ikaruga24 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Εγω παρακαλαω παντως να βγαλουν στην ακρη ολα αυτα τα gimmicks που ακουγονται για το controller και να δωσουν βαση σε specs και ποικιλια παιχνιδιων. Στην τελικη κρατα μωρη Nintendo το Wii U pro controller που ειναι μια χαρα controller τι σε πειραζει??? Παρακαλάς δηλαδή για τον θάνατο της. Μπορεί το WiiU εμπορικά να μην πέτυχε αλλά το DS/3DS/Wii τα πήγαν εξαιρετικά από άποψη εμπορικότητας. Ετσι και αλλιώς η εταιρία (πλην Gamecube το οποίο και αυτό απέτυχε εμπορικά) μας έχει μάθει ότι πάντα πάει για κάτι νέο. Το αν αυτό μας αρέσει εμάς ή όχι είναι άλλη ιστορία. Πάντως το WiiU εμπορικά που δεν πέτυχε δεν είχε να κάνει με το ότι ήταν κακή κονσόλα. Το timing ήταν λάθος, το marketing ήταν λάθος, οι διαφημίσεις ήταν ανύπαρκτες κτλ κτλ. Η εταιρία αν αλλάξει και "συμβατικοποιηθεί" το μόνο που θα καταφέρει είναι να αυτοκτονήσει μακροχρόνια. Η αγορά απλά δεν χωράει τρίτο παίκτη ίδιας κατηγορίας και πάντα έτσι ήταν από τότε που οι παίκτες έγιναν περισσότεροι από δυο. SNES/Mega drive/Jaguar - PS1, Saturn, N64 - DC, PS2, GC, Xbox. Σε κάθε μια από τις γενιές αυτές είχαμε μεγάλο(υς) χαμένο(υς). Η προηγούμενη και τωρινή γενιά κονσολών είναι αυτή που πρέπει. Δυο "αδέρφια" κονσόλες και ο "περίεργος" της υπόθεσης. Ετσι πρέπει να γίνει και τώρα. Ισως να έχουμε άλλη μια φορά συμβατική λύση από την Nintendo ως δοκιμή αλλά αν αποτύχει και αυτή να είσαι σίγουρος ότι θα είναι η τελευταία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
michael92 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Μιλάμε για "gimmick" αλλά γιατί δεν λέμε τίποτα για το PS VR; Από την μια κάποιοι δεν θέλουν ούτε να ακούνε για motion controlls και από την άλλη πανηγυρίζουν για τα VR περιφερειακά. Γιατί κανείς δεν ενοχλήθηκε από το ηχείο στο χειριστήριο του PS4 και το touchpad; Ας αφήσουμε λοιπόν τους χαρακτηρισμούς μιας και στην πραγματικότητα τα "gimmicks" υπάρχουν ήδη με διαφόρους τρόπους σε κάθε σύστημα. Το συγκεκριμένο κομμάτι προκύπτει καθαρά από το marketing και πως θα το πλασάρει η κάθε εταιρία. Γιατί το VR δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς motion controls, και κατά προτίμηση hand tracking. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mansa2k Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Γιατί το VR δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς motion controls, και κατά προτίμηση hand tracking. Αν και δεν καταλαβαίνω απόλυτα τι εννοείς παρόλα αυτά θα προχωρήσω σε κάποιες διευκρινήσεις. Όταν γράφω " Από την μια κάποιοι δεν θέλουν ούτε να ακούνε για motion controlls και από την άλλη πανηγυρίζουν για τα VR περιφερειακά" αναφέρομαι στο ίδιο το VR και όχι κατά αποκλειστικότητα στα motion cotrollers. Όπως γνωρίζεις το VR δεν είναι αυτόνομη μονάδα, χρειάζεται εξωτερική μονάδα για να λειτουργήσει, επομένως είναι ένα περιφερειακό. Επίσης είναι γνωστό ότι για την λειτουργία του σε επίπεδο χειρισμού (*κίνηση της κάμερας με βάση τις κινήσεις του κεφαλιού) στηρίζεται σε motion sensors, αυτά που πολλοί τα κατονομάζουν ως "gimmicks" σε άλλες περιπτώσεις. Επιπλέον τα έχτρα motion cotrollers περιφερειακά στηρίζονται και αυτά σε motion sensors, ασχέτως αν μπορείς χρησιμοποιήσεις και ένα κλασσικό χειριστήριο τα οποία όμως προσφέρουν κατώτερη εμπειρία. Στην περίπτωση του hand tracking (το οποίο