Προς το περιεχόμενο

Nintendo Switch Topic v1

JohnVani18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Βέβαια έχουν βγάλει και άλλα στο ενδιάμεσο.

Δεν είχαν μόνο αυτά τα 2.

Αν βγαλουμε εξω την καλυτερη χρονια του Wii U το 2014 και την δευτερη καλυτερη το 2015 οι υπολοιπες χρονιες(βαζοντας εν μερη και το 2016 με αυτα που βλεπουμε)ειναι αστα να πανε δυστηχως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιλάς συνολικά.

Εγώ λέω για την ίδια τη Nintendo που είναι να βγάλει τα 2 που αναφέρθηκαν.

Πόσα να προλάβουν να φτιάξουν?

Πόσα έχει φτιάξει η Sony για παράδειγμα για το PS4?

Πόσα χρόνια ανάπτυξη έπρεπε να έχει ένα νέο Zelda? 1-2?

Μιλάς συνολικά.

Μην πεφτεις ομως σε αυτη την παγιδα.Δεν τι συλλογη εχει η Sony στο ps4 ως τωρα(ναι και τα remastered και τα multiplatform και ολα) και φυσικα ποσα εχει να βγαλει ακομα. Ηδη απο φετος ξεκινανε να βγαινουν και αρκετα exclusive στο ps4 σε σχεση με προηγουμενες χρονιες. Γιαυτο αλλωστε και βλεπουμε το ps4 να εχει πωλησεις Wii αλλα με τιμη Wii U(ας το πω καπως αναλογα).

Σε ποια παγίδα ακριβώς?

Σχολίασα κάτι πολύ συγκεκριμένο, ότι δηλαδή δεν ήταν μεγάλος ο χρόνος για τα παιχνίδια που αναφέρθηκαν, αφού ήδη έχει βγάλει και άλλα παιχνίδια η Nintendo και έχουν κάποια συγκεκριμένα ποιοτικά standards.

Και έθεσα ένα συγκεκριμένο ερώτημα. Πόσα έχει φτιάξει η ίδια η Sony για το PS4. Όχι αν έχει μεγάλη ή όχι βιβλιοθήκη το PS4.

Σε ποια παγίδα ακριβώς?

Σχολίασα κάτι πολύ συγκεκριμένο, ότι δηλαδή δεν ήταν μεγάλος ο χρόνος για τα παιχνίδια που αναφέρθηκαν, αφού ήδη έχει βγάλει και άλλα παιχνίδια η Nintendo και έχουν κάποια συγκεκριμένα ποιοτικά standards.

Και έθεσα ένα συγκεκριμένο ερώτημα. Πόσα έχει φτιάξει η ίδια η Sony για το PS4. Όχι αν έχει μεγάλη ή όχι βιβλιοθήκη το PS4.

Ποιος φταιει ομως για το γεγονος οτι στο Wii U καλως ή κακως στα exclusives στηριζεται και αρα λογικο να εχει μεγαλυτερο φορτο για την Nintendo???

Μιλάς συνολικά.

Αυτο ανεφερες και πηρες αναλογη απαντηση.Και το ξαναγραφω.Ας ειχε υποστηριξη και απο αλλα studio και ποικιλια(αλλα και εμεις σαν πελατες παραπανω επιλογες)να ηταν καλυτερα. Μονη της πηρε τις αποφασεις που πηρε αρα....

Ποια είναι η ανάλογη απάντηση?

Λέω πάλι πως σχολίασα κάτι συγκεκριμένο.

Το χρόνο δηλαδή που κάνουν να βγουν τα Star Fox και Zelda ο οποίος δεν είναι μεγάλος.

Ίσα ίσα με third party υποστήριξη ίσως αργουσαν και περισσότερο αφού δεν θα φαινόταν τόσο μεγάλο το κενό.

third party υποστήριξη ; υπαρχει κανενας developer τοσο μαλακας που να μην τον ενδιαφερει η αγορα εκτος japan ;

Ολοι θελουν να βγαλουν και αυτοι κερδος οχι μονο να υπηρετησουν την νιντεντο.Που παρεπιπτοντως επιμενει να τους δενει με συμβολαια αποκλειστικοτητας που μπορει να περνουσαν το '90 οταν ηταν 1η σε πωλησεις με μονο αντιπαλο τη sega , αλλα τωρα που ειναι τελευταια το κακο καρμα απο τις παλιες πρακτικες της επιστρεφεται  :P .

• Like 1

third party υποστήριξη ; υπαρχει κανενας developer τοσο μαλακας που να μην τον ενδιαφερει η αγορα εκτος japan ;

Ολοι θελουν να βγαλουν και αυτοι κερδος οχι μονο να υπηρετησουν την νιντεντο.Που παρεπιπτοντως επιμενει να τους δενει με συμβολαια αποκλειστικοτητας που μπορει να περνουσαν το '90 οταν ηταν 1η σε πωλησεις με μονο αντιπαλο τη sega , αλλα τωρα που ειναι τελευταια το κακο καρμα απο τις παλιες πρακτικες της επιστρεφεται  :P .

Αν είναι έτσι ας ρίχνουμε και μια ατομική βόμβα κάθε 50 χρόνια στη Γερμανία που λέει και μια "προσωπικότητα" επειδή...ξέρουν αυτοί... Η βιομηχανία αλλάζει. Ναι οκ οι εταιρίες και η ιαπωνία δεν είναι τόσο ευέλικτη αλλά η Sony τι είναι αν δεν είναι ιαπωνική και ευέλικτη; Αρα δεν υπάρχει λογική σε αυτό. Πράγματι η nintendo είναι εταιρία δυο ταχυτήτων, εμπρός και πίσω. Νεκρά δεν υπάρχει. Είναι επίσης η μόνη εταιρία που πραγματικά βγάζει το φίδι από την τρύπα και τολμάει πράγματα συνέχεια σε συνδυασμό με το να παράγει και να εκδίδει παιχνίδια. Δεν είναι τυχαία η μεγαλύτερη παιχνιδοεταιρία στην κλάση της. Μπορεί να μην έχει το καθαρό ρευστό της MS ή της Sony αλλά την βλέπεις ότι κάθε φορά θέλει να ξανά ανακαλύπτει τον τροχό. Καλό; Κακό; Δεν έχει σημασία. Αν είσαι τόσο δυσαρεστημένος με το Χ προϊόν της απλά το λες μια φορά και δεν ξανασχολείσαι.

Δεύτερον, το γεγονός ότι είναι επίσης η μόνη εταιρία που κυριολεκτικά παράγει αβέρτα κουβέρτα παιχνίδια για ΔΥΟ μηχανήματα σε σχέση με τις άλλες λέει πολλά για την πάρτι της. Είναι άσχετο αν δεν μας αρέσουν ότι κάνει. Δηλαδή τι νόμιζες, ότι εμάς μας αρέσουν ότι μας σερβίρουν; Οχι, σαφώς και όχι και μιλάμε με το πορτοφόλι μας ανάλογα. Αυτό όμως δεν με κάνει να θέλω να πέσω να την φάω. Πήρα εγώ αυτό που ήθελα (ή σχεδόν αυτό που ήθελα); Ναι. Αρα ευχαριστημένος είμαι. Πρέπει να θυμώνω γιατί δεν εμφανίστηκε το Χ παιχνίδι σε αυτή τη γενιά; Θα το ήθελα αλλά προτιμώ να ΜΗΝ εμφανιστεί αν οι πιθανότητες του να βγει μέτριο (ή κακό) είναι μεγάλες. Δηλαδή ας πούμε και στην περίπτωση της Sony, θα πρέπει να πω "ΑΑΑΑ με πρόδωσε η κωλο sony γιατί δεν μου έδωσε Last Guardian στο PS3 και ουαουαουαουαουαουα....";;;

Αν είναι έτσι ας ρίχνουμε και μια ατομική βόμβα κάθε 50 χρόνια στη Γερμανία που λέει και μια "προσωπικότητα" επειδή...ξέρουν αυτοί... Η βιομηχανία αλλάζει. Ναι οκ οι εταιρίες και η ιαπωνία δεν είναι τόσο ευέλικτη αλλά η Sony τι είναι αν δεν είναι ιαπωνική και ευέλικτη; Αρα δεν υπάρχει λογική σε αυτό. Πράγματι η nintendo είναι εταιρία δυο ταχυτήτων, εμπρός και πίσω. Νεκρά δεν υπάρχει. Είναι επίσης η μόνη εταιρία που πραγματικά βγάζει το φίδι από την τρύπα και τολμάει πράγματα συνέχεια σε συνδυασμό με το να παράγει και να εκδίδει παιχνίδια. Δεν είναι τυχαία η μεγαλύτερη παιχνιδοεταιρία στην κλάση της. Μπορεί να μην έχει το καθαρό ρευστό της MS ή της Sony αλλά την βλέπεις ότι κάθε φορά θέλει να ξανά ανακαλύπτει τον τροχό. Καλό; Κακό; Δεν έχει σημασία. Αν είσαι τόσο δυσαρεστημένος με το Χ προϊόν της απλά το λες μια φορά και δεν ξανασχολείσαι.

Δεύτερον, το γεγονός ότι είναι επίσης η μόνη εταιρία που κυριολεκτικά παράγει αβέρτα κουβέρτα παιχνίδια για ΔΥΟ μηχανήματα σε σχέση με τις άλλες λέει πολλά για την πάρτι της. Είναι άσχετο αν δεν μας αρέσουν ότι κάνει. Δηλαδή τι νόμιζες, ότι εμάς μας αρέσουν ότι μας σερβίρουν; Οχι, σαφώς και όχι και μιλάμε με το πορτοφόλι μας ανάλογα. Αυτό όμως δεν με κάνει να θέλω να πέσω να την φάω. Πήρα εγώ αυτό που ήθελα (ή σχεδόν αυτό που ήθελα); Ναι. Αρα ευχαριστημένος είμαι. Πρέπει να θυμώνω γιατί δεν εμφανίστηκε το Χ παιχνίδι σε αυτή τη γενιά; Θα το ήθελα αλλά προτιμώ να ΜΗΝ εμφανιστεί αν οι πιθανότητες του να βγει μέτριο (ή κακό) είναι μεγάλες. Δηλαδή ας πούμε και στην περίπτωση της Sony, θα πρέπει να πω "ΑΑΑΑ με πρόδωσε η κωλο sony γιατί δεν μου έδωσε Last Guardian στο PS3 και ουαουαουαουαουαουα....";;;

Τοτε γιατι δεν βλεπω εγω και στο topic του Wii U αναλογες αντιδρασεις αφου και αλλοι οπως γραφεις δεν ειναι ευχαριστημενοι.

Επισης παλι μιας και μου βαζεις την Sony μεσα μπορει να μην βγαλει το ταδε exclusive οπως ειχε ταξει(οπως το παραδειγμα σου)αλλα θα σου βγαλει μια μεγαλη βιβλιοθηκη να εχεις να παιζεις. Επισης αν η προσπαθεια του Wii U με την ταμπλετα αναφερεται στο παραδειγμα με τον τρολο γελανε και οι πετρες. Ηταν ξεκαθαρο οτι το μονο που ηθελε να κανει ειναι να κερδισει χρονο γιαυτο και απο την ταμπλετα δεν ειδαμε κιολας αναλογη αξιοποιηση. Αν εκανε γκαλοπ και ελεγε ''τι προτιματε Wii U ταμπλετα που στα περισσοτερα παιχνιδια ειναι αχρηστη,ανεβαζει το συνολικο κοστος της κονσολας,εχει χαλια αυτονομια και ειναι και αβολη μετα απο λιγο χρονο Η το Wii U pro controller που ειναι ποιοτικοτατο και με την μεγαλυτερη αυτονομια που εχουμε δει σε gamepad ως τωρα?? μαντεψε τι θα ψηφιζαν ολοι.

Ειδα στην τελευταια Direct season pass και ειδαμε και την Nintendo να βγαζει και αυτη remastered παιχνιδια αυτη τη γενια(ενω οι αλλες 2 ειναι οι κακες)αλλα δεν ειδα στο topic του Wii U το κραξιμο που λες ή αρνητικα σχολια.

• Like 1

Τοτε γιατι δεν βλεπω εγω και στο topic του Wii U αναλογες αντιδρασεις αφου και αλλοι οπως γραφεις δεν ειναι ευχαριστημενοι.

Για ποιο λόγο να κλάψεις; Σου λείπει κάτι; Σου έχει στερήσει κάποιος από την εταιρία τη χαρά να παίξεις κάτι άλλο από αυτά που θέλεις; Το νόημα ποιο είναι; Γιατί να μου σερβίρουν ένα παιχνίδι που ναι μεν θέλω (θέλουμε) που όμως δεν μπορούν να παράγουν για τον Χ, Ψ λόγο. Αν το έκαναν δηλαδή και το παιχνίδι ήταν μέτριο ή κακό θα μας άρεσε; 

Επισης παλι μιας και μου βαζεις την Sony μεσα μπορει να μην βγαλει το ταδε exclusive οπως ειχε ταξει(οπως το παραδειγμα σου)αλλα θα σου βγαλει μια μεγαλη βιβλιοθηκη να εχεις να παιζεις. Επισης αν η προσπαθεια του Wii U με την ταμπλετα αναφερεται στο παραδειγμα με τον τρολο γελανε και οι πετρες. Ηταν ξεκαθαρο οτι το μονο που ηθελε να κανει ειναι να κερδισει χρονο γιαυτο και απο την ταμπλετα δεν ειδαμε κιολας αναλογη αξιοποιηση. Αν εκανε γκαλοπ και ελεγε ''τι προτιματε Wii U ταμπλετα που στα περισσοτερα παιχνιδια ειναι αχρηστη,ανεβαζει το συνολικο κοστος της κονσολας,εχει χαλια αυτονομια και ειναι και αβολη μετα απο λιγο χρονο Η το Wii U pro controller που ειναι ποιοτικοτατο και με την μεγαλυτερη αυτονομια που εχουμε δει σε gamepad ως τωρα?? μαντεψε τι θα ψηφιζαν ολοι.

Για ποια βιβλιοθήκη μιλάμε; Αυτήν που δεν ενδιαφέρει εμένα; Γιατί έτσι και αλλιώς ο καθένας μιλάει με τα δικά του υποκειμενικά κριτήρια. Αν ξέρεις γιατί παίρνεις ένα μηχανάκι τότε ποιος ο λόγος να "κλάψεις"; Μπορώ και να στο αντιστρέψω αν θες. Ναι οκ έχει βιβλιοθήκη άλλων αλλά που είναι οι γαμάτες παραγωγές της ίδιας της μάνας του; Αυτές που θα κάνουν τη διαφορά δηλαδη. Πουθενά. Απλά έβγαλε την πλατφόρμα και ασχολείται με άσχετα. Σαν την Valve αυτή τη στιγμή. Εβγαλε την πλατφόρμα και ξέχασε να παράγει τις παιχνιδάρες που ομολογουμένως ξέρει να βγάζει. Τώρα για τις ταμπλέτες και τις διαφορές του τι θα επέλεγε ο καθένας από εμάς δεν παίζει ρόλο να ασχοληθούμε γιατί περάσαμε από αυτό το στάδιο. Και ναι είπαμε ότι κάποια πράγματα μπορεί να μην μας αρέσουν αλλά τι να κάνουμε; 

Ειδα στην τελευταια Direct season pass και ειδαμε και την Nintendo να βγαζει και αυτη remastered παιχνιδια αυτη τη γενια(ενω οι αλλες 2 ειναι οι κακες)αλλα δεν ειδα στο topic του Wii U το κραξιμο που λες ή αρνητικα σχολια.

Δεν ξέρω τι λένε οι άλλοι αλλά εγώ είμαι υπέρ των remake/remaster και καλά κάνουν όσοι το κάνουν. Δεν μου αρέσει απλά το remake/remaster να έχει απλά updated γραφικά. Θέλω και άλλα. Θέλω προσθήκες, αλλαγές, διαφοροποιήσεις που επιδιορθώνουν αποδεδειγμένα προβλήματα του πρώτου παιχνιδιού. Μάντεψε σε ποια κατηγορία είναι η nintendo και σε ποια οι άλλες εταιρίες. 

P.S. Το σύστημα quote τον παίρνει...

Το σωστό είναι όταν περιγράφουμε ένα προϊόν, να αναφέρουμε και τα κακά αλλά και τα καλά του. Προφανώς και αν έκανε γκάλοπ με το ερώτημα όπως το θέτεις εσύ, όλοι μα όλοι θα απαντούσαν ότι προτιμούν το pro controller. (Μου θυμιζει το ερώτημα του περυσινού δημοψηφίσματος "Να δεχθούμε την πρόταση Γιούνκερ ή να κάνουμε μια καλύτερη συμφωνία;" Την απάντηση την ξέρουμε.) Αν ρωτούσαν στο γκάλοπ "Τι προτιμάτε; Ένα κλασσικό controller ή ένα controller που (με 60 επιπλέον ευρω) προσφέρει τον κλασσικό χειρισμό + off-tv play στο 95% των παιχνιδιών (συμπεριλαμβανομένων virtual console και wiiware), gyroscope aiming + asymmetric play + two-screen multiplayer + motion steering + καινούρια features σε παιχνίδια (σε κάποια ιδιαίτερα σημαντικά, σε άλλα λιγότερο σημαντικά, σε άλλα καθόλου) + easy browsing κ.ο.κ. και απλά πρέπει να είσαι κοντά σε πρίζα γιατί η μπαταρία του κρατάει 4 ώρες;" Δε νομίζω ότι τότε όλοι μα όλοι θα απαντούσαν το pro controller. Και στην τελική γιατί να έκανε γκάλοπ για το ποιο προτιμάμε αφού μας τα προσέφερε και τα δύο ούτως ή άλλως.

Εμένα πάντως με έχει βολέψει άπειρα το gamepad, γι'αυτό και το υπερασπίζομαι (αν δεν ήταν το smash 4, θα τα εκλεγα τα λεφτα για το pro controller αφου ακόμη και στα multiplayer χρησιμοποιώ wii remotes). Αν εξαιρέσω το pikmin 3 (που όταν έπαιζα στην τηλεόραση χρησιμοποιούσα wii remote και είχα το gamepad δίπλα για το cop-pad ή όπως αλλιώς το έλεγαν) και το smash 4 που ανέφερα πιο πάνω, όλα τα έχω παίξει με το gamepad (στο 40-50% των περιπτώσεων βεβαια σε off tv mode). Και συνήθισα και το βάρος του και το θέμα με τη μπαταρία δε με ενόχλησε ποτέ επειδή το καλώδιο είναι ανεξάρτητο και αρκετά μακρύ (σε αντίθεση με του pro controller που είναι μικρό και πρέπει να συνδεθεί στο U για να φορτίσει, οπότε στη δική μου περίπτωση δε βολεύει να το χρησιμοποιώ ενώ φορτίζει, αν και χρειάζεται σπάνια φόρτιση). Αν το ΝΧ δεν είναι τελικά hybrid, ελπίζω να είναι συμβατό με το gamepad.

Έχω να πω κλείνοντας ότι πιστεύω ότι η πλειοψηφεία αυτών που κράζουν το gamepad, απλά ξενέρωσε γρήγορα από τα αρνητικά του στοιχεία, πήγε κατευθείαν στο pro controller που το ένιωθε πιο οικειο στο χέρι και δεν αφιέρωσε το χρόνο που χρειαζόταν για να συνηθίσει να χρησιμοποιεί το gamepad και αυτά που προσφέρει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...