Προς το περιεχόμενο

Nintendo Switch Topic v1

JohnVani18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το καλύτερο 3D Mario είναι διαφορετικό με βάση τα κριτήρια και τις εμπειρίες του καθενός. 

SM64 VS SM Galaxy

Αντικειμενικά το SM64 πρόσφερε πολλά περισσότερα στην βιομηχανία ως το πρώτο 3D της σειράς. Έδωσε μαθήματα χειρισμού του χαρακτήρα προσφέροντας απόλυτη ελευθερία και ρευστότητα κινήσεων και καθιέρωσε τις ανοιχτές πίστες όπου ο παίκτης έχει την δυνατότητα (ως ένα σημείο) να ασχοληθεί και με άλλες αποστολές. Επίσης θεωρώ πως καθιέρωσε και τις αποστολές κάτι που έπραξε και το Golden Eye αργότερα και γενικά τις βλέπουμε σε όλα τα παιχνίδια σήμερα μέχρι και σε racing, διαφορετικά θα ήταν βαρετά και μονότονα. Υπάρχουν και άλλα βέβαια όπως η χρήση της κάμερας αλλά δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση.
Το Galaxy έδωσε μαθήματα στην δημιουργία γραμμικών κόσμων, πολλαπλές αποστολές αλλά με διαφορετικές γραμμικές διαδρομές στον ίδιο κόσμο και αυτό ήταν και το βασικότερο. Γενικώς η προσφορά του SM64 στην βιομηχανία είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με το Galaxy και αυτό το βρίσκω αντικειμενικό. Υποκειμενικά τώρα τα δύο αυτά παιχνίδια τα βάζω στο ίδιο επίπεδο ακριβώς γιατί το SM64 δίδαξε τις ανοιχτές πίστες με πολλαπλές αποστολές ενώ το Galaxy τις πολλαπλές γραμμικές αποστολές στην ίδια πίστα. Αν όμως με ρωτήσει κάποιος ποιον σχεδιασμό θεωρώ ανώτερο θα απαντούσα φυσικά του SM64, το Galaxy -χωρίς να μειώνει το παιχνίδι- επιστρέφει στις ρίζες των 2D Mario πηγαίνοντας από το σημείο Α στο σημείο Β κάτι που το SM64 κατέρριψε. 

SM Odyssey

Tα Mario παιχνίδια από την εποχή του SM64 και μετά ακολουθούν την διαφορετικότητα προσδίδοντας κάποια χαρακτηριστικά στον υδραυλικό αλλάζοντας παντελώς τους μηχανισμούς. Sunsine = F.L.U.D.D., Galaxy = Luma/Gravity, Odyssey = Cappy. Αντί λοιπόν να έχουμε συνέχειες του SM64 η Ν προσφέρει καινούργια πράγματα μέσω της διαφορετικότητας. Το Galaxy ήταν ένα ιδιαίτερα εμπνευσμένο παιχνίδι και εκμεταλλεύτηκε με πολύ ωραίες ιδέες το όλο θέμα της βαρύτητας. Παρόλα αυτά όλες οι διαφορετικότητες λειτουργούν μεμονωμένα και δεν "διδάσκουν" στον ίδιο βαθμό όπως το SM64 την βιομηχανία. Βέβαια το τελευταίο δεν είναι αυτοσκοπός της Ν όσο να προσφέρει διαφορετικές εμπειρίες.  
Το SM Odyssey μου θυμίζει ένα σύμπλεγμα ιδεών από άλλα παιχνίδια της εταιρίας στο κόσμο του Cappy και της σειράς γενικότερα. Τα 2D section θυμίζουν το ALBW, η δυνατότητα μεταφοράς μέσα από καλώδια το Splatoon ενώ το capture θυμίζει το copy ability του Kirby. Μέσα σε αυτά υπάρχουν και ιδέες από τα SM64 (πίνακες), Galaxy (βαρύτητα) και Sunsine (platform section).

Το Odyssey,όπως σωστά αναφέρθηκε βαδίζει στα μονοπάτια των SM64, SM Sunsine. Δεν υφίστανται μεμονωμένες αποστολές με γραμμικές διαδρομές αλλά πολλαπλές αποστολές σε ανοιχτές πίστες. Tο τελευταίο ταιριάζει περισσότερο στην υβριδικότητα του NSW κάτι που το Odyssey το πάει ένα βήμα παραπάνω γιατί πλέον όταν αποκτάς ένα moon δεν σε πετάει εκτός πίστας. Βέβαια, από ότι είδα θα υπάρχουν και κάποιες μεμονωμένες αποστολές αλλά κατά κύριο λόγο θα συνεχίζεις την εξερεύνηση στην πίστα αποκτώντας πολλαπλά moon.

Koizumi said

Ο Koizumi έχει δηλώσει πως η σειρά SM είναι περισσότερα κάτι να περνάς την ώρα ευχάριστα/διασκεδάζοντας παρά ο βαθμός δυσκολίας. Επίσης σε ερώτηση σχετικά πως θα παιχνίδια θα υποστηρίζουν την υβριδικότητα του NSW απάντησε πως μια λύση είναι τα παιχνίδια να προσφέρουν σημεία που μπορεί ο παίκτης να ολοκληρώσει γρήγορα αναφέροντας ως παράδειγμα τα shrines του BoW που καλύπτουν την φορητότητα ενώ τα σημεία που θέλουν περισσότερο χρόνο μπορούν να εκτελεστούν στην ησυχία του σπιτιού. Με βάση αυτά θεωρώ πως το Odyssey θα είναι κατά βάση ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με αυξανόμενο  επίπεδο δυσκολίας (όπως συνηθίζεται αλλά άγνωστος ο ρυθμός) και που θα προσφέρει γρήγορη πρόσβαση σε αρκετά moon για να μπορεί να υποστηρίζει την φορητότητα. Γενικώς θα είναι ένα παιχνίδι προσαρμοσμένο στις δυνατότητες του NSW κάτι αναμενόμενο μιας και ο Koizumi ήταν συνυπεύθυνος στην ανάπτυξη του συστήματος. 

Φυσικά για άλλη μια φορά θα επαναλάβω πως για λόγους που είχε αναφέρει ο Koizumi στο παρελθόν το Odyssey έχει τις βλέψεις να γίνει το εμπορικότερο 3D Super Mario. Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει και το μοντέλο ενίσχυσης της δημοτικότητας κάτι που είδαμε στην πράξη με το SM Run app στις smartdevices. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η Ν τώρα τελευταία που πλησιάζουμε στην κυκλοφορία του SM Odyssey πρόσφερε το SM Run στην μισή τιμή...

Κλείνοντας να κάνω και μια επιπλέον "πρόβλεψη". Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν κάποια στιγμή ανακοινωθεί season pass με επιπλέον kindogms.

Edit: Όποιος ενδιαφέρεται εδώ και η παρουσίαση του Edge για το SM Odyssey.

Επεξ/σία από mansa2k
  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εντάξει, αν και το Mario 64 απέχει αρκετά από αυτό που εγώ έχω στο μυαλό μου ως «sandbox», δεν αλλάζει κάτι στο point που ήθελα να κάνω: το Galaxy είναι το καλύτερο 3D Mario που έχει βγει. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ποιοτικό και προσεγμένο μέχρι και σήμερα.

Το mario galaxy το λατρεύω αλλά το αγαπημένο μου mario μέχρι στιγμής είναι το 3D World και ελπίζω να δούμε είτε μεταφορά είτε 3D World 2 στο Switch. Το θεωρώ πραγματικά χάρμα και τον ορισμό παιχνιδιού mario. 

• Like 1

Το mario galaxy το λατρεύω αλλά το αγαπημένο μου mario μέχρι στιγμής είναι το 3D World και ελπίζω να δούμε είτε μεταφορά είτε 3D World 2 στο Switch. Το θεωρώ πραγματικά χάρμα και τον ορισμό παιχνιδιού mario.