μπορεί να επιτευχθεί μέσω της playstation camera που έτσι και αλλιώς είναι απαραίτητη για την λειτουργία του VR) στηρίζεται και πάλι στην κίνηση των χεριών, ασχέτως αν χρησιμοποιεί μια διαφορετική τεχνολογία το μέσο και πάλι είναι η κίνηση. Αλλά το βασικότερο: Γιατί το hand tracking δεν αντιμετωπίζεται ή ακόμα καλύτερα δεν περιλαμβάνεται στα gimmick; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Παρακαλάς δηλαδή για τον θάνατο της. Μπορεί το WiiU εμπορικά να μην πέτυχε αλλά το DS/3DS/Wii τα πήγαν εξαιρετικά από άποψη εμπορικότητας. Ετσι και αλλιώς η εταιρία (πλην Gamecube το οποίο και αυτό απέτυχε εμπορικά) μας έχει μάθει ότι πάντα πάει για κάτι νέο. Το αν αυτό μας αρέσει εμάς ή όχι είναι άλλη ιστορία. Πάντως το WiiU εμπορικά που δεν πέτυχε δεν είχε να κάνει με το ότι ήταν κακή κονσόλα. Το timing ήταν λάθος, το marketing ήταν λάθος, οι διαφημίσεις ήταν ανύπαρκτες κτλ κτλ. Η εταιρία αν αλλάξει και "συμβατικοποιηθεί" το μόνο που θα καταφέρει είναι να αυτοκτονήσει μακροχρόνια. Η αγορά απλά δεν χωράει τρίτο παίκτη ίδιας κατηγορίας και πάντα έτσι ήταν από τότε που οι παίκτες έγιναν περισσότεροι από δυο. SNES/Mega drive/Jaguar - PS1, Saturn, N64 - DC, PS2, GC, Xbox. Σε κάθε μια από τις γενιές αυτές είχαμε μεγάλο(υς) χαμένο(υς). Η προηγούμενη και τωρινή γενιά κονσολών είναι αυτή που πρέπει. Δυο "αδέρφια" κονσόλες και ο "περίεργος" της υπόθεσης. Ετσι πρέπει να γίνει και τώρα. Ισως να έχουμε άλλη μια φορά συμβατική λύση από την Nintendo ως δοκιμή αλλά αν αποτύχει και αυτή να είσαι σίγουρος ότι θα είναι η τελευταία. Με την διαφορα οτι στο Wii μπηκαν στον κοπο και εριξαν την τιμη του αρκετα ενω στο Wii U και πατος απο συνολο τιτλων(για το κοστος που ζηταει παντα)και ανυπαρκτα specs.To Wii U ειναι κακη κονσολα (για αυτα που προσφερε/προσφερει για τα χρηματα που ζηταγε και ακομα ζηταει) αυτο δεν προκειται να αλλαξει. Βεβαια συμφωνω και με το παραπανω που γραφεις αλλα δεν ηταν μονο αυτο το προβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ikaruga24 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Με την διαφορα οτι στο Wii μπηκαν στον κοπο και εριξαν την τιμη του αρκετα ενω στο Wii U και πατος απο συνολο τιτλων(για το κοστος που ζηταει παντα)και ανυπαρκτα specs.To Wii U ειναι κακη κονσολα (για αυτα που προσφερε/προσφερει για τα χρηματα που ζηταγε και ακομα ζηταει) αυτο δεν προκειται να αλλαξει. Βεβαια συμφωνω και με το παραπανω που γραφεις αλλα δεν ηταν μονο αυτο το προβλημα. Δεν ξέρω πως εσύ κρίνεις την κακή κονσόλα. Εγώ την κρίνω αν δεν έχει κάτι να παίξω αφού γι αυτό την αγόρασα. Αν εσύ αγοράζεις κονσόλα για τα specs τότε δεν έχω να σου πω κάτι, έχεις δίκιο. Το κόστος της κονσόλας εγώ δεν το θεωρώ ακριβό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δεν ξέρω πως εσύ κρίνεις την κακή κονσόλα. Εγώ την κρίνω αν δεν έχει κάτι να παίξω αφού γι αυτό την αγόρασα. Αν εσύ αγοράζεις κονσόλα για τα specs τότε δεν έχω να σου πω κάτι, έχεις δίκιο. Το κόστος της κονσόλας εγώ δεν το θεωρώ ακριβό. Μα γιαυτο ακριβως ειναι πολυ ακριβη για αυτα που προσφερει αγαπητε τα χουμε ξαναπει αυτα.Για τα specs οταν λεω την κονσολα εννοω να δουμε και παραπανω παιχνιδια κυριως multiplatform να βγαινουν σε αυτη και οχι παιχνιδι να τρωει ακυρο λογω αυτων. Επισης οταν μεχρι και σημερα πωλειται στα ιδια πανω κατω με τις αλλες κονσολες που και και μεγαλυτερη ποικιλια εχουν(και με τα remastered τους να ειναι μπολικα βεβαια προς το παρον αλλα με μπολικα και ποιοτικα multiplatform)και στα χαρτια και στην πραξη καλυτερα specs,ε τοτε ναι ειναι ακριβη η κονσολα. Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι δεν εχει και τις παιχνιδαρες του το Wii U αλλα παρα ειναι ψιλο το κοστος για να τις παιξεις αυτες τις παιχνιδαρες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Malthador Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Moderators Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Μα γιαυτο ακριβως ειναι πολυ ακριβη για αυτα που προσφερει αγαπητε τα χουμε ξαναπει αυτα.Για τα specs οταν λεω την κονσολα εννοω να δουμε και παραπανω παιχνιδια κυριως multiplatform να βγαινουν σε αυτη και οχι παιχνιδι να τρωει ακυρο λογω αυτων. Μην περιμένεις multiplatforms σε κονσόλα της Nintendo, γιατί πολύ απλά δεν τα αγοράζει κανείς μας. Το πρόβλημα του Wii U είναι ότι δεν έχει (ικανοποιητικό) 3rd-party support, όχι ότι δεν έχει multiplatforms. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Μην περιμένεις multiplatforms σε κονσόλα της Nintendo, γιατί πολύ απλά δεν τα αγοράζει κανείς μας. Το πρόβλημα του Wii U είναι ότι δεν έχει 3rd-party support, όχι ότι δεν έχει multiplatforms. Βασικα τα παραπανω τα λεω για να δικαιολογησει περισσοτερο την τιμη που ζηταει παρα για το αν θελω την Nintendo να γινει δευτερη sony. Το Wii που αναφερθηκε μπορει να ειχε οτι ειχε αλλα εφτασε να κοστιζει και 100ευρω ενω το ps3 ουτε για πλακα δεν εφτασε σε τετοια επιπεδα τιμων,ακομα και οταν βγηκε το ps4. https://en.wikipedia.org/wiki/Wii Να θυμισω(και στον εαυτο μου κιολας)τις αρχικες τιμες κυκλοφοριας του Wii και το Ps3 τοτε κοστιζε τουλαχιστον πανω απο 500ευρω(βεβαια ειχε και blu ray disc) Αυτο βεβαια πιο πολυ παει στο παραπανω που εγραψε ο Ikaruga οτι δεν βρισκει το Wii U ακριβο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Το πρόβλημα του Wii U είναι ότι δεν έχει (ικανοποιητικό) 3rd-party support, όχι ότι δεν έχει multiplatforms. Το ιδιο δεν ειναι? 3rd party support = multiplatforms. Exclusives απο 3rd party, ειναι αδυνατο. Εδω η sony που ειναι στα πολυ καλα της και εχει ελαχιστα τετοια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Malthador Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Moderators Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Το ιδιο δεν ειναι? 3rd party support = multiplatforms. Exclusives απο 3rd party, ειναι αδυνατο. Εδω η sony που ειναι στα πολυ καλα της και εχει ελαχιστα τετοια. Όχι, δεν είναι το ίδιο. Μπορείς να δεις τη λίστα των παιχνιδιών του Wii (που είχε αρκετά non-multiplatforms 3rd-parties) και θα καταλάβεις τι εννοώ. Τα multiplatforms δεν πουλάνε σε Ν σύστημα. Περίπου ενδεικτικές είναι οι αστείες πωλήσεις που έχουν κάνει τα Fifa/Pro στο 3DS. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Ενταξει το wii ηταν αλλη φαση ομως και σε αλλη εποχη. Στην καλυτερη αυτο που θα μπορουσε να κανει σημερα ειναι να βγαζει τουλαχιστον τα ιαπωνικα non-multiplatforms 3rd-parties παιχνιδια του ps4. Δλδ το Ni no kuni, Nioh κ.α Αυτο γιατι οχι? Στην αρχη θα μπορουσαν να το κανουν και οπου βγει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Ενταξει το wii ηταν αλλη φαση ομως και σε αλλη εποχη. Στην καλυτερη αυτο που θα μπορουσε να κανει σημερα ειναι να βγαζει τουλαχιστον τα ιαπωνικα non-multiplatforms 3rd-parties παιχνιδια του ps4. Δλδ το Ni no kuni, Nioh κ.α Αυτο γιατι οχι? Στην αρχη θα μπορουσαν να το κανουν και οπου βγει. Εδω δεν βγαινει Dragon Quest για το Wii U περιμενε εσυ Ni No Kuni Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δεν ξερεις ομως πως θα τα παει το NX. To wiiu δεν τα παει καλα ετσι και αλλιως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
heyou Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Με την διαφορα οτι στο Wii μπηκαν στον κοπο και εριξαν την τιμη του αρκετα ενω στο Wii U και πατος απο συνολο τιτλων(για το κοστος που ζηταει παντα)και ανυπαρκτα specs.To Wii U ειναι κακη κονσολα (για αυτα που προσφερε/προσφερει για τα χρηματα που ζηταγε και ακομα ζηταει) αυτο δεν προκειται να αλλαξει. Βεβαια συμφωνω και με το παραπανω που γραφεις αλλα δεν ηταν μονο αυτο το προβλημα. θεωρώ το Wii U ότι είναι πολύ καλή κονσόλα απλά δεν προωθήθηκε/στηρίχθηκε από τη Nintendo σωστά. Έχει πολλά παιχνίδια διαμάντια και να πω την αλήθεια εμένα μου αρέσει η λειτουργία να παίζεις τα παιχνίδια στο tablet της. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Malthador Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Moderators Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Βασικα τα παραπανω τα λεω για να δικαιολογησει περισσοτερο την τιμη που ζηταει παρα για το αν θελω την Nintendo να γινει δευτερη sony. Το Wii που αναφερθηκε μπορει να ειχε οτι ειχε αλλα εφτασε να κοστιζει και 100ευρω ενω το ps3 ουτε για πλακα δεν εφτασε σε τετοια επιπεδα τιμων,ακομα και οταν βγηκε το ps4. https://en.wikipedia.org/wiki/Wii Να θυμισω(και στον εαυτο μου κιολας)τις αρχικες τιμες κυκλοφοριας του Wii και το Ps3 τοτε κοστιζε τουλαχιστον πανω απο 500ευρω(βεβαια ειχε και blu ray disc) Αυτο βεβαια πιο πολυ παει στο παραπανω που εγραψε ο Ikaruga οτι δεν βρισκει το Wii U ακριβο. Η άποψή μου είναι ότι το Wii U δεν είναι ακριβό, αλλά θα μπορούσε να είναι φηνότερο. Για εμένα προσωπικά έχει κάνει απόσβεση με το παραπάνω, ενώ συνεχίζει να κάνει όσο μεγαλώνει ο γιος μου. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα έπρεπε να είναι φθηνότερο. Η Ν έπρεπε να είχε ακολουθήσει πιο επιθετική οικονομική πολιτική. Θα μπορούσε να είχε κόψει ένα 50άρικο, να αφαιρούσε το GamePad και να το πουλούσε σκέτο με το Pro Controller, για όποιον δεν ενδιαφερόταν να παίζει στο GamePad. Πιστεύω θα ήταν πιο προσιτό έτσι. Πάντως, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, εγώ το είχα αγοράσει τον Φλεβάρη του 2014 (premium μαζί με το Nintendoland) στα 220 ευρώ. Πόσο πιο κάτω να το αγόραζα; Ενταξει το wii ηταν αλλη φαση ομως και σε αλλη εποχη. Στην καλυτερη αυτο που θα μπορουσε να κανει σημερα ειναι να βγαζει τουλαχιστον τα ιαπωνικα non-multiplatforms 3rd-parties παιχνιδια του ps4. Δλδ το Ni no kuni, Nioh κ.α Αυτο γιατι οχι? Στην αρχη θα μπορουσαν να το κανουν και οπου βγει. Δεν ξέρω αν ήταν σε άλλη εποχή, εγώ ξέρω ότι το Wii είχε παιχνιδάρες από 3rd-parties (Zack and Wiki, No more heroes, Madworld κοκ). Το λιγότερο που θα μπορούσε να είχε κάνει η Ν, θα ήταν να είχε ρίξει χτες τα μούτρα της και να προσέγγιζε τους 3rd-party developers μπας και αξιώνονταν να κυκλοφορούσαν κανένα game στο μηχανάκι της. Δυστυχώς δεν το κάνουν γιατί τους βλέπουν ως ανταγωνιστές. Θα δούμε πως θα συμπεριφερθούν στο ΝΧ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις