το γεγονός ότι θα πατάνε πάνω στο gameplay του Shadow of the Colossus (του καλύτερου game της καλύτερης κονσόλας που κυκλοφόρησε ποτέ). Εγώ έτσι κρίνω την αγορά ενός συστήματος, με βάση το gameplay που μπορούν να μου προσφέρουν οι τίτλοι του και όχι με το πόσα γραφικά θα τρέχουν. Και καταλήγω ότι έχει λάθος ο Ikaruga24 όταν λέει ότι οι console gamers φταίνε για αυτή την κατάντια αποκλειστικά. Φέρουν μερίδιο ευθύνης ναι, αλλά τεράστιο μερίδιο ευθύνης φέρει και ο ειδικός τύπος. Το Digital Foundry π.χ. έχει καταντήσει εντελώς αισχρό με τα framerate reviews του και έχει χάσει εντελώς τον προσανατολισμό του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Shadow of the Colossus(του καλύτερου game της καλύτερης κονσόλας που κυκλοφόρησε ποτέ). Σε αγαπω Σε αυτο που λεει ο ikaruga δεν συμφωνω καθολου. Ο αποκλειστικα console gamer δεν ηθελε/θελει upgrade. Τα γραφικα που βλεπω αυτη τη στιγμη απο τα exlusives του ps4(αλλα και απο αυτα που ερχονται) ειναι ΤΟΠ ανεξαρτητα απο το συστημα(pc,και οποιαδηποτε κονσολα). Γιατι να θελω το ΝΕΟ? Οι gamers που ειναι υπευθυνοι για τα upgrades(ΝΕΟ,Scorpio) ειναι αυτοι που τους χαλαγαν τα specs του ps4 και αν θυμαμαι καλα πολλους απο εσας που γραφετε σε αυτο το thread σας χαλαγαν(ειδικα για frames ειχε γινει λυσσα). Oποτε η ευθυνη υπαρχει και εχει χρωμα μουσταρδι Αλλωστε και η sony το δηλωσε ποιους θελει να προσελκυσει και δεν ειναι οι αποκλειστικα console gamers αυτοι. Φανταζομαι οτι η ''μουσταρδα'' playstation NEO(γιατι μουσταρδα θα ειναι οχι κονσολα/Η ''μηχανη παραγωγης remastered'' εφοσον τα παιχνιδια θα γινονται με βαση το ps4) θα καλυψει αυτα τα ατομα και περιμενω day one αγορες και εντυπωσεις. Και καταλήγω ότι έχει λάθος ο Ikaruga24 όταν λέει ότι οι console gamers φταίνε για αυτή την κατάντια αποκλειστικά. Φέρουν μερίδιο ευθύνης ναι, αλλά τεράστιο μερίδιο ευθύνης φέρει και ο ειδικός τύπος. Το Digital Foundry π.χ. έχει καταντήσει εντελώς αισχρό με τα framerate reviews του και έχει χάσει εντελώς τον προσανατολισμό του. ΠΕΣΤΑ. Το καταραμενο ιντερνετ. Οχι δεν μου φταιει το ιντερνετ αλλα το πως το χρησιμοποιουν και μας εχουν παρασυρει λιγο πολυ ολους. ΥΓ.Ηξερες οτι το SOTC ετρεχε κατω απο την native αναλυση του ps2? Φυσικα και δεν το ηξερα τοτε(thank god). Σημερα ολα τα μαθαινεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Malthador Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Moderators Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Γιατι να θελω το ΝΕΟ? Οι gamers που ειναι υπευθυνοι για τα upgrades(ΝΕΟ,Scorpio) ειναι αυτοι που τους χαλαγαν τα specs του ps4 και αν θυμαμαι καλα πολλους απο εσας που γραφετε σε αυτο το thread σας χαλαγαν(ειδικα για frames ειχε γινει λυσσα). Για μένα τα 60 frames δεν είναι φετίχ, αλλά είναι οπωσδήποτε επιθυμητά (εξαρτάται και το genre πάντα). Αν ένα game είναι 1080p30, θα ήθελα η κονσόλα να μου δίνει επιλογή για 720p60. Αυτό μπορούν ακόμα και στο τωρινό PS4 να το κάνουν. Και μακάρι να το κάνουν με την έλευση του Neo, να δίνουν επιλογή για περισσότερα καρέ θυσιάζοντας γραφικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Αν το ΝΕΟ τρεχει τα παντα 60fps τοτε ειναι για σενα και για αυτους που θελουν παραπανω fps. O αποκλειστικα console gamer συμβιβαζεται απο την αλλη με αυτο που γινοταν παντα στις κονσολες απο επιλογη: 240/30 ηταν το ps1, 480/30 το PS2, 720/30 το PS3, 1080p/30 το PS4, 4K/30 θα ειναι το PS5(δεν μιλαω για το ΝΕΟ). Ενδεικτικα εβαλα της sony.