Για μενα το Mario64 παραμενει αξεπεραστο γιατι το ειχα παιξει την εποχη που βγηκε.Απιστευτη εμπειρια.

Αλλα και το mario 3d world το λατρευω καθως μαζι με τα ανιψια το λιωσαμε.Για multiplayer ειναι απλα απολαυση.

Εγώ έχω την εντύπωση ότι το Mario 64 είναι σα να λέμε Final Fantasy 7. Περίμενα το Σάββατο να πάω στο Κόντινετ το σούπερμάρκετ να πάιξω Mario 64 που το χαν σε έκθεση. Μεγάλο απωθημένο το συγκεκριμένο παιχνίδι, επαναπροσδιόρισε τα πλάτφορμ παιχνίδια

• Like 1

Εγώ έχω την εντύπωση ότι το Mario 64 είναι σα να λέμε Final Fantasy 7. Περίμενα το Σάββατο να πάω στο Κόντινετ το σούπερμάρκετ να πάιξω Mario 64 που το χαν σε έκθεση. Μεγάλο απωθημένο το συγκεκριμένο παιχνίδι, επαναπροσδιόρισε τα πλάτφορμ παιχνίδια

Ποτε; το 1996; 

Logo_Continent.gif

Ναι, στο μεγάλο σουπερμαρκετ στον Άλιμο! 1996!  Είχαν ηλεκτρονικά ανοιχτά, playstation Nitendo 64, κάνανε οι γονείς τα ψώνια και αφήνανε τα πιτσιρίκια να παίζουν. Ουρά με μούλικα να περιμένουμε να πάιξουμε για κανένα δεκάλεπτο

• Like 1

Την εχασα εντελως αυτη την εποχη, τοτε δεν επαιζα καθολου, δεν θυμαμαι καν γιατι

Το κοντινεντ δεν ειναι αυτο που εγινε μετα Καρφουρ και τωρα ειναι Σκλαβενιτης;

• Like 1

• Moderators

Το καλύτερο 3D Mario είναι διαφορετικό με βάση τα κριτήρια και τις εμπειρίες του καθενός.

Για άλλη μια φορά να αναφέρω πως ότι γράφω στα posts μου αποτελούν την προσωπική μου άποψη και η οποία βασίζεται στις προσωπικές μου εμπειρίες και στα προσωπικά μου γούστα. Για εμένα λοιπόν, το Mario Galaxy είναι ότι καλύτερο έχουν να παρουσιάσουν τα 3D Mario στο κομμάτι της ποιότητας και του content.

Από εκεί και πέρα, αντικειμενικά μιλώντας, εννοείται ότι το SM64 είχε πολύ μεγαλύτερο impact στην βιομηχανία απ' ότι το Galaxy (και από οποιοδήποτε άλλο Mario προφανώς), δεν υπάρχει κάποιος που να διαφωνεί σε αυτό. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι το καλύτερο της σειράς. Η σειρά έχει εξελιχθεί πολύ από τότε και έχει τελειοποιηθεί σε σημεία που το SM64 ήταν λειψό. Και όταν λέω ότι ένα game είναι το «καλύτερο» εννοώ ότι είναι ο τίτλος εκείνος που θα έπρεπε να παίξει κάποιος, αν δεν μπορούσε να παίξει κανένα άλλο τίτλο της σειράς. Ο πιο must-play τίτλος με άλλα λόγια.

Για να το ανοίξουμε λίγο περισσότερο, νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι το πρώτο Zelda είχε πολύ μεγαλύτερο impact από το BotW στο είδος για κονσόλες (ήταν το πρώτο sandbox game, είχε μηχανισμούς που δεν τους είχαμε ξαναδεί, έχτιζες το χαρακτήρα σου με εξοπλισμό και καρδιές κοκ). Ποιόν τίτλο θα πρότεινες σε κάποιον που δεν είχε ξανασχοληθεί με τη σειρά το OG Zelda ή το BotW;

Για μενα το Mario64 παραμενει αξεπεραστο γιατι το ειχα παιξει την εποχη που βγηκε.Απιστευτη εμπειρια.

Αλλα και το mario 3d world το λατρευω καθως μαζι με τα ανιψια το λιωσαμε.Για multiplayer ειναι απλα απολαυση.

Το 3D World ήταν ένα ευχάριστο game, αλλά μέχρι εκεί. Δεν μας έδωσε κάτι το συνταρακτικό. Στο Galaxy είχα νιώσει δέος με την υλοποίηση της κίνησης του χαρακτήρα επάνω σε σφαίρες. Στο 3D World δεν εντυπωσιάστηκα και πολύ για να είμαι ειλικρινής, περίμενα περισσότερα.

------------------------------------------

In other news, επειδή σύντομα θα χρειαστώ και δεύτερο Pro Controller, αλλά τα 70 ευρώ πονάνε πολύ, έλεγα να τσίμπαγα αυτό για να χρησιμοποιώ κάποιο από τα υπόλοιπα 674 gamepads που έχω με το NSw. Το έχει πάρει κανείς να μου επιβεβαιώσει αν όντως δουλεύει;

Για άλλη μια φορά να αναφέρω πως ότι γράφω στα posts μου αποτελούν την προσωπική μου άποψη και η οποία βασίζεται στις προσωπικές μου εμπειρίες και στα προσωπικά μου γούστα. Για εμένα λοιπόν, το Mario Galaxy είναι ότι καλύτερο έχουν να παρουσιάσουν τα 3D Mario στο κομμάτι της ποιότητας και του content.

Από εκεί και πέρα, αντικειμενικά μιλώντας, εννοείται ότι το SM64 είχε πολύ μεγαλύτερο impact στην βιομηχανία απ' ότι το Galaxy (και από οποιοδήποτε άλλο Mario προφανώς), δεν υπάρχει κάποιος που να διαφωνεί σε αυτό. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι το καλύτερο της σειράς. Η σειρά έχει εξελιχθεί πολύ από τότε και έχει τελειοποιηθεί σε σημεία που το SM64 ήταν λειψό. Και όταν λέω ότι ένα game είναι το «καλύτερο» εννοώ ότι είναι ο τίτλος εκείνος που θα έπρεπε να παίξει κάποιος, αν δεν μπορούσε να παίξει κανένα άλλο τίτλο της σειράς. Ο πιο must-play τίτλος με άλλα λόγια.

Για να το ανοίξουμε λίγο περισσότερο, νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι το πρώτο Zelda είχε πολύ μεγαλύτερο impact από το BotW στο είδος για κονσόλες (ήταν το πρώτο sandbox game, είχε μηχανισμούς που δεν τους είχαμε ξαναδεί, έχτιζες το χαρακτήρα σου με εξοπλισμό και καρδιές κοκ). Ποιόν τίτλο θα πρότεινες σε κάποιον που δεν είχε ξανασχοληθεί με τη σειρά το OG Zelda ή το BotW;

Το 3D World ήταν ένα ευχάριστο game, αλλά μέχρι εκεί. Δεν μας έδωσε κάτι το συνταρακτικό. Στο Galaxy είχα νιώσει δέος με την υλοποίηση της κίνησης του χαρακτήρα επάνω σε σφαίρες. Στο 3D World δεν εντυπωσιάστηκα και πολύ για να είμαι ειλικρινής, περίμενα περισσότερα.

------------------------------------------

In other news, επειδή σύντομα θα χρειαστώ και δεύτερο Pro Controller, αλλά τα 70 ευρώ πονάνε πολύ, έλεγα να τσίμπαγα αυτό για να χρησιμοποιώ κάποιο από τα υπόλοιπα 674 gamepads που έχω με το NSw. Το έχει πάρει κανείς να μου επιβεβαιώσει αν όντως δουλεύει;

Εγω θα πηγαινα να βγαλω ακομη ενα χειρηστηριο στην περιπτωση σου...

https://www.amazon.de/dp/B074S72WRV?psc=1

3D Mario στο κομμάτι της ποιότητας και του content.

Εκει συμφωνω, με μια διαφοροποιηση, βαζω το galaxy 2 ακομα πιο πανω (εννοειται οτι το 1ο ηταν η εκπληξη). Απλα αλλο η γραμμικη δραση σκηνη με σκηνη, αλλο το ανοιχτος κοσμος για εξερευνηση. Νομιζω οτι ειναι αλλος προορισμος. Τα μαριο 3dland 3d world ειναι για εμενα η προσπαθεια να παντρευτουν αυτες οι αποψεις, ιδιαιτερα με τις μεγαλυτερες πιστες στο wii U αλλα δεν ειναι φυσικα το ανοιχτο sunshine, odyssey.

Ποιόν τίτλο θα πρότεινες σε κάποιον που δεν είχε ξανασχοληθεί με τη σειρά το OG Zelda ή το BotW; 

εδω παλι εξαρταται απο που ξεκινα καποιος. Και τα 2ο ειναι ανοιχτα, και τα δυο εχουν καινοτομιες. Απλα σε ποιο κοινο απευθυνεσαι; Στον 50αρη gamer; Στο εκπαιδευομενο 5χρονο; και τα 2ο ειναι ανοιχτοι κοσμοι που εξερευνας κατα βουληση.

Ο 7χρονος μικρος μου γουσταρει και τα 2ο, μαζι με τον χρονο που περναμε για εξερευνηση και ερευνα των game mechanics. Νομιζω οτι ειναι ατυχη η συγκριση γιατι ειναι το ιδιο παιχνιδι κατα βαθος. Πιο πολυ θα εψαχνα να διακρινω την οπτικη του ανοιχτου κοσμου σε αντιθεση με την οπτικη μιας ακολουθιας επεισοδίων. Για εμενα OG Zelda ή το BotW θα διαφερανε απο το Hyrule Warriors στην ουσια, και το δευτερο ειναι μια χαρα εισαγωγη για εναν ασχετο καθε ηλικιας, ενω τα 2 ζελντα που αναφερεις ουσιαστικα ειναι το ιδιο παιχνιδι, ανοιχτου κοσμου, κλπ.

Ρε παιδιά έχει γίνει κουβέντα εδώ στο τι βλέψεις έχει η ND για την τεχνολογία των joycons?δλδ μας έδειξαν τι είναι ικανά να κάνουν (βλέπε 1-2 switch) το οποίο είναι αρκετά εντυπωσιακό και μέχρι στιγμής δεν έχουν κάνει κάποια υλοποίηση της προκοπης...θα ταν πολύ ευχάριστο να έβαζες στο dock και να έπαιζες πχ τένις...να φτιάξουν casual παιχνίδια αλλά με καλά motion mechanisms και να το φχαριστιομασταν....μπιλιαρδο,τοξοβολία,box (ok το arms αξιοπρεπές αλλά κάποιο καθαρό boxing game) μπάσκετ βολές οτιδήποτε...γιατι έτσι?εγω το πήρα για all around το switch...να έχω και ενα εξελιγμένο μικρό Wii μαζί μου. Κάνω λάθος?

Ρε παιδιά έχει γίνει κουβέντα εδώ στο τι βλέψεις έχει η ND για την τεχνολογία των joycons?δλδ μας έδειξαν τι είναι ικανά να κάνουν (βλέπε 1-2 switch) το οποίο είναι αρκετά εντυπωσιακό και μέχρι στιγμής δεν έχουν κάνει κάποια υλοποίηση της προκοπης...θα ταν πολύ ευχάριστο να έβαζες στο dock και να έπαιζες πχ τένις...να φτιάξουν casual παιχνίδια αλλά με καλά motion mechanisms και να το φχαριστιομασταν....μπιλιαρδο,τοξοβολία,box (ok το arms αξιοπρεπές αλλά κάποιο καθαρό boxing game) μπάσκετ βολές οτιδήποτε...γιατι έτσι?εγω το πήρα για all around το switch...να έχω και ενα εξελιγμένο μικρό Wii μαζί μου. Κάνω λάθος?

Εισαι αχαριστος. Εχει βγαλει ενα σωρο indies παιχνιδακια.

Μπουαχαχα..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...