Προς το περιεχόμενο

Nintendo Switch Topic v1

JohnVani18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Από τα στοιχεία στην Ελλάδα ναι είναι πολύ πιθανόν να έκανε μεγάλες πωλήσεις. Η Sony μάλλον έκρινε ότι η μετάφραση ήταν προς όφελος της ή ότι δεν θα την επηρέαζε αρνητικά. Η Nintendo αντιθέτως όχι.

Αλλά πραγματικά πείτε μου τι αποτελέσματα θεωρείται ότι θα είχε η μετάφραση ενός πόκεμον στην Ελλάδα π.χ

Θεωρείς ότι στην Ελλάδα υπάρχει brand recognition της Sony επειδή έκανε μετάφραση ας πούμε το uncharted; Ή μήπως ότι έχει εδραιωθεί στο κοινό ότι Sony= Pes, Fifa κτλ.

Και αν μεταφράσει η Nintendo ένα παιχνίδι στην Ελλάδα πόσο νομίζεις ότι θα αυξήσει το userbase της εδώ;

Την ίδια επιτυχία που έχει το Nickelodeon με τις μεταφράσεις που έγιναν μεταγλωττίσεις και που ξαφνικά έγινε τρόπος ζωής για πολλές οικογένειες συμπεριλαμβανομένης και της δικής μου.. Για σκέψου το λίγο. Ειδικά με το κοινό που υποτίθεται απευθύνεται η Nintendo.  Μετά μην απορούμε πως η Ελλάδα έγινε playstation land, η Αμερική MS LAND (περίπου) κτλ..

Σε τελική όπως λέει ο Mansa για QoL, χρήση IP μπλα μπλα μπλα - που είναι τα παλιά επεισόδια Mario? Να σου τα Rabbids όμως... Έγιναν και crossover Mario παιχνίδι! Γιατί αν εξαιρέσουμε εμάς που γράφουμε σε forum - όπως και να το κάνουμε ..είναι πιο αναγνωρίσημα από τον Mario σήμερα. Το sequel θα είναι Paw Patrol vs Luigi?

Δεν θέλω να πάω σε παραπάνω ανάλυση γιατί προφανώς όσο ενδιαφέροντα και να είναι αυτά που γράφουμε- εται όντως ίσως να κουράζουν. Τροφή για σκέψη. :)

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμφωνώ απόλυτα με τα digital games, από την στιγμή που υπάρχει και το nintendo account αυτό το κομμάτι πρέπει να θεωρείται δεδομένο και θα είναι τιτανοτεράστια πατάτα της Ν αν ακολουθήσει διαφορετικό μονοπάτι.

Καταρχήν η Ν ενδιαφέρεται για τους ενεργούς χρήστες και μάλιστα έχει σκοπό να δημιουργήσει μια βάση 100 εκατομμυρίων χρηστών μέσα από τα mobile apps. Όπως είναι γνωστό κάποιος που έχει αγοράσει το SM Run θα μπορεί να το μεταφέρει στα επόμενα smartdevices που θα αγοράσει χωρίς κόστος. Επομένως οι χρήστες που θέλει να προσελκύσει η Ν έχουν ήδη μάθει σε αυτό το μοντέλο και δεν θα δεχτούν τυχόν αρλούμπες. 

56l.jpg

Η Ν γενικώς ότι κάνει από εδώ και πέρα πρέπει να το κάνει σωστά γιατί τα δεδομένα της αγοράς έχουν θεσπιστεί από τις smartdevices και δεν μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες που έρχονται σε αντίθεση. Κάτι τέτοιο είναι και το voice chat στο slpatoon2 που η μέχρι τώρα υλοποίηση μέσω τρίτης εταιρίας είναι απαράδεκτη. Έχουν δηλώσει βέβαια πως δεν θα είναι η μόνη επιλογή επομένως περιμένω και τις άλλες προτάσεις. 

Εμένα δεν με ενδιαφέρει το voice chat και από όσα διαβάζω δεν φαίνεται να υπάρχει θετική απήχηση ως προς την χρήση του. Αντίθετα όλο και περισσότεροι φαίνεται να απομακρύνονται αλλά αυτό με βάση όσα διαβάζω και όχι με κάποια επίσημα δεδομένα. Από την άλλη το Splatoon1 στο WiiU πούλησε πολύ καλά σε μια κονσόλα με μικρή εγκατεστημένη βάση και χωρίς voice chat. 

Παρόλα αυτά όμως η Ν πρέπει να κινηθεί με βάση τα στάνταρ της αγοράς όπως και να έχει. Άντε το voice chat να περάσει στο ντούκου που λέμε αλλά τα digital games δεν νομίζω.

Edit: Τελικά καλά έγραφα πως το παγωτό είχε περισσότερους υποστηρικτές:
Splatoon 2: Splatfest World Premiere results (cake vs. ice cream)

Επεξ/σία από mansa2k

• Moderators

Νομίζω ότι απαντάς ο ίδιος :) (βάλε και την σειρά mini classic μέσα.. nes/snes κλπ..)

Είτε η Ν έχει σωστό οικονομικό μοντέλο με το να μας «εξαναγκάζει» να αγοράζουμε τα ίδια games ξανά και ξανά, είτε οι MS/Sony/Valve κοκ. Δεν μπορεί να είναι και τα δύο σωστά από μακροοικονομικής άποψης.

Το ότι η N ακολουθεί εμπορικές πρακτικές από τους ανταγωνιστές π.χ μη high end console κτλ δεν σημαίνει ότι οι βασικοί τους στόχοι δεν είναι οι ίδιοι με των υπολοίπων. Η διαφοροποίηση αφορά τον τρόπο υλοποίησης. Για τα μοντέλα μίλησα γενικά και όχι για τη Nintendo. Αλλά αν και με Steam/Ms δεν ασχολούμαι, στο ps4/vita κανονικά δίνω διπλές αγορές για τις digital βιβλιοθήκη μου. Επίσης με το switch νομίζω ότι ξεκάθαρα οι ψηφιακές αγορές είναι δεμένες με το account.

Προφανώς και ο βασικός τους στόχος είναι το κέρδος. Από εκεί και πέρα η N πάσχει από γερή δόση «γιαπωνεζίλας» (επειδή φαντάζομαι ότι βλέπεις άνιμε, καταλαβαίνεις τι εννοώ), που συνεπάγεται πολλά πράγματα, όπως συντηρητισμός, σωβινισμός κοκ. Αν βάλουμε στην εξίσωση και το family-friendly μοντέλο ο συνδυασμός καταλήγει εκρηκτικός. Δεν μπορώ να στο εξηγήσω αναλυτικότερα, μερικές φορές νιώθω ότι λειτουργούν σαν ερασιτεχνική οικογενειακή επιχείρηση και όχι σαν πολυεθνική. Δεν είναι ζήτημα «διαφορετικών εμπορικών πρακτικών», είναι ζήτημα νοοτροπίας.

Από τα στοιχεία στην Ελλάδα ναι είναι πολύ πιθανόν να έκανε μεγάλες πωλήσεις. Η Sony μάλλον έκρινε ότι η μετάφραση ήταν προς όφελος της ή ότι δεν θα την επηρέαζε αρνητικά. Η Nintendo αντιθέτως όχι.

Αλλά πραγματικά πείτε μου τι αποτελέσματα θεωρείται ότι θα είχε η μετάφραση ενός πόκεμον στην Ελλάδα π.χ

Η Sony έκρινε ότι σε τίτλους με λιγότερες πωλήσεις η μετάφραση ήταν προς όφελός της (φυσικά και δεν εννοούμε από πλευράς πωλήσεων απαραίτητα, εννοούμε από πλευράς marketing, recognition κλπ), η Ν με περισσότερες πωλήσεις έκρινε ότι δεν ήταν προς οφελός της. Μπορούμε τουλάχιστον να συμφωνήσουμε ότι τουλάχιστον μία από τις δύο εταιρείες επιχειρηματικά είναι φάουλ;

Νομίζω ότι είναι αυτονόητο τι αποτέλεσμα έχει η μετάφραση ενός τίτλου που απευθύνεται -και- σε μικρότερες ηλικίες. Ή μπορεί και να μην είναι αυτονόητο, δεν θα το μάθουμε ποτέ εκτός κι αν γίνει μετάφραση ενός Pokemon τίτλου κάποτε στο μέλλον.

• Like 1

Νομίζω ότι είναι αυτονόητο τι αποτέλεσμα έχει η μετάφραση ενός τίτλου που απευθύνεται -και- σε μικρότερες ηλικίες. Ή μπορεί και να μην είναι αυτονόητο, δεν θα το μάθουμε ποτέ εκτός κι αν γίνει μετάφραση ενός Pokemon τίτλου κάποτε στο μέλλον.

Υποθέτω όπως και έγραψα παραπάνω ότι συμφωνούμε...

Την ίδια επιτυχία που έχει το Nickelodeon με τις μεταφράσεις που έγιναν μεταγλωττίσεις και που ξαφνικά έγινε τρόπος ζωής για πολλές οικογένειες συμπεριλαμβανομένης και της δικής μου.. Για σκέψου το λίγο. Ειδικά με το κοινό που υποτίθεται απευθύνεται η Nintendo. 

δεν θα το μάθουμε ποτέ εκτός κι αν γίνει μετάφραση ενός Pokemon τίτλου κάποτε στο μέλλον.

Οντως ενα pokemon στα Ελληνικα δεν θα ηταν κακη ιδεα, ποσα μικρα παιδια εχουν τοσο καλα Αγγλικα που μπορουν να καταλαβουν το μπλα-μπλα που εχει μεσα το παιχνιδι;

Την γουσταρω την Nintendo, αλλα το τι θα κανουν δεν με ενδιαφερει, ας κανουν οτι θελουν και εαν μου αρεσει το αποτελεσμα θα αγορασω. Για την ωρα βεβαια επικεντρωνομαι σε παλιοτερες κονσολες.

Οτι και να πω για την κονσόλα σαν ιδέα είναι λίγο. Μακάρι να βγάλει πολλά παιχνίδια και να πουλήσει πολλά εκκατομύρια. 

Ξεκίνησα χθες το zelda, Αντε Γεια είναι το παιχνίδι. Φουλ εθισμός, και το βασικότερο τον Αυγουστο στις διακοπές θα μπορώ να το έχω μαζί μου.

• Like 6

Μα αυτή είναι η μαγεία της κονσόλας ότι παίρνεις μαζί σου game σαν το zelda συν την αυτονομία της που είναι πολύ καλή και μαζί με ένα powerbank παίζεις με τις ώρες.

Συγνώμη για την αντίθετη άποψη αλλά αυτονομία, φορητότητα και powerbank στην ίδια πρόταση δεν μου κάθεται καλά. Ίσως να ήταν καλύτερα να είχε μια 5.7'' οθόνη. Επαναλαμβάνω το ίσως.

Αυτό από την άλλη είναι 100% φορητό και χρήσιμο :

https://youtu.be/w0HGUEP8RcM

Πάντως 2.5 ώρες παιχνιδιού με την κονσόλα και με παιχνίδια σε επίπεδα zelda δεν το λες και μικρή αυτονομία

την ίδια ώρα στη Ιαπωνία... 

Πάντως 2.5 ώρες παιχνιδιού με την κονσόλα και με παιχνίδια σε επίπεδα zelda δεν το λες και μικρή αυτονομία

την ίδια ώρα στη Ιαπωνία... 

Καλά εγώ το είπα πιο πολύ ότι δεν είναι και 3ds που το έβαλες κωλότσεπη και έφυγες..

Σχετικά με αυτό που έγραψες:

http://kotaku.com/japans-nintendo-switch-lines-are-hell-1796975143

• Moderators

Καλά εγώ το είπα πιο πολύ ότι δεν είναι και 3ds που το έβαλες κωλότσεπη και έφυγες..

Το 3DS όμως δεν παίζει BotW και Splatoon. Πάντως, προσωπικά, δεν βρίσκω κακό να κυκλοφορούν παράλληλα και τα δύο φορητά. Το ένα για τους μεγάλους τίτλους και το άλλο για τους πιο "μικρούς".

Το 3DS όμως δεν παίζει BotW και Splatoon. Πάντως, προσωπικά, δεν βρίσκω κακό να κυκλοφορούν παράλληλα και τα δύο φορητά. Το ένα για τους μεγάλους τίτλους και το άλλο για τους πιο "μικρούς".

Δεν διαφωνώ με αυτό αλλά από την άλλη, αν αφαιρούσαμε joycons (hd rumble), docks, ανεμιστήρια και 7" οθόνη ποιος μπορεί να πει ότι αν έβγαινε το switch σαν Switch DS (με output σε τηλεόραση αλά switch fans adaptor) ή 3ds charging dock) ότι ΔΕΝ θα μπορούσε να τρέξει BoTW και splatoon? Υπολογιστικά πάντα. 

Από την άλλη ναι - με τα παρόντα δεδομένα - αυτό που λές Χ1000. Έτσι είναι. Και αυτό υποστηρίζω. Αλλά η φορητότητα του switch σε σχέση με το 3ds είναι αντίστοιχη με την διαφορά σε δύναμη σαν κονσόλα με ένα ps4...

Είπαμε hybrid. Με τα καλά του και τα κακά του.

ps: Εγώ δεν μπορώ να χωνέψω την ύπαρξη ανεμιστήρα. Πραγματικά είναι τραγικό και μεγάλη πηγή προβλημάτων για φορητό. Δεν δεν δεν το θέλω το fan. Είναι τεράστιο πρόβλημα έτοιμο να εκραγεί ακριβώς επειδή το switch είναι φορητό.. Από την μπαταρία μέχρι τα χώματα που θα μαζέψει... αντίθετα με το κλειστό 3ds που δεν έχει καν γρίλιες αερισμού..

Δεν διαφωνώ με αυτό αλλά από την άλλη, αν αφαιρούσαμε joycons (hd rumble), docks, ανεμιστήρια και 7" οθόνη ποιος μπορεί να πει ότι αν έβγαινε το switch σαν Switch DS (με output σε τηλεόραση αλά switch fans adaptor) ή 3ds charging dock) ότι ΔΕΝ θα μπορούσε να τρέξει BoTW και splatoon? Υπολογιστικά πάντα. 

Από την άλλη ναι - με τα παρόντα δεδομένα - αυτό που λές Χ1000. Έτσι είναι. Και αυτό υποστηρίζω. Αλλά η φορητότητα του switch σε σχέση με το 3ds είναι αντίστοιχη με την διαφορά σε δύναμη σαν κονσόλα με ένα ps4...

Είπαμε hybrid. Με τα καλά του και τα κακά του.

ps: Εγώ δεν μπορώ να χωνέψω την ύπαρξη ανεμιστήρα. Πραγματικά είναι τραγικό και μεγάλη πηγή προβλημάτων για φορητό. Δεν δεν δεν το θέλω το fan. Είναι τεράστιο πρόβλημα έτοιμο να εκραγεί ακριβώς επειδή το switch είναι φορητό.. Από την μπαταρία μέχρι τα χώματα που θα μαζέψει... αντίθετα με το κλειστό 3ds που δεν έχει καν γρίλιες αερισμού..

Ειναι push out ο ανεμιστηρας οποτε δεν υπαρχει θεμα συσωρευσης σκονης. Μη σε φοβίζει αυτο. Από την αλλη είναι μια εξτρα ασφαλεια.απλα για μενα καλο ειναι η κονσολα να μη μενει εκτεθειμενη χωρις θηκη

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...