Δεν μπορει να μου πει καποιος λοιπον οτι εχω ευθυνη για τα upgrades(ΝΕΟ, scorpio). Σιγουρα εχουν ομως αυτοι που εβγαζαν το ps4 πατατοhardware και αυτοι που θελουν να αλλαξει το console gaming που παραδοσιακα δινει 30αρι(αυτο ειναι το console gaming, upgrade στην αναλυση και 30 fps). Οριστε λοιπον αλλαζει. Γινεται αυτο που ηθελαν επιτελους, ας μην παραπονιουνται. Ας αφησουν εμας να χαλιομαστε, αλλα οχι να τα ακουμε κι απο πανω οτι εμεις το χαλασαμε. Παει πολυ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KilliK Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 ζουμε στο 2016, οι 1080p/60mhz τηλεορασεις ειναι πλεον το στανταρ. επομενως το σταθερο 1080p/60fps ειναι η minimum προδιαγραφη στην οποια ολα τα παιχνιδια πρεπει να τρεχουν. προφανως, οι 3 μεγαλες εταιρειες το αγνοησαν αυτο και αρκεστηκαν να βγαλουν κονσολες με φθηνο hardware για να ριξουν το κοστος παραγωγης και να τις σπρωξουν μονο με το brand name. αυτο φανηκε να ηταν λαθος κινηση και στοιχισε τουλαχιστον σε δυο απο τις εταιρειες. το αποτελεσμα εινα να εχουμε τραγελαφικες καταστασεις οπου προσπαθουσανε να μας πεισουν οτι το 720p/30fps ειναι "κινηματογραφικη" εμπειρια. ριχνει την ανακοινωση για νεα κονσολα η NIN, οποτε προκαλεσε ενα domino effect, και ανακοινωνουν και οι αλλες δυο νεες κονσολες ιγα να μην μεινουν πισω στον ανταγωνισμο. πανω κατω ξερουμε οτι οι καινουργιες κονσολες των Sony/MS, θα υποστηριζουν 4Κ/60FPS και VR. το ποσο θα ισχυει πραγματικα αυτο οταν βγουν, ειναι αλλο θεμα. για το NIN, δεν ξερουμε τιποτα. αλλα ειμαι σιγουρος οτι 4K/60FPS/VR δεν προκειται να τρεχει. σιγουρα θα ικανοποιει το minimum σταθερα 1080p/60fps και αυτο ειναι υπεραρκετο αφου αυτο ειναι το στανταρ σημερα στις τηλεορασεις. το προβλημα ομως ειναι οτι παλι στα ματια των gamers, η κονσολα θα φαινεται οτι ειναι τεχνικα πισω απο τον ανταγωνισμο. θα δινει την εντυπωση οτι ειναι ξεπερασμενη ηδη. καλως η κακως, ετσι δουλευει το marketing και αυτο σιγουρα θα εχει κακο αντικτυπο στις πωλησεις της. οχι μονο αυτο, αλλα θα αποτυχει παλι να προσελκυσει τους 3rd party devs. ποσο μαλλον οταν το hardware της δεν θα εχει καμια σχεση με το PC-based hardware των αλλων δυο. εγω δεν θελω να χρεοκωπησει η NIN, την χρειαζομαστε τοσο για τα παιχνιδια της οσο και για την θεση και επιρροη της στην βιομηχανια και κοινοτητα. αλλα πολυ φοβαμαι πως το NX θα πατωσει οπως εγινε με το WII-U. ασχετως ποσο καλη κονσολα μπορει να ειναι. IMHO, αν συμβει αυτο, θα πρεπει να αλλαξει αμεσως πολιτικη και να αναπροσαρμοστει στις τρεχουσες συνθηκες, να εγκαταλειψει τις home consoles της, να εστιασει στο software, να ανοιξει τα IPs, να επενδυσει στις αλλες πλατφορμες, να στηριξει τους indy developers, να δημιουργησει hardcore AAA τιτλους. επιτυχιες με gimmicky controllers, δεν προκειται να επαναληφθουν. επομενως ειτε αλλαζει μυαλα, ειτε εχει την μοιρα της SEGA. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Oτι hardware και να βγει, 30 fps θα επιλεγουν για τις κονσολες. Τα λεγαμε πριν βγουν οι κονσολες(ps4/one) που ολοι περιμεναν 60αρια, τα λεμε και απο τωρα για το PS5(οχι το ΝΕΟ ουτε τα ενδιαμεσα που ισως δινουν 60αρια για να ικανοποιησουν και τους υπολοιπους). Ειναι καθαρα θεμα και ΜΟΝΟ επιλογης των devs το προς τα που θελουν να σπρωξουν τις δυνατοτητες των κονσολων(frames,αναλυση ή γραφικα). Δεν εχει να κανει με τα χαρακτηριστικα τους. Στις κονσολες λοιπον επιλεγουν με την σειρα γραφικα,αναλυση, frames.(με καποιες εξαιρεσεις βεβαια οπου η σειρα αλλαζει) 1080p60 μπορουσες να ειχες και στο Ps3(για να μη πως και στο ps2-1080i) σε ΟΛΑ τα παιχνιδια, το ιδιο ισχυει και για τα ps4/one... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KilliK Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 δεν υπαρχει περιθωριο για να σπρωξουν τα γραφικα στις τωρινες κονσολες, ειναι ηδη στα ορια τους. δεν ειναι οπως παλια με το custom made hardware και το learning curve που επρεπε να περασουν οι devs μεχρι να ξεκλειδωσουν τις δυνατοτητες τους, και ειχε τον Gaben να βγαζει αφρους για το ποσο δυσκολο ηταν το porting του Orange Box στο PS3. πλεον οι δυο κονσολες εχουν PC hardware, το οποιο γνωριζουν καλα οι devs και μπορουν ευκολα να προγραμματισουν. το ιδιο θα εινα και οι upgraded εκδοσεις. επομενως περα απο καποιες βελτιωσεις, οτι βγαινει τωρα ειναι το μεγιστο που μπορει να δωσει η τρεχουσα γενια. και επειδη η ολη φασαρια γινεται για το 1080p/60fps, φυσικα και θα εστιασουν εκει. ετσι τουλαχιστον θα διαφημισουν τα νεα τους παιχνιδια, ασχετως ποια θα ειναι η πραγματικη εικονα. ομοιως και για το 4Κ/60fps. οποτε γυρναμε παλι σε αυτο που ειπα πριν, το marketing. καλα και ωραια που η NIN θα δνει επιτελους 1080p/60fps, αλλα το ιδιο θα δινουν και οι ανταγωνιστες plus 4Κ/VR. παλι ριγμενη ειναι. και ας τρεχουν στην πραγματικοτητα τα παιχνδιια των ανταγωνιστων στα 30fps. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Malthador Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Moderators Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Στις κονσολες λοιπον επιλεγουν με την σειρα γραφικα,αναλυση, frames.(με καποιες εξαιρεσεις βεβαια οπου η σειρα αλλαζει) Δεν καταλαβαίνω αυτό από που προκύπτει ή γιατί πρέπει να ισχύει κάτι τέτοιο. Πότε έγινε το παγκόσμιο συνέδριο console gaming που αποφασίστηκε ότι το framerate είναι λιγότερο σημαντικό από την ανάλυση και δεν με κάλεσαν; οποτε γυρναμε παλι σε αυτο που ειπα πριν, το marketing. καλα και ωραια που η NIN θα δνει επιτελους 1080p/60fps, αλλα το ιδιο θα δινουν και οι ανταγωνιστες plus 4Κ/VR. παλι ριγμενη ειναι. και ας τρεχουν στην πραγματικοτητα τα παιχνδιια των ανταγωνιστων στα 30fps. Δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση το Neo και το Scorpio να μπορούν να τρέχουν natively 4K content. Αν μιλάμε για upscaled 4K, προσωπικά το βρίσκω εντελώς ανούσιο να αποκτήσω μία gaming συσκευή που θα μου ανεβάζει επιπλέον το input lag λόγω του upscaling. Οπότε με βλέπω να καταλήγω με το «παλιό» PS4. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KilliK Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 καλα οτι δεν θα ειναι native 4K αυτο ειναι το μονο σιγουρο. η ουσια ομως ειναι πως αυτη θα το διαφημισουν ως 4K χωρις τα μικρα γραμματα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apple64 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Αυτό είναι το thread για το Nintendo NX, σωστά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δεν καταλαβαίνω αυτό από που προκύπτει ή γιατί πρέπει να ισχύει κάτι τέτοιο. Πότε έγινε το παγκόσμιο συνέδριο console gaming που αποφασίστηκε ότι το framerate είναι λιγότερο σημαντικό από την ανάλυση και δεν με κάλεσαν; Χρειαζεται να γινει καποιο...παγκοσμιο συνεδριο για να κρινεις ποια ειναι η πραγματικοτητα στις κονσολες 30 χρονια τωρα? Ματια/κριση/λογικη απαιτουνται. Δεν ειναι απαραιτητο να στο μασησει καποιος. Αυτοι που θελουν να αλλαξει αυτο, ας καλοδεχτουν τα ΝΕΟ/Scorpio χωρις διαμαρτυριες γιατι και επισημα για αυτους απευθυνονται. Τελευταιο offtopic απο εμενα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panther_512 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Οι καταναλωτές ορίζουν τα προϊόντα, την εξέλιξή τους και την επιτυχία τους. Όχι το ανάποδο. Αν αυτό που προσφέρει η όποια εταιρία είναι σύμφωνο με αυτό που επιθυμούν οι καταναλωτές, τότε θα επιτύχει και θα εξελιχθεί, αν όχι τότε θα αποτύχει. Αυτό ισχύει και για τις κονσόλες και τα παιχνίδια. Τώρα μένει να δούμε αν το Nintendo NX θα ανήκει στην πρώτη περίπτωση, διότι το Wii U ανήκει προφανώς στη δεύτερη. Ομοίως, για τα νέα αναβαθμισμένα συστήματα της MS και της Sony, οι καταναλωτές θα δείξουν αν αυτο είναι κάτι που θέλουν ή όχι. Αν το θέλουν, να αναμένετε αναβαθμισμένες κονσόλες κάθε λίγα χρόνια, ακολουθώντας το μοντέλο των PC. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ikaruga24 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Και καταλήγω ότι έχει λάθος ο Ikaruga24 όταν λέει ότι οι console gamers φταίνε για αυτή την κατάντια αποκλειστικά. Φέρουν μερίδιο ευθύνης ναι, αλλά τεράστιο μερίδιο ευθύνης φέρει και ο ειδικός τύπος. Το Digital Foundry π.χ. έχει καταντήσει εντελώς αισχρό με τα framerate reviews του και έχει χάσει εντελώς τον προσανατολισμό του. Συνεχίζω να πιστεύω ότι φταίει κατά κύριο λόγο ο console gamer. Ο τύπος σαφέστατα και έχει επίσης μεγάλο μερίδιο ευθύνης αλλά μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι ο τύπος είναι απλά αποτέλεσμα αναπαραγωγής μιας κατάστασης που υπάρχει από εποχής bits και που όλοι έπαιξαν στο παιχνίδι αυτό τουλάχιστον μια φορά. Είναι θέμα των console gamers, από το ότι αρνούνται να δεχτούν τα παιχνίδια ως παιχνίδια (το μεγαλύτερο μέρος τους τουλάχιστον) και τα βλέπουν ως γραφικά. Καταλαβαίνω ότι πολλοί είναι λίγοι και φωνακλάδες αλλά και βάση πορτοφολιού αυτό μας δείχνει. Αλλωστε αυτό φαίνεται και από εδώ: http://attackofthefanboy.com/news/gamers-choose-ps4-xbox-one-resolution-wii-u-adds-fun-factor/ Είναι βλάκες οι σημερινοί gamers στο μεγαλύτερο κομμάτι τους. Βγάζουν τα μάτια τους μόνοι τους. Πάντα υπήρχε τέτοιου είδους διαμάχη αλλά ποτέ δεν ήταν σε τέτοιο βαθμό. Παραδοσιακά στις κονσόλες δεν κέρδιζε ο ισχυρότερος ώσπου φτάσαμε σήμερα για τα παραπάνω αποτελέσματα και όπως βλέπετε πλέον η φάση πάει να γίνει smartphone. Αλλαγή και refresh αλλά apple/intel με σύστημα tick tock. Τώρα για να μην είμαστε εκτός θέματος εδώ τελευταία ημι-νέα για τα του μηχανήματος με μπόλικες εικασίες φυσικά που και πάλι είμαι σίγουρος ότι άλλα λένε οι Ιάπωνες και άλλα μεταφράζουμε εμείς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πλέον έχουμε κάποιου είδους αποκαλυπτήρια κατά Σεπτέμβρη-Οκτώβρη μεριά και ότι η κονσόλα πήγε επίτηδες πίσω στην κυκλοφορία της κατά εντολή του σημερινού προέδρου της εταιρίας για να είναι έτοιμα περισσότερα παιχνίδια κατά το λανσάρισμα. Νομίζω ότι είναι ψιλοξεκάθαρο το θέμα ότι η κονσόλα δεν θα είναι ισχυρή. Θα είναι αρκούντως ισχυρή αλλά φαντάζομαι ότι το NEO/Scorpio θα είναι ισχυρότερα...εκτός και αν φυλάνε καμιά έκπληξη που δεν το πιστεύω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gkalas Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 ΝΧ με Zelda στο launcher.Γουσταρω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JohnVani18 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 να αναμένετε αναβαθμισμένες κονσόλες κάθε λίγα χρόνια, ακολουθώντας το μοντέλο των κινητώνfixed Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις