Nick77 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 @nick777 ερώτηση για τη τελευταία σου πρόταση. Το switch έχει τις δυνατότητες να το κάνει αυτό? VC oldschool + vc για Gamecube-wii-wiiu Δυνατότητα να κάνει VC, δηλαδή emulation έως και το Wii θεωρώ ότι τις έχει, αν λάβουμε ως δεδομένο ότι παρά την διαφορετική αρχιτεκτονική σε σχέση με το Wii U, το Switch αν και φορητό θεωρείται κατάτι ισχυρότερο. Συνεπώς είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι θεωρητικά μπορεί να το κάνει. Ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί απολύτως τπτ μέχρι στιγμής σχετικά με το πότε ή αν θα έχει το Switch υπηρεσία virtual console σαν τους 2 προκατόχους του... Επίσης, όσον αφορά τα 2 πιο πρόσφατα συστήματα, δηλαδή το Gamecube και το Wii, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε το ότι οι τίτλοι είναι απαιτητικοί σε χωρητικότητα, επομένως αυτομάτως προκύπτει θέμα διαθεσιμότητας χώρου μιας και το Switch έχει μόνο 32 GB εσωτερική μνήμη. Κάποιος θα πει "μα και το Wii U στην Deluxe Edition μέχρι τόσο έφτανε" και θα έχει δίκιο, ωστόσο στο Wii U είχαμε τη δυνατότητα να συνδέσουμε εξωτερικό σκληρό μέσω USB, κάτι που δεν είναι εφικτό μέχρι στιγμής στο Switch αν και παράγοντες της Nintendo δεν έχουν αποκλείσει εντελώς το ενδεχόμενο να δοθεί κάποτε αυτή η δυνατότητα μέσω των θυρών USB του Dock. Και πάλι όμως θα υπάρχει θέμα γιατί θα έχει κανείς πρόσβαση στα αρχεία της USB συσκευής μόνο όταν το Switch είναι συνδεδεμένο στο dock... Για emulation Wii U παιχνιδιών το αποκλείω μιας και αφ΄ενός δεν νομίζω ότι είναι αρκετά ισχυρό το Switch για να κάνει προσομοίωση μιας σχεδόν ισοδύναμης με αυτό κονσόλας, αλλά ταυτόχρονα δεν συμφέρει και την Nintendo εμπορικά να το κάνει, μιας και βλέπουμε ότι ήδη επανακυκλοφορεί σταδιακά ορισμένους Wii U τίτλους σε εκδόσεις για το Switch ως Deluxe ή τέλος πάντων definitive editions, προσθέτοντας ενίοτε καινούριο περιεχόμενο ή αντίστοιχα συμπεριλαμβάνοντας υπάρχοντα DLC, κοστολογώντας τις εκδόσεις αυτές σε full price. Να σημειώσω ότι ως προς το θέμα της ύπαρξης virtual console στο Switch γενικότερα, πολλοί υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο θα έβλαπτε ενδεχομένως εμπορικά την Nintendo τώρα που κυκλοφορεί τις επετειακές μίνι κονσόλες των NES Και SNES μιας και ουσιαστικά πρόκειται για το ίδιο προϊόν πάνω-κάτω. Ίσως για όσο τα προϊόντα αυτά διατίθενται στην αγορά και έχουν επιτυχία να μην επιθυμεί η Nintendo να προσφέρει κάτι ανάλογο στην νέα της dedicated κονσόλα. Ο καιρός θα δείξει.
D.Luffy Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Να σημειώσω ότι ως προς το θέμα της ύπαρξης virtual console στο Switch γενικότερα, πολλοί υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο θα έβλαπτε ενδεχομένως εμπορικά την Nintendo τώρα που κυκλοφορεί τις επετειακές μίνι κονσόλες των NES Και SNES μιας και ουσιαστικά πρόκειται για το ίδιο προϊόν πάνω-κάτω. Ας αφήσουμε τι υποστηρίζουν οι δεξιά και αριστερά και ας επικεντρωθούμε στο τι λέει η ίδια η Nintendo. Έτσι αποφεύγεται η παραπληροφόρηση. https://nintendosoup.com/reggie-virtual-console-coming-switch-2018-video-demand-future/ Η VC λοιπόν, έρχεται μαζί με το Nintendo Online του χρόνου. Καμία επαφή δεν έχει η VC με τις επετειακές εκδόσεις των NES/SNES οι οποίες είναι κανονικό hardware με περιορισμένο αριθμό παραγωγής και παιχνίδια. Οπότε είναι αδύνατο να βλάψουν εμπορικά την Nintendo δύο εντελώς διαφορετικά προιόντα. Το ένα είναι μια digital πλατφόρμα με μια τεράστια βιβλιοθήκη προσβάσιμη ανά πάσα στιγμή και το άλλο ένα περιορισμένο fan service που απαιτεί hardware. 2
Moderators Malthador Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Εξακολουθώ να θεωρώ το Wii U μια εξαιρετική κονσόλα και ταυτόχρονα εξαιρετικά αδικημένη, τόσο από τον κόσμο που γύρισε την πλάτη του νωρίς, όσο και από την ίδια την Nintendo που από πριν ακόμα την κυκλοφορήσει είχε ξεκινήσει τα λάθη (κάκιστο marketing από πάρα πολλές απόψεις, ονομασία, προώθηση, διαφήμιση, κτλ κτλ). Αυτό με την ονομασία ποτέ μου δεν το κατάλαβα tbh. Τι φάση; Μπερδεύτηκε ο γονιός και είπε «τι θέλεις το Wii U, αφού έχεις ήδη Wii»; Και γιατί να μην το λέει με τα twins; Εκεί τι το διαφορετικό έχει η ονομασία; Γιατί δεν μπερδεύεται ο γονιός με το PS3 και με το PS4, που οι ονομασίες μοιάζουν και περισσότερο; Η Ν έκανε πολλά λάθη με το Wii U (τιμή λόγω του Gamepad που ποτέ δεν έκανε ditch, εντελώς λάθος marketing, features που τα πληρώσαμε και ποτέ δεν τα χρησιμοποιήσαμε κοκ), αλλά η ονομασία δεν ήταν ένα από αυτά. Ίσα ίσα που τη θεωρώ εξίσου έξυπνο σαν κόνσεπτ ονομασίας με το NSw. Το «Wii U» έδινε έναν υπότιτλο στο σύστημα που έδειχνε το potential με το ασύμμετρο multiplayer και τα λοιπά, άσχετα που το potential αυτό δεν υλοποιήθηκε ποτέ σωστά. Και πάλι όμως θα υπάρχει θέμα γιατί θα έχει κανείς πρόσβαση στα αρχεία της USB συσκευής μόνο όταν το Switch είναι συνδεδεμένο στο dock... Από που προκύπτει αυτό; Γιατί θεωρείς ότι δεν θα μπορούμε να συνδέουμε απευθείας το NSw σε εξωτερικό σκληρό, χωρίς το dock (με USB-C ανταπτοράκι ας πούμε);
mansa2k Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Περίμενα κάποιο σχετικό μήνυμα αλλά nope...., anyway: 4
Nick77 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Αυτό με την ονομασία ποτέ μου δεν το κατάλαβα tbh. Τι φάση; Μπερδεύτηκε ο γονιός και είπε «τι θέλεις το Wii U, αφού έχεις ήδη Wii»; Και γιατί να μην το λέει με τα twins; Εκεί τι το διαφορετικό έχει η ονομασία; Γιατί δεν μπερδεύεται ο γονιός με το PS3 και με το PS4, που οι ονομασίες μοιάζουν και περισσότερο; Η Ν έκανε πολλά λάθη με το Wii U (τιμή λόγω του Gamepad που ποτέ δεν έκανε ditch, εντελώς λάθος marketing, features που τα πληρώσαμε και ποτέ δεν τα χρησιμοποιήσαμε κοκ), αλλά η ονομασία δεν ήταν ένα από αυτά. Ίσα ίσα που τη θεωρώ εξίσου έξυπνο σαν κόνσεπτ ονομασίας με το NSw. Το «Wii U» έδινε έναν υπότιτλο στο σύστημα που έδειχνε το potential με το ασύμμετρο multiplayer και τα λοιπά, άσχετα που το potential αυτό δεν υλοποιήθηκε ποτέ σωστά. Από που προκύπτει αυτό; Γιατί θεωρείς ότι δεν θα μπορούμε να συνδέουμε απευθείας το NSw σε εξωτερικό σκληρό, χωρίς το dock (με USB-C ανταπτοράκι ας πούμε); Προσωπικά δεν συμφωνώ ότι η ονομασία προκαλεί μπέρδεμα στους καταναλωτές, αν όμως το παρατηρήσεις σε πάρα πολλές αναλύσεις και βίντεο για την Nintendo και το Wii U αναφέρεται σαν κάτι δεδομένο. Ότι και καλά οι περισσότεροι δεν κατάλαβαν ότι επρόκειτο για καινούριο hardware αλλά για κάποια αναβάθμιση του Wii, κάποια ενδιάμεση κονσόλα, κάποιο καινούριο gimmick της N. Είναι σαν να υπαινίσσεται κανείς ότι η πλειονότητα του κόσμου είναι μπετόβλακες, αλλά για να είμαι ειλικρινής αν το καλοσκεφτώ βλέπω ότι μπορεί να μην απέχει και πολύ από την πραγματικότητα σαν συμπέρασμα, αν κάτσουμε και δούμε ορισμένες πρακτικές που ακολουθούν οι μάζες, ειδικά στο gaming. Για εμένα η ονομασία είναι κακή γενικότερα ως επιλογή. Είναι σαν να προσπαθείς να εκμεταλλευτείς ένα επιτυχημένο brand name βαφτίζοντας την επόμενη πλατφόρμα σου με αυτό. Δεν χρειάζεται. Δεν είναι όπως οι παλαιότερες κονσόλες (π.χ. Nintendo Entertainment System, Super Nintendo, Nintendo 64) που έκαναν παραλλαγές στο όνομα της εταιρείας. Το Wii ήταν χαρακτηριστικό μιας συγκεκριμένης κονσόλας, του Wii. Το να ονομάσεις την αμέσως επόμενη Wii U, προσωπικά το θεωρώ λάθος. Προσπαθείς να θέσεις έναν συνειρμό στη συνε'ιδηση του κοινού με την επιτυχία του Wii και να κάνεις capitalize την επιτυχία αυτή σε ένα καινούριο hardware. Καλύτερη θα ήταν μια standalone ονομασία. Όπως ήταν το Gamecube, όπως ήταν το Wii, όπως είναι το Switch. Το να συνδέσεις εξωτερικό δίσκο στο Switch χωρίς το dock από τεχνολογικής άποψης ναι, είναι εφικτό, ωστόσο δεν το θεωρώ πρακτικό. Αν θέλεις να το κρατάς ως φορητό θα έχεις μπροστά σου ένα καλώδιο να κρέμεται το οποίο θα καταλήγει σε έναν ευαίσθητο σκληρό δίσκο που θα πρέπει να ακουμπά σε σταθερή επιφάνεια. Αν ο δίσκος είναι 2.5άρης, τροφοδοτούμενος μέσω του USB τότε θα έχεις ακόμα μεγαλύτερο battery drain, αν έχει εξωτερική τροφοδοσία τότε χρειάζεσαι πρίζα, επομένως έξτρα καλώδια, έξτρα μπελάς.
dekulinkgr Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Ρε *** δεν βγαζανε ενα demo για να δω αν θα το παρω τελικα ή οχι.Με ψηνει πολυ η αγορα του αλλα ρε *** δεν ειμαι καθολου fan των rpg-jrpg.Θελω μετα το zelda να χαθω σε εναν κοσμο και να το λιωσω.Μαλλον θα αγοραστει ομως.
Nick77 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Ας αφήσουμε τι υποστηρίζουν οι δεξιά και αριστερά και ας επικεντρωθούμε στο τι λέει η ίδια η Nintendo. Έτσι αποφεύγεται η παραπληροφόρηση. https://nintendosoup.com/reggie-virtual-console-coming-switch-2018-video-demand-future/ Η VC λοιπόν, έρχεται μαζί με το Nintendo Online του χρόνου. Καμία επαφή δεν έχει η VC με τις επετειακές εκδόσεις των NES/SNES οι οποίες είναι κανονικό hardware με περιορισμένο αριθμό παραγωγής και παιχνίδια. Οπότε είναι αδύνατο να βλάψουν εμπορικά την Nintendo δύο εντελώς διαφορετικά προιόντα. Το ένα είναι μια digital πλατφόρμα με μια τεράστια βιβλιοθήκη προσβάσιμη ανά πάσα στιγμή και το άλλο ένα περιορισμένο fan service που απαιτεί hardware. Εμένα πάντως μου φαίνεται ότι απαντά πολύ γενικόλογα στην ερώτηση... Όπως απαντάνε όλοι οι εκπρόσωποι της Nintendo σχετικά με το online κομμάτι. Αφήστε που τον Reggie τον έχουν κρεμάσει τελευταία ουκ ολίγες φορές από την Ιαπωνία με τις τελικές τους αποφάσεις. Πιο πολύ είναι σαν να λέει "ναι, μαζί με το online θα υπάρχει κάποιας μορφής legacy περιεχόμενο". Εκτιμώ επίσης ότι στην παρούσα φάση την Nintendo δεν την συμφέρει να έχει διαθέσιμη μια μεγάλη βιβλιοθήκη παιχνιδιών που να παρέχει πολλές μεμονωμένες επιλογές. Let's face it, ποιος θα αγοράσει για τρίτη (ίσως και τέταρτη αν έχει αγοράσει vc τίτλους και στο 3ds) φορά τους ίδιους τίτλους? Εγώ για παράδειγμα στο Wii U πήρα μόνο 2-3 τίτλους που με ενδιέφεραν και δεν είχαν βγει στο Wii. Πόσα πλήρωσα? 20 ευρώ περίπου. Πόσα πλήρωσα με τα NES Classic και SNES Classic? 60 και 80 ευρώ, σύνολο 140, αν δεν υπολογίσουμε τα καπέλα της ελληνικής αγοράς. Δεν λέω ότι εκπροσωπώ την μεγάλη μερίδα του κοινού αλλά θεωρώ ότι αρκετοί που πήραν τις 2 επετειακές εκδόσεις δεν θα ήταν διατεθειμένοι να αγοράσουν εκ νεου τους τίτλους αυτούς για 5 (NES) ή 8 (SNES) ευρώ τον καθένα για το Switch. Θεωρώ ότι δεν είναι τυχαίο το ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει η δυνατότητα virtual console στο Switch. Το feature αυτό (τουλάχιστον με τη μορφή που το ξέρουμε μέχρι σήμερα) δεν σχετίζεται άμεσα με την online συνδρομητική υπηρεσία αλλά με το eshop. Συνεπώς εκτιμώ ότι μάλλον θα έχουμε μια αρκετά διαφορετική υλοποίηση του concept της virtual console. Στις αρχές του '17 είχε μιλήσει η Nintendo για ένα δωρεάν παιχνίδι (π.χ. από NES ή SNES) κάθε μήνα, το οποίο θα είχα έξτρα online δυνατότητες. Ίσως η Virtual Console με τη μορφή που την ξέραμε να είναι πλέον παρελθόν. Και πάλι φυσικά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για τπτ, θα φανεί στο μέλλον.
georget35 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 OK η Nintendo είναι η αδυναμία μου αλλα νομίζω είναι καιρός να δει τι γίνεται και με τις άλλες κονσόλες. Στο PS4 και Xbox έχω 150 παιχνίδια στο καθένα και κάθε μηνα δίνουν αλλα. Με την Nintendo αγόρασα 2-3 digital και ειλικρινά δεν τα βρίσκω πουθενά στο account μου και είναι σαν να μην τα έχω... Στην ουσία σπρώχνει τους fans στην πειρατεία με hacks κλπ..
orck Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Και δικια μου αδυναμια η Nintendo αλλα συμφωνω οτι κανει μαλακιες σε αρκετα θεματα. Ελπιζω να μην της βγει σε κακο, αξιζει οσο κανεις αλλος με αυτα τα παιχνιδια και τα συστηματα που βγαζει.ΥΓ Ποσο θα ηθελα να ειχαμε και την Sega δυνατη στο παιχνιδι
Braveheart1980 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 OK η Nintendo είναι η αδυναμία μου αλλα νομίζω είναι καιρός να δει τι γίνεται και με τις άλλες κονσόλες. Στο PS4 και Xbox έχω 150 παιχνίδια στο καθένα και κάθε μηνα δίνουν αλλα. Με την Nintendo αγόρασα 2-3 digital και ειλικρινά δεν τα βρίσκω πουθενά στο account μου και είναι σαν να μην τα έχω... Στην ουσία σπρώχνει τους fans στην πειρατεία με hacks κλπ.. ΖΝΤΟΙΝΓΚ 2
NickTG Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 OK η Nintendo είναι η αδυναμία μου αλλα νομίζω είναι καιρός να δει τι γίνεται και με τις άλλες κονσόλες. Στο PS4 και Xbox έχω 150 παιχνίδια στο καθένα και κάθε μηνα δίνουν αλλα. Με την Nintendo αγόρασα 2-3 digital και ειλικρινά δεν τα βρίσκω πουθενά στο account μου και είναι σαν να μην τα έχω... Στην ουσία σπρώχνει τους fans στην πειρατεία με hacks κλπ.. Πως ακριβώς σπρώχνει στην πειρατεία?
Moderators Malthador Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Για εμένα η ονομασία είναι κακή γενικότερα ως επιλογή. Είναι σαν να προσπαθείς να εκμεταλλευτείς ένα επιτυχημένο brand name βαφτίζοντας την επόμενη πλατφόρμα σου με αυτό. Δεν χρειάζεται. Δεν είναι όπως οι παλαιότερες κονσόλες (π.χ. Nintendo Entertainment System, Super Nintendo, Nintendo 64) που έκαναν παραλλαγές στο όνομα της εταιρείας. Το Wii ήταν χαρακτηριστικό μιας συγκεκριμένης κονσόλας, του Wii. Το να ονομάσεις την αμέσως επόμενη Wii U, προσωπικά το θεωρώ λάθος. Προσπαθείς να θέσεις έναν συνειρμό στη συνε'ιδηση του κοινού με την επιτυχία του Wii και να κάνεις capitalize την επιτυχία αυτή σε ένα καινούριο hardware. Καλύτερη θα ήταν μια standalone ονομασία. Όπως ήταν το Gamecube, όπως ήταν το Wii, όπως είναι το Switch. Δηλαδή ότι ακριβώς κάνει 20 χρόνια τώρα η Sony, με τα Playstation 2, Playstation 3, Playstation 4, Playstation Portable και Playstation Vita και 15 χρόνια η MS με τα XBOX 360 και XBOX ONE. Επίσης το ίδιο πράγμα κάνει η Nintendo από τον καιρό του Νώε: - Game Boy - Game Boy Color - Game Boy Advance - Game Boy Advanc e SP - Game Boy Micro Ανέκαθεν γινόταν αυτό. Όλες οι εταιρείες πατάνε στην επιτυχία του προηγούμενου συστήματός τους για να κυκλοφορήσουν το επόμενο και βασικά η Ν είναι η μόνη που δεν το κάνει ορισμένες φορές. Δεν καταλαβαίνω γιατί μας ενόχλησε ξαφνικά με το Wii U. Θεωρώ ότι δεν είναι τυχαίο το ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει η δυνατότητα virtual console στο Switch. Το feature αυτό (τουλάχιστον με τη μορφή που το ξέρουμε μέχρι σήμερα) δεν σχετίζεται άμεσα με την online συνδρομητική υπηρεσία αλλά με το eshop. Συνεπώς εκτιμώ ότι μάλλον θα έχουμε μια αρκετά διαφορετική υλοποίηση του concept της virtual console. Στις αρχές του '17 είχε μιλήσει η Nintendo για ένα δωρεάν παιχνίδι (π.χ. από NES ή SNES) κάθε μήνα, το οποίο θα είχα έξτρα online δυνατότητες. Ίσως η Virtual Console με τη μορφή που την ξέραμε να είναι πλέον παρελθόν. Και πάλι φυσικά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για τπτ, θα φανεί στο μέλλον. Ναι κοίτα, όλα μαζί ταυτόχρονα δεν μπορούν να γίνουν. Αν θες να παίζεις χωρίς καλώδια, δεν θα έχεις εξωτερικό σκληρό, θα έχεις κάρτες micro SD. Σε κάθε περίπτωση μπορεί το NSw να έχει πάνω από μία micro SD κάρτα, ωστόσο το πρόβλημα της χωρητικότητας δεν είναι κάτι που θα έθετα ως «πρόβλημα» στην κουβέντα περί VC.
chek2fire Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 https://www.youtube.com/watch?v=_auf0lukXAA 3
Nick77 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δηλαδή ότι ακριβώς κάνει 20 χρόνια τώρα η Sony, με τα Playstation 2, Playstation 3, Playstation 4, Playstation Portable και Playstation Vita και 15 χρόνια η MS με τα XBOX 360 και XBOX ONE. Επίσης το ίδιο πράγμα κάνει η Nintendo από τον καιρό του Νώε: - Game Boy - Game Boy Color - Game Boy Advance - Game Boy Advanc e SP - Game Boy Micro Ανέκαθεν γινόταν αυτό. Όλες οι εταιρείες πατάνε στην επιτυχία του προηγούμενου συστήματός τους για να κυκλοφορήσουν το επόμενο και βασικά η Ν είναι η μόνη που δεν το κάνει ορισμένες φορές. Δεν καταλαβαίνω γιατί μας ενόχλησε ξαφνικά με το Wii U. Εγώ τα θεωρώ διαφορετικά αυτά τα παραδείγματα που παραθέτεις σε σχέση με το Wii. Το Gameboy ήταν το πρώτο φορητό της Nintendo και αντίστοιχα το Playstation η πρώτη οικιακή κονσόλα της Sony. Το βρίσκω πιο λογικό όταν ξεκινούν με ένα brand name ενός προϊόντος το οποίο σημειώνει επιτυχία, οι επόμενες εκδόσεις να έχουν όνομα-παραλλαγή της κονσόλας αυτής (άσε που Gameboy-Pocket-Color-Micro είναι ουσιαστικά η ίδια κονσόλα με ορισμένα αλλαγμένα χαρακτηριστικά, το Advance και το Advance SP κάτι αντίστοιχο. Το Advance μονάχα ήταν κάτι ριζοσπαστικά καινούριο σε σχέση με τα προηγούμενα Gameboy). Το Wii ήταν μια καινούρια πλατφόρμα για το 2006, η 5η κατά σειρά της Nintendo, ενώ είχαν ακολουθήσει 4 κονσόλες με διαφορετικές ονομασίες. Σκέψου να έβγαζε η Nintendo τον διάδοχο του DS, δηλαδή το 3DS, μια νέα κονσόλα και όχι μια αναβαθμισμένη έκδοση του original DS όπως είναι τα DSI, DSI XL κτλ κτλ και να είχε την ονομασία DS Evolution, ή DS 2... Εν ολίγοις, πιστεύω ότι όταν ακολουθήσεις μια συγκεκριμένη πορεία ονομασίας από την αρχή (Playstation 1-2-3-4) και κρατάς ένα σταθερό σημείο αναφοράς (π.χ. Playstation), είναι συνεπές να το ακολουθείς. Αν από το NES πας στο SNES, μετά στο N64, ύστερα στο GC και μετά στο Wii, γιατί ξεκινάς από την 5η σου ονομασία και μετά να βαφτίζεις τις επόμενες με παράγωγα του Wii? Δεν δείχνει συνέπεια. Ακόμα και όλη αυτή τη συζήτηση να παραλείψουμε, η ονομασία Wii εν γένει θεωρώ ότι είναι κακή, καθώς παραπέμπει ευθύτατα στο casual κοινό στο οποίο ήθελε να απευθυνθεί η Nintendo. Νομίζω ότι εκτός Ιαπωνίας όποιος ακούει τον τίτλο αυτό χαζογελάει. Άσχετα με το αν η κονσόλα είχε επιτυχία ή όχι. Το "Wii U" θεωρώ ότι σαν όνομα είναι ένα σκαλί ακόμα χειρότερο. Ναι κοίτα, όλα μαζί ταυτόχρονα δεν μπορούν να γίνουν. Αν θες να παίζεις χωρίς καλώδια, δεν θα έχεις εξωτερικό σκληρό, θα έχεις κάρτες micro SD. Σε κάθε περίπτωση μπορεί το NSw να έχει πάνω από μία micro SD κάρτα, ωστόσο το πρόβλημα της χωρητικότητας δεν είναι κάτι που θα έθετα ως «πρόβλημα» στην κουβέντα περί VC. Θέμα χωρητικότητας και VC έθεσα μονάχα ως προς το Gamecube και το Wii, καθώς τα παιχνίδια του πρώτου φτάνουν έως και τα 1.3 GB το καθένα (ορισμένα είναι και multiple disc) και του δεύτερου έως 8.5 GB (όσο ένα Dual Layer DVD).
Moderators Malthador Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Ακόμα και όλη αυτή τη συζήτηση να παραλείψουμε, η ονομασία Wii εν γένει θεωρώ ότι είναι κακή, καθώς παραπέμπει ευθύτατα στο casual κοινό στο οποίο ήθελε να απευθυνθεί η Nintendo. Νομίζω ότι εκτός Ιαπωνίας όποιος ακούει τον τίτλο αυτό χαζογελάει. Άσχετα με το αν η κονσόλα είχε επιτυχία ή όχι. Το "Wii U" θεωρώ ότι σαν όνομα είναι ένα σκαλί ακόμα χειρότερο. Βασικά νομίζω ότι εδώ βρίσκεται η διαφορά μας. Εγώ συμφωνώ με τις συγκεκριμένες ονοματοδοσίες, εσύ όχι. Εγώ ήμουν στο δημογραφικό του Wii (και θα ήμουν και στο δημογραφικό του Wii U, αν είχε υλοποιηθεί σωστά), καθώς μαζευόμασταν παρέα 3-4 άτομα και λιώναμε σε Mario Kart Wii και Wii Sports. Εκεί παρέπεμπε το «Wii», σήμαινε «we». Το ίδιο πράγμα που κάνω και τώρα με το γιο μου στο NSw, όταν παίζουμε παρέα Mario Odyssey, πράγμα που δεν μπορεί να μου προσφέρει ο ανταγωνισμός. Δεν μπορώ να παίξω π.χ. Soulsborne games μαζί του, θα με πάνε μέσα. Θέμα χωρητικότητας και VC έθεσα μονάχα ως προς το Gamecube και το Wii, καθώς τα παιχνίδια του πρώτου φτάνουν έως και τα 1.3 GB το καθένα (ορισμένα είναι και multiple disc) και του δεύτερου έως 8.5 GB (όσο ένα Dual Layer DVD). Κατ' αρχάς είναι ελάχιστα τα Wii games που έφταναν τα 8 GB, αλλά και πάλι, δεν είναι κάτι που δεν λύνεται με micro SD κάρτες. Στην χειρότερη περίπτωση θα χωράνε 7-8 Wii games σε μία 64άρα κάρτα. Όσα games θα χωράνε στον 1ΤΒ δίσκο του Χ1Χ δηλαδή